H «συμμαχία των προθύμων»

Το καινούργιο προϊόν που προσπαθεί να μας πουλήσει η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ είναι το παραμύθι της συνεργασίας και της κοινής καθόδου των πρώην “αντιπάλων” παρατάξεων ή της από τώρα εγγυημένης μετεκλογικής τους αγαστής συνεργασίας. Η κοροϊδία είναι σχεδόν προφανής. Είναι γεγονός ότι οι περί ου ο λόγος παρατάξεις συνεργάστηκαν στενά: στη μη προκήρυξη απεργιών, στις ανακοινώσεις – νεκρολογίες με τις οποίες “αντέδρασαν” στις απολύσεις συναδέλφων, στην ψευδεπίγραφη πρόταση για αλλαγή καταστατικού και τις πραξικοπηματικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν (μεταφερόμενη κάλπη), στην επικοινωνιακή και μόνο αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην περιφέρεια, στον παραγοντισμό με τον οποίο προσπάθησαν να “λύσουν” το πρόβλημα των συμβασιούχων, στην παράδοση του ταμείου μας σε διορισμένους τυχάρπαστους, στην προσπάθεια φίμωσης και κατασυκοφάντησης του μπλογκ του Ασύνταχτου Τύπου κλπ. 

Ποιους ακριβώς εκπροσωπούν οι “ηγέτες” που αποφάσισαν να δημιουργήσουν κοινό ψηφοδέλτιο; Ο Ασύνταχτος Τύπος, όλοι το γνωρίζουν, συνεδρίασε περισσότερες από 40 φορές αυτά τα δύο χρόνια που υπάρχει για να καθορίσει τη στάση του απέναντι σε συγκεκριμένα προβλήματα. Πόσες φορές συνεδρίασαν οι άλλες παρατάξεις; Ρωτήστε τους. 

Η πραγματικότητα είναι, δυστυχώς, ότι τα μέλη της πλειοψηφίας των προθύμων στο δ.σ. δημιούργησαν αυτό το νέο σχήμα για να σιγουρέψουν την προσωπική τους συνδικαλιστική καριέρα. Ιδίως όταν κάποιοι ονειρεύονται να εξαργυρώσουν την συνδικαλιστική τους καρέκλα καταλαμβάνοντας μία υψηλόμισθη διευθυντική θέση σε κάποιο ΜΜΕ (πχ. ΕΡΤ3).  Αλήθεια, αφού συμφωνούν σε ΟΛΑ γιατί δεν συμπεριλαμβάνουν και τον Ντόζη στο κοινό ψηφοδέλτιο; Μα για να μαζέψει τα υπόλοιπα στη Β΄ κατανομή επειδή αν κατέλθουν όλοι μαζί θα καταλάβουν καρέκλες λιγότερες σε αριθμό από τους πισινούς τους. Πολιτικαντισμός του κώλου. Αυτοί, συνάδελφοι, διεκδικούν την δική σου ψήφο και την δική τους καριέρα. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η συμμαχία των προθύμων δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την καταιγίδα που έρχεται. Το λουκέτο σε ΜΜΕ και ανταποκριτικά γραφεία, τις περικοπές μισθών, την εξαθλίωση του ταμείου μας και τις πολλές απολύσεις που βρίσκονται ante portas.  Το ζητούμενο όμως δεν είναι να δικαιωθούμε κατόπιν εορτής. Αυτοί κάποτε θα φύγουν σαν λιποτάκτες νύχτα, όπως ο Καραμανλής, αφήνοντας πίσω τους στάχτη. Οι ίδιοι όμως θα έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους. 

Το σύνθημα Ενώσεις των δημοσιογράφων και όχι των διευθυντών είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. 

Συνάδελφοι, παρά την κατασυκοφάντηση του Ασύνταχτου Τύπου από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, σας καλούμε να ψηφίστε ανθρώπους που δεν είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του “εγώ” αλλά του “εμείς”. 

Στους αρριβίστες… ΦΟΥΜΟ. 

ENAS ASYNTAXTOS TYPOS

Advertisements

6 Σχόλια to “H «συμμαχία των προθύμων»”

 1. Πολύ αισιόδοξος είναι ο Ντόζης ότι θα μαζέψει τόσες ψήφους από την ΕΡΤ-3 για να εκλεγεί κιόλας! Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου, το στυλ αλά δημάρχου Παπαγεωργόπουλου, και οι πληροφορίες για την βοναπαρτική στάση του εντός του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ, είναι γνωστά όχι μόνο στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ αλλά και σε ολόκληρη την πιάτσα.
  Μην τρελαθούμε τώρα. Και που τον αναφέρετε εδώ, χάρη του κάνετε…

 2. O ASYNTAXTOS TYPOS den SYNEDRIAZEI. Den einai KOMMA. kanei syneleyseis.

 3. Μου αρέσει που ο Ντόζης κάνει «άνοιγμα» στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα… Τι έκανε για αυτόν τον χώρο τα δύο χρόνια που πέρασαν ;; Τίποτα!!! Ας μας πει έστω ένα πράγμα…. Δεν μας παρατάτε λέω εγώ……

 4. Δρυοκολάπτης Says:

  Τα γνωστά συμμαχικά στρατεύματα ανέλαβαν δράση!

  Ο γνωστός εκλογομάγειρας από τη Θεσσαλονίκη, αφού περιπλανήθηκε γύρω από μια παλιά του γνώριμη (διευθυντική θέση στην ΕΡΤ-3), έφυγε άπραγος, επέστρεψε με περισσή ευκολία στην εφημερίδα από όπου -για λίγο- είχε παραιτηθεί και σε μια… «αντικειμενικότατη»(!!!) στήλη για τα ΜΕDIA, άρχισε να τα χώνει στη δεξιά διοίκηση της ΕΡΤ-3 που παραμένει στη θέση της… Αχ κύριε Γερουλάνε γιατί το έκανες αυτό του παιδιού;

  Μου αρέσει που στο δημοσίευμα της «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», ο τίτλος είναι «Ολοταχώς στην κάλπη τη Δευτέρα». Μήπως εννοεί το «τρένο της μεγάλης φυγής»;

  Όσο για την προώθηση του Ντόζη και της παρέας του (δήθεν για το εξάρι του δελτίου και άλλα τέτοια άκρως… συγκινητικά) στο νέο ΕΡΤικό ψηφοδέλτιο, το πράγμα βρωμάει από το κεφάλι…

  Τώρα που τα συμμαχικά στρατεύματα βγήκαν στους δρόμους και σχεδόν φτάνει ο ήχος από τις «δημοκρατικές» ερπύστριες μέχρι τα αυτιά μας, μένει να δούμε αν θα συμπορευτεί στο ίδιο παιχνίδι και ο… «Λευκοπόντιξ» στη στήλη του στο «ΠΟΝΤΙΚΙ» την ερχόμενη Πέμπτη για να συμπληρωθεί το παζλ.

  Αλλά αυτό το παραμύθι πάλιωσε. Ετοιμάζεται καινούργιο. Ήδη οι «πρωταγωνιστές» κουράστηκαν να περιμένουν.

  Εκπλήξεις. Μόνο μια λέξη.

 5. Φρίξος Τσελεμεντές Says:

  Ο παραπάνω «εκλογομάγειρας» στον οποίο προφανώς αναφέρεται ο ΔΡΥΟΚΟΛΟΑΠΤΗΣ, στο δημοσίευμά του στην εφημερίδα επιχειρεί (δήθεν ευγενικά) να «τακτοποιήσει»-περιορίσει στο κουτάκι της… «εξωνοινοβουλευτικής αριστεράς»! όλους τους υποψήφιους του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Γνωρίζει (αλλά το προσπερνάει) ότι οι ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ πρόέρχονται από όλους τους χώρους και δεν είναι πολιτική αλλά συνδικαλιστική δύναμη , άρα δεν μπορεί να κατατάσσεται με κομματικές λογικές. Θολώνει δηλαδή τα νερά. ΌΠως οι σουπιές.

  Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ δεν ανήκει ούτε σε κόμματα, ούτε σε μη κόμματα, ούτε σε αποκόμματα. Αδιανόητο θα μου πείτε για τη στενή συντεχνιακή-συντεταγμένη-κομματική «κοινή λογική» των πολυπρόσωπων καθεστωτικών συμμαχιών.

  Δεν παίζουμε σε αυτή την… κουζίνα. Κύριε εκλομάγειρα: Βγάλτε το φαϊ από το φούρνο. Άρχισε να καίγεται…

 6. Τελικά, στις εκλογές της 17ης Μάη στην ΕΣΗΕΜ-Θ, κατεβαίνουν τέσσερις (4) συνδυασμοί και δύο (2) ανεξάρτητοι υποψήφιοι. H προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων έληξε σήμερα το μεσημέρι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: