Περικοπές-απολύσεις-τρομοκρατία και από την ΕΣΗΕΜ-Θ… άκρα του τάφου σιωπή!

Τα πράγματα στον εργασιακό χώρο των ΜΜΕ πάνε από το κακό στο χειρότερο. Εδώ και μήνες στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ φωνάζουμε (με κύριο αποδέκτη την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ) ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα ο κλάδος στις εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και όχι με ανακοινώσεις και κούφια λόγια. Η γνωστή πλειοψηφία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Εξετάζει συνεχώς με μονομανιακή εμμονή τη «νομιμότητα» των απεργιών, κάνει τα πάντα για να δράσει πυροσβεστικά, συσκέπτεται από… συνήθειο, ενώ, προσφάτως, επιχείρησε να ποινικοποιήσει τις αντίθετες συνδικαλιστικές φωνές επιφέροντας αλλαγές ακόμα και στο καταστατικό της Ένωσης! Ευτυχώς -για τον κλάδο συνολικά-, στην περίπτωση αυτή, η αλλαγή στο καταστατικό δεν πέρασε, όχι γιατί η γνωστή πλειοψηφία υπαναχώρησε μπροστά στις αποδοκιμασίες μελών του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και άλλων συναδέλφων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά γιατί κατέρρευσε συνολικά η απόπειρα πραγματοποίησης της ψευδεπίγραφης -έτσι ή αλλιώς- «καταστατικής συνέλευσης του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ».

Από την άλλη, ήδη, οι περικοπές στην ΕΡΤ, σε ΑΠΕ/ΜΠΕ κλπ. τέθηκαν σε εφαρμογή αλλά τίποτα δεν φαίνεται να ξεκουνάει από τον λήθαργό τους την πλειοψηφία των συναδέλφων που πλήττονται άμεσα από τα κυβερνητικά μέτρα. Άκρα του τάφου σιωπή. Οι «εργασιακοί εκπρόσωποι» είναι άφαντοι. Το «δώρο» του ΠΑΣΧΑ, μειωμένο κατά 150 περίπου ευρώ, πετσόκοψε τα όποια σχέδια για αξιοπρεπή ολιγοήμερη ξεκούραση. Σε λίγες ημέρες, θα δούμε να μας κλέβουν μέρος των μισθών μας (7%) «για το καλό της οικονομίας» που τα golden boys καταβαράθρωσαν. Και όχι μόνο. Θα μας τα πάρουν και αναδρομικά από την αρχή του χρόνου. Η κατάσταση είναι απίστευτη. Μας κλέβουν ευθέως και η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού μας οργάνου καθώς και οι εργασιακοί εκπρόσωποι περί άλλων τυρβάζουν. Σαν να μην τρέχει τίποτα! Μούγγα! Περιμένουν την ΠΟΕΣΥ!΄Το αποκρουστικό αυτό φαινόμενο πρέπει να λάβει τέλος. Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι σε ΕΡΤ-3, ΑΠΕ/ΜΠΕ, δημοτικά ΜΜΕ οφείλουν να ξεκουνηθούν ΤΩΡΑ και αντί να κλαίνε τη μοίρα τους στους διαδρόμους ή να περιορίζουν το φαϊ των παιδιών τους, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από τους εργασιακούς εκπροσώπους και από την ΕΣΗΕΜ-Θ να αφυπνιστούν. Η Μεγάλη Εβδομάδα της κλάψας, τελείωσε. Ήρθε η ώρα της… Ανάστασης. Διαφορετικά, η Σταύρωση των Εργαζομένων θα είναι από εδώ και στο εξής, η καθημερινή μας πραγματικότητα! Κάντε «κλικ» στη φωτο (δεξιά) για μια… αποκαλυπτική «συνομιλία»!

Πρωτοβουλία ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ για τα δημόσια και δημοτικά Ρ/Τ ΜΜΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της 11ης Μαρτίου 2010, διανείμαμε την παρακάτω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Παραμένει επίκαιρη, γι’ αυτό

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες σε ΕΡΤ-3, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Σε λίγες ημέρες, θα εφαρμοστεί η αναδρομική από 1.1.2010 υφαρπαγή του 7% των μισθών μας και η περικοπή του 30% του δώρου του Πάσχα. Η επιδρομή ουσιαστικά στο εισόδημά μας υποβαθμίζει την οριακή, έτσι κι αλλιώς, ποιότητα της ζωής μας. Περικόπτουν μισθούς και επιδόματα εγκαθιδρύοντας το καθεστώς της φτώχειας και του φόβου. Ή θα αντιδράσουμε ή θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες για όλους μας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να πάρει αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου και να μην αποδεχτεί σε καμία περίπτωση την κυβερνητική προπαγάνδα που επιχειρεί να μας πείσει ότι για την κρίση «φταίμε όλοι» και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν. Στις παρούσες συνθήκες φτώχειας και ακρίβειας, κάθε προσπάθεια «συνεισφοράς» των χαμηλόμισθων εργαζομένων για την «αντιμετώπιση της κρίσης» του καπιταλισμού,  είναι εξωφρενική. Δυστυχώς, σε πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ για τα νέα σκληρά μέτρα, περιλαμβάνεται η θέση ότι «οι δημοσιογράφοι Μέσων που εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» θα μπορούσαν «έως ένα μέτρο» να… «συνεισφέρουν» στην αντιμετώπιση έκτακτων οικονομικών συνθηκών! Σπεύδει δε να «διευκρινίσει» ότι… αυτό το μέτρο «ξεπεράστηκε». Αλήθεια, ποιο είναι αυτό το περίφημο «μέτρο» σε συνθήκες ακρίβειας των πάντων, από τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τη βενζίνη και τις υπηρεσίες; Πρέπει ως εργαζόμενοι να κάνουμε σαφές ότι δεν θα αποδεχτούμε καμία «γραμμή» ή «μέτρο». Δεν περικόπτεται απλός ο μισθός μας. Περικόπτεται η ίδια η ζωή μας.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες σε ΕΡΤ-3, ΑΠΕ/ΜΠΕ και Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα: Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε την περικοπή ούτε ενός ευρώ από τους μισθούς και τις νόμιμες απολαβές μας και ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από όσα προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Πρόκειται για ξεκάθαρη ληστεία. Η στάση μας ως εργαζομένων δημοσιογράφων στα παραπάνω Μέσα αλλά και σε συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους θα πρέπει να στοχεύει στην κατάργηση αυτών των νέων ληστρικών μέτρων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανυποχώρητους κοινωνικούς αγώνες, με απεργίες και διαδηλώσεις μαζί με ολόκληρη την κοινωνία. Όσο παραμένουμε στα σπίτια μας, όσο παραμένουμε αδρανείς και εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας μόνο στους διαδρόμους των εργασιακών χώρων χωρίς να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, τόσο οι εργοδότες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι κερδοσκόποι και οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα αποθρασύνονται και θα επιβάλλουν και άλλα, νέα σκληρότερα μέτρα. Ο αγώνας μας για τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, αν εγκλωβιστεί αποκλειστικά και μόνο σε δικαστικές διεκδικήσεις, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Ως λειτουργοί του Τύπου, έχουμε φωνή και θα πρέπει να μας ακούσουν. Αν δεν το κάνουμε σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά.

Πρωτοβουλία ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ για τα δημόσια και δημοτικά Ρ/Τ ΜΜΕ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Περικοπές-απολύσεις-τρομοκρατία και από την ΕΣΗΕΜ-Θ… άκρα του τάφου σιωπή!”

  1. Ήδη στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ετοιμάζονται για ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ συναδέλφων. Τα μαθαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ ή θα επικαλεστεί και πάλι το… «επιχείρημα» ότι δεν μπορεί να δράσει… προληπτικά;;;!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: