Άρχισαν τα «όργανα» στα κανάλια ;;;

Παρά το γεγονός ότι θέματα μειώσεων μισθών ή συλλογικών συμβάσεων δεν έχουν τεθεί ακόμη για τον ιδιωτικό τομέα (τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο) , κάποιοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση και να επιβάλλουν μέτρα που θα φέρουν ακόμη περισσότερα χρήματα στις επιχειρήσεις σε βάρος των εργαζομένων .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε στους εργαζόμενους του STAR ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Κυριακόπουλος, ο οποίος, επικαλούμενος μειώσεις στα έσοδα του καναλιού λόγω της φορολόγησης των διαφημίσεων και λόγω της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης, προαναγγέλλει σημαντικές περικοπές που αναμένεται να πλήξουν ακόμη και τις συλλογικές συμβάσεις.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα γίνει «μεγάλη προσπάθεια για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας»  και επισημαίνει ότι «πιθανόν προσωπικό να μετακινηθεί σε άλλες εργασίες, να μηδενιστούν πρόσθετες αμοιβές και τα εξωτερικά συνεργεία να αποτελούνται από ένα άτομο και να χρησιμοποιούν ελαφρές αυτόματες κάμερες»

Προφανώς ο κ. Κυριακόπουλος θέτει άμεσα θέμα εφαρμογής συλλογικών συμβάσεων, αλλά δεν σταματάει εδώ . Ζητάει αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα, αναφέροντας «αναμένω το προσωπικό του σταθμού να σκεφτεί λογικά και να αντιδράσει ανάλογα». Με λίγα λόγια ζητάει να καταπιούν οι εργαζόμενοι ό,τι τους πει η διοίκηση και να μην υπάρξει καμία αντίδραση..

Και άκουσον άκουσον επισημαίνει ο ίδιος κύριος ότι «πρόσφατα η Ένωση τηλεοπτικών σταθμών έχει λάβει εξώδικα και απειλή απεργιών από συνδικαλιστικούς φορείς οι οποίοι ζητούν αυξήσεις!!!!» Σαν δεν ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι συνδικαλιστικοί φορείς….

Εμείς βέβαια θα περιμέναμε μεταξύ άλλων να μας πει ο κ. Κυριακόπουλος πόσα ακριβώς είναι τα καθαρά κέρδη του STAR, πόσες είναι οι αμοιβές του και αν θα του άρεσε να μετακινηθεί σε «άλλες εργασίες», όπως ζητάει ο ίδιος από τους υφισταμένους τους για το «καλό» της εταιρείας…..

Προειδοποιούμε βέβαια κάποιους υπαλλήλους των καναλαρχών και των εκδοτών που κάνουν τα «καλά παιδιά» στα αφεντικά τους , μη διστάζοντας να κάνουν απολύσεις ή περικοπές στα μεροκάματα των εργαζομένων για να παρουσιάσουν αυξημένες κερδοφορίες, ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του σημειώματος που στάλθηκε στους εργαζόμενους του STAR…..

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή επιβάλλεται νέος φόρος 20% στον διαφημιστικό τζίρο. Επιπρόσθετα η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση και είναι αναμενόμενο να μειωθεί ακόμα παραπάνω η διαφημιστική δαπάνη. Για το 2010, συγκριτικά με το 2009, υπολογίζεται η συνολική μείωση της αγοράς να ξεπεράσει το 15%, το οποίο σημαίνει ότι τα συνολικά έσοδα το 2010 θα είναι μειωμένα σχεδόν κατά 50% από αυτά του 2007. Αυτό σημαίνει για το ΣΤΑΡ 40 εκ. ευρώ λιγότερα έσοδα.

Η διοίκηση θα κάνει προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα με αναδιαπραγμάτευση και μείωση όλων των συμβολαίων με τρίτους (ταινίες κλπ) και υποκατάσταση υπηρεσιών που προσφέρονται από τρίτους από το προσωπικό του ΣΤΑΡ. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η στήριξη όλων των συνεργατών είναι απαραίτητη. Θα χρειασθεί πιθανόν προσωπικό να μετακινηθεί σε άλλες εργασίες, να μηδενιστούν πρόσθετες αμοιβές και τα εξωτερικά συνεργεία να αποτελούνται από ένα άτομο και να χρησιμοποιούν ελαφρές αυτόματες κάμερες.

Επίσης χρειάζεται από όλους μας αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα.

Σημειώνω ότι πρόσφατα η Ένωση τηλεοπτικών σταθμών έχει λάβει εξώδικα και απειλή απεργιών από συνδικαλιστικούς φορείς οι οποίοι ζητούν αυξήσεις!!!!

Αναμένω το προσωπικό του σταθμού να σκεφτεί λογικά και να αντιδράσει ανάλογα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Πάνος Κυριακόπουλος.

Advertisements

3 Σχόλια to “Άρχισαν τα «όργανα» στα κανάλια ;;;”

 1. ΜΑΘΑΙΝΩ και ΑΝΤΙΔΡΩ Says:

  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΆ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΛΎ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.

  Ποιά είναι όμως τα άρθρα που μας ασφαγιάζουν; Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά;

  Τα άρθρα είναι:

  Άρθρο 1: Μηχανισμός Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας
  Άρθρο 2: Καθορισμός γενικού πλαισίου και εξουσιοδοτήσεις για λήψη μέτρων εφαρμογής του προγράμματος
  Άρθρο 3: Μέτρα για την μείωση των δημοσίων δαπανών
  Άρθρο 4: Αύξηση Φ.Π.Α. και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης
  Άρθρο 5: Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των νομικών προσώπων και ειδικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων
  Άρθρο 6: Οργανωτικά μέτρα στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών
  Άρθρο 7: Έναρξη ισχύος

  Ένα προς ένα τα παραπάνω άρθρα του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα στο:

  ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.home&id=158630

 2. Ας μας πει ο κ.Κυριακόπουλος,
  Για ποια σοβαρότητα μιλάει , όταν ο ίδιος κυκλοφορεί με μπράβους;
  Για ποια υπευθυνότητα μιλάει όταν λέγεται ότι κυκλοφορεί με αυτοκίνητα προσωπικά και υπηρεσιακά που κοστίζουν πάνω απο 200-300 χιλιάδες ευρώ;
  Λέγεται ότι χρησιμοποιεί ΑUDI A7 και BMW 740..ΠΟλύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης…
  Επίσης, για ποια σοβαρότητα μιλάει το άτομο που για να χτίσει το εξοχικό του στην Μυτιλήνη χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων συνεργάτες του ΣΤΑΡ????
  Ας μας πει πρώτα για αυτά και στην συνέχεια να πει «Αναμένω το προσωπικό του σταθμού να σκεφτεί λογικά και να αντιδράσει ανάλογα» . Γιατί αν μάθει το προσωπικό του ΣΤΑΡ πόσο κοστίζει ο κ.Κυριακόπουλος, τότε θα φρικάρει… ειδικά όσοι πληρώνονται ψίχουλα και κινδυνεύουν να χάσουν και τις θέσεις τους…
  Επίσης δεν μας λέει για τα οικονομικά στοιχεία του ΣΤΑΡ… Είναι κερδοφόρα επιχείρηση; ΚΑι πόσα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κερδίζει το κανάλι κάθε χρόνο;;; ΚΑι γιατί λέει για μείωση των εσόδων το 2010 σε σχέση με το 2007;;; Αυτά είναι αλητείες, ειδικά όταν αφορούν μισθούς οικογενειαρχών που σκίζονται για το κανάλι…

 3. Γ. Ζωγράφος Says:

  Ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να αναδείξουμε τόσο στο STAR όσο και στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια, είναι το ζήτημα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να μην ασχολούμαστε μόνο με τα στενά συντεχνιακά θέματα.

  Χρειάζεται διεκδίκηση της ποιότητας.

  Τα (ας τα πούμε) ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του STAR, ποιά ενημέρωση ακριβώς εξυπηρετούν; Τη «δίψα» για «ενημερωση» για τα πορνο-βίντεο της Τζούλιας; Για τα κουτσομπολιά της Μυκόνου και τους γάμους του… «Φίγκαρο»;!

  Τα λέω γιατί καθε φορά που μιλάμε για διασφάλιση των θέσεων εργασίας πρέπει να μιλάμε παραλλήλως και για διασφάλιση της ποιότητας… Γιατί δεν πιστεύω όσοι ετοιμάζουν αυτά τα λεγόμενα «ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» να είναι μόνο άσχετοι με τη δημοσιογραφία… Όλοι αυτοί είναι μέλη των ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ;

  Προσωπικά, χέστηκα αν απολύσουν έναν «δημοσιογράφο» που ξημεροβραδιάζεται έξω από το σπίτι της τάδε φίρμας-τραγουδίστριας για να ακούσω την επομένη πότε τράβηξε το καζανάκι και πότε βγήκε στο μπαλκόνι να ερμηνεύσει μια… «άρια».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: