Με Souvlaki – Tzatziki – Syrtaki η είσοδος στο σφαγείο του Δ.Ν.Τ. – ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ αντίδρασης σήμερα

Οι πρώτες αντιδράσεις στις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. ήρθαν από τα πρωτοβάθμια ελληνικά σωματεία και αριστερές οργανώσεις που καλούν σε έκτακτες κινητοποιήσεις αντίδρασης στα επερχόμενα νέα μέτρα. Ήδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας σε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό για να… συγκινηθούμε με την ελληνικότητα του τοπίου και άρα με την «εθνική ταυτότητα» του… διαγγέλματος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να μας πείσει ότι το σφαγείο του Δ.Ν.Τ. είναι απαραίτητο για να διασωθούν αυτοί που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση χρεώνοντας το λογαριασμό σε εμάς. Ήδη όμως, άρχισε ο κόσμος να κατεβαίνει στους δρόμους… Δύσκολοι καιροί για να πείσεις έναν κόσμο με άδειες τσέπες να καθίσει σπίτι του… 

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/4/2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

ΑΘΗΝΑ στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ στις 6 μ.μ. στην πλατεία Λιονταριών

ΧΑΝΙΑ στις 7 μ.μ. στην πλατεία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΞΑΝΘΗ στις 7 μ.μ. στο Πολυτεχνείο

Δείτε-ακούστε τη δραματική ανακοίνωση από το… Καστελόριζο(!) του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/04/blog-post_8872.html . To παραπάνω διάγγελμα έρχεται 43 χρόνια μετά το παραλήρημα του δικτάτορα Παπαδόπουλου που ισχυριζόταν ότι «η χώρα διήρχετο μια κρίση». Όπως μας λένε και σήμερα! Θυμηθείτε το στο http://www.youtube.com/watch?v=fWuzaapQB4s. Μπρρρρρ…

Advertisements

7 Σχόλια to “Με Souvlaki – Tzatziki – Syrtaki η είσοδος στο σφαγείο του Δ.Ν.Τ. – ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ αντίδρασης σήμερα”

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

  ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

  Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που οδηγείσαι η κυβέρνηση την χώρα σε συμφωνία με την ΕΕ τους τραπεζίτες, είναι η ταφόπλακα που μπαίνει στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, ενώ νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που σε συνδυασμό με τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Σε αυτή την μαύρη προοπτική για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον γενικό ξεσηκωμό

  ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.

  ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΝΤ, ΕΕ.

  ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-4 ΩΡΑ 7 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 2. Αντιδράσεις κομμάτων Says:

  πηγη: ΑΠΕ/ΜΠΕ

  Αντιδράσεις των κομμάτων για την προσφυγή σε Ε.Ε.- ΔΝΤ

  Χωρίς σχέδιο χαρακτήρισε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ, για εξυπηρέτηση συμφερόντων της πλουτοκρατίας κάνει λόγο το ΚΚΕ ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ αναφέρθηκε σε ήττα της χώρας.
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης:

  «Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:

  Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του “κατόρθωμα”, που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

  Ούτε κατάλαβε γιατί οι αγορές «δεν ανταποκρίθηκαν» όλο το τελευταίο τετράμηνο: γιατί είχαν, απλούστατα, χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνησή του, τις αντιφατικές επιλογές της, την παροιμιώδη διγλωσσία της και τις απίστευτες καθυστερήσεις της.

  Το χειρότερο: ο κ. Παπανδρέου χρωμάτισε το μέλλον μας απολύτως απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες “Οδύσσειες”, που ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό ο ίδιος προβλέπει να κρατήσουν.

  Όμως, ας γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ.

  Η Ελλάδα έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους, να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των ξένων αγορών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της στο μέλλον της. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε Σχέδιο εξ αρχής. Ούτε στη συνέχεια απέκτησε. Ούτε τώρα έχει.

  Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι να πλήξει τη ΝΔ. Θυμίζω ότι εγώ είχα το θάρρος να μιλήσω εξ αρχής για τις δικές μας ευθύνες, από τις δικές μας πολιτικές. Που, πράγματι, δεν θεράπευσαν την κρίση του ελλείμματος… Αλλά η κρίση δανεισμού είναι αποκλειστικό «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ…

  Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι πια το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις μιαν ώρα αρχύτερα. Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε…».

  KKE: Κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού

  Η απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί επιλογή συμμαχίας με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να έχει η κυβέρνηση ισχυρά στηρίγματα, προκειμένου να επιβάλει και νέα άγρια μέτρα σε βάρος του λαού. Ήταν εδώ και καιρό προσχεδιασμένη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

  Όλα όσα ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι προσχηματικά και αποπροσανατολιστικά. Είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί την ίδια στιγμή χαρίζει 17,5 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, δεκάδες δισεκατομμύρια με τον αναπτυξιακό νόμο σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μειώνει τη φορολογία στο κεφάλαιο, αυξάνει τα προνόμιά του. Δίνει δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εκατοντάδες εκατομμύρια για στρατεύματα Κατοχής εκτός συνόρων.

  Η συνεργασία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σηματοδοτεί κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού. Όχι μόνο δεν θα λύσει αλλά θα οξύνει τα προβλήματα και θα εμπλέξει ακόμα πιο πολύ τη χώρα στους ανταγωνισμούς κεφαλαίων και κυβερνήσεων που οξύνονται μέσα και έξω από την ΕΕ.

  Ο λαός πρέπει να διδαχθεί από την εμπειρία του. Όπως χθες με την ΟΝΕ, έτσι και τώρα οι θυσίες που θέλουν να του επιβάλουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, για να γίνει πιο ισχυρό και ανταγωνιστικό το ελληνικό κεφάλαιο, δεν θα έχουν κανένα όφελος για αυτόν. Αντίθετα τον οδηγούν σε έναν όλεθρο χωρίς τέλος.

  Είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι ώρα για ταξική λαϊκή ενότητα και συστράτευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

  Πατριωτισμός είναι η λαϊκή ενότητα και αντεπίθεση στα μονοπώλια. Να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία. Ο λαός δεν χρωστάει, του χρωστάνε. Οι μόνες θυσίες που μπορούν να πιάσουν τόπο είναι οι θυσίες του αγώνα. Υπάρχει λύση προς όφελος του λαού και της χώρας. Λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

  ΛΑ.ΟΣ: Ήττα η προσφυγή στο ΔΝΤ

  «Πικρό δώρο» την ημέρα της ονομαστικής εορτής του πρωθυπουργού και «ήττα» της χώρας μας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την ανακοίνωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου για την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

  Ο κ. Καρατζαφέρης συνέστησε αυτοσυγκράτηση και αποφυγή εξαλοτήτων όπως είπε, ενώ αναρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

  Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος και τη δική του στη μάχη με την οικονομική κρίση.

  Συνέστησε προς κάθε κατεύθυνση αυτοσυγκράτηση και είπε ότι οι εξαλότητες σε πράξεις ή λόγια τώρα, θα ζημιώσουν επιπλέον τον τόπο.

  Δυστυχώς αυτές ήταν οι αντοχές της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, είπε ο κ.Καρατζαφέρης και κατέληξε λέγοντας ότι αυτή η ανακοίνωση του πρωθυπουργού «ήταν ένα εξαιρετικά πικρό δώρο την ημέρα της εορτής του».

  ΣΥΡΙΖΑ: Aνίκανη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

  «Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ΔΝΤ και ΕΕ, ολοκληρώνεται, σήμερα, μια φάση ενός δράματος με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, που οδηγεί όχι στην «Ιθάκη» όπως δήλωσε ο ίδιος αλλά στους «Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες» των αγορών, της Ευρ. Ένωσης και του ΔΝΤ.

  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της και σε πλήρη συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ αποδείχθηκε ανίκανη να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού οδηγώντας σε μια πρωτοφανή οικονομική και πολιτική ομηρεία τους Έλληνες εργαζομένους.

  Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα το εισόδημα, τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματά του. Ήδη η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την βούληση του ελληνικού λαού είναι τεράστια. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει το σθένος και την δημοκρατική ευαισθησία και να θέσει υπό την έγκριση του ελληνικού λαού τις επιλογές και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει».

  Οικολόγοι Πράσινοι

  Για τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μηχανισμό δανεισμού της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ιωάννα Κοντούλη έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

  «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Σηματοδοτεί τη χρεοκοπία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, καθώς δε διασφαλίζει ούτε καν ότι η χώρα θα αποφύγει τελικά την πτώχευση. Τα δείγματα γραφής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αφορούν μόνο σαρωτικές μειώσεις εισοδημάτων και δικαιωμάτων, αλλά και εκτεταμένη λεηλασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.

  Η ελληνική κυβέρνηση, η τωρινή και οι προηγούμενες, αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στάθηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες, το ελληνικό Δημόσιο δε χρειαζόταν δανεικά, αλλά εγγυήσεις για να δανειστεί με αξιοπρεπή επιτόκια. Η χώρα αφέθηκε στο έλεος των χρηματαγορών, επειδή τις εγγυήσεις αυτές δεν τις διεκδίκησε η κυβέρνηση ούτε τις πρόσφεραν οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

  Δεν θα μοιραστούμε αυταπάτες ότι γίνεται να μείνουμε ανέγγιχτοι, θα επιμείνουμε όμως σε συνολικές λύσεις για υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών, δίκαιη κατανομή των όποιων αναπόφευκτων βαρών, βιώσιμη πολιτική για την οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι η ώρα να διαμορφώσουμε εναλλακτικές απαντήσεις για ταυτόχρονη έξοδο από την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτική κρίση. Και, παράλληλα, να ζητήσουμε τις ευθύνες που απαιτεί η κοινωνία για όσα έπρεπε να είχαν αλλάξει και δεν άλλαξαν».

  Η οικονομική κρίση και οι τελευταίες εξελίξεις θα είναι κεντρικό θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.

 3. LIVE ANAMETADOSH THS POREIAS STH THESSALOKIKI STO:

  http://www.radio-barricada.org/joomla/

 4. Οδυσσέας (όχι της Οδύσσειας). Ο Ανδρούτσος είμαι. Says:

  «Σκάφη», «λιμάνια», «νέα οδύσσεια», «τελικός προορισμός», «οξυγόνο» . Είναι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Γιωργάκης για να παίξει με τα νεύρα μας.
  Οι ζωές μας όμως δεν είναι λογιπαίγνια και εξυπναδισμοί μίστερ Παπανδρέου.
  Η κυβέρνηση μάλλον παραπαίει…

 5. Παιδιά, τα πράγματα δεν είναι αστεία. Με το ΔΝΤ και άλλους, θα απολυθούν χιλιάδες. Θα κόψουν μισθούς. Θα μας σκίσουν. Οι εργοδότες θα αποθρασυνθούν.

  Σε αυτές τις συνθήκες, το πιο τρελό από όλα θα είναι να πάμε οι δημοσιογράφοι και να ψηφίσουμε στις εκλογές της 17ης Μαίου τα πρόσωπα εκείνα που είναι βαμένα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή έχουν στηριχτεί από κόμματα, βουλευτάδες και άλλους παράγοντες για να πάρουν διευθυντικές θέσεις σε διάφορα μαγαζιά.

  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση. Αυτοί που τους στηρίζουν είναι συνυπεύθυνοι. Αυτοί τους εξέλεξαν. Αυτοί τους έκαναν εξουσία. Να τους μαυρίσουμε στην κάλπη ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. Είναι γνωστοί.

  Φαντάζεστε να εκλεγούν πρόσωπα ως εκπρόσωποί μας στην ΕΣΗΕΜ-Θ που να στηρίζουν την παρούσα πολιτική της κυβέρνησης που μας οδήγησε στο ΔΝΤ;

  Κάποιοι σχεδιάζουν να κατεβάσουν ΕΡΤικό υποψήφιο, νυν μέλος της γνωστής πλειοψηφίας του σημερινού ΔΣ, ξεχνώντας ότι το κόμμα του είναι υπεύθυνο που κόπηκαν οι μισθοί και τα δώρα των συναδέλφων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ3, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Όσοι τον ψηφίσουν ΘΑ ΕΙΝΑΙ ή σχιζοφρενείς ή μαζοχιστές! Δημοσιογράφος που έχει την εύνοια της παρούσας κυβέρνησης των απολύσεων και των περικοπών δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει καν ως υποψήφιος. Κάποιων, όμως, το θράσσος περισσεύει…

  Να μην τους κάνουμε τη χάρη. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ.

  Μαυρίζουμε τους συντεταγμένους με κόμματα, συμφέροντα και κλίκες.

  Dirty Dozen Band

 6. συμβασιούχος με ημερομηνία λήξης Says:

  Άκου λέει υποψήφιος που θα ψηφίσουν μόνο οι της ΕΡΤ3 !!!
  Δηλαδή ξεχωριστή παράταξη;;;!!!
  Γέλια!!!
  Αυτό πια θα είναι η συντεχνία μέσα στη συντεχνία!
  Να τους χαιρόμαστε.
  Έκαναν τα πάντα για να μην υποστηρίξουν τους συμβασιούχους.
  Τώρα θα ζητήσουν και τη ψήφο μας!!
  Τι λένε ρε;
  Τρελάθηκαν;

 7. […] Ασύνταχτος Τύπος « Με Souvlaki – Tzatziki – Syrtaki η είσοδος στο σφαγείο του Δ.Ν.Τ. – … […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: