ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

28 Απριλίου 2010

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων ΣΣΕ, με εκτίμηση τόσο για την ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και την μεθοδευμένη απεμπόληση στοιχειωδών συνθηκών στο δικαίωμα ποιοτικής ζωής, όσο και για την αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ:αποφάσισε ομόφωνα την συμπαράστασή της στις ενώσεις ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και ΕΠΠΕΑ που αντιμετωπίζουν αδιάλλακτες και προκλητικές συμπεριφορές της εργοδοσίας στην διαδικασία υπογραφής των ΣΣΕ και την αντίδρασή της στην πολύπλευρη επίθεση που εκδηλώνεται με την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων και την αποδόμηση των ΣΣΕ.προτείνει και προχωρεί σε κλιμακούμενες απεργιακές εκδηλώσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις εργαζομένων σε απάντηση στην απόπειρα καθιέρωσης εργασιακού μεσαίωνα • δηλώνει ότι με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα στηρίζει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται ν’ αρχίσουν για την ικανοποίηση συλλογικών και κλαδικών αιτημάτων. Ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή ζητά την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης για συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στην απεργία 21&22 Απριλίου 2010 του συναδέλφου Σακκά Λεωνίδα από την εταιρεία Αφοι ΒΛΑΧΟΥ και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η ενέργεια της εργοδοσίας που κτυπά το δικαίωμα της απεργίας βρίσκει απέναντί της όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της στις 27/4 (αλλά χωρίς να προτείνει συγκεκριμένες κινητοποιήσεις…), ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ αναφέροντας: «Πληροφορούμαστε ότι με αποφάσεις Προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, (όπως του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ, Δημοτικών Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης αλλά και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) για το ιδιωτικού δικαίου προσωπικό επιχειρείται αυθαίρετη ερμηνεία των διατάξεων του ν. 3833/2010 («Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης») με στόχο την περικοπή των μισθών και επιδομάτων αυτών. Καταγγέλλουμε τη σπουδή για τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει με σαφήνεια τις ευθύνες της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε την με οποιοδήποτε τρόπο ανατροπή των όσων οι ΣΣΕ ορίζουν. Οποιαδήποτε δε κυβερνητική παρέμβαση, η οποία τείνει στην κατάργηση της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα μας βρει απέναντι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ με μεγάλη καθυστέρηση και αφού το τρομοθέαμα έχει κοπάσει, παρεμβαίνει δια του εποπτικού οργάνου δεοντολογίας στα ζητήματα κάλυψης των «θεμάτων πολιτικής τρομοκρατίας» και της «οικονομικής κρίσης». Για τις συστάσεις προς τους δημοσιογράφους, αρκετοί εκ των οποίων μεταδίδουν ό,τι τους κατέβει ή ό,τι τους… υπαγορεύεται από διάφορες «υπηρεσίες»,ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 27 Απριλίου 2010

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, επισημαίνει στους συναδέλφους, που ασχολούνται με το ζήτημα των φερομένων ως εμπλεκομένων σε πράξεις πολιτικής τρομοκρατίας τα εξής: Ο σύγχρονος νομικός πολιτισμός επιβάλλει να μην χαρακτηρίζεται ένοχος ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος, πριν τελεσιδικήσει η απόφαση των αρμοδίων δικαστηρίων. Η πλήρης και άκριτη αποδοχή διαρροών των διωκτικών αρχών, δεν είναι συμβατή με την αντίληψη περί ενημέρωσης που απορρέει από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

27 Απριλίου 2010

Η οικονομική κρίση στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι εκάστοτε φορείς της εξουσίας και οι γνωστοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος, προκαλεί εύλογα έντονη αγωνία στο κοινωνικό σύνολο. Την αγωνία αυτή ενισχύουν δημοσιογραφικές αναφορές, που προβάλλουν διάφορα σενάρια, λειτουργώντας ουσιαστικά υπέρ των αρπακτικών της κερδοσκοπίας και χωρίς να αναφέρονται οι πραγματικοί λόγοι δημιουργίας αυτού που ονομάστηκε «κρίση». Η πιστή τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, επιβάλουν το μέτρο, την αυτοσυγκράτηση και την σε βάθος γνώση και είναι αυτές τις δύσκολες ώρες πρωταρχικά καθήκοντα του κόσμου της ενημέρωσης.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Πηγή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ: www.esiea.gr

Ένα Σχόλιο to “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ”

  1. Ωραίος ο… Superman, «ρε γαμώτο»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: