ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δικαιώνεται -δυστυχώς με δραματικό τρόπο μέσω των απολύσεων δύο ακόμη συναδελφισσών στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗη σφοδρή κριτική που είχε ασκήσει ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (ήδη από πέρυσι τον Σεπτέμβριο) στην απόφαση της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ  της ΕΣΗΕΜ-Θ να μην εκδώσει ΟΥΤΕ καν ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις τρεις απολύσεις –τότε- από το συγκεκριμένο ραδιόφωνο. Εκείνη η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ –πέραν μίας συνάντησης στην ΕΣΗΕΜ-Θ με την παρουσία εργαζομένων στο Ραδιόφωνο αλλά και των… διευθυντών του και συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη του, Στ. Διαμαντόπουλου – έδωσε τον «απαραίτητο αέρα», λίγους μήνες μετά, σήμερα πια, να προχωρήσουν τα αφεντικά του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε άλλες δύο απολύσεις ποντάροντας και πάλι στην… αφωνία της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ. (Αυτή τη φορά, βεβαίως, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση (δείτε την εδώ: Ράδιο Θεσσαλονίκη: Εργασιακή συνέλευση για απολύσεις συντακτών) γιατί σε λιγότερο από έναν μήνα, έχουμε και… εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ! Σήμερα το μεσημέρι, μάλιστα, πραγματοποιείται στην ΕΣΗΕΜ-Θ συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη).

Όμως, στη διάρκεια της περυσινής συνάντησης με αφορμή τις τρεις απολύσεις, η πάγια κατάσταση αδράνειας και διστακτικότητας που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, έκανε ένα μνημειώδες «ποιοτικό» άλμα στο… κενό δια στόματος του μέλους του δ.σ., (σημερινού παρουσιαστή του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΕΤ-3), Δημήτρη Ντόζη (που θα ζητήσει αύριο πάλι τη… ψήφο μας). Τι αμίμητο είχε πει για να δικαιολογήσει τη μη έκδοση ανακοίνωσης καταδίκης των τριών  απολύσεων στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; «η Ένωση δεν έβγαλε ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει τις απολύσεις, «για να μην προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του»» !!! (βλέπε τη σχετική ενημέρωση για εκείνη τη συνάντηση στο http://dimitrisaspropoulis.blogspot.com/2009/09/blog-post_24.html ή στο Παλεύει το Ράδιο Θεσσαλονίκη).

Σήμερα, λοιπόν, «που δεν προκλήθηκαν… προβλήματα στη λειτουργία» του σταθμού, ήρθε η ώρα και για νέες απολύσεις! Μεγάλο το «κατόρθωμα»! Ωραίος συνδικαλισμός!

Δυστυχώς, με αυτή τη νοοτροπία των «διαβουλεύσεων» (για να μη χρησιμοποιήσουμε καμιά άλλη πιο βαριά έκφραση) με τους εργοδότες/διευθυντές των ΜΜΕ, είναι διαποτισμένη όλη η προηγούμενη θητεία της γνωστής πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και οι απλοί συντάκτες/συντάκτριες νιώθουν εντελώς «στον αέρα» κάθε φορά που απολύονται, απειλούνται, δεν πληρώνονται ή πληρώνονται με ψίχουλα, ή μένουν εκτός Ένωσης και συνδικαλιστικής εκπροσώπησης λόγω… ηλικίας ή άλλων ανούσιων λόγων. Νιώθουν στον αέρα κάθε φορά που η πλειοψηφία του δ.σ. ψάχνει στα νομικά της κιτάπια αν είναι παράνομες οι… απεργίες που θα κηρύξει, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους γιατί τους σφαγιάζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, τους μειώνουν τους μισθούς και τους κόβουν δώρα και επιδόματα, την ίδια ώρα που η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι διευθυντάδες  στην ΕΡΤ-3 συνεχίζουν να λαμβάνουν μισθούς-πρόκληση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ Κάτιας Γερακαρίτου και Χρύσας Μακρίδου στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε: για μια υπενθύμιση της στάσης που είχαν τηρήσει μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ στις προηγούμενες απολύσεις στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, κάντε “κλικ” στην παλαιότερη ενημέρωση-δημοσίευση στο blog μας στο: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απολύονται οι μη αρεστοί

Δρυοκολάπτης

Νέο!  (23/4/2010): H ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε τελικά ΑΠΕΡΓΙΑ στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (και όχι σε όλο τον κλάδο ως ένδειξη συμπαράστασης) για τη Δευτέρα 3 Μαίου. Μάλλον πρόκειται για φοβερή… υπέρβαση της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ που κηρύσσει μία μίνι-απεργία σε ένα Μέσο της πόλης, μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για νέο ΔΣ. Αφήστε. Το καταλάβαμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ. ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (23/4/2010)

Θεσσαλονίκη, 23 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Ράδιο Θεσσαλονίκη προκηρύσσει για τη Δευτέρα 3 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, αντιδρώντας έτσι στην αδικαιολόγητη απόλυση δύο συντακτών του σταθμού και τον περαιτέρω περιορισμό του ενημερωτικού χαρακτήρα του.

Με τις δύο απολύσεις η εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη επιμένει να διακυβεύει το χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου Μέσου, τον ενημερωτικό χαρακτήρα του, και στρέφεται εναντίον αυτών ακριβώς που διασφαλίζουν τη θέση και την αξιοπιστία του, των δημοσιογράφων.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας:

·         Να ακυρώσει άμεσα η εργοδοσία τις απολύσεις.

·         Να προστατεύσει και να ενισχύσει με κάθε εφικτό τρόπο των ενημερωτικό χαρακτήρα του Μέσου.

·         Να τηρεί και να εφαρμόζει πλήρως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: