Υπό κατάληψη η Σχολή Δημοσιογραφίας Α.Π.Θ.

Διαδηλωτές κατέλαβαν χθες Πέμπτη 15.4.2010 το κτίριο της Σχολής Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). ( LIVE ενημέρωση από www.radio-revolt.org ). Τους λόγους τους εξηγούν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύουμε παρακάτω:

Ανακοίνωση κατάληψης σχολής Δημοσιογραφίας

 Εδώ και λίγη ώρα η σχολή της δημοσιογραφίας (Εγνατίας-Δραγούμη) τελεί υπό κατάληψη. Αφορμή ήταν το γεγονός που συνέβη νωρίτερα το απόγευμα επί της Α. Δημητρίου επάνω από το ΑΧΕΠΑ, όταν ομάδα 60 συντρόφων που κατευθυνόταν στην προσυγκέντρωση της σημερινής πορείας, γράφοντας σπρέι κατά την διαδρομή σχετικά με τα κατασταλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και την τρομολαγνεία των ΜΜΕ, δέχτηκαν επίθεση από μπάτσους της ομάδα ζήτα. Ακολούθησε σύγκρουση μετά την άρνηση να δοθούν ταυτότητες. Το αποτέλεσμα ήταν να προσαχθούν (σύμφωνα με τις  μέχρι τώρα πληροφορίες) 3 σύντροφοι που βρίσκονται έως τώρα στην ΓΑΔΘ.

Καταλαμβάνοντας το συγκεκριμένο χώρο θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό χώρο αντιπληροφόρησης τόσο για τους συντρόφους που προσήχθησαν σήμερα όσο και για για να εναντιωθούμε στο συνολικότερο κλίμα καταστολής που κορυφώθηκε με τις έξι συλλήψεις των συντρόφων που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Θέλουμε να αντιπαρατεθούμε στον πόλεμο λάσπης που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες από τους τηλεκανιβάλλους που σε άψογη συνεργασία με τον περιπλανώμενο θίασο της αντιτρομοκρατικής δημοσιεύει ψεύδη, κατασκευάζει κατηγορητήρια, δικάζει και καταδικάζει. Για ακόμα μια φορά γίνεται φανερός ο ρόλος τους στην διαιώνιση της σαπίλας που μας περιβάλλει.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στις 10:30 στον χώρο της κατάληψης για τον σχεδιασμό δράσεων για την συνέχιση της υπόθεσης.

Κάτω τα ξερά σας από τους 3 συντρόφους μας!

Άμεση απελευθέρωση των 4 προφυλακισμένων, καμιά δίωξη σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Ε.Α. .

 Τίποτα δεν τελείωσε…

…όλα τώρα αρχίζουνε!

Συνέλευση κατάληψης δημοσιογραφίας

Advertisements

2 Σχόλια to “Υπό κατάληψη η Σχολή Δημοσιογραφίας Α.Π.Θ.”

 1. 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Says:

  2η Ανακοίνωση συνέλευσης της κατάληψης της σχολής Δημοσιογραφίας (Θεσ/νίκη)

  Κατάληψη σχολής δημοσιογραφίας Σαλονίκης

  Το βράδυ της Πέμπτης 15/04 αποφασίσαμε να καταλάβουμε το κτήριο της σχολής δημοσιογραφίας, επιλογή πλήρως στοχευμένη αν αναλογιστεί κανείς το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ μέσα στην κοινωνία αλλά και το παιχνίδι που έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες εις βάρος των 6 αγωνιστών,πρακτική γνωστή από τα παλιά(υπόθεση 17Ν,Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς κ.α.) η οποία επανέρχεται με τον μανδύα της εξιχνίασης του Ε.Α. Για ακόμη μία φορά οι γνωστοί τηλεχαφιέδες, πιστοί στο έργο τους διασύρουν συντρόφους παρουσιάζοντάς τους στα παράθυρα ως άτομα χωρίς πολιτική αντίληψη και συνείδηση. Τα τρομοσενάρια δίνουν και παίρνουν και οι αγωνιστές μετατρέπονται σε μανιακούς πιστολέρος, φετιχιστές της βίας , άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου, δολοφόνους μεταναστών. Οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν σε τηλεοπτικά δελτία και blogs ,τα σπίτια τους βαφτίζονται γιάφκες και οι κοινωνικές τους σχέσεις ποινικοποιούνται. Δεν προκαλούν εντύπωση η στάση και τα λεγόμενα των τηλεμαϊντανών καθώς απλά επιβεβαιώνουν την ίδια τους την φύση,που δεν είναι άλλη από την χειραγώγηση του κόσμου και την δημιουργία της δικής τους αδιαμφισβήτητης πραγματικότητας.

  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε αμέτοχοι μπροστά στο όργιο παραπληροφόρησης εις βάρος των συντρόφων μας. Όσο προσπαθούν να αποϊδεολογικοποιήσουν πράξεις πολιτικής βίας και να διαστρεβλώσουν την στάση και τον λόγο των ριζοσπαστικών κομματιών αυτής της κοινωνίας θα μας βρίσκουν απέναντί τους .Όσο ο άνθρωπος που ορθώνει το ανάστημά του, την αξιοπρέπειά του και την πολιτική επιλογή του να επιτεθεί στην καπιταλιστική πραγματικότητα βαφτίζεται τρομοκράτης, τόσο θα τους χτυπάμε με κάθε τρόπο και μέσο. Γιατί για εμάς ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος και η εξουσία. Αυτοί που εγκαθιδρύουν στρατούς κατοχής στα πάρκα και στις πλατείες, που δολοφονούν μετανάστες είτε με βόμβες στα Πατήσια, είτε δια χειρός των γουρουνιών στα τμήματα και στα σύνορα, που πλιατσικολογούν εις βάρος των καταπιεσμένων, που χτυπούν και απομονώνουν όποιον αντιστέκεται, που φυλακίζουν αγωνιστές (εκδικητικά πολλές φορές), διαχέοντας το δόγμα της ασφάλειας και της τάξης.

  Ενάντια στο σχέδιο καταστολής από την μεριά του κράτους, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι εξελίσσεται σε περίοδο κρίσης και το οποίο εμφανίζεται σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των αντιστεκόμενων κομματιών, εμείς δεν έχουνε να προτάξουμε τίποτα άλλο πέρα από την ολική καταστροφή της δημοκρατίας.

  ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

  Σήμερα ομάδα 60 συντρόφων που κατευθυνόταν στην προσυγκέντρωση της σημερινής πορείας, γράφοντας με σπρέι σχετικά με τα κατασταλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και την τρομολαγνεία των ΜΜΕ,δέχτηκε επίθεση από μπάτσους της ομάδας ζήτα. Ακολούθησε σύγκρουση μετά την άρνηση να δοθούν ταυτότητες. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τελικά 3 σύντροφοι.

  Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες

  της 15/04 στην Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο

  Αλληλεγγύη στους 6 κατηγορούμενους για συμμετοχή στον

  “Επαναστατικό Αγώνα”

  Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές

  ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

  ΣΤΙΣ 16/04 10:30 KAΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Α. ΣΤΙΣ 17/04 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 /04 ΣΤΙΣ 17:00

  Συνέλευση κατάληψης σχολής Δημοσιογραφίας

 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Says:

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΕΓΝΑΤΙΑΣ 46 με ΔΡΑΓΟΥΜΗ)

  Παρασκευή 16 Απριλίου

  22:00 Συναυλία στον 4ο όροφο με τις VRADIAZEI(dark folk apo U.S.A.)

  *Μεταφορά της συναυλίας από την κατάληψη Terra

  Σάββατο 17 Απριλίου

  12:00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσ/νικης για τους 2 συλληφθέντες της 15/04

  15:00 Μικροφωνική αλληλεγγύης για τους 6 κατηγορούμενους της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα στην Πλατεία Ναυαρίνου

  Συνέλευση κατάληψης του τμήματος Δημοσιογραφίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: