Εκλογές ΕΣΗΕΜ-Θ: Αύξηση δύναμης και 1 έδρα για τον Ασύνταχτο Τύπο – Έξι έδρες απέσπασε η τρόικα του συμμαχικού σχήματος…

Λίγο πολύ αναμενόμενο το αποτέλεσμα της κάλπης στις σημερινές εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

  • Πρώτη δύναμη η τρόικα του συμμαχικού στρατοπέδου της «Δημοσιογραφικής Ενότητας – Προοπτική», (που αποτελείται από την «Δημοσιογραφική Ενότητα» (Βοιτσίδης- Γουσιδικοί), την «Προοπτική» (Φωκιανίδης, Καρράς κ.α) και την διάσπαση της παράταξης «Δημοσιογράφοι Τώρα» που στο σχήμα εκπροσωπήθηκε κυρίως από τον Β. Κοντογουλίδη), απέσπασε την μερίδα του λέοντος με 358 ψηφοδέλτια: 6 έδρες
  • Δεύτερη δύναμη ο «Ασύνταχτος Τύπος» καταμέτρησε 72 ψηφοδέλτια στην κάλπη: 1 έδρα
  • Τρίτη δύναμη, οι «Δημοσιογράφοι Ανανέωση –Τώρα» (Αδάμ –Ασπροπούλης- Μποζίνη κ.α) 68 ψηφοδέλτια: 1 έδρα
  • Τέταρτη δύναμη η Ενωτική Πρωτοβουλία ( το λεγόμενο «ερτικό» σχήμα των Ντόζη- Γιαννούλη κ.α) με 67 ψηφοδέλτια: 1 έδρα.

Οι ανεξάρτητοι Α. Ανανιάδου (ΠΑΜΕ) με 18 ψηφοδέλτια και ο Δ. Λουκάς με 2 ψηφοδέλτια δεν εξελέγησαν.

Απο τους 799 ψήφισαν οι 602. Βρέθηκαν 586 έγκυρα ψηφοδέλτια και 6 άκυρα και 10 λευκά.

Απολογισμός…

Η πρώτη εντύπωση είναι πράγματι αρνητική. Όμως αυτό αφορά κυρίως τις άλλες «μικρές παρατάξεις» και όχι τον Ασύνταχτο Τύπο. Αυξήσαμε την δύναμη μας από 54 σε 72 ψηφοδέλτια και για δεύτερη συνεχή διετία το σχήμα θα εκπροσωπηθεί στο δ.σ. Δώσαμε την μάχη σε αντίξοες και καταπιεστικές συνθήκες, κόντρα σε παραδοσιακούς μηχανισμούς και κομματικές γραμμές που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να επιβάλουν την γνωσή πλειοψηφία.  Η τρόικα του συμμαχικού «φιλοκυβερνητικού» σχήματος στηρίχθηκε από δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στο ΣΥΝ και κατόρθωσε να αποσπάσει ένα αριθμό ψηφοδελτίων που πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι πρωτοφανές. Ωστόσο είναι εξηγήσιμο και κατανοητό. Δεν ήρθε από το πουθενά ούτε υπήρξε «παρθενογένεση». Υπήρξε συρραφή και απόλυτος συντονισμός για να ελεγχθεί ο χώρος. Υπήρξε μεθοδική πίεση πόρτα – πόρτα για να καταγραφεί αυτό το αποτέλεσμα.

Εμείς δεν περιμέναμε να πετύχουμε την επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα, ούτε να ανατρέψουμε την συμμαχία της «τριαδικής»  πλειοψηφίας. Να σημειωθεί ότι πλέον στο διοικητικό συμβούλιο θα διαθέτει συνολικά 7 έδρες καθώς το «ερτικό» ψηφοδέλτιο (γειά σου Φερέτη με τα… ωραία σου) είναι απόλυτα συνδεδεμένο και συντονισμένο με την Δημοσιογραφική Ενότητα και την Προοπτική. Άλλωστε στις προηγούμενες εκλογές η «Ενωτική Πρωτοβουλία» προέκυψε από διάσπαση της Δημοσιογραφικής Ενότητας και μετά από συνεργασία με την «Προοπτική» των συνασπιστών. Οι τελευταίοι είναι οι κερδισμένοι καθώς στο νέο δ.σ. θα εκπροσωπηθούν με τρεις εκπροσώπους. Στο προηγούμενο διέθεταν έναν. Επι της ουσίας δηλαδή το νέο δ.σ συνθέτει ένα «κουαρτέτο» παρατάξεων το οποίο μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει. Δεν περιμένουμε ούτε διαφοροροποιήσεις στις πολιτικές ούτε εκπλήξεις. Αν κάποτε μεταξύ τους συμβεί κάποια αναταραχή, άλλα ζητήματα θα είναι στη μέση.

Δυό λόγια για την παράταξη των «Δημοσιογράφων Ανανεώση Τώρα» και την ανεξάρτητη Ανανιάδου. Οι πρώτοι πλήρωσαν το μάρμαρο των εσωτερικών τους προβλημάτων. Στις προπροηγούμενες εκλογές είχαν περί τα 160 ψηφοδέλτια. Μετά την προσχώρηση Κοντογουλίδη στον «φιλοκυβερνητικό συνασπισμό» και την διαφοροποίηση του Π. Χανού (οι δύο μαζί με τον Γ. Αδάμ ήταν οι τρεις σύμβουλοι των ΔΑΤ στο προηγούμενο δ.σ ), ήταν αναμενόμενο και «λογικό» που 100 ψηφοφόροι της παράταξης στράφηκαν προς την εξουσία. Δεν θα στρεφόταν ποτέ προς τον Ασύνταχτο Τύπο, δεν θα αμφισβητούσαν ποτέ την εξουσία. Λίγοι απο αντίδραση ψήφισαν… Ανανιάδου. Η τελευταία προφανώς ακολουθώντας κομματικές επιταγές επέλεξε να πορευτεί μόνη. Τι κατάφερε; Αυτό το γνωρίζει η ίδια και οι συνοδοιπόροι της. Η δυνατότητα συνεργασίας ήταν υπαρκτή αλλά διάλεξε την μοναχική πορεία.

Κοντολογίς οι εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ κατέγραψαν μία σαφή πλειοψηφία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά το επόμενο διάστημα, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, θα τα βρούμε μπροστά μας.

Ως Ασύνταχτος Τύπος θεωρούμε ότι σταθήκαμε όρθιοι σε μία σκληρή αναμέτρηση, είχαμε αύξηση ποσοστών και θα είμαστε παρόντες στο επόμενο δ.σ  με την ίδια κριτική και αγωνιστική διάθεση.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους λέμε ότι θα ξανασυναντηθούμε στις δράσεις εντός και εκτός Ένωσης.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Ασύνταχτος Τύπος μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί, θα καθορίσει τη στάση και την εκπροσώπηση του στο δ.σ.

Δεν τελείωσε τίποτα. Τώρα όλα αρχίζουν

Ενώσεις των Συντακτών και Όχι των διευθυντών, των εκδοτών και των κομματικών εντεταλμένων

Ένα Σχόλιο προς “Εκλογές ΕΣΗΕΜ-Θ: Αύξηση δύναμης και 1 έδρα για τον Ασύνταχτο Τύπο – Έξι έδρες απέσπασε η τρόικα του συμμαχικού σχήματος…”

  1. Καλή δύναμη, αγωνιστικούς χαιρετισμούς από Ξάνθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: