Σε… ετοιμότητα (;!…) η ΕΣΗΕΜΘ – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στο γνωστό μοτίβο με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κύλησε και η χθεσινή (Τετάρτη 9/6/2010) συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Παρά τις συγκεκριμένες προτάσεις που προήλθαν από τη γενική συνέλευση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (Τρίτη 8/6/2010) και κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ από τον εκπρόσωπό μας στο δ.σ., καμία συγκεκριμένη απόφαση για κινητοποίηση δεν ελήφθη από τη γνωστή πλειοψηφία για το φλέγον ζήτημα των συμβασιούχων στην ΕΡΤ-3. Δείχνει δε να υπερισχύει -με φωτεινές εξαιρέσεις- το δόγμα «άρτος και θεάματα» (Μουντιάλ) και οι επαφές με υφυπουργούς και άλλους, από την αναγκαιότητα άμεσων κινητοποιήσεων του κλάδου για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας. Εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ-3, την άλλη εβδομάδα…
 
Διαβάστε παρακάτω:
 
– Τι συζητήθηκε για την αντιμετώπιση των απεργοσπαστών της 3ης του Ιούνη,
– Πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοκρατικότητα και την αναλογικότητα στη σύνθεση του δ.σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος,
– Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται συνάδελφοί μας που έχουν κάνει χρήση δανείων από την Ένωση,
– Γιατί… «ρετάρουν» τα ολοκαίνουργια netbooks της εταιρείας των υποκλοπών (Vodafone) που μοίρασε προεκλογικά η γνωστή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, 
– Γατί θάφτηκε από ορισμένα ΜΜΕ η είδηση της αυτοπυρπόλησης ενός πολίτη της χώρας έξω από την τράπεζα Πειραιώς, και άλλα
 
Ακολουθεί ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ENHΜΕΡΩΣΗ για την 3Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ (ΤΕΤΑΡΤΗ 9.6.2010) από τον εκπρόσωπο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο Δ.Σ., Μπ. Μπίκα.
 
Θα, θα, θα,… κάνουμε κάτι, κάπως, κάπου, κάποτε… για την επίθεση στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την ΕΡΤ, τα δημοτικά ΜΜΕ…

Ο κόσμος της εργασίας κλονίζεται, τα αντεργατικά τσουνάμια μας χτυπούν το ένα μετά το άλλο, οι ασφαληστρικές επιδρομές έρχονται κατά κύματα, πολλά μέλη μας βιώνουν ήδη τις περικοπές στις αποδοχές και ο δημοσιογραφικός κόσμος βλέπει την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων του να περιορίζεται σε κάποιες επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες, δικαστικές προσφυγές και ανακοινώσεις τόσο γενικόλογες όσο μειωμένη είναι η διάθεση για ένα αγωνιστικό πρόγραμμα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής λαίλαπας.

Αναλυτικά τι συζητήθηκε και τι (δεν) αποφασίστηκε στα τρέχοντα φλέγοντα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του δσ της ΕΣΗΕΜΘ:

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ – ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Για την ΕΡΤ και το ζήτημα με τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έργου λήγουν την 30η Ιουνίου [και έχουμε αναφερθεί σχετικά –δέστε σε αναρτήσεις παρακάτω], ο πρόεδρος Μ. Βοϊτσίδης (Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική) έκανε γνωστή την επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο και τις ενέργειες άσκησης πίεσης για ανανέωση όλων των συμβασιούχων. Έκανε επαφές με τους προέδρους της ΕΣΗΕΑ (Σόμπολος), της ΠΟΕΣΥ (Νικολόπουλος), της ΠΟΣΠΕΡΤ (Καλφαγιάννης), όπου καταγράφηκε συμφωνία για αντίδραση. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι γνωστοποίησαν ότι στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γ. Γαμπρίτσο, αυτός τους είπε ότι δύσκολα θα υπάρχουν συμβασιούχοι το καλοκαίρι. Γνωστοποίησε επίσης, ότι ο διευθυντής ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 (Ξ. Χύτας) του είπε ότι του ζητήθηκε καταγραφή εργαζομένων. Έχει και συνέχεια, γι’ αυτό…

Ο Μπ. Μπίκας (Ασύνταχτος Τύπος) αναρωτήθηκε αν η πλειοψηφία βλέπει και κάποιες άλλες μορφές αντίδρασης, πέρα από τις επαφές, τις συζητήσεις, τις επικοινωνίες, τις ανακοινώσεις. Αφού ανέφερε την παρέμβαση των συμβασιούχων στην ΕΡΤ με την οποία ζητούσαν αγωνιστική στάση έναντι της πολιτικής της διοίκησης που επικαλείται διάφορα για μη ανανέωση των συμβασιούχων, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για 24ωρη απεργία την Τρίτη ή Τετάρτη και αμέσως κλιμάκωση με 48ωρη, ως το λιγότερο για την αποτροπή να δούμε την 30η Ιουνίου να μείνουν χωρίς δουλειά συνάδελφοί μας. Επικαλέστηκε μάλιστα και την χθεσινή απόφαση του δσ της ΕΣΗΕΑ η οποία απαιτεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένη απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ, διαφορετικά θα κηρυχθεί 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης σε 48ωρη ή επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ανέφερε επίσης τις περικοπές που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι και την εντατικοποίηση που θα ακολουθήσει αν κοπούν θέσεις εργασίας, καθώς και τους κινδύνους από τυχόν σχέδια συρρίκνωσης των περιφερειακών σταθμών, των βραχέων και μεσαίων. Στη Θεσσαλονίκη προτάθηκε η πραγματοποίηση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3, καθώς και εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να δείξουν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Ο Δ. Ντόζης (Ενωτική Πρωτοβουλία) μετέφερε την ανησυχία των εργαζομένων στον εργασιακό του χώρο και τον προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα αυτών των 24ωρων απεργιών. Είπε ότι έχει εκπονηθεί δίμηνο πρόγραμμα και διερωτήθηκε ποιοι αποφασίζουν ποιος φεύγει και ποιος πάει στην ανεργία. Έθεσε δε την ένστασή του να πληγεί το Μουντιάλ (αφού η όποια απεργία θα πέσει μέσα στην περίοδο διεξαγωγής του αρχίζοντας από το ερχόμενο Σάββατο). Αναφέρθηκε επίσης στις περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί στους εργαζόμενους, ενώ ανανεώθηκαν κάποιες μεγαλο-συμβάσεις: 4άρια και 5άρια…

Ο Γ. Αδάμ (Δημοσιογράφοι-Ανανέωση Τώρα) είπε ότι το ζητούμενο είναι να γίνει νομοθετική τροπολογία, κάτι που προλαβαίνει η κυβέρνηση αν θέλει. Ανέφερε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαιώνει συμβασιούχους, ενώ είπε να μην πάμε κόντρα στην κοινωνία για το Μουντιάλ.

Ο Αντ. Ρεπανάς (Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική) απάντησε σε Ντόζη και Αδάμ, λέγοντας ότι η κοινωνία μπορεί να δεί το Μουντιάλ επιλέγοντας άλλα κανάλια.

Ο νομικός σύμβουλος Στρ. Μαυραγάνης είπε ότι το αίτημα πρέπει να αναφέρεται σε σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τελικά η διοίκηση επέλεξε την αναφορά σε: παραμονή όλων των δημοσιογράφων που απασχολούνται στην ΕΡΤ3 με συμβάσεις έργου, μολονότι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για να συνεχίσει να λειτουργεί το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών και την ΠΟΣΠΕΡΤ θα διεκδικήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις την ικανοποίηση του αιτήματος: Να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους δημοσιογράφους που πραγματικά και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει λέξη για το πότε ακριβώς προτείνει το δσ της ΕΣΗΕΜΘ την πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αφήνοντας στην Αθήνα τον σχετικό προσδιορισμό (δηλ. ανάλογα με το πώς μας βολεύει κάθε φορά η Αθήνα). Όπως και να ‘χει, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ3 για να ακουστούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι και να κατατεθούν οι δικές τους προτάσεις.

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Στην αποτίμηση της απεργιακής κινητοποίησης της 3ης Ιουνίου, καταγράφηκε η απεργοσπασία ενός μέλους μας και συγκεκριμένα της Κλαούντιας Έγγερς, η οποία εργάστηκε και έκανε την εκπομπή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο γεν. γραμματέας Τ. Φωκιανίδης (Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική) ανέφερε ότι σε επικοινωνία του με την καταγγελλόμενη, αυτή παραδέχθηκε ότι εργαζόταν και στο ερώτημα γιατί αυτό αφού είχαμε απεργία, απάντησε: έτσι!

Ακολούθησε συζήτηση για το αν θα έπρεπε να διαγραφεί από το δσ ή αυτό να παραπέμψει την περίπτωση στο πειθαρχικό ή πάλι αν αυτό πρέπει να γίνει με αίτημα τη διαγραφή ή επίσης ποιας διάταξης επίκληση θα γίνεται: δηλ. 1) της απεργοσπασίας, 2) της αντιστράτευσης των σκοπών και συμφερόντων των μελών της Ένωσης, 3) της αντισυναδελφικότητας.

Κατά τον Μπίκα ισχύουν και οι τρείς διατάξεις, ενώ η καταγγελλόμενη είναι υπότροπος (δημόσια παραδοχή της ότι αυτή πρότεινε την απόλυση μιάς συναδέλφισας πέρυσι το καλοκαίρι), οπότε το δσ μπορεί να κρίνει ότι το ζήτημα είναι άκρως σημαντικό και συμβολικό και να προχωρήσει άμεσα στην οριστική διαγραφή της. Για τον Ντόζη ισχύει μόνο η πρώτη διάταξη, που επιφέρει ποινή διαγραφής ενός χρόνου. Ο Ν. Καρράς (Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική) είπε ότι η επίκληση της δεύτερης διάταξης μπορεί να ανοίξει άλλες ιστορίες. Η Χρ. Χαλεπλίδου (Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική) είπε ότι σημειολογικά η διαγραφή θα πρέπει να γίνει από το δσ, αλλά τελικά τάχθηκε με την υπόλοιπη πλειοψηφία της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Αποφασίστηκε επίσης η εξέταση των περιπτώσεων των αθλητικών ραδιοφωνικών σταθμών Λίμπερο και Μετρόπολις, οι οποίοι μετέδωσαν δηλώσεις παραγόντων τη μέρα της απεργίας της περασμένης Πέμπτης.

ΤΙ ΜΕΤΑ;…

Και ενώ θα περίμενε ο οποιοσδήποτε στο τέλος της συζήτησης για την αποτίμηση της απεργίας της 3ης Ιουνίου να ετίθετο το θέμα του τι κάνουμε αμέσως μετά, ακόμη μια φορά δεν υπήρξε καμία διάθεση για αγωνιστική δράση από την πλευρά της πλειοψηφία του δσ της ΕΣΗΕΜΘ. Στο ζήτημα της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, για το οποίο απεργήσαμε την περασμένη Πέμπτη και αναφερόταν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, δεν κατατέθηκε καμία σχετική πρόταση από το προεδρείο.

Τι είπαν στην πρόταση Μπίκα για κλιμάκωση με 48ωρη απεργία μέσα στην άλλη βδομάδα και με συντονισμό όλων των Ενώσεων του κλάδου;… Να δεί η ΕΣΗΕΜΘ τι λέει η (παλινδρομούσα) ΕΣΗΕΑ και πως θα το συντονίσει η (ετερόκλητη) ΠΟΕΣΥ… Ζήσε Μάη, που ‘λεγαν παλιά! Σιγά-σιγά, μη σπάσουν τ’ αυγά! Με έναν κόσμο όμως να περιμένει εις μάτην μια στοιχειώδη αποτελεσματική δράση αποτροπής της επιδρομής που υφίσταται στις αποδοχές του, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ

Η διαδικασία αυτή ανέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο αφενός το ενιαίο των πράσινων δυνάμεων στην ΕΣΗΕΜΘ και αφετέρου τη γεφύρωση του χάσματος των δύο πράσινων παρατάξεων την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα, από το καταστατικό προβλέπεται ότι πάνε στο δσ του Μορφωτικού υποχρεωτικά ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας και δύο άλλα μέλη του δς που θα επιλεγούν από αυτό.

Τι πιο φυσιολογικό, αφού η πλειοψηφούσα παράταξη θα διαθέτει 6 έδρες στο δσ του Μορφωτικού (4 άμεσα εκλεγμένοι και δύο του προεδρείου), να προταθεί η κάλυψη των εναπομεινάντων δύο εδρών από τους εκπροσώπους των δύο άλλων εκ των τριών λεγόμενων “μεσαίων” παρατάξεων, δηλαδή τους Μπίκα και Ντόζη, αφού η παράταξη Δημοσιογράφοι-Ανανέωση Τώρα διέθετε ήδη ένα απευθείας εκλεγμένο μέλος (Νατ. Μποζίνη). Κάτι το οποίο πρότεινε ο Αδάμ, αποδέχθηκε ο Μπίκας (που κατέθεσε την ίδια λογική), αλλά η σιωπή του Ντόζη… προδίκαζε το επερχόμενο. Βγήκε η Χαλεπλίδου και πρότεινε τον εαυτό της, τον οποίο και ψήφισε μαζί με τον Ντόζη και με αυτόν να κάνει το ίδιο (ναι, τον μέχρι πρότινος… “έξω από δω”), έχοντας δώσει δείγματα της “πράσινης συμπόρευσης” από την υπερψήφιση των Βοϊτσίδη και Χαλεπλίδου για την προεδρία και αντιπροεδρία.

Με την πρότασή της τάχθηκαν οι Βοϊτσίδης, Φωκιανίδης, Κοντογουλίδης, ενώ οι δύο άλλοι της πλειοψηφίας Καρράς και Ρεπανάς ψήφισαν Χαλεπλίδου και Μπίκα. Δηλ. η πλειοψηφία επιχείρησε να το παίξει δίπορτο, αλλά οι σκοπιμότητες φάνηκαν. Έτσι, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: Χαλεπλίδου 7, Ντόζης 7, Μπίκας 4. Δηλαδή η πλειοψηφία των “7” πρασινο-γαλαζο-ρόζ απέκλεισαν τη δεύτερη σε ψήφους παράταξη της ΕΣΗΕΜΘ, τον Ασύνταχτο Τύπο, εκλέγοντας στο νέο δσ του Μορφωτικού 7 μέλη (8 με τον Ντόζη) και μόνη αντιπολιτευόμενη την Μποζίνη. Να χαίρονται τα παχιά λόγια τους περί δημοκρατίας και πλουραλισμού! 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
 
Στη συνεδρίαση τέθηκε από τον Μπίκα το ζήτημα των στενότερων επαφών και της συνεργασίας των συνδικαλιστικών Ενώσεων του κλάδου, και σε επίπεδο Θεσσαλονίκης. Αναφέροντας επιστολές της ΕΤΤΘ και της ΕΤΙΤΒΕ, με τις αναφορές σε περαιτέρω βήματα συνεργασία, πρότεινε να συζητηθεί η δημιουργία ενός Διασωματειακού (και) στη Θεσσαλονίκη, με την προοπτική φυσικά της συγκρότησης ενός Συνδικάτου Τύπου.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

– Το δσ συζήτησε επίσης το ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος σχετικά με το ύψος των οφειλόμενων δανείων μελών στην Ένωση, λέγοντας ότι πρέπει να μπεί ένα τέλος. Από κοντά και (κυρίως) οι Ντόζης και Κοντογουλίδης (Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική). Ο Μπίκας διαμαρτυρήθηκε για τη συζήτηση που διεξαγόταν, όταν μέσα στον φάκελο των θεμάτων ημερήσιας διάταξης υπήρχαν επιστολές-αιτήματα μελών μας οι οποίοι επικαλούνται ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Είπε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από μέλη του δσ χλευαστικά και προσβλητικά (όπως κάποιοι έκαναν ακόμη και τη μέρα των πρόσφατων εκλογών).

ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΕΣΧΗΘΕΝΤΩΝ ΤΑ NETBOOKS!

– Ε, τώρα φταίμε εμείς που θα γκρινιάξουμε πάλι; Τα netbooks που πρόσφερε η ΕΣΗΕΜΘ στα μέλη της (και είχε διαφωνήσει ο Ασύνταχτος λόγω εμπλοκής της αμαρτωλής από τις υποκλοπές Βόνταφον) αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων, όπως είπαν οι του προεδρείου και της διοίκησης. Απαράδεκτα η Βόνταφον είχε εγγυηθεί κάποιες προδιαγραφές που όμως αφορούσαν τα κυκλοφορούντα στο εξωτερικό. Αυτά που δόθηκαν στους… ιθαγενείς δεν πληρούν τους όρους της σύμβασης.

Η εταιρεία προσφέρθηκε να παράσχει στους πελάτες-μέλη της Ένωσης ένα επιπλέον πεντάμηνο δωρεάν σύνδεσης, αλλά (αν είναι δυνατόν!) η πλειοψηφία μετέτρεψε την νέα προσφορά σε 3-2, δηλ. οι τρείς μήνες δωρεάν να αφορούν την περίοδο που πληρώνουν τη συνδρομή τα μέλη και δύο μήνες την περίοδο που πληρώνει η Ένωση.

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

– Τέθηκε επίσης το ζήτημα που προέκυψε με τη μη δημοσίευση από τις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της πόλης (Αγγελιοφόρο και Μακεδονία) της είδησης του αυτοπυρπολισμού ενός ανθρώπου μέσα στην Τράπεζα Πειραιώς από την οποία είχε δανειστεί κάποια ποσά και αδυνατούσε να επιστρέψει. Τελικά το δσ αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας.

ΜΠ. ΜΠΙΚΑΣ

Advertisements

4 Σχόλια to “Σε… ετοιμότητα (;!…) η ΕΣΗΕΜΘ – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.”

 1. Ουγκαγκαμπούμπου Says:

  Μάπα το καρπούζι, συγνώμη τα καθρεπτάκια, συγνώμη τα νετμπουκ της Ένωσης! Να φωνάξουμε το συνεργείο να τα επιδιορθώσει μέχρι τις επόμενες εκλογές…
  Δεν φταίνε μόνο αυτοί που τα μοιράσανε πάντως… Μα τόση κοροϊδία;

 2. Δεν θέλουν ορε φασαρίες. Δεν το πήρατε χαμπάρι; Τα ζαχάρια ψήφισαν τους καλαμαράδες του Makis και του Ntozis γι αυτό το λόγο. Οι συμβασιούχοι ψήφισαν μαζικά τους δύο συνδικαλιστές με το ημίψηλο (το τσεμπέρι είναι… πασε) διότι πιστεύουν ότι θα τους βολέψουν. Έτσι μάθανε, έτσι θα πορευτούν.
  Να γίνει εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ και να αποφασίσει η βάση. Το θέμα όμως των συμβασιούχων, πέρα από το γεγονός ότι για την κυβέρνηση έχει λήξει, ανοίγει θέματα σε όλη τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όταν αυτά θα αναδειχτούν τότε κάτι μπορεί να γίνει και για τους συμβασιούχους, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, δεν θέλουν να μπουν σε… κόπο.
  Να γίνουν λοιπόν… εξοδούχοι. Διότι με το ζόρι δεν γίνονται κινητοποιήσεις…

 3. Προς τον κ. Γαμπρίτσο Says:

  Αυτή η «καταγραφή εργαζομένων» στην ΕΡΤ-3 έχει γίνει δεκάδες φορές. Κάθε νέος πρόεδρος που έρχεται στην ΕΡΤ, ζητάει νέα «καταγραφή». Μας έχουν πρήξει. Οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που είμαστε και μας ξέρουν όλοι και δουλεύουμε καθημερινά και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ-3. Νισάφι πια. Αντί να μας «καταγράφετε» συνεχώς σαν να είμαστε μοσχάρια, μήπως είναι καλύτερο να καταγράψετε ότι σε περίπτωση που διώξετε τους συμβασιούχους, καταρρεύσει συνολικά η δημόσια ραδιοτηλεόραση; Αντί να «καταγράφετε» τα προβλήματα λογοκρισίας και της ελευθερίας του λόγου, τις περικοπές, τις άθλιες συνθήκες εργασίας μέσα σε κοντέινερς, εσείς κύριοι της διοίκησης, επιμένετε να κοιτάτε το δέντρο και όχι το δάσος.
  Να πείτε στην κυβέρνηση που σας διόρισε στη θέση σας, κύριε Γαμπρίτσο, ότι δεν έχετε να κάνετε με κοπάδι προβάτων αλλά με εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους ευσυνείδητους που προσπαθούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με μειωμένους μισθούς, επιδόματα και ηθικό και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν τη δουλειά τους για να έχετε εσείς το δικαίωμα να μιλάτε.

 4. […] και Προς 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, με κλιμάκωση και Σε… ετοιμότητα (;!…) η ΕΣΗΕΜΘ – Τι ειπώθηκε στη συνεδρί… και Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: