Συνάδελφε! Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είσαι εσύ!

Αυτό που ακολουθεί δεν είναι ούτε διακήρυξη, ούτε προκήρυξη. Είναι η αγανάκτηση. Αυτό είναι. Είναι η φωνή σου.

Ερώτηση:

Πόσοι θα ψήφιζαν ξανά ΠΑΣΟΚ αν γίνονταν σήμερα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Πόσοι θα ξεχνούσαν την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων και τα τρία ΔΕΝ του Παπανδρέου;

Πόσοι θα συναινούσαν στη μείωση των μισθών, των συντάξεων, στη λήψη νέων μέτρων;

Είδατε το νέο ασφαλιστικό; Μας θεωρούν κάποιοι, ήδη πεθαμένους!

Φαντάζομαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα γνώριζε μια συντριπτική ήττα. Ή τουλάχιστον θα συρρικνωνόταν τρομερά η δύναμή του αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Και μια δεύτερη ερώτηση:

Γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι που πληττόμαστε (τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας) από τα μέτρα, θα πρέπει να ψηφίσουμε στις εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ τα πρόσωπα και τις παρατάξεις που ξεχειλίζουν από υποστηρικτές μιας κυβέρνησης που μας οδήγησε στο σφαγείο του ΔΝΤ;

Το ποιοι είναι ΠΑΣΟκοι το γνωρίζουν όλοι. Το ποιοι είναι δεξιοί, επίσης. (Η ΝΔ άνοιξε το δρόμο για το σημερινό χάλι).

Γιατί δεν στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ τους υποστηρικτές της βάρβαρης πολιτικής της;

Θέλουμε στους κόλπους μας συνδικαλιστές που, εξαρτημένους από κόμματα και ρουσφετολογικές «τοποθετήσεις, θα αδυνατούν εκ των πραγμάτων να επιτελέσουν τον ρόλο τους στα όργανα της ΕΣΗΕΜ-Θ;

Ή θέλουμε μία Ένωση χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, κυβέρνηση, κόμματα και επιχειρηματικούς κύκλους;

Αν θέλουμε μία Ένωση που να παίζει «παιχνιδάκια» εξουσίας φτύνοντας όλα τα μέλη κατάμουτρα, να πάμε να τους ψηφίσουμε. Αλλά μετά να μην κλαιγόμαστε στους διαδρόμους και να διαμαρτυρόμαστε.

Στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ, δεν υπάρχουν άγγελοι. Είναι όμως «καθαροί», ειλικρινείς, ευθείς, μαχητικοί, υπερασπιστές ΟΛΩΝ των συναδέλφων χωρίς διαχωρισμούς. Η Ένωση είμαστε εσείς. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τρομάζει μόνο τα συμφέροντά τους, τις καρέκλες τους, την εξουσία τους, την έπαρσή τους, τα προνόμιά τους.

Να καταψηφίσουμε τους υποστηρικτές των κυβερνήσεων που μας έχουν αλλάξει τα φώτα!

Είναι ντροπή να τους ψηφίσουμε! Είναι σαν να βάζουμε μόνοι μας το μαχαίρι στο λαιμό μας και στα δικαιώματά μας.

Να πούμε ένα δυνατό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τα λαμόγια, τους οσφυοκάμπτες των βουλευτικών γραφείων, τους παρόχους των netbooks που επειδή τα παρήγγειλλαν περίπου τα μισά μέλη, κάποιοι περιμένουν να τους το ανταποδώσουν ψηφίζοντάς τους! Σαν δεν ντρεπόμαστε. Ντροπή! Μας περνάνε για ιθαγενείς που τους μοιράζουν καθρεπτάκια.

Δεν βλέπετε ότι μας κοροϊδεύουν με αυτό το υποκριτικό, δήθεν «καλοσυνάτο» χαμόγελο;

Δεν ξέρω. Είμαι εξοργισμένος. Και δεν είμαι ο μόνος. Πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν αηδιάσει. Και με τα μέτρα, και με τους άλλους συναδέλφους που δεν μιλάνε, και με το γνωστό συνδικαλιστικό παιχνιδάκι, των ψήφων, των τηλεφωνημάτων, του καριερισμού, της σαχλαμάρας των δήθεν που βγαίνουν στα κανάλια και που το παίζουν ειδικοί για όλα.

Ίσως αρκετοί από εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι, να διαβάσετε τις διακηρύξεις και τις ανακοινώσεις των παρατάξεων, να προβληματιστείτε, να πείτε τι ωραία που τα λέει ο ένας και τι ωραία που τα λέει ο άλλος. Θυμάμαι κάποια προεκλογική διακήρυξη δεξιάς δημοσιογραφικής παράταξης πριν χρόνια που αν κάποιος τη διάβαζε χωρίς να δει την υπογραφή, θα νόμιζε ότι πρόκειται για συνοδοιπόρους του Τσε Γκεβάρα και υποστηρικτές του αν-ύπαρκτου σοσιαλισμού! Τι να πεις; Ό,τι νάναι. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υποστήριζαν την κυβέρνηση της δεξιάς, της μίζας και των σκανδάλων.

Μα δεν έχουμε καθόλου μνήμη; Έχουμε πάθει όλοι Αλτσχάιμερ; Αν είναι δυνατόν!

Τα γράφω όλα αυτά χωρίς να θέλω να παίξω το παιχνίδι κανενός. Θα πρότεινα ΑΠΟΧΗ ή ΑΚΥΡΟ στις κάλπες. Αλλά οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες για τον κλάδο, τα δικαιώματα και τις ζωές μας που το γύρισμα της πλάτης στα προβλήματα αυτή την ώρα θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Μία είναι μόνο η λύση. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε αν θέλουμε να διασώσουμε τα στοιχειώδη: Να ενισχύσουμε το ψηφοδέλτιο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, που έχει δώσει δείγματα σπάνιας γραφής για τα δεδομένα της βαλτωμένης συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης.

Κάντε την υπέρβαση. Σπάστε τα στεγανά. Μην τους κάνετε τη χάρη να μας ξανακοροϊδέψουν. Γευτείτε τη χαρά της ανταρσίας. Είναι θεσπέσιο συναίσθημα!

Τη Δευτέρα 17 του Μάη να τους δείξουμε ότι δεν ζούμε στη «Φάρμα των Ζώων».

Έχουμε αξιοπρέπεια και φωνή. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ δεν είναι παράταξη. Είναι η φωνή μας. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είσαι εσύ!

Εμπρός να πάμε! Όχι πίσω!

ΔΡΥΟΚΟΛΑΠΤΗΣ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Συνάδελφε! Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είσαι εσύ!”

  1. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΤΑΜΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;

    Ακολουθεί ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    «Η εξαίρεση των δημοσιογράφων από τα 3, προς δημιουργία , ταμεία ασφάλισης είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη . Το ερώτημα είναι- γιατί ενώ αλλάζουν υποτίθεται τα πάντα στη χώρα προς το χειρότερο, οι δημοσιογράφοι με κάποιες ακόμη επαγγελματικές τάξεις, μένουν εκτός των ασφαλιστικών αλλαγών .** «Ο κόσμος θα περιμένει να δει τις εξαιρέσεις» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου , στους «Νέους Φακέλους» συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση δεσμεύεται για δίκαια μέτρα , λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Α. Λοβέρδου, με τις …εξαιρέσεις! Η αίσθηση είναι πως η δημοσιογραφική εξαίρεση βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη στάση των Μέσων στα μέτρα του ΔΝΤ . Η δικαιολογία για την εξαίρεση του συγκεκριμένου κλάδου είναι ακόμη χειρότερη διότι βασίζεται στο αγγελιόσημο, στο ποσό δηλαδή που πληρώνουν εμμέσως οι πολίτες σε κάθε διαφήμιση για την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, την ίδια ώρα που οι εργοδότες καταβάλλουν από ελάχιστες έως καθόλου προσφορές. **Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί χωρίς αυτό τον μηχανισμό «επικοινωνίας» για να πείσουν για τις προθέσεις τους. Χωρίς την υποστήριξη που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες των Μέσων δίχως τη λείανση των πραγμάτων και τις επιθέσεις προς τους συνδικαλιστές που παρέχουν απλόχερα καλοπληρωμένοι σχολιαστές και παρουσιαστές, τα μέτρα δεν μπορούν να σταθούν. Με τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή αυτό εκτίθεται , στα μάτια της κοινωνίας (που πληρώνει τα σπασμένα ) ένα ολόκληρος κλάδος, με πολλούς και δεκάδες εργαζόμενους , χαμηλά αμειβόμενους για τα προνόμια μιας κάστας ανθρώπων που εξακολουθεί να διαπλέκεται μέχρι τέλους με την πολιτική εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα».

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΗΓΗ: http://media-industry.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: