Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… ακουστικό σας

Μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που θέτει –έστω- προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να δοθεί ικανοποιητική απάντηση σε σχέση με τους συμβασιούχους (αλλιώς θα κηρύξει απεργία και θα υπάρξει κλιμάκωση με 48ωρη κλπ.), η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3 χωρίς να ορίζει ημερομηνία αναμονής μιας απάντησης και άρα, χωρίς να προσδιορίζει χρόνο έναρξης των κινητοποιήσεων, παρά τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Επίσης, προς το παρόν, δεν καλεί σε εργασιακή συνέλευση τους εργαζόμενους της ΕΡΤ-3 προκειμένου να παρθούν αποφάσεις από τη δημοσιογραφική βάση και τους άμεσα θιγόμενους. Τελικά ποιοι έχουν συμφέρον από το συστηματικό ροκάνισμα του χρόνου που μετράει αντίστροφα για τους συμβασιούχους; Ποια είναι η θέση των τριών εργασιακών εκπροσώπων της ΕΡΤ-3; Τι έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα; Γιατί, κάποιοι, δεν τους έχουν δει ποτέ δίπλα τους;

AMEΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ – Καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3. Έμπρακτη -όχι με λόγια- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους συμβασιούχους. Εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ-3, ΤΩΡΑ. Να παρθούν πίσω οι περικοπές των μισθών.

Διαβάστε και το: ΕΡΤ-3: Μοιράζουν «εξιτήρια» στους συμβασιούχους

ΑΣΥΝΤΑΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΤ-3

Για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Συμβασιούχοι της ΕΡΤ3 (9/6/2010)

Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παραμονή όλων των δημοσιογράφων που απασχολούνται στην ΕΡΤ3 με συμβάσεις έργου, μολονότι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για να συνεχίσει να λειτουργεί το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ωσότου η κυβέρνηση δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, αποκαθιστώντας την εργασιακή νομιμότητα με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου.

Πάγια θέση της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας της ΕΡΤ3 πρέπει όχι μόνο να προστατευθεί αλλά να ενισχυθεί, και οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στην προσπάθεια αυτή.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένει από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ να διασφαλίσουν άμεσα ότι οι εν λόγω συνάδελφοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών και την ΠΟΣΠΕΡΤ θα διεκδικήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις την ικανοποίηση των αιτημάτων που η Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει νόμιμα και ορθά:

* Να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους δημοσιογράφους που πραγματικά και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

* Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων της ΕΡΤ3.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

πηγή: http://www.esiemth.gr

Advertisements

4 Σχόλια to “Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… ακουστικό σας”

 1. Ενα νέο σωματείο ίσως να είναι η λύση Says:

  Κοιτάξτε να δείτε: Κάποιοι εργαζόμενοι εκτιμούμε τη συστηματική και συνεπή προσπάθεια της συνδικαλιστικής σας παράταξης να τα βάλετε με το μπετόν αρμέ μιας ξεφτιλισμένης κατάστασης. Άλλοι στη θέση σας δεν θα είχαν το κουράγιο να το πολεμάνε το πράγμα. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας σωματείο; Δεν βλέπουμε να αλλάζει τίποτα. Η νοοτροπία στον υποταγμένο συνδικαλισμό είναι παντού η ίδια. Οι αντίθετες απόψεις πνίγονται και κυνηγιούνται. Το πρόβλημα δεν είναι οι λιγοστοί εκλεκτοί της εξουσίας στα δ.σ. των σωματείων. Το πρόβλημα είναι αυτοί που ελέγχουν με κόλπα, τερτίπια και ρουσφέτια. Είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Και, δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα στη κοινωνία. Δεν λέμε να φτιαχτεί ένα ακόμα ΠΑΜΕ στη δημοσιογραφία. Εξάλλου έχουμε ένα, με παταγώδη περιχαράκωση.
  Λέμε να δούμε αν υπάρχουν διαθέσεις να τους γυρίσουμε την πλάτη με ένα μεγάλο, καινούργιο και πανελλαδικό δημοσιογραφικό σωματείο που να παλεύει μαζί με όλους για τα δικαιώματά μας. Μη νομίζετε ότι είστε μόνοι σας. Απλά πολεμάτε χωρίς να αλλάζει τίποτα ουσιαστικό.

  Φιλικά
  μια παρέα δημοσιογράφων

 2. Διαφωνώ. Μπορεί να έχουν κάποιοι την πλειοψηφία σε ψήφους αλλά νομίζουν ότι έχουν και την ηθική νομιμοποίηση να διοικούν. Χαρακτηριστικό παράδειιγμα το γιουχάισμα που έφαγε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο Ηρώδειο. Θυμίζω: Έναν πρωθυπουργό που εξέλεξαν οι πολίτες, ΟΧΙ όμως για να κάνει αυτά που κάνει.

  Απλώς, η πλειοψηφία των ΜΜΕ έκανε γαργάρα την είδηση.

 3. […] Δείτε και τα πρόσφατα: Μαύρα μαντάτα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και “Πάγωσε” σήμερα τους συμβασιούχους ο πρόεδρος της ΕΡΤ και ΕΣΗΕΜΘ – “Εκκωφαντική” η απεργιακή σιωπή και ΕΡΤ-3: Μοιράζουν «εξιτήρια» στους συμβασιούχους και Προς 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, με κλιμάκωση και Σε… ετοιμότητα (;!…) η ΕΣΗΕΜΘ – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… ακουστικό σας […]

 4. […] Οι κινητοποιήσεις ΕΡΤ – Απεργίες στο παρά πέντε για τους συμβασιούχους αποφασίστηκαν από την ΕΣΗΕΜ-Θ Πως η ΕΣΗΕΜΘ σύρθηκε σε κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο αδράνειας και λίγες ημέρες πριν οι συμβασιούχοι βρεθούν στο δρόμο. ΕΡΤ-3: Μοιράζουν «εξιτήρια» στους συμβασιούχους. Ουσιαστικά, υιοθετήθηκε η απόφαση της ΠΟΕΣΥ ΑΠΕΡΓΙΕΣ στην ΕΡΤ – 24ωρη στις 23/6 και 48ωρη στις 28 και 29/6 προτείνει η ΠΟΕΣΥ και εισακούστηκαν και οι συνεχείς προτάσεις εκ μέρους του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (πέραν των προτάσεων για 48ωρη και κλιμάκωση) για άμεση σύγκληση εργασιακής συνέλευσης στην ΕΡΤ-3 και οργάνωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία διοίκησης. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Προς 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, με κλιμάκωση. Στο μεταξύ, Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… ακουστικό σας. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: