ΑΠΕΡΓΙΑ 5/5/2010 – συγκέντρωση 10.30 π.μ.

 

Ακολουθούν απεργιακές ανακοινώσεις από Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ

από ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ

Οι μηχανισμοί στήριξης (Δ.Ν.Τ κτλ.) δεν είναι τα ταμεία των λαών. Είναι ένα μάτσο κερδοσκόπων επενδυτών.

Το κεφάλαιο έρχεται να μας σώσει (;) ή απλά αλλάζουμε νταβατζήδες; Μήπως πλέον να ζητάμε ρουσφέτια στα αγγλικά;

Όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα πριν απʼ όλα από τη συμφωνία στήριξης (έως και 6% επιτόκιο- αλληλεγγύη της ευρωζώνης), όταν  νιώσαμε έμμεσα το ζωνάρι της εξουσίας να σφίγγει (περικοπή 14ου μισθού, αύξηση Φ.Π.Α, αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης). Στις 23/4 ανακοινώθηκε η έναρξη του τετραετούς μηχανισμού δανειοδότησης, όπου έγινε πια πασιφανής η γραμμή που επιδιώκει να ακολουθήσει κράτος και κεφάλαιο.

Ανοιχτή επίθεση στα κοινωνικά στρώματα (συνταξιούχοι-δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) και απώτερος σκοπός ο κοινωνικός διχασμός της εργατικής τάξης:

•    Ιδιωτικοποιήσεις και συγχωνεύσεις (70 έχουν προταθεί ως τώρα)

•    Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με απλή νομοθετική ρύθμιση

•    Μη ανανέωση των συμβάσεων αορίστου χρόνου

•    Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

•    Μείωση του βασικού μισθού στα 480 ευρώ

•    Απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις

•    Κατάργηση της ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασίας

•    Νομιμοποίηση της ενοικίασης εργαζομένων

•    Αύξηση ωραρίου καταστημάτων ( και Κυριακές με ψεύτικη προσαύξηση 75%)

Το πείραμα που επιχειρείται με σκοπό να δοκιμαστούν τόσο τα όρια επιβίωσης των κοινωνικών τάξεων που ήδη ζουν υπό καθεστώς φτώχειας, όσο και τα αντανακλαστικά όλων των υπολοίπων είναι γεγονός. Ένα γεγονός ωραιοποιημένο με το πιο τραγικό παραμύθι, αυτό της εθνικής ενότητας και τη μεγαλύτερη ιδεολογική τρομοκρατία, αυτή του μονόδρομου.

Την ίδια στιγμή που εμείς πεινάμε όλα τα κοινωνικά παράσιτα, τράπεζες (με 100% κέρδος σε περίοδο «κρίσης»), μεγαλοκαρχαρίες, πολιτικοί και βουλευτές συνεχίζουν να έχουν υπέρογκα κέρδη. Ταυτόχρονα, με τα παπαγαλάκια τους, τους δημοσιογράφους επιχειρούν, όπως πάντα να φορέσουν παρωπίδες στην κοινή γνώμη, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέους στρατούς καταστολής με στόχο να δείξουν τα δόντια τους σε όποιον αντιστέκεται και προσπαθεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Παράνομοι θα θεωρούμαστε όλοι όσοι νιώθουμε την ανάγκη να εξεγερθούμε ενάντια σε ένα σύστημα ενόχων που καλύπτεται από τα προσωπεία των νόμων της αστικής δημοκρατίας.

Ας ξαναθυμηθούμε την επανάσταση και ας καταστρέψουμε ό,τι μας καταστρέφει. Ως πότε θα ανεχόμαστε να σηκώνει το κράτος το χέρι κι εμείς να προτάσσουμε το μάγουλό μας; Ως πότε θα ανεχόμαστε να βιάζουν τις ζωές μας;

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Ανακοίνωση για την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων από ΑΝΤΑΡΣΥΑ   

Ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε

το αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ 

Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε την ευθύνη να εγκρίνει και να ανακοινώσει ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών, πρόγραμμα αφαίμαξης προς όφελος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, πρόγραμμα σύνθλιψης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Μόνο η κυβέρνηση Τσολάκογλου επί ναζιστικής κατοχής τόλμησε να προωθήσει ανάλογα μέτρα μείωσης μισθών και άγριων περικοπών!Για αυτό και στις 5 Μάη, στη νέα γενική Απεργία πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση: Δεν θα περάσουν!

Η λεηλασία των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακώνεται με τετραετές πάγωμα μισθών, νέα περικοπή επιδομάτων και κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού, την οποία δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τα ετήσια φτωχο-επιδόματα των 1.000 ευρώ μικτών. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα (συμβασιούχοι κλπ) θα πεταχτούν στο δρόμο.

Η κυνικότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο περικόπτοντας άμεσα τις συντάξεις, ρίχνοντας τα «περήφανα γηρατειά» στον Καιάδα της φτώχειας.Ο ιδιωτικός τομέας δεν μένει αλώβητος, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ήδη τα αφεντικά (με περίσσιο θράσος από την κυβερνητική πολιτική) προχωρούν σε μειώσεις μισθών, τετράωρα κλπ. Μοιραία συνέπεια της επίθεσης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο η περικοπή του μισθού, αλλά η …κατάργησή του, αφού οι απολύσεις διευκολύνονται δραστικά (μείωση αποζημιώσεων, αύξηση ορίου). Οι εργοδότες μπορούν να τους αντικαταστήσουν με πάμφθηνους και ελαστικούς νέους, αφού η κυβέρνηση προβλέπει κατάργηση των κατώτερων μισθών των συμβάσεων για νέους και μακρόχρονα ανέργους! Η μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα κηδείας, η νέα αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, δίνουν ακόμα πιο δραματική διάσταση στα μέτρα.

Όπως στο μύθο του Χότζα, η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ότι απέτρεψε τα χειρότερα, σε σχέση με όσα διέρρεε την Πέμπτη. Η αλήθεια είναι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τα δανεικά από ΕΕ – ΔΝΤ θα δίνονται με το σταγονόμετρο και ανάλογα με τη συμμόρφωση στις προσταγές του κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα, εάν τους αφήσουμε. Ήδη αυτό το «πακέτο» είναι το τρίτο (Πρόγραμμα Σταθερότητας Φεβρουάριος, μέτρα Μαρτίου) μέσα σε λίγους μήνες.

Η ελπίδα δεν βρίσκεται στη «σωτηρία» από Παπανδρέου – Μέρκελ – Στρος Καν, αλλά στους εργατικούς αγώνες και στον ξεσηκωμό όλου του λαού και της νεολαίας. Με μια απεργιακή έκρηξη και αγώνα διαρκείας, με ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 

Καλούμε σε ενωτική μαχητική δράση την Αριστερά, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα  ώστε να επιβάλουμε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα απάντησης  στη κρίση: Αγώνας με στόχο την παύση των πληρωμών του τοκογλυφικού χρέους, την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων, για να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Για να αυξηθούν οι μισθοί και το εισόδημα των εργαζόμενων, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας. Για να φορολογηθεί το κεφάλαιο, να παγώσουν οι εξοπλισμοί. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Για την νομιμοποίηση των μεταναστών, την κοινή δράση στα συνδικάτα. Αγώνας για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων.

Σε κάθε σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να δώσουμε τη μάχη για ένα κίνημα που θα επιβάλει την αντικαπιταλιστική ανατροπή στη σύγκρουση με το καπιταλισμό, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η πανεργατική απεργία της 5ης Μάη, οι κλαδικές απεργίες που ξεσπούν, οι αποκλεισμοί της Βουλής και άλλων κυβερνητικών κτιρίων που προγραμματίζουν τα σωματεία αποτελούν βήματα στην κλιμάκωση του αγώνα.

Η ταξική αγωνιστική πτέρυγα του εργατικού κινήματος και η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως έδειξε και η εντυπωσιακή μαχητική πρωτομαγιάτικη πορεία 10.000 εργαζομένων και νέων από το Μουσείο στη Βουλή.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΚ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Κάτω η ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση

του ΔΝΤ, της ΕΕ και των Ελλήνων καπιτα-ληστών!

Δεν πληρώνουμε τους κλέφτες – Να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος!

Οι εργάτες στην εξουσία – Επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος από την καπιταλιστική χρεοκοπία!

Το νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου -το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τα χρόνια της Κατοχής- κλιμακώνει τον κοινωνικό πόλεμο ΔΝΤ-ΕΕ-Ελλήνων καπιταλιστών ενάντια στο λαό, για να σώσει τους τραπεζίτες, Ευρωπαίους και ντόπιους αλλά δεν δίνει καμία διέξοδο στη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και του Κράτους του.

Μπαίνουμε σε ένα τούνελ ύφεσης και μαζικής ανεργίας δεκαετιών που θα διογκώσουν ξανά τα ελλείμματα και θα φέρουν σε τρία χρόνια το χρέος στο 150% του ΑΕΠ- που πάλι εμείς θα το πληρώσουμε με αίμα.

Οι δραματικότερες ως τώρα μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, οι περικοπές κρατικών δαπανών σε Υγεία-Παιδεία-Ασφάλιση και οι σχεδιαζόμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα προκαλέσουν πρωτοφανή καταστροφή στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων φέρνοντας πιο κοντά το επίσημο χρεοστάσιο και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφάσισαν το τρίχρονο πρόγραμμα «διάσωσης» μόνο και μόνο γιατί είδανε την χρεοκοπία να απλώνεται και στην Πορτογαλία και την Ισπανία και να απειλεί με διάλυση το ευρώ και η ΕΕ.

Θέλουν να σταματήσουν την πυρκαγιά πετώντας στις φλόγες, αντί για νερό εκατομμύρια ανθρώπους.

Το πραγματικό δίλημμα για την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου δεν είναι “δια βίου λιτότητα ή χρεοστάσιο” , αλλά “καπιταλιστική χρεοκοπία ή εργατική εξουσία”.

Είτε θα συνεχίσει να εξουσιάζει τη ζωή μας το κεφάλαιο και το παρακμασμένο σύστημα του, σκορπώντας τον όλεθρο παντού, είτε θα απαλλατριώσουμε το κεφάλαιο, θα συντρίψουμε το κράτος του και θα αναλάβουν “της γης οι κολασμένοι” την εξουσία αναδιοργανώνοντας την κοινωνία σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις!

Τον αγώνα αυτόν δεν μπορούν να δώσουν οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές γραφειοκράτες –συνέταιροι της κυβέρνησης των διεθνών τοκογλύφων, των Τραπεζιτών, των Βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, αλλά μια νέα επαναστατική ηγεσία στο πολιτικό, συνδικαλιστικό και ευρύτερο διεκδικητικό κίνημα της εργατικής τάξης -ένα κίνημα ανασυγκροτημένο στη βάση των συνελεύσεων και της άμεσης δράσης των εργαζόμενων και ανέργων εργατών.

Ανοιχτές επιτροπές αγώνα πρέπει να συσταθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή και σε κάθε συνοικία και να συντονιστούν πανελλαδικά με κάθε μαχόμενο σωματείο, σύλλογο και οργάνωση για τη συνεχή μαζική και μαχητική παλλαϊκή κινητοποίηση – για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Να παλέψουμε για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία την ανατροπή του καπιταλισμού και τη διαγραφή ολόκληρου του εξωτερικού χρέους, την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, τη διάλυση αυτής της λυκο-συμμαχίας των Ευρωπαίων καπιταλιστών και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.

EEK

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: