Η νεα διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ αμφισβητεί την αργία του Αγ. Πνεύματος στην περιφέρεια….

Πριν καν συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, η γνωστή γαλαζο-πρασινο-ροζ πλειοψηφία του έδειξε τα βήματα γραφής της στο διακηρυχθέν δόγμα “της κοινής λογικής” του συμβιβασμού, της συναίνεσης και των συνεχών υποχωρήσεων.

Ενώ είχαν διεξαχθεί οι εκλογές της Δευτέρας 17ης Μαίου και εκρεμούσε η πρώτη συνεδρίαση του νέου δσ την Πέμπτη 20 Μαίου, έσπευσε (τίνος πρωτοβουλία άραγε;) να εκδόσει ανακοίνωση με ημερομηνία 19.5.2010, με την οποία γνωστοποπιούσε ότι η αργία του Αγίου Πνεύματος δεν είναι υποχρεωτική για τους εργοδότες των περιφερειακών εφημερίδων (εκτός Θεσσαλονίκης).

Μετά το κύμα διαμαρτυριών για την πρωτοφανή απόφαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου, την επομένη, Πέμπτη 20.5 έσπευσε να προβεί σε διορθωτική ανακοίνωση, με την οποία άφηνε την τήρηση της αργίας στην… “επιχειρησιακή συνήθεια” (!), ρίχνοντας τους συναδέλφους εργαζόμενους στην περιφέρεια στο έλεος των εργοδοτών.

Μάλιστα, αυτή εκδόθηκε το απόγευμα αυτής της μέρας και αφού είχε διεξαχθεί τρίωρης διάρκεια συνεδρίαση του νέου δσ, όπου σημειωτέον το προεδρείο του δεν ανέφερε τίποτε απολύτως για το θέμα που είχε προκύψει και γνώριζαν μόνο οι διοικούντες την Στρ. Καλλάρη.

Στις ενστάσεις του μέλους του δσ από τον Ασύνταχτο, τόσο ως προς την ουσία όσο και ως προς τη διαδικασία, η απάντηση του διευθυντή της ΕΣΗΕΜΘ (που μετέφερε λεγόμενα του προέδρου και του γεν. γραμματέα της Ένωσης) ήταν ότι η μία από τις δύο εργοδοτικές ενώσεις, η ΣΗΠΕ, προέβαλε προβλήματα στη νομιμότητα της αργίας.

Μετά δε από εισήγηση του νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΜΘ και έγκρισης του προέδρου, εκδόθηκε η πρώτη ανακοίνωση. Δεν μας είπαν τι προκάλεσε τη δεύτερη ανακοίνωση, όπως δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί αγνοήθηκε ολόκληρο διοικητικό συμβούλιο – ποιού άραγε, δύο μέρες μετά τις εκλογές και μία πριν τη συγκρότησή του σε σώμα;

Γιατί η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ αγνόησε την πρακτική όλων των προηγούμενων χρόνων; Γιατί ακόμη μια φορά άφησε έκθετους τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν ότι αντί η συνδικαλσιτική τους ηγεσία να τους προστατεύει, αυτή σπεύδει να ανταποκριθεί πρόθυμα σε κάθε απαίτηση των εργοδοτών που στοχεύουν στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Η νέα διοίκηση άρχισε από την πρώτη μέρα τις εκπτώσεις, προκαλώντας τις ανησυχίες των συναδέλφων μπροστά στο τσουνάμι των αντλαϊκών μέτρων λιτότητας που εκπονούνται από ΔΝΤ-ΕΕ και προωθούνται από την κυβέρνηση.

Την καλούμε να ανταποκριθεί τουλάχιστον στα ελάχιστα κεκτημένα και να μην παραδίδεται άνευ όρων στα κελεύσματα των εργοδοτών.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

3 Σχόλια προς “Η νεα διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ αμφισβητεί την αργία του Αγ. Πνεύματος στην περιφέρεια….”

  1. Δεν ανησυχούν. Θα κάνουν άλλη μία εκδρομή στην περιφέρεια πριν από τις εκλογές και θα τους ψήσουν. Και καλά θα τους κάνουν.

  2. Τους ενοχλεί το Άγιο Πνεύμα. Όχι για το «άγιο’, αλλά για το πνεύμα.

  3. Το στρατηγείο της Κάλλαρη δεν θα μπορούσε να διαφέρει από τον φέροντα το όνομα, που συνήθιζε τα τελεσίγραφα (τέτοιο καιρό του 1913 είχε στείλει ένα). Άλλωστε κάποια σημεία της επαρχίας είναι βασιλικότερα των βασιλέων, έχοντας γραμμένες στους… κονδυλοφόρους τους αργίες κι απεργίες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: