Ασύνταχτο Προσκλητήριο για συγκεντρώσεις 1ης και 5ης Μάη 2010

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες όπου πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους οργανωμένα και με συγκεκριμένη συμμετοχή και όχι να πετάμε αορίστως σε ανακοινώσεις μας «συστάσεις» για αφηρημένη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η ΕΣΗΕΜ-Θ προέβη στην αγαπημένη της συνήθεια: ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ συγκεκριμένη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Σαββάτου τα μέλη της και γενικότερα το δημοσιογραφικό κόσμο. Ούτε ώρα ούτε τόπο, προσδιορίζει. Εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Θα έπρεπε όμως, ειδικά η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, να αποτελέσει μαζικό και ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους «κηδεμόνες» μας ότι δε θα αποδεχτούμε τα βάρβαρα μέτρα τους. Κρίμα! Για ακόμη μια φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτή η κατάσταση πρέπει σύντομα να αλλάξει. Οι εκλογές της 17ης Μάη για νέο δ.σ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκαθηλώσουμε τις γραφειοκρατικές λογικές της συνδικαλιστικής απραξίας και αφωνίας την ίδια στιγμή που σφαγιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πρέπει να αναδείξουμε εκείνες τις ανεξάρτητες, ασυμβίβαστες δυνάμεις που μπορούν να μας εκπροσωπήσουν με αποφασιστικότητα. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ θα δώσει τη μάχη και στις εκλογές αλλά κυρίως μετά από αυτές: Εκπροσωπώντας με αποφασιστικότητα όλους τους συναδέλφους που πλήττονται. Προτάσσοντας την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Το αναμενόμενο κάλεσμα για τη συμμετοχή μας στην απεργία της 5ης Μαίου που αποφασίστηκε από την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, να το πλαισιώσουμε με τις ασύνταχτες φωνές μας και να το μετατρέψουμε σε προσκλητήριο για ανατροπή των γραφειοκρατικών συμμαχικών συσχετισμών.

Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Σαββάτου στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 το πρωί, την Τετάρτη 5 Μαϊου μπροστά στο ΕΚΘ. 

Για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αλλά και για την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την απεργία της 5ης Μάη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Εργατική Πρωτομαγιά (29/4/2010)

Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ηχηρή υπόμνηση ότι πίσω από τις κυνικές προσεγγίσεις και την τρομοκρατική αριθμητική της κρίσης δεν διακυβεύεται το μέλλον οικονομικών μεγεθών αλλά ανθρώπων που βλέπουν να υπονομεύονται στοιχειώδη δικαιώματά τους αποτελεί το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Οι δημοσιογράφοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των εργαζομένων στην Ελλάδα και με αίσθημα ευθύνης έναντι όλων των πρωτοπόρων που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν ότι το μήνυμα αυτό θα ακουστεί φέτος όσο πιο δυνατά γίνεται, μεταφέροντας και ενισχύοντας τη φωνή κάθε εργαζομένου.

        Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας την Πρωτομαγιά, και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, τα εργασιακά δικαιώματα, όποτε και όπου αυτά απειλούνται ή παραβιάζονται.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου 2010       

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπροστά στις εξελίξεις που επιχειρούν να επαναφέρουν εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. που συνεδρίασε σήμερα με τα Προεδρεία των Ενώσεων μελών (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.-Ε, Ε.Σ.Π.Η.Τ.,) αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: