Διαμαρτυρίες ΕΣΗΕΜ-Θ για τις περικοπές αλλά η πρόταση είναι «βλέπουμε και κάνουμε», δηλαδή τίποτα…

Στα λόγια «μάγκες» αλλά στην πράξη ένα μεγάλο τίποτα. Συνδικαλιστικός βερμπαλισμός και νάχαμε να λέγαμε. Πετάει δε το γάντι στην ΠΟΕΣΥ των Νικολόπουλου και Σια και τους καλεί να συντονίσουν τους αγώνες κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Δηλαδή σαν να προτείνει ο Παπασπύρος στον Παναγόπουλο να κοντράρουν τον μέγα ποδηλάτη ΓΑΠ. Γελάσαμε και σήμερα.
Η πρόταση είναι μία: γενικές συνελεύσεις στους χώρους εργασίας με στόχο αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Να κλείσουν τα κρατικά ΜΜΕ τώρα. Να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε υποχώρηση και άρση των απαράδεκτων περικοπών. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Να μη περάσει η οικονομική τρομοκρατία.

Διαβάζουμε λοιπόν από το ΑΠΕ: «Ισοπεδωτική» και «κατάφωρα άδικη» θεωρεί την αντίληψη, με την οποία έγιναν οι περικοπές του εισοδήματος των δημοσιογράφων, εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και καλεί την ΠΟΕΣΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δρ+αστικά εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία περικόπηκαν αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οδηγεί στο όριο της φτώχειας συντάκτες με αποδοχές χαμηλές και επί διετία καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα. Ουσιαστικά, δημοσιογράφοι με μικρές, βασικές αμοιβές καλούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρί-σης, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη. Αυτή η εξίσωση είναι κατάφωρα άδικη και δεν αντέχει σε καμία λογική επιχειρηματολογία. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, διεκδικώντας πρωτίστως την αυτονόητη προστασία της δικαιοσύνης στους όρους εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων, καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών:

 •  Να επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τους υπουργούς, που έχουν την αρμοδιότητα να αναθεωρήσουν τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων.
 •  Σε περίπτωση, που η πολιτεία δεν ανταποκριθεί, να συντονίσει άμεσα τη δυναμική αντίδραση του κλάδου, σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται κατά τον ίδιο τρόπο».
Advertisements

4 Σχόλια to “Διαμαρτυρίες ΕΣΗΕΜ-Θ για τις περικοπές αλλά η πρόταση είναι «βλέπουμε και κάνουμε», δηλαδή τίποτα…”

 1. – Αφήστε την πάγια διστακτικότητα της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ να πάρει πρωτοβουλίες

  -Αφήστε τη «δυσκοιλιότητα» της ΠΟΕΣΥ

  -Αφήστε την τρομερή μαζοχιστική στάση μεγάλης μερίδας των συναδέλφων σε ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Δημοτικά ΜΜΕ που αποδέχονται μοιρολατρικά τις περικοπές των μισθών τους

  Αφήστε όλα αυτά και ας μιλήσουμε για μία άλλη παράμετρο που έχει να κάνει με τη συνολική ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ της γνωστής πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού μας οργάνου που μας εκθέτει σε ολόκληρη την κοινωνία ως κλάδο και προσφέρει επιχειρήματα σε αυτούς που έχουν μία εντελώς εσφαλμένη εικόνα για την πλειονότητα των δημοσιογράφων.

  Τι ζητάει λοιπόν η ΕΣΗΕΜ-Θ από την ΠΟΕΣΥ με την ανακοίνωσή της;

  «Να επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τους υπουργούς, που έχουν την αρμοδιότητα να αναθεωρήσουν τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων» και
  «Σε περίπτωση, που η πολιτεία δεν ανταποκριθεί, να συντονίσει άμεσα τη δυναμική αντίδραση του κλάδου, σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται κατά τον ίδιο τρόπο».

  Καταλάβατε τι ακριβώς ζητάει;

  Να τα «βρούμε» με τους υπουργούς, προκειμένου να εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι από τις περικοπές και μόνο στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, να συντονίσουμε τη… «δυναμική αντίδραση του κλάδου, σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται κατά τον ίδιο τρόπο»!!!

  Πρόκειται για τον θρίαμβο της συντεχνιακής νοοτροπίας και της πεμτουσίας του αυτοδιαχωρισμού μας από την υπόλοιπη κοινωνία!

  Αυτό που χρειάζεται είναι κοινή κάθοδο σε αγώνες μαζί με ολόκληρη την κοινωνία χωρίς πονηριές και «διευθετήσεις» σε υπουργικά γραφεία.

  Αυτά βλέπει η κοινωνία και απαξιώνει τον κλάδο μας. Αλλά κάποιοι δήθεν «θεματοφύλακες» του κλάδου, επιμένουν να εθελοτυφλούν και να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από όσο νομίζουν.

  Οι συνάδελφοι σε ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Δημοτικά ΜΜΕ, οφείλουν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και τη μοιρολατρεία.

  Να ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στα παραπάνω ΜΜΕ και να συντονιστεί εξ’ αρχής η δράση του κλάδου μαζί με όλους τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων χωρίς προσυνενοήσεις με υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους.

  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  Ένας Εργαζόμενος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στην ΕΡΤ-3

 2. Μισθοί μειωμένοι, δώρο του Πάσχα κουτσουρεμένο, μηδενικές αυξήσεις τα τελευταία δύο χρόνια στην ΕΡΤ-3 (τη στιγμή που οι τιμές στα αγαθά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα), εξουθενώνουν εκατοντάδες δημοσιογράφους.
  Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Κάποιος που είχε να δίνει δόσεις κάθε 1η του μήνα, δεν μπορεί να το κάνει πλέον χωρίς να τρώει… φακές για τέσσερις ημέρες!!! Όλοι είδαμε στο λογαριασμό μας να μας έχουν κλέψει 150 ευρώ περίπου, πολύτιμα για όσους παίρνουν περίπου 1000 ευρώ το μήνα και με ενοίκιο, κοινόχρηστα (πετρέλαιο), ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο που φτάνουν όλα μαζί περίπου στα 700 ευρώ…
  Να έρθει να ζήσει κάποιος από τη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση με 300 ευρώ το μήνα και οι «ειδικοί» χρυσοί σύμβουλοι της ΕΡΤ και οι διευθυντές τους και μετά τα ξαναλέμε…
  Αν δεν αντιδράσουμε και τώρα που βλέπουμε τα μέτρα να μας επηρεάζουν άμεσα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

 3. η αλήθεια είναι πως μόλις κάνετε απεργία ’διαρκείας’ εσείς στα Κρατικά,εμεις που σας βλέπαμε θα ’φρικάρουμε’ γιατί θα πρέπει να βλέπουμε τα ’ιδιωτικά’ και θα χάσουμε την επαφή μας με τον έξω κόσμο…αν έβαζες ’δόσεις’ πρόβλημά σου και σκασίλα μας κι αν σας πήραν 150,πάλι σκασίλα μας…εμας,μας τα παίρνουν μια ζωή και παίρνουμε 6οο για ντιλίβερι….κι εσείς μια συντεχνία είστε που θέλετε απλά ν αλλαξετε καρέκλες με τους πουλημένους σας.

 4. Για τον φίλο «postman» από πάνω:

  Για να μη «χάσεις την επαφή σου με τον έξω κόσμο» αν απεργήσει η ΕΡΤ, μάλλον θα πρέπει να σε ενδιαφέρει αν περικόπτουν τους μισθούς και τα δώρα των παραπάνω εργαζομένων. Δηλαδή τι προτείνεις; Να κοπούν οι μισθοί, να απολυθούν όλοι, να κλείσουν τα ΜΜΕ; Τότε θα είναι πάλι «σκασίλα» σου; Έτσι δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Ή θα είμαστε όλοι μαζί απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθούς και στους ντελιβεράδες αλλά και για όλους τους εργαζόμενους ή θα βρεθούμε όλοι μαζί στον πάτο; Όσο για το ότι κάποιοι είναι συντεχνία και θέλουν «να αλλάξουν καρέκλες» με αυτούς που αποκαλείς «πουλημένους», αυτό έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας για ορισμένους, αλλά η γενίκευση και η ισοπέδωση αποδυναμώνει τα επιχειρήματά σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: