Επιχειρούν κατά του Στόλου της Ελευθερίας – LIVE στο ShiptoGaza.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ισραηλινών ναυτικών δυνάμεων που επιχειρούν να εμποδίσουν την πορεία των έξι σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Ώρα 23:38 Ενημέρωση από GPS  από το Στόλο της Ελευθερίας που επιχειρεί να προσεγγίσει τις ακτές της Γάζας. Γίνεται έλεγχος σε ένα από τα έξι σκάφη από κομάντος-μέλη ισραηλινής πυραυλακάτου. Οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσίβια. Εκκλήσεις για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ των γεγονότων από τα ΜΜΕ.

LIVE ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ πάνω από τα σκάφη στο http://digitalship.shiptogaza.gr/

Συνεχής ενημέρωση για το Στόλο της Ελευθερίας στο ShiptoGaza.gr

Δελτίο Τύπου Ένα Καράβι για τη Γάζα Διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου, 30/5/2010, 10:00

Εδώ και λίγες μέρες το Ισραήλ εντείνει την φαιά προπαγάνδα του κάνοντας αναφορά σε οπλισμό που δήθεν μεταφέρει η διεθνής αποστολή του Freedom Flotilla.

Είναι περιττό να το επαναλάβουμε, αλλά θα το κάνουμε: τα πλοία μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο ανθρωπιστική βοήθεια (υλικά ανοικοδόμησης, προκατασκευασμένα σπίτια, αναπηρικά καροτσάκια, ιατροφαρμακευτικό και εκπαιδευτικό υλικό) ενώ ακολουθήθηκαν επακριβώς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου από μεριάς των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών των χωρών φόρτωσης και απόπλου τους. Τι επομένως προσπαθεί να ισχυριστεί η ισραηλινή προπαγάνδα;  Ότι οι κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Τουρκίας, από όπου απέπλευσαν τα πλοία της διεθνούς αποστολής, συμμετέχουν σε σχέδιο παράνομης μεταφοράς οπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας; Υπάρχει κάποιος έλλογος άνθρωπος που αποδέχεται έναν τέτοιο γελοίο ισχυρισμό;  Εμείς το ξεκαθαρίζουμε:  ισραηλινή επικυριαρχία στα χωρικά ύδατα της Παλαιστίνης δεν αποδεχόμαστε. Εκτός και αν το Ισραήλ αποδεχτεί ότι το ίδιο είναι ένα κράτος κατακτητής κι ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό την κατοχή  του.

Αν το Ισραήλ θελήσει να προβεί σε έλεγχο των πλοίων, είτε στα παλαιστινιακά χωρικά ύδατα, είτε -πολύ περισσότερο- στα διεθνή ύδατα, δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Δεν έχουμε όμως καμιά απολύτως αντίρρηση -αντίθετα, αν χρειαστεί θα το ζητήσουμε- επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ, και μελών των χωρών προέλευσης και απόπλου των πλοίων να προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχό τους πριν αυτά καταπλεύσουν στο λιμάνι της Γάζας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: