«ΑΣΥΝΤΑΧΤΗ» διαμαρτυρία στον ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα

Απέτυχε (παρά τη σχεδόν οριακή μη συμπλήρωση της απαρτίας) και η σημερινή (Τετάρτη 27/5/2010) δεύτερη προσπάθεια πραγματοποίησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Δημοσιογραφικού  Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ στην Αθήνα. Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, συνάδελφοι από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ μοίρασαν στους παρευρισκόμενους ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ενάντια «στην κυβερνητική ασφα-ληστρική και εργασιακο-μεσαιωνική επιδρομή» και σήκωσαν σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ένα πανό μπροστά από το βήμα του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ που έγραφε «ΚΑΤΩ η ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Νεότερη ενημέρωση από Αθήνα:  Αντί γενικής συνέλευσης μια…συζήτηση – παρωδία:  Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η ετήσια γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της μη προσέλευσης του 1/10 των μελών του. Έτσι αντί της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε μια άτυπη συζήτηση – παρωδία, εν μέσω διαμαρτυριών των παρισταμένων προς το ΔΣ για τις περικοπές των παροχών και την οικονομική διαχείριση του ταμείου. Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, προανήγγειλε νέες περικοπές της τάξης του 10%, αναφέροντας ότι «οι περικοπές (που έχουν εφαρμοστεί) ήταν… «απαραίτητες», καθώς τα έξοδα αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται (-26% το α’ τρίμηνο του 2010), ενώ «απειλείται σε βάθος χρόνου και η καταβολή των συντάξεων και η βιωσιμότητα του ταμείου». Το 2009 εισπράχθηκαν 2 εκατ. ευρώ αντί για 8 εκατ. ευρώ, όπως σημείωσε. Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις από μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, που εξέφραζαν την αγωνία τους για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στο θέμα των ταμείων, αν και σε κάποιους συναδέλφους, και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη, που όπως διαμαρτυρήθηκαν έκαναν 500 χλμ για να συμμετάσχουν στη συνέλευση, δεν τους δόθηκε τελικώς ο λόγος για να καταθέσουν τον προβληματισμό τους. Στη συζήτηση μέλη από τον Ασύνταχτο Τύπο της ΕΣΗΕΜ- Θ και μέλη από την ΕΣΗΕΑ ανήρτησαν πανό που έγραφε «κάτω η ασφα-ληστρική τρομοκρατία», προκαλώντας τη δυσφορία μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ… Στα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ μοιράστηκε το κείμενο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (που δημοσιεύουμε παρακάτω). Επόμενο ραντεβού για τη γενική συνέλευση σε ένα μήνα, ελπίζουμε με καλύτερη οργάνωση για μεγαλύτερη συμμετοχή….

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στην κυβερνητική ασφα-ληστρική και εργασιακο-μεσαιωνική επιδρομή

Μέρες “νέας κατοχής” βιώνουμε πλέον όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς να εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι, όπως κάποιοι εκ της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας πονηρά κινούμενοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, προωθώντας τις κυβερνητικές επιταγές. Η χούντα των ΔΝΤ-ΕΕ και οι κυβερνητικοί τοποτηρητές τους, επιτίθενται κατά ολόκληρης της κοινωνίας, με ευθεία, ανοιχτή και ξεδιάντροπη ομολογία της επιχείρησης ισοπέδωσης των πάντων στον κόσμο της εργασίας.

Αυτό που έχει τεθεί σε εφαρμογή με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων, είναι η σφοδρή επιδρομή άμεσα εναντίον των εισοδημάτων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών κατά της κοινωνίας, με στόχο την υφαρπαγή μεγαλύτερου ποσοστού του κοινωνικού πλούτου και αναδιανέμοντας σε βάρος τους το παραγόμενο κοινωνικό κεφάλαιο, προς όφελος του κράτους και των εργοδοτών.

Γι αυτό και οι πολιτικές των μεταρρυθμίσεων με την περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την επιβολή μέτρων έντασης της εκμετάλλευσης στο τρίπτυχο: μισθοί, ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις. Στόχος τους είναι το Τέλος Εποχής των μαζικών συμβολαίων και των συλλογικών ρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, που οδεύει στην ιδιωτικοποίηση -συγκροτώντας μία σύγχρονη ασφαλιστική βιομηχανία.

Η ειδικότερη στόχευση αφορά τη μείωση του κόστους εργασίας και των δαπανών μη παραγωγικού χαρακτήρα, όπως το βλέπουμε στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον κ.α. Θέλουν να παρουσιάζουν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικά ζητήματα και επιστρατεύονται: ντιρεκτίβες των κυρίαρχων διεθνών οικονομικών κέντρων, αποφάσεις του ΔΝΤ, οδηγίες και συστάσεις της ΕΕ, μελέτες ειδικών και επιτροπές σοφών, οι διαμεσολαβητές των ΜΜΕ, τα γνωστά παπαγαλάκια  και οι τακτικές σαλαμοποίησης.

Παρουσιάζουν ένα πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται αποκλειστικά κρατικοί φορείς και εκάστοτε κυβερνώντες. Γιατί: 1 στους 4 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος (1 εκατ), 2 στους 3 συνταξιούχος παίρνει κάτω από 600 ευρώ, και μόνο το 14% παίρνει πάνω από 1.000 ευρώ.

Όταν κράτος και κυβέρνηση: έκλεψαν μεταπολεμικά 60 δις (ή κατ’ άλλους 75 δις), έπαιξαν  3.5 δις ευρώ στο χρηματιστήριο, προκάλεσαν ζημίες άνω των 300 εκατ με τα δομημένα ομόλογα και με προμήθειες των μεσαζόντων 50 εκατ ευρώ.

Όταν το δημόσιο χρωστάει στα ταμεία 5.7 δις ευρώ και δεν αποδίδει το 1% του ΑΕΠ στο ΙΚΑ, οι διάφοροι ασφαλιστικοί νόμοι της 15ετίας έχουν μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές και απαλλάξει τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, προβαίνοντας σε πλήθος χαριστικών ρυθμίσεων. Μόνο στο ΙΚΑ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις χρωστάνε 3.2 δις ευρώ.

Μια εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή, όπου η αδήλωτη εργασία, οι μετανάστες, οι γυναίκες, οι νέοι, είναι θύματα μιας επίσημης πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 4 δις ευρώ, από τα οποία τα 2 δις στο ΙΚΑ.

Αντί λοιπόν να πληρώσουν κράτος και εργοδότες, επιδιώκουν να καταργήσουν την τριμερή χρηματοδότηση: 3/9 κράτος, 2/9 εργαζόμενοι, 4/9 εργοδότες, και να μας οδηγήσουν σε ένα σύστημα 3 πυλώνων: 1/3 δημόσιο, 1/3 επαγγελματικά ταμεία, 1/3 ιδιωτική ασφάλιση.

Οι δημοσιογράφοι είναι οι εργάτες των ΜΜΕ, με την πλειονότητα των συνταξιούχων δημοσιογράφων να λαμβάνουν 1.400-1.800 ευρώ. Η ελάχιστη σύνταξη είναι 445, η μέγιστη 2.705 και η μέση 1342 ευρώ.

Ναι, οι δημοσιογράφοι απολαμβάνουν καλές παροχές ασφάλισης, αλλά η λύση δεν είναι η μείωση αυτών για την κάλυψη των ελλειμμάτων άλλων ταμείων.

Η λύση δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τα τελευταία ανακοινωθέντα από το “πολεμικό μέτωπο” περιλαμβάνουν την άμεση εφαρμογή των ελαστικοποιημένων εργασιακών σχέσεων, την αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου ομαδικών απολύσεων από το 2% στο 4%, τη μείωση κατά 25% των αποζημιώσεων για τους υπαλλήλους με την καταβολή της σε έξι δόσεις, τους νέους ελαστικούς όρους απασχόλησης για τους νεοπροσλαμβανόμενους με μείωση του κατώτατου ημερομισθίου για νέους στο 80% του βασικού μισθού που σήμερα είναι στα 740 ευρώ, την υλοποίηση των αλλαγών στο ασφαλιστικό από το 2015 και όχι το 2018, την παροχή σύνταξης στα 40 χρόνια, τη δραστική περικοπή του εφάπαξ, τη συγχώνευση όλων των Ταμείων σε 3 χωρίς εξαιρέσεις: μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών. Δηλαδή, δεν εξαιρείται ούτε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ούτε το ΕΤΑΑ (επιστημόνων, ανεξάρτητων επαγγελματιών) εξαιρούνται.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Το μπλοκ εξουσίας, μέσα στη δίνη της διεθνούς κρίσης και της παταγώδους κατάρρευσης των αξιών του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού-καζίνο, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διασφαλίσει τα κεκτημένα και τα κέρδη των πολυεθνικών μεγαθηρίων σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Αρωγός τους είναι το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων και καταστολής που προωθείται.

Οι αντιστάσεις δεν λείπουν. Ωστόσο οι αγώνες που αναπτύσσονται είναι κατακερματισμένοι. Μοιάζουν αδιέξοδοι και αδύναμοι για ν’ αποτρέψουν τη λαίλαπα που έρχεται. Καίρια ευθύνη γι’ αυτό φέρει ο εργοδοτικός, κυβερνητικός, κομματικός, διευθυντικός συνδικαλισμός.

Στα ΜΜΕ, τα οποία διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην προσπάθεια νομιμοποίησης της αντιδραστικής πολιτικής, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Σαρώνουν τα μοντέλα της ατομικής διαπραγμάτευσης, της ελαστικής εργασίας, του “βολέματος” και των πελατειακών σχέσεων. Η κατεστημένη τάξη των Ενώσεων, τα προεδρεία των ΔΣ και οι διοικήσεις των Ταμείων μας είναι συνένοχες στο μεγάλο κόλπο.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων είναι υπέρμαχο της πλήρους εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, και θα πρέπει να κινηθεί μακριά από τις λογικές περί ανάπτυξης, παραγωγικότητας και βιώσιμων λύσεων, που προωθούν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις των διαχειριστικών πρακτικών. Να μην ενδώσει στη τρομοκρατία της λογιστικής. Μονόδρομο αποτελεί η ενότητα των εργαζομένων και η ενδυνάμωση της αντίστασης στις επιλογές των κυρίαρχων.

Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση αυτή υπονομεύει το παρόν και το μέλλον μας και πρέπει να ανατραπεί! Κι αν οι ηγεσίες δεν θέλουν, εμείς μπορούμε!

1- Με αποφάσεις για κλιμάκωση των αγώνων, με στόχο τη μη εφαρμογή και την ανατροπή των ληστρικών κυβερνητικών αποφάσεων τόσο στα εργασιακά όσο και στα ασφαλιστικά. Προκήρυξη 48ωρων απεργιών και προαναγγελία απεργίας διαρκείας

2- Με εξορμήσεις ενημέρωσης, συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και δημιουργία επιτροπών αγώνα με ουσιαστικό ρόλο.

3- Με ξεκάθαρες αποφάσεις για μη συμμετοχή κανενός δημοσιογράφου-μέλους Ένωσης στη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και διαγραφή όσων δεν συμμορφωθούν. Αναγνώριση μόνο των λειτουργιών ου ΤΣΠΕΑΘ.

4- Με έμπρακτη υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ, με κανένα δικαίωμά μας να περικόπτεται και πολύ περισσότερο χωρίς προηγουμένως να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι και να αποφασίσουν αυτοί.

5- Με συντονισμό όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που αποκλείονται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

6- Με τη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου αιτημάτων, που θα διασφαλίζει τα κεκτημένα αλλά θα διεκδικεί και την ουσιαστική βελτίωση της θέσης μας.

7- Με τη διεκδίκηση για πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ, ασφάλιση και ένταξη στα σωματεία όλων από την πρώτη μέρα εργασίας.

8- Με την ανάπτυξη κοινών αγώνων με άλλους κλάδους, που θα δημιουργούν ρωγμές στην κυρίαρχη πολιτική.

9- Με προσπάθεια επιβολής εργατικού ελέγχου στην ενημέρωση.

10- Με συγκρότηση ενός τριτοβάθμιου Συνδικάτου Τύπου και διεκδίκηση Ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με ουσιαστική ενοποίηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω.

ΌΧΙ ΣΤΗ “ΓΑΛΕΡΑ” ΤΩΝ ΜΜΕ

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσιογράφων αναλώθηκε σε γενικόλογες, βερμπαλιστικές και συντεχνιακού τύπου αναφορές. Περιορίστηκε σε κάποιες 24ωρες απεργιακές “τουφεκιές”, τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι σθεναρή η αντίθεσή μας. Στην απαίτηση για συνέχιση του αγώνα, ακολούθησε… η σιωπή, η αδράνεια, το ξεπούλημα. Μας παρέδωσε στη χλεύη της κοινωνίας, με την παρελκυστική τακτική, τα μισόλογα, τα υπάρχουν και θετικά, την υπόγεια διαπραγμάτευση.

Η συνδικαλιστική ηγεσία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των απαιτήσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων.

Η κατάσταση στους δημοσιογράφους και δη στα όργανα των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων δείχνει ότι είμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς στρατηγική, με έκδηλη την παθογένειά του, χειραγωγούμενο από τους κάθε λογής κομιστές των διαπλεκόμενων σχέσεων.

Θα αντιταχθούμε σ’ αυτήν την κατάσταση;

Θα απαιτήσουμε τη μαχητική διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων;

Θα πούμε επιτέλους το μεγάλο Όχι στην κυβερνητική ασφα-ληστρική και εργασιακο-μεσαιωνική επιδρομή;

Θα δράσουμε στη βάση και στους χώρους δουλειάς, ώστε η όποια αντίσταση και το όποιο κίνημα να θεμελιώνεται σε στέρεες βάσεις;

Από όλους εμάς εξαρτάται κατά πόσον μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί. Ας μην αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη, γιατί εμείς οι ίδιοι θα είμαστε οι χαμένοι!

Να βροντοφωνάξουμε  Φ Τ Α Ν Ε Ι   Π Ι Α!

Να ακυρώσουμε την ισοπέδωση της ζωής μας με  αγώνες διαρκείας

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

2 Σχόλια προς “«ΑΣΥΝΤΑΧΤΗ» διαμαρτυρία στον ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα”

 1. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από: http://paratypos.blogspot.com/

  Πρόγραμμα δράσης για την ασφα-ληστρική επιδρομή

  Στην ουρά για την κρεμάλα, ή… προετοιμασία του αγώνα ΤΩΡΑ;

  Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με το ασφαλιστικό, φαίνεται ότι τα όσα προβλέπει το προσχέδιο δεν ήταν αρκετά για να κινητοποιήσουν τις ηγεσίες μερικών σωματείων του Τύπου, οι οποίες φαίνεται να περιμένουν (τι άραγε;). Αποκορύφωμα ήταν η αναστολή της αποφασισμένης απεργίας της 20ής Μάη, η… υπόθεση εργασίας για απεργιακή κινητοποίηση σε επόμενο χρόνο, και η γενική ακινησία. Τώρα ψάχνουν όλοι να διευκρινίσουν με ειδικούς… ασφαλιστικολόγους, αν εξαιρείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από διάφορες διατάξεις.

  Κάνουν (ανάμεσα σε αυτούς και το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ) πως δεν καταλαβαίνουν ότι:

  – Τα 40 χρόνια δουλειάς ακατέβατα (για να πάρεις πλήρη σύνταξη) θα ισχύουν και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  – Το πέναλτι (6% ετησίως) για αποχώρηση πριν από τα 65 θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  – Η δραματική μείωση συντάξεων (λόγω νέου τρόπου υπολογισμού, λόγω νέου ΛΑΦΚΑ, λόγω μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης) θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  – Οι νέες ρυθμίσεις για τις γυναίκες εργαζόμενες θα ισχύουν και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  – Η κοινωνική ασφάλιση θα μετατραπεί σε ατομική-ιδιωτική – κι αυτό θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  – Η… διαπλάτυνση του δρόμου προς την εισφοροδιαφυγή θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  – Ακόμη κι αν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μείνει έξω από μερικές ρυθμίσεις σήμερα, το επόμενο σαρωτικό κύμα, που θα έρθει γρήγορα (όπως περιγράφεται στη συμφωνία-νόμο της κυβέρνησης με το ΔΝΤ), δεν θα αφήσει όρθιο ούτε το Ταμείο των δημοσιογράφων.

  Φοβούμαστε πάντως ότι μέχρι να τα «διευκρινίσουν» όλα… οριστικά και αμετάκλητα, η ΕΣΠΗΤ και οι άλλες Ενώσεις του Τύπου, θα κατατεθεί το ασφαλιστικό και λίγο πριν την ψήφισή του θα κάνουμε μια 24ωρη απεργία για την τιμή των όπλων. Εκτός από τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση, ποιος άλλος έχει όφελος από την αναμονή;

  Μπροστά στην καρατόμηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, και ενώ θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός, η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ ψάχνει μάλιστα να κάνει… «αντισταθμιστικές» προτάσεις (η πλέον ψοφοδεής αντίληψη είναι αυτή που έχει κυριαρχήσει). Σου λέει, π.χ., «αφού θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για τις μητέρες, ας ζητήσουμε επέκταση των προνοιακών δομών – κι αν δεν το καταφέρουμε, δεν πειράζει, τουλάχιστον εμείς το είπαμε». Ούτε σκέψη να μην περάσει το ασφαλιστικό τερατούργημα. Εντελώς αναντίστοιχοι προς τις ανάγκες, εντελώς κυβερνητικοί… Με τη στάση της η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ και άλλων Ενώσεων του Τύπου μάς ζητάει να γίνουμε και αυτόχειρες και παιδοκτόνοι…
  Κι όμως, η μάχη μπορεί να δοθεί. Πρέπει να δοθεί. Και για να δοθεί, πρέπει να προετοιμαστεί. ΤΩΡΑ!

  Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν:

  – Συνέντευξη Τύπου των σωματείων των ΜΜΕ, άμεσα
  – Ενημέρωση, με κάθε τρόπο, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στους χώρους εργασίας τους από σήμερα και όλο το επόμενο διάστημα.
  – Απογευματινό παναθηναϊκό συλλαλητήριο όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
  – Ενημερωτικό υλικό σε όλους τους χώρους εργασίας.
  – Ανοιχτή συνεδρίαση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων του χώρου των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
  – Κοινή Γενική Συνέλευση (σε κεντρικό θέατρο) όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με απόφαση για Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν καθολικής κοινωνικής ασφάλισης.
  – Απεργία 24ωρη με την κατάθεση του ασφαλιστικού ν/σ στη Βουλή και κλιμάκωση τις ημέρες της συζήτησής του. Συνεννόηση με όλους τους άλλους κλάδους εργαζομένων, που ούτως ή άλλως χτυπιούνται κι αυτοί αλύπητα από τα ασφα-ληστρικά σχέδια της κυβέρνησης.

  Για να γίνουν βέβαια αυτά, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: τα σωματεία του Τύπου να θέλουν να υπηρετήσουν αυτούς που (υποτίθεται πως) εκπροσωπούν, κι όχι τους «απέναντι» (κυβέρνηση, εργοδότες). Αλλιώς, ας παραδεχτούν από τώρα ότι μας οδηγούν σε άλλη μία μεγαλοπρεπή ήττα.

  ΠΗΓΗ: http://paratypos.blogspot.com/

 2. Το ασφαλιστικό από το κακό στο χειρότερο Says:

  Από το κακό στο χειρότερο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο!
  Να τι γράφει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στο http://www.kathimerini.gr

  «Σε απότομη προσγείωση στα όσα προβλέπει για το ασφαλιστικό σύστημα το Μνημόνιο με την τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) υποχρεώνεται το υπουργείο Απασχόλησης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε η παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε αποτέλεσμα. Χθες έφτασαν στην Αθήνα δύο στελέχη της Κομισιόν προκειμένου να εξετάσουν τη μελέτη που εκπόνησε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ελπίζει ότι με τη μελέτη θα πειστεί η τρόικα να μην επιμείνει σε όλες τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν με το Μνημόνιο και κυρίως στο θέμα της κατάργησης του δικαιώματος συνταξιοδότησης με 37 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας. Ωστόσο, οι πιθανότητες δεν είναι πολλές. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει έτοιμο εντός δύο εβδομάδων το νομοσχέδιο με το οποίο θα αυξάνεται στα 65 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο σταδιακά από το 2011 έως το 2012».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: