Γιατί να ψηφίσουμε ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ Τυπο – Εκλογική Διακήρυξη

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ  ΤΥΠΟΣ

 • Στις  εκλογές της 17ης Μαϊου να πούμε ΝΑΙ στη συλλογική δράση και στη δυναμική αντίσταση
 • Στις 17 Μαϊου να καταδικάσουμε τα μέτρα λιτότητας και κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας
 • Στις εκλογές της 17ης Μαϊου να πούμε ΟΧΙ στην «κοινή λογική» της γνωστής πλειοψηφίας
 • Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες!

Την επόμενη ημέρα των εκλογών της Δευτέρας 17ης Μάη 2010 θα αρχίσει μια νέα δίχρονη θητεία για τα μέλη που θα αναδειχτούν στα διάφορα όργανα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Την παραμονή των εκλογών, πριν αποφασίσουμε ποια παράταξη, ποιες θέσεις και ποια πρόσωπα θα ψηφίσουμε πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τι προηγήθηκε και να προβληματιστούμε γι αυτό που έρχεται. Η διετία που πέρασε δεν ήταν εύκολη και αυτή που θα έρθει θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και επώδυνη. Αυτό που ζούμε, δείχνει το εγγύς μέλλον. Όλοι οι εργαζόμενοι, φυσικά και οι δημοσιογράφοι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία καταιγίδα, μία λαίλαπα αντεργατικής πολιτικής. Τα μέτρα της κυβέρνησης και του μηχανισμού, όχι στήριξης, αλλά, κατακρήμνισης της ελληνικής οικονομίας, έχουν ως στόχο την αφαίρεση και κατάργηση όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης: εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά.

Οι  περικοπές και οι αφαιμάξεις στις αποδοχές, η ανατροπή και η εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων και συμφωνιών σε όλα τα επίπεδα, η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, η μείωση και η κατάργηση παροχών και συνολικά η σφοδρή επίθεση που επιχειρείται στον κόσμο της εργασίας, αποσκοπεί να μεταλλάξει οριστικά το υπάρχον σύστημα υπέρ των ισχυρών και των μόνιμα προνομιούχων προκειμένου να καταστεί πιο ανταγωνιστικό και κερδοφόρο. Αυτό σημαίνει απόλυτη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει απολύσεις, ανεργία και φτώχεια. Αυτό σημαίνει απόλυτη υποδούλωση της ενημέρωσης στους μηχανισμούς οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Σ αυτό το πλαίσιο καλούμαστε αυτές τις ημέρες να εκλέξουμε την νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας είναι ο δρόμος της συλλογικής αντίστασης και δράσης, της δυναμικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και της σύγκρουσης αν χρειαστεί με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και των μηχανισμών της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της «κοινής λογικής», του «αυτονόητου» και της «σκληρής πραγματικότητας» που αποδέχεται ότι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλες επιλογές πέρα από την υποχώρηση και τον συμβιβασμό. Είναι ο δρόμος της νυν διοίκησης και των παραφυάδων της που θεωρεί ότι η αντίσταση στη λαίλαπα είναι φαντασίωση. Αυτό υποστήριξαν άλλωστε ανοιχτά στην τελευταία γενική συνέλευση.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, η επόμενη διετία δεν θα είναι μία διετία της κοινής λογικής και του αυτονόητου όπως ανόητα παραδοξολογούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής πλειοψηφίας. Δεν μπορεί να είναι «το αυτονόητο» η καταστροφή των εργαζόμενων. Δεν μπορεί η «πραγματικότητα» των σφαγέων του ΔΝΤ και της κυβέρνησης να είναι μονόδρομος, δεν είναι δυνατό οι συντηρητικές νεοφιλελεύθερες αντιδημοκρατικές πολιτικές του μηχανισμού πνιγμού και στραγγαλισμού του ελληνικού λαού να αποτελούν πρότυπο πολιτικού ρεαλισμού.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, η επόμενη διετία θα είναι μία διετία αγώνων. Οι δημοσιογράφοι και συνολικά ο κόσμος του Τύπου θα βρεθούν μπροστά σε ένα καταιγισμό πυρών. Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της συνεχούς διαβούλευσης και «κατανόησης» των προβλημάτων και η υποχωρητικότητα της σημερινής διαπαραταξιακής συμμαχικής πρόθυμης πλειοψηφίας και η χωρίς προσανατολισμό παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΕΣΗΕΜ-Θ έδωσαν δείγματα γραφής την περασμένη διετία. Έδειξαν ποιοι είναι. Το έδειξαν –πολλές φορές δια της απουσίας τους- στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου, το έδειξαν στο ασφαλιστικό, το έδειξαν στους εργασιακούς χώρους. Θα τους εμπιστευτείτε; (Όσοι συνάδελφοι έχουν επιφυλάξεις για την έκταση του καταστροφικού τους έργου, μπορούν να βρουν δημοσιευμένο στο μπλογκ μας asyntaxtostypos.wordpress.com ένα πλήρες χρονολόγιο-ΑΝΤΙ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της δίχρονης θητείας τους).

Κατά συνέπεια η φετινή εκλογική διαδικασία δεν είναι ίδια με καμία άλλη του παρελθόντος. Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας, δε μας επιτρέπει την επανάληψη των ίδιων λαθών. Σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζουν και οι δικές μας ευθύνες. Πρέπει να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να αλλάξουμε το συνδικαλιστικό τοπίο, να δυναμώσουμε τη φωνή της βάσης, να ενισχύσουμε τις συλλογικές διαδικασίες στο σωματείο και στους χώρους εργασίας και να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους εργοδότες και την εξουσία:

είμαστε εδώ ενωμένοι και  αποφασισμένοι!

Συνάδελφοι, η  συνδικαλιστική συλλογικότητα του  «Ασύνταχτου Τύπου» συμμετέχει σ’ αυτές τις εκλογές προτάσσοντας τρία βασικά ζητήματα που πρέπει να αποτελούν τις «κόκκινες γραμμές» του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο:

 • Να μην επιτρέψουμε την απώλεια ούτε μίας θέσης εργασίας
 • Να μην χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από συλλογικές συμβάσεις, μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές
 • Να μην ανεχθούμε ούτε μία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο

Οι θέσεις και οι απόψεις του «Ασύνταχτου Τύπου» είναι αποτέλεσμα συνεχών συζητήσεων και ελεύθερου κοινού προβληματισμού. Δεν ακολουθούμε προσωπικές στρατηγικές ή κομματικές επιταγές. Μας ενώνουν τα προβλήματα και το πάθος για την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία.

 • Πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφία είναι  πρώτα λειτούργημα και μετά επάγγελμα. Η αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση είναι κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό που πρέπει δημοκρατικά να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Όχι εμπόρευμα.
 • Οι δημοσιογράφοι έχουμε καθήκον και υποχρέωση να προστατεύουμε το αγαθό της ενημέρωσης. Κάθε μορφής εξουσία που επιθυμεί να ελέγξει την πληροφόρηση και να εκμεταλλευτεί την ενημέρωση ως όπλο κοινωνικής χειραγώγησης πρέπει να αντιμετωπίζεται και να ελέγχεται αδιάλειπτα και με πάθος

Βασικό  μας πρόταγμα είναι  η αξιοπρέπεια στη δουλειά, σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης με κατοχυρωμένα τα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους. Θεωρούμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να υπόκεινται στον έλεγχο αυτών που τα λειτουργούν και αυτών που τα απολαμβάνουν. Καμία ανοχή σε φαινόμενα λογοκρισίας και καταναγκασμού.

Όχι στην γραφειοκρατική λειτουργία

Βάσει των παραπάνω κατά την επόμενη περίοδο η  ΕΣΗΕΜ-Θ δεν πρέπει να ακολουθήσει  την «πεπατημένη» γραφειοκρατική λειτουργία των προηγούμενων ετών. Όλος ο μηχανισμός της Ένωσης πρέπει να επικεντρωθεί στα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε ειδικότητας και τομέα της δημοσιογραφίας. Οι εφημερίδες όλης της περιφέρειας, τα ανταποκριτικά γραφεία αθηναϊκών εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τα πρακτορεία ειδήσεων, τα ειδησεογραφικά «πόρταλς» και τα ραδιοτηλεοτικά μέσα δημόσια και ιδιωτικά, πρέπει να «χαρτογραφηθούν» εργασιακά και ασφαλιστικά ώστε να διαπιστωθεί πού, πως και κατά πόσο εφαρμόζονται οι Σ.Σ.Ε.

Είναι ανεπίτρεπτο να παραβιάζονται  βασικοί μισθοί και ωράρια, να ανθεί η μαύρη εργασία και να μη διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποκόμισε τεράστια κέρδη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Οι  εργοδότες δημοσιογράφοι…

Σε όλες τις εφημερίδες, τοπικές, περιφερειακές  και ελεύθερης διανομής, πολιτικές  και αθλητικές και ανταποκριτικά  γραφεία, θα πρέπει να ελεγχθεί η εφαρμογή της Σ.Σ.Ε, και ζητήματα όπως η  υπερεργασία, η προστασία των ειδικοτήτων και της προϋπηρεσίας και το φαινόμενο της μερικής ή ανασφάλιστης απασχόλησης (μπλοκάκια).

Στα ραδιοτηλεοπτικά  μέσα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά πρέπει να ελεγχθούν τα ωράρια και  οι συνθήκες απασχόλησης και να διασφαλιστούν  οι θέσεις εργασίας σε ένα περιβάλλον που ακόμα παραμένει θολό λόγω νομοθετικού πλαισίου.

Ειδικά στα  ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα να προταχθεί ως κύριο αίτημα η διασφάλιση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων εργασίας βάσει του καθεστώτος λειτουργίας των μέσων. Είναι ανεπίτρεπτο οι πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί να μην απασχολούν στα γραφεία της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον 7 – 8 δημοσιογράφους και να μη διαθέτουν ανταποκριτικά γραφεία στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας. Αναλόγως και τα ιδιωτικά ραδιόφωνα που έχουν -έστω προσωρινή- άδεια λειτουργίας ενημερωτικού χαρακτήρα θα πρ΄πει να απασχολούν τον αναγκαίο αριθμό δημοσιογράφων.

Στη Θεσσαλονίκη  με ευθύνη και ανοχή της αδιάφορης διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ έχουν χαθεί δεκάδες θέσεις εργασίας στα ραδιόφωνα της πόλης διότι τις θέσεις απασχόλησης των δημοσιογράφων έχουν καταλάβει άσχετοι με το επάγγελμα. Παράλληλα ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι, ακόμα και σε κορυφαία γεγονότα (συνέντευξη πρωθυπουργού στη ΔΕΘ) την ώρα που απολύουν συναδέλφους μας.

Πρέπει  να κατοχυρώσουμε  στην πράξη τα επαγγελματικά  μας δικαιώματα, να σταματήσει η σύγχυση  με τους δημοσιογράφους διαφημιστές, βιντεολήπτες ή παραγωγούς, δημοσιογράφους εκδότες – καναλάρχες και κυνηγούς χορηγιών, επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων και των γραφείων Τύπου της διαπλοκής. Αυτά τα φαινόμενα αφαιρούν δημοσιογραφική ύλη και έργο και υποσκάπτουν τα θεμέλια του κλάδου. Οι Ενώσεις έχουν ευθύνες και πρέπει να αντιδράσουν.

Ειδικά για  τους ανέργους, του ημιαπασχολούμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους του κλάδου ή τους συναδέλφους με μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και ενίσχυση. Το ταμείο αλληλοβοήθειας πρέπει να αξιοποιείται υπέρ των συναδέλφων που το έχουν ανάγκη.

Ποιοι είμαστε: Άμεση συμμετοχή  όλων

Για τον Ασύνταχτο  Τύπο οι συμμετοχικές διαδικασίες αποτελούν προϋπόθεση για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν νοείται συνδικαλισμός χωρίς τη συμμετοχή της βάσης. Θεωρούμε ότι κάθε εργαζόμενος δημοσιογράφος πρέπει να εκπροσωπείται συνδικαλιστικά. Ακόμα κι όσοι εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας πρέπει να τύχουν συνδικαλιστικής συμμετοχής, έκφρασης και εκπροσώπησης με στόχο την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

 • Βασική λειτουργία του Ασύνταχτου Τύπου είναι η συνέλευση των συμμετεχόντων μελών του. Εκεί λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις. Θεωρούμε ότι η εκπροσώπηση δεν είναι λευκή επιταγή.
 • Η διπλοθεσία στην εκπροσώπηση αποκλείεται. Συνάδελφοι που έχουν εκλεγεί σε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορούν να επανεκλεγούν αν δεν παρέλθει παύση μίας θητείας. Οι συνεχείς θητείες, η πολυθεσία στην εκπροσώπηση και η μη εναλλαγή των προσώπων, καλλιεργούν τον παραγοντισμό και τους προσωποπαγείς μηχανισμούς σε βάρος της συλλογικότητας. Μεταξύ μας δεν υπάρχουν επαγγελματίες συνδικαλιστές αλλά άμεσα ανακλητοί κι αποφασισμένοι εθελοντές.
 • Επιδιώκουμε την ομοφωνία μέσα από τη σύνθεση των απόψεων χωρίς να αποκλείουμε τις ψηφοφορίες επί όλων των θεμάτων. Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι αποτέλεσμα συνεχών συζητήσεων και ελεύθερου κοινού προβληματισμού και όχι κομματικών επιταγών

Λειτουργία  της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η απερχόμενη διοίκηση, και οι συνοδοιπόροι της, διαφημίζει τον εαυτό της ως η διοίκηση που εισήγαγε νέες αντιλήψεις στη λειτουργία της Ένωσης; Ποιες είναι αυτές; Η προπροηγούμενη «χάρισε» laptop και η σημερινή και μάλιστα προεκλογικά, notebook. Εκεί είναι η διαφορά τους. Στις δημόσιες σχέσεις. Στο δρόμο ξέχασαν και τις επιτροπές και τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του μικτού και τις επισκέψεις στην περιφέρεια (τρεις και με το ζόρι) και τις επισκέψεις στους χώρους εργασίας. Διεκπεραίωσαν. Τίποτα άλλο. Ακόμα και την περίφημη καταστατική συνέλευση τίναξαν στον αέρα με τερτίπια όπως το «ιδιώνυμο» και το πέταγμα στον κάλαθο των αχρήστων των προτάσεων που έστειλαν τα μέλη.

Προτείνουμε ένα  πλαίσιο λειτουργίας που θα βασίζεται  στο δίπτυχο:

 • άμεση συμμετοχική διαδικασία
 • πλήρης διαφάνεια σε όλα.

Κατ’ αρχάς θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που πληρούν βασικές προϋποθέσεις όπως η αποκλειστική, αναγνωρισμένη και συνεχής δημοσιογραφική απασχόληση, πρέπει να έχουν δικαίωμα πλήρους συμμετοχής στο σωματείο και στα όργανα. Το αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζοντας έμπρακτα την ένταξη στο σωματείο συναδέλφων με προβλήματα στο ηλικιακό, στις αποδοχές ή στο καθεστώς απασχόλησης διασφαλίζοντας και ενισχύοντας έτσι τα επαγγελματικά δικαιώματά τους. Πιστεύουμε στη μη γραφειοκρατική λειτουργία και στην αποκέντρωση των λειτουργιών της, έτσι ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή και η συλλογικότητα.

Τακτικές  εργασιακές συνελεύσεις ετησίως σε όλα τα ΜΜΕ ανά νομό και ενίσχυση του θεσμού των εργασιακών εκπροσώπων αποτελούν βασική προϋπόθεση για την άμεση επικοινωνία της βάσης και του Δ.Σ. Η δημιουργία και η ενεργοποίηση επιτροπών για τα μείζονα θέματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνθήκες εργασίας, επιμόρφωσης κ.α ) και η πλήρης διαφάνεια μέσω άμεσης πρόσβασης στα πρακτικά των αποφάσεων θα ανοίξει νέους δρόμους ενεργοποίησης του δυναμικού της Ένωσης.

Ειδικά για το μικτό συμβούλιο προτείνουμε να συνεδριάζει τρεις φορές τον χρόνο προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα, να εξετάζονται λύσεις και να προωθούνται αιτήματα ανά χώρο και ειδικότητα. Είναι αδιανόητο να μην καλούνται οι εκπρόσωποι της βάσης να συμμετέχουν στη διαμόρφωση και στην υλοποίηση των απεργιακών αγώνων. Η ενεργοποίηση του μικτού συμβουλίου σε κέντρο και περιφέρεια σε συνδυασμό με τη λειτουργία των επιτροπών και προπάντων πριν από απεργιακές κινητοποιήσεις, για μας θεωρείται θέμα μείζονος σημασίας για τη δραστηριοποίηση της Ένωσης. Επίσης θεωρούμε ότι πρέπει να κατοχυρωθεί αυξημένη συνδικαλιστική προστασία για τους εργασιακούς εκπροσώπους και τα μέλη του ΔΣ η οποία πρέπει να επεκταθεί σε δύο χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους. Ειδικό βάρος πρέπει να δοθεί και στην επιμόρφωση. Οι παροχές συνεχούς κατάρτισης ( και άλλες όπως η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και ενίσχυση της υπάρχουσας, η πρόσβαση σε αρχειακό υλικό κ.α,) πρέπει να ενισχυθούν. Λέμε ναι στη διασφάλιση των αποθεματικών αλλά ναι και στην αξιοποίησή τους υπέρ των μελών της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν περιθώρια  για εφησυχασμό

Συνάδελφοι το δηλώσαμε στις προηγούμενες εκλογές, το δηλώνουμε και τώρα: οι εκλογές για μας είναι ένα στάδιο από τα πολλά που πρέπει να διανύσουμε. Δεν βρισκόμαστε τώρα εδώ για να ξαναβρεθούμε και πάλι λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές. Το αποδείξαμε εμπράκτως τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αν κάποιοι την κριτική και τη δράση που αναπτύξαμε την προηγούμενη περίοδο την βλέπουν ως «προεκλογικό αγώνα» είναι γιατί σκέφτονται τη συνδικαλιστική τους καρέκλα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Όσοι από εμάς δεν φροντίσουμε να αποκαθηλώσουμε τις γραφειοκρατικές αντιλήψεις και τις παρατάξεις που τις εκφράζουν θα διαπράξουμε ένα τεράστιο λάθος που θα κληθεί να πληρώσει ο κλάδος, συνολικά. Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε ωραίες… οδοντοστοιχίες, «καλά παιδιά», φιλαράκια και φίλους φίλων. Ψηφίζουμε εκφραστές συνδικαλιστικών προτάσεων, ψηφίζουμε αυτούς που αποδεικνύουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς την αλληλεγγύη τους σε συναδέλφους που πλήττονται ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ψηφίζουμε αυτούς και αυτές που προτάσσουν την αξιοπρέπεια και το ήθος, ψηφίζουμε αυτούς που έχουν δυνατή φωνή και ασυμβίβαστο λόγο και δεν διστάζουν να τον αρθρώνουν. Ψηφίζουμε ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ.

v      Οι μέρες που ήρθαν και οι μέρες που θα ‘ρθουν με τα νέα πακέτα μέτρων, αν δεν βρουν ανάχωμα, θα μας συντρίψουν όλους.

v      Αυτοί που καλλιεργούν το φόβο απέναντι στις ασύνταχτες φωνές, πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει.

v      Και αυτή η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανατροπή των συσχετισμών και του συμμαχικού καθεστώτος στα όργανα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στις  εκλογές της 17ης Μαϊου ψηφίζουμε ενάντια στα μέτρα λιτότητας και περικοπών της κυβέρνησης και του μηχανισμού απορύθμισης (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ).

Στις  εκλογές της 17ης Μαϊου καταψηφίζουμε την  διαπαραταξιακή συναίνεση και την γραφειοκρατική «κοινή λογική» της απραξίας και αδράνειας

Στις  εκλογές της 17ης Μαϊου ψηφίζουμε ΝΑΙ στη συλλογική δράση, δυναμώνουμε τη φωνή της βάσης, ενισχύουμε τη δυναμική αντίσταση, ανατρέπουμε το κατεστημένο

Ψηφίζουμε ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ

Ενώσεις των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των διευθυντών, εκδοτών και κομματικών εντεταλμένων….

Advertisements

2 Σχόλια to “Γιατί να ψηφίσουμε ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ Τυπο – Εκλογική Διακήρυξη”

 1. Θα ήθελα να δώ την πλήρη κατάργηση του ανώτατου ορίου ηλικίας για να γίνει κάποιος μέλος και όχι να μεταβληθεί απλά στο 40ο έτος από το 35ο, επίσης να αποσυσχετιστεί η εργασιακή εμπειρία με την ΕΣΗΕΜΘ. Δεν είναι ούτε καν λογικό να αναγνωρίζεται κάποιος από το δημόσιο ως δημοσιογράφος και μετά να μην τον αναγνωρίζει το συνδικαλιστικό του όργανο.

  Θα τα πούμε και το βράδυ από κοντά.

  Δημήτρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: