5η Μάη 2010 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – Ποιοί απεργούν – Πού συγκεντρώνονται – 10λεπτο VIDEO από τα γεγονότα με τους εκπαιδευτικούς στην ΕΡΤ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό από τους COBAS (Ιταλία)

Confederazione COBAS

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες, αδελφοί και αδελφές στον αγώνα

Αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια οι δρόμοι μας συναντήθηκαν συχνά, παλέψαμε μαζί και διαδηλώσαμε πλάι – πλάι πολλές φορές, από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Φλωρεντίας το 2002 μέχρι της Αθήνας το 2006, στις διαδηλώσεις ενάντια στην Οδηγία Μπολκενστάϊν σε πολλές διαδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ή για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας και των κοινωνικών αγαθών.

Και σήμερα, 5 Μάη, μέρα γενικής απεργίας του ελληνικού λαού, θα θέλαμε να είμαστε εκεί μαζί σας αυτή την κρίσιμη μέρα για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των πιο αδύναμων και ανυπεράσπιστων λαϊκών και κοινωνικών στρωμάτων, ενάντια στη βία και την καταστολή ενός αμείλικτου καπιταλιστικού συστήματος που θέλει την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία ενός ολόκληρου έθνους και την ολοκληρωτική πτώχευση και την απώλεια των δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και νεολαίων.

Επειδή όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η καπιταλιστική επίθεση στα λαϊκά στρώματα, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα κοινωνικά αγαθά συντελείται σε όλη την Ευρώπη , αν και στην Ιταλία – τουλάχιστον προς το παρόν –  όχι στις τραγικές διαστάσεις της Ελλάδας – οφείλουμε να μείνουμε στη χώρα μας για να απαντήσουμε σε αυτές τις  επιθέσεις, δεδομένου του ότι οργανώνουμε μια 48ωρη απεργία στην εκπαίδευση, ενάντια στην προβλεπόμενη,  για την  επόμενη σχολική χρονιά, απόλυση 41.000 εργαζομένων και ενάντια στη σφαγή του δημόσιου σχολείου.

 Καθώς επίσης και την διοργάνωση στις 14 Μάη μιας Ημέρας Πανιταλικής κινητοποίησης ενάντια στους νέους νόμους για την απασχόληση, με τους οποίους η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ελλείψει οποιασδήποτε κοινοβουλευτικής και πολιτικο-θεσμικής αντιπολίτευσης, θέλει να περικόψει επιπλέον δικαιώματα των μισθωτών.

Δεν παρευρισκόμαστε σαν φυσική παρουσία, αλλά είμαστε μαζί σας με τη σκέψη μας γιατί εσείς αυτή τη στιγμή είσαστε η ευρωπαϊκή πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην αλαζονεία ενός καπιταλισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στην καταστροφικότερη οικονομική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και που, παρόλα αυτά, επιβάλει να πληρώσουν όχι αυτοί που προκάλεσαν την κρίση αλλά αυτοί που την υποστήκαν, αυτοί που πληρώνουν πάντοτε για όλους.

Η «βοήθεια» που υπόσχονται οι ευρωπαίοι παρτεναίρ της Ελλάδας στον λαό σας, μοιάζει με την επέμβαση ενός κυνικού και δολοφόνου γιατρού που για να αποφύγει τους πόνους ενός κολικού του νεφρού δίνει στον ασθενή να καταπιεί μια δεκάδα χάπια κυανίου. Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ θέλουν να σας επιβάλουν την μείωση των μισθών κατά 15% τουλάχιστον, να ανεβάσουν την συντάξιμη ηλικία στα 67 χρόνια και ταυτόχρονα να μειώσουν δραστικά τις ίδιες τις συντάξεις, να καταργήσουν τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κάθε προστασία ενάντια στις απολύσεις, να περικόψουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, να μειώσουν μαζικά τις επενδύσεις στις υπηρεσίες και στα κοινωνικά αγαθά. Και όλα αυτά, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα σημαντικότερα καπιταλιστικά κράτη του πλανήτη ξέκαναν  εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ για να χρηματοδοτήσουν τράπεζες που χρεοκοπούσαν και χρηματιστικές αυτοκρατορίες που πτώχευαν, κύριοι υπεύθυνοι της παγκόσμιας κρίσης, χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή αλλαγή των άγριων κανόνων της κυρίαρχης «ελεύθερης αγοράς».

Επιπλέον, ακόμη και η αποδοχή ενός τέτοιου κοινωνικού μακελειού των λαϊκών στρωμάτων καθόλου δεν  εγγυάται την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας, καθώς και άλλων χωρών που στις προσεχείς εβδομάδες θα μπορούσαν να έχουν ανάλογη τύχη, υφιστάμενες επίθεση από αυτή την χρηματιστική κερδοσκοπία που ενεργοποιήθηκε ακριβώς από αυτές τις οικονομικές δυνάμεις που διεσώθησαν από την χρεοκοπία  χάρη στην παρέμβαση των δημόσιων πόρων των διάφορων χωρών που χτυπιούνται.   Το να παραδοθούμε από φόβο, να ελπίσουμε πως η αποδοχή των περικοπών και των απολύσεων χρησιμεύει για να περάσει η κρίση, είναι συνεπώς πέρα από αυτοκτονικό, άχρηστο. Ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας που μπορεί να ακολουθηθεί, αυτός που θα έκανε επίκαιρο το σύνθημα που το ιταλικό κίνημα φώναξε στην Ευρώπη το 2008 («Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας»), είναι η ταχεία ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της ενότητας στην πάλη ενάντια στις ευρωπαϊκές οικονομικές και πολιτικές εξουσίες  που θέλουν να διαιωνίσουν τον καπιταλισμό, κάνοντας να πληρώσουν τα βάρη στους μισθωτούς και στα λαϊκά στρώματα. Μόνο μια γενική ευρωπαϊκή εξέγερση, συντονισμένη από τις αντιφιλελεύθερες και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις, από αυτούς που θεωρούν δυνατό ένα κόσμο που να μη βασίζεται στο κέρδος, στην παγκόσμια εμπορευματοποίηση και στην κυριαρχία της αγοράς, σε στενή συμμαχία με εναλλακτικές συνδικαλιστικές, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, μπορεί να μεταστρέψει τη ροή των πραγμάτων.

Για αυτό το λόγο, εμείς ως Cobas (Επιτροπές Βάσης), μαζί με άλλες συνδικαλιστικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις βάσης, παλεύουμε εδώ και τώρα στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Η εξέγερση που ξεκινάτε στην Ελλάδα πρέπει να διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη, να συντονιστεί, να βρεθούν κοινοί χρόνοι και τρόποι, τόποι συνάντησης, κοινά προγράμματα. Και σε αυτή την κατεύθυνση τόσο την  Ημέρα Πανιταλικής κινητοποίησης στις 14 Μάη ενάντια στους νέους νόμους για την απασχόληση που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, όσο και κατά το

 διήμερο της γενικής απεργίας στην εκπαίδευση στις αρχές Ιουνίου, ο αγώνας σας που είναι και δικός μας αγώνας, θα είναι στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας και της προπαγάνδας μας. Όπως επίσης, είμαστε σίγουροι, θα είναι και στην Κωνσταντινούπολη από τις 20 μέχρι τις 22 Μάη κατά τη διάρκεια της τελευταίας Προπαρασκευαστικής Συνέλευσης του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 30 του προσεχούς Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Πιέρο Μπερνόκι – Εκπρόσωπος Τύπου των COBAS

 

VIDEO με τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ στην ΕΡΤ (ΑΘΗΝΑ) από εκπαιδευτικούς

http://www.youtube.com/watch?v=GI4TkSM3TR4&feature=player_embedded#!

10λεπτο βίντεο για τα χτεσινά γεγονότα στο κτίριο της ΕΡΤ. Αδιόριστοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να συναντήσουν την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ήταν καλεσμένη σε τηλεοπτικό πάνελ προωθώντας το μονόλογο του υπουργείου για το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, συναντάνε τα ΜΑΤ, τα οποία φυλάνε τα στούντιο της ΝΕΤ και επιτίθενται στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Ακολουθεί κατάληψη του κεντρικού δελτίου. ΠΗΓΗ: katalipsiesiea.blogspot.com

Τι έγινε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ενημέρωση από εκπαιδευτικό στο www.athens.indymedia.org

Χθες Τρίτη μετα απο πρόταση της πρωτοβουλιας ωρομισθιων εκπαιδευτικων η πορεια, μετα το πρωην υπουργειο μακεδονιας – θρακης, πήγε προς τη διευθυνση δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης ανατολικης θεσ/νικης

Η πορεία είχε πολύ παλμό και στη διεύθυνση εγινε μαζικη μαχητικη παρασταση διαμαρτυριας κατα την οποια ο προϊσταμενος αναγκαστηκε να δεσμευτει οτι θα εκδοθουν απο τη διευθυνση δυο επισημα κειμενα με αριθμο πρωτοκολου στα οποια θα αναφερονται τα εξης:

α) οτι «θεση της διευθυνσης σε περιπτωση απεργιας ωρομισθιου εκπαιδευτικου, ειναι τα μορια της προϋπηρεσιας των ημερων αυτων να καταγραφονται κανονικα και  να προσμετρονται ως κανονικη υπηρεσια οπως συμβαινει και με τους αναπληρωτες συναδελφους».

β) οτι «η διευθυνση θεωρει οτι τα αιτηματα των απεργων ωρομισθιων αναπληρωτων εκπαιδευτικων ειναι δικαια και οτι συμπαραστεκεται στον αγωνα τους. Κατα τη διαρκεια της διαμαρτυριας εμφανιστηκαν ανδρες της αστυνομιας αλλα ο ιδιος ο προϊσταμενος ζήτησε να απομακρυνθούν από την αιθουσα. Θεση της διευθυνσης ειναι οτι σε περιπτωσεις διαμαρτυριας εκπαιδευτικων δεν εχει χωρο και θεση η αστυνομια,  σε αντιθεση με τα γεγονοτα που ειδαμε το τελευταιο διαστημα να εξελισσονται».

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΘΥΕΛΛΑ της 5ης Μάη 2010

Ποιοι απεργούν – Πού συγκεντρώνονται

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις για τα επώδυνα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για μισθωτούς και συνταξιούχους. Η 48ωρη απεργία που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ «νεκρώνει» και σήμερα το Δημόσιο, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει την  και ο ιδιωτικός τομέας. Το κοινό ραντεβού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει δοθεί στο Πεδίον του Αρεως στις 11 π.μ., ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Ομονοίας.

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση του ΕΚΘ της ΕΔΟΘ, των δημοσιογράφων, του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, της ΑΚ, κλπ. στις 10.30 π.μ. στο ΚΤΊΡΙΟ του ΕΚΘ.

Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Καμάρα από πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΕΚ, ΕΣΕ, κλπ.

Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έχουν στείλει όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες, ενώ στη σημερινή συγκέντρωση θα παραβρεθούν η ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων), η DGB (Συνομοσπονδία των Γερμανικών Συνδικάτων), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μετάλλου, αντιπροσωπείες της CGT, της FQ, της CFDT (Γαλλικές Συνομοσπονδίες) κ.ά.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ) συμπορεύονται με τη ΓΣΕΕ και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Απεργιακό χειρόφρενο τραβούν, επίσης, την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία,), ενώ καθηλωμένα θα μείνουν για 24 ώρες αεροπλάνα, τρένα και πλοία.

Χθες Τρίτη η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Προπύλαια μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Δάσκαλοι και καθηγητές σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία.

Οι καθηγητές των ΤΕΙ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. «Νεκρώνουν» τα δικαστήρια, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και σήμερα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Στη 48ωρη κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, που απεργούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης, ενώ η ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΑΞΙΑ τους αστυνομικούς υπαλλήλους και τους αξιωματικούς της Αστυνομίας να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Σήμερα απεργούν και οι δημοσιογράφοι. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σήμερα στα λιμάνια, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, ενώ «νεκρώνουν» και τα εμπορικά λιμάνια, αφού απεργούν οι λιμενεργάτες.

Το απεργιακό σκηνικό θα διαμορφωθεί ως εξής:

24ωρη απεργία στον ΟΣΕ.

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Το μετρό στη γραμμή του Αεροδρομίου θα εκτελεί δρομολόγια μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

24ωρη απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια.

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και μετρό (μόνο μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας) θα εκτελούν δρομολόγια μόνο στο διάστημα μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη στάση στον ΟΑΣΘ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “5η Μάη 2010 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – Ποιοί απεργούν – Πού συγκεντρώνονται – 10λεπτο VIDEO από τα γεγονότα με τους εκπαιδευτικούς στην ΕΡΤ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό από τους COBAS (Ιταλία)”

  1. Στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κάποιος κάνει εκπομπή! Ωραία απεργία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: