Συλλαλητήριο Τρίτη 7 μ.μ. αγ.Βενιζέλου

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη στο Σύνταγμα και η ΕΔΟΘ (και πρωτοβάθμια σωματεία, αριστερές οργανώσεις κλπ.) στο άγ. Βενιζέλου στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΕΔΟΘ, μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, κάλεσαν το λαό της Θεσσαλονίκης, σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο «ενάντια στη νέα δικτατορία του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ.». Σημειώνουμε ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία, επιδεικνύοντας ευαίσθητα αντανακλαστικά, πραγματοποίησαν ήδη την πρώτη τους διαμαρτυρία σε μεγάλες πόλεις της χώρας, την ίδια ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε την προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» -ή «σφαγείο» όπως ονομάστηκε εξ’ αρχής- από το Καστελόριζο. (ΔΕΙΤΕ και το Με Souvlaki – Tzatziki – Syrtaki η είσοδος στο σφαγείο του Δ.Ν.Τ. – ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ αντίδρασης σήμερα). Τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατήγγειλαν ως «προδοτική» την πρωτοφανή αδράνεια της ΓΣΕΕ στο να προκηρύξει άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην «κηδεμονία» και σε κυβέρνηση-κεφάλαιο. Στο μεταξύ ματαιώθηκε η σημερινή συνάντηση ΓΣΣΕ-Λοβέρδου στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, μετά την άρνηση της ΔΑΚΕ, της ΔΑΣ και της Αυτόνομης Παρέμβασης να προσέλθουν στη «διαβούλευση». Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει το γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα, είτε στη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου είτε στη διάρκεια διαδηλώσεων, «τα μεγάλα ΜΜΕ και κυρίως τα τηλεοπτικά κανάλια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι τους», δέχονται την έντονη κριτική συνδικαλιστικών στελεχών που βλέπουν τους αγώνες τους «να λοιδωρούνται καθημερινά από τα δελτία των οχτώ». Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, δείτε (VIDEO) και μια επίκαιρη συζήτηση που συμμετέχει και ο Νόαμ Τσόμσκι για Το μοντέλο προπαγάνδας των ΜΜΕ – The Propaganda Model of News.

Στη διάρκεια της σημερινής συν. Τύπου στην ΕΔΟΘ, μέλη των Σωματείων κατήγγειλαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε «περιθωριακούς» τους πολίτες-διαδηλωτές που χτυπήθηκαν και ψεκάστηκαν με χημικά από τα ΜΑΤ μπροστά στο Δημαρχείο στις 22/4/2010! («Ασύνταχτοι» Ρεπόρτερς ήταν εκεί και ήταν αυτόπτες μάρτυρες καλύπτοντας τα γεγονότα: ΔΕΙΤΕ και το: Έπνιξαν στα χημικά το συλλαλητήριο).

Διαβάστε παρακάτω τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΕΚΘ) και μια απάντηση-καταγγελία της ΚΟΕ στον πρωθυπουργό.

Θεσσαλονίκη 22/4/10

Δεν πληρώνουμε-Πάρτε το Δ.Ν.Τ και φύγετε

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ,

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

 Ο μόνος τρόπος για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι η άγρια καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της απεργίας στις 22/4 έγινε πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΕΔΟΘ, που πέρασε από το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων   κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, ώστε το σωματείο των ΟΤΑ να αναρτήσει πανό ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης και τις  χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζονται.

Τα ΜΑΤ παρατάχτηκαν μέσα στο κτίριο και χωρίς πραγματικά την παραμικρή αφορμή, ενώ μάλιστα μία γυναίκα πάνω από 50 ετών είχε λιποθυμήσει, άρχισαν να ψεκάζουν και να δέρνουν τους διαδηλωτές. Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αρκετή ώρα μετά. Μεσολάβησαν ακόμα δύο γύροι συγκρούσεων, όπου τα ΜΑΤ χτυπούσαν άκριτα τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών αγωνιστών. Οι διαδηλωτές  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα από γκλοπ και αναπνευστικά προβλήματα.

Η απάντηση των απεργών ήταν άμεση. Η πορεία που είχε διασπαστεί στα 2 από τα ΜΑΤ ξαναενώθηκε και  συνέχισε την διαδήλωση μέχρι την Καμάρα.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης και τις συλλογικότητες να καταδικάσουν την απρόκλητη αυτή επίθεση με την οποία καταργήθηκαν βάναυσα δημοκρατικά δικαιώματα που με το αίμα του και με τους αγώνες του έχει κατακτήσει ο λαός μας.

Καλούμε το δήμο Θεσσαλονίκης και το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσουν την επίθεση αυτή που έγινε  μέσα και έξω  στο χώρο του δημαρχείου και καλούμε το δήμαρχο να πει στο λαό της Θεσσαλονίκης αν ήταν αυτός που κάλεσε τα ΜΑΤ στο χώρο του δημαρχείου ή έγινε κατάληψη του δημαρχείου από τα ΜΑΤ. Διαφορετικά είναι υπόλογος  ο ίδιος στο δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης και συνυπεύθυνος με τον αντιδημοκρατικό δρόμο της καταστολής των   δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

 Οι « περιθωριακοί», όπως αποκάλεσε ο  δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τους διαδηλωτές στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.  Θεσσαλονίκης , μέλη της Ε.Ε της ΕΔΟΘ/Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, μέλη του Ε.Κ.Θ , Πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων εκπαιδευτικών, της ΕΝΙΘ(γιατρών) ,φοιτητικών συλλόγων και φορέων της πόλης.

    Γνωρίζουμε ότι  επίθεση που εξαπολύεται  στα εργατικά δικαιώματα από την κυβέρνηση  δεν έχει προηγούμενο και η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής πολιτικής της  για να καταπνιγεί η λαϊκή οργή. Όμως η  σύγχρονη χούντα του ΔΝΤ, της ΕΕ και των υπαλλήλων της  θα βρει μπροστά της το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

 • Ανατροπή του Προγράμματος και του Συμφώνου «Σταθερότητας»
 • Δεν θα ξαναπληρώσουμε
 • Δουλειά για όλους
 • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ

 

 ΔΕΥΤΕΡΑ 26/4 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ -ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27/4 ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Oλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27/4      

7μ.μ.  στο άγ. Βενιζέλου     

 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ    ΤΩΝ   ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 Η επίθεση που ξεκίνησε η κυβέρνηση στις 3 Μάρτη με οδηγό το «πρόγραμμα σταθερότητας» συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

 Το  μαύρο μέτωπο που έχει συγκροτηθεί  επιτίθεται  σε ό,τι άφησε πίσω της η εικοσάχρονη λιτότητα, που τροφοδότησε την απίστευτη κερδοφορία του κεφαλαίου . Αφού η  εισαγωγή του ευρώ σηματοδότησε τη μεγαλύτερη ληστεία του εργατικού εισοδήματος που έγινε στην ιστορία της χώρας, αφού το δημόσιο χρέος έγινε μίζες, αρπαχτές, εξοπλισμοί  και υπερτιμολογήσεις, τώρα με πρόσχημα την προσφυγή στον μηχανισμό «στήριξης» της ΕΕ και του ΔΝΤ προχωρούν στις λεγόμενες «διαρθρωτικές» ανατροπές. Οι αντιασφαλιστικές ανατροπές που διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, η επέκταση της μείωσης των μισθών και των συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, η απελευθέρωση των απολύσεων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με ό,τι αυτό σημαίνει για το κόστος και την ποιότητα ζωής της ζωής μας, έχουν ήδη ξεκινήσει.

 Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» χιλιάδες εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων που διαλύονται ή συγχωνεύονται θα βρεθούν στο δρόμο! Ακολουθούν οργανισμοί του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στην εκπαίδευση προωθούνται μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, και ανατρέπουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα με το ασφαλιστικό ετοιμάζονται οδυνηρές ανατροπές στην περίθαλψη και την υγεία.

 Η ντόπια οικονομική ολιγαρχία και η ΕΕ δε  θα έβρισκαν καλύτερη ευκαιρία για να προωθήσουν σχέδια που έτσι ή αλλιώς σχεδίαζαν και δρομολογούσαν εδώ και καιρό.

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ! 

   Ας σταματήσουν την τρομοκρατία των ελλειμμάτων. Μας  καλούν  να «σώσουμε» την πατρίδα. Γι’ αυτούς όμως πατρίδα είναι τα off-shore, οι σημαίες ευκαιρίες, οι τραπεζικοί και φορολογικοί παράδεισοι. Για τους εργαζόμενους φτιάχνουν μια «πατρίδα» όπου εχθρός είναι ο μετανάστης εργάτης, ο δημόσιος υπάλληλος, ο συνάδελφος μας…

   Λεφτά υπάρχουν:

12 δις ευρώ η ετήσια φοροδιαφυγή.

8   δις ευρώ η ετήσια φοροκλοπή Φ.Π.Α.

8 δις ευρώ οι ταξικές φοροαπαλλαγές

6 δις, αν δεν αγοράζαμε φρεγάτες και άλλα

2 δις, αν δεν αγοράζαμε υποβρύχια που γέρνουν.

2 δις που θα εξοικονομούσαμε, αν είχαμε φορολογικό συντελεστή αυτό που είχαμε τη δεκαετία του ’90 από τις 300 μόνο πιο κερδοφόρες ανώνυμες επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ     ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ   ΜΑΣ!

Η απάντηση που έχει δώσει το συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι σήμερα είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και των απαιτήσεων.

Με διάφορα προσχήματα αναβάλλεται η γενική απεργία και η κοινή απάντηση όλων των εργαζομένων στην αντεργατική λαίλαπα, όταν μάλιστα είναι πλέον δεδομένη η κοινή επίθεση τόσο στους εργαζόμενους του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι υπόλογες απέναντι στους εργαζόμενους και στη βάση των σωματείων.

Υπονομεύουν την ανάγκη δημιουργίας  ενιαίου μετώπου των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Ενισχύουν έτσι την τακτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα στους ελαστικά εργαζόμενους και αυτούς με σταθερή δουλειά κλπ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ    –    ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

       ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ !

Με την πιο πλατιά ενότητα, με τους πιο πολύμορφους και μαχητικούς αγώνες, με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμονή να τους ξεδιπλώσουμε. Ας ξεκινήσουμε ένα τιτάνιο αγώνα για εμάς και τα παιδιά μας. Ένα είναι σίγουρο: αν δεν ανατρέψουμε την αντεργατική λαίλαπα οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας όπως τα ξέρουμε θα πεθάνουν. Για αυτό ας είμαστε έτοιμοι να ματώσουμε σήμερα. Έπαθλο των μαζικών και νικηφόρων αγώνων μας για ένα πρόγραμμα ικανοποίησης των αναγκών και των δικαιωμάτων μας να είναι ένα καλύτερο αύριο.

Η ανατροπή τους πολιτικής τους, η χρεοκοπία τους λογικής και των επιδιώξεων τους είναι ο μόνος δρόμος που μας μένει.

Η ανάγκη αυτή μας οδήγησε στην πρωτοβουλία συντονισμού των σωματείων και συλλόγων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για μια αγωνιστική διέξοδο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, για μια προγραμματισμένη αντεπίθεση που να αμφισβητεί την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και του συμφώνου σταθερότητας και που θα βάλει τις ανάγκες μας πάνω από τους νόμους του κεφαλαίου για:

·                       Ανατροπή του προγράμματος «σταθερότητας» και του συμφώνου σταθερότητας. Δεν πειθαρχούμε στην ΟΝΕ, το Μάαστριχ και τη Λισσαβόνα που στο όνομα

τους «νομισματικής σταθερότητας» επιβάλλουν λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία και λεηλασία του εργατικού εισοδήματος. Να πάρουν δρόμο οι επιτηρητές τους ΕΕ, τους ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

·             Να μην ξαναπληρώσουμε το χρέος, ένα χρέος που  έγινε από  τις  επιδοτήσεις στο κεφάλαιο,  τις μίζες και αρπαχτές, τους εξοπλισμούς και τα χρυσοπληρωμένα φάρμακα.

Είναι χιλιοπληρωμένο από τους εργαζόμενους.

·     Να αυξηθεί η φορολογία των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία και να ακυρωθούν τώρα οι στρατιωτικές παραγγελίες, να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους

·           Να σταματήσει η πολιτική της κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών καθώς και της φορολογικής τους ασυλίας.

·             Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και διατίμηση στα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

·                          Γενναίες  αυξήσεις στους μισθούς  και τα μεροκάματα για να ζούμε από ένα μισθό

·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.     Απαγόρευση των απολύσεων

·                     Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων

·                     Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων. Δημόσιοι  στρατηγικοί τομείς της οικονομίας.

·                     Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.

·                     Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, διάλυση των μηχανισμών καταστολής και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

·                         Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών και κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων υποταγής, απόσυρση από όλες τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.

Συντονίζουμε τον αγώνα μας όλοι : Πρωτοβάθμια σωματεία –συλλογικοί φορείς-εργαζόμενοι-άνεργοι

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

ANAKOINΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΕΚΘ)

 Θεσσαλονίκη 27/4/2010

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 27/4/2010 στις 7μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης μας, ενάντια στην προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., στο πρόγραμμα σταθερότητας και στα μέτρα της κυβέρνησης.

Με την προσφυγή της κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο  η πρωτοφανής επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων από την μεριά της κυβέρνησης. Ουσιαστικά η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα και τους εργαζόμενους στους επαγγελματίες οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ και της ΕΕ .

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές απαιτείται η πιο πλατιά συσπείρωση των εργαζόμενων και πραγματικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπεί το προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΚΟΕ

25/4/2010 – Δελτίο Τύπου

«Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις 24/4 σε αφίσες της ΚΟΕ δήλωσε ότι θα μπορούσε να προσυπογράψει και εκείνος τα συνθήματα ενάντια στο ΔΝΤ και την Κομισιόν, τονίζοντας όμως ότι αυτοί «δεν θα φύγουν με πέτρες και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία».

Καταρχήν, η δήλωση αυτή δεν μας κάνει εντύπωση. Είναι ο κ. Παπανδρέου που αφού υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, μιλώντας για την ανάπτυξη, τα λεφτά που υπάρχουν και τον σοσιαλισμό, εφαρμόζει τώρα μια πολιτική που οδηγεί την κοινωνία στη βαρβαρότητα. Γιατί λοιπόν και σήμερα να μην προσυπογράψει συνθήματα ενάντια σε αυτούς που ο ίδιος εγκατέστησε πανηγυρικά στη χώρα;

Εκείνο, όμως, που δεν μπορεί να πείσει ούτε μικρά παιδιά σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα φύγουν όταν μπει τάξη στην οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι θα μείνουν εδώ μέχρι να αφήσουν πλέον μόνο συντρίμμια στην κοινωνία, μέχρι να μην υπάρχει τίποτα άλλο να κλέψουν. Για αυτό ο λαός θα πρέπει να κινητοποιηθεί αποφασιστικά και με κάθε τρόπο να διώξει τους σύγχρονους δυνάστες και όσους τους υπηρετούν.»

Το γραφείο τύπου της ΚΟΕ

www.koel.gr

Ένα Σχόλιο προς “Συλλαλητήριο Τρίτη 7 μ.μ. αγ.Βενιζέλου”

 1. Αντώνης Μαξιλάρης Says:

  Συγγνώμη, αλλά η ΕΣΗΕΜΘ πάλι κοιμάται; Εδώ έχουμε ένα συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει και εργαζόμενους σε ΕΡΤ και ΑΠΕ. Δεν κρίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απογευματινή συγκέντρωση;
  Μη φοβάστε κύριοι και κυρίες του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ. Δεν πρόκειται για ΑΠΕΡΓΙΑ για να μηρυχτεί… ΠΑΡΑΝΟΜΗ!
  Για ένα απλό ΝΟΜΙΜΟ (!!!) συλλαλητήριο πρόκειται.

  Καληνύχτα σας! Όνειρα γλυκά (που μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΜΘ στις 17 Μαίου να γίνουν για ορισμένους… εφιάλτες)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: