«Φραγή» στα κινητά της ΕΡΤ-3 από το Ελεγκτικό συνέδριο

«Εκτός των σκοπών» και της «λειτουργικής δραστηριότητας» της ΕΡΤ-3», «εκτός προϋπολογισμού» και «χωρίς καμία πρόβλεψη από τον νόμο», είναι η προμήθεια 892 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, μαζί με τις αντίστοιχες συσκευές, για την ΕΡΤ-3 από την COSMOTE. Αυτό αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής του το Ελεγκτικό Συνέδριο που δεν ενέκρινε τη σχετική συμφωνία. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι αυτή η πρακτική είναι πάγια και διαρκής από την ΕΡΤ-3 τα τελευταία χρόνια, ενώ η τωρινή απόρριψη της συμφωνίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν περιλαμβάνει τις όποιες αντίστοιχες «συμφωνίες» έχουν γίνει από την ΕΡΤ-3 και με την πολυεθνική εταιρεία της VODAFONE. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ-3 είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις δύο εταιρείες (COSMOTE ή VODAFONE) για τις προνομιακές εταιρικές συνδέσεις που προσέφεραν οι δύο εταιρείες με τη διαμεσολάβηση των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΡΤ-3.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν το Ελεγκτικό Συνέδριο, πέρα από τις «συμφωνίες» της ΕΡΤ-3, εξετάσει και άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις των «σκοπών», της «λειτουργικής δραστηριότητας» και των «προβλέψεων του νόμου» στην υπόθεση της προμήθειας από την ΕΣΗΕΜ-Θ μετά από διαγωνισμό (για λογαριασμό όσων μελών της το επιθυμούν), των netbooks και του συνοδευτικού «πακέτου προσφοράς» στην οποία κατέληξε προσφάτως με την εταιρεία VODAFONE.

Πάντως, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στη συμφωνία για τα κινητά της ΕΡΤ-3, τονίζει ότι η παροχή της υπηρεσίας «δεν είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου».

Τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα θα κάλυπταν για τρία χρόνια τις ανάγκες της ΕΡΤ-3 έναντι τιμήματος 340.000 ευρώ. Οι 568 συνδέσεις αφορούσαν υπηρεσιακές ανάγκες τις ΕΡΤ-3 και οι υπόλοιπες 324 προσωπική χρήση υπαλλήλων της. Μάλιστα, όπως αναφερόταν στη συγκεκριμένη συμφωνία, η εξόφληση των λογαριασμών θα γινόταν με ανταλλαγή διαφημιστικού χρόνου ή χορηγιών μέχρι ενός ποσού και με «φρέσκο χρήμα» το υπόλοιπο ποσό που θα καταβαλλόταν μέσα σε 3-4 μήνες. Η ΕΡΤ θα λειτουργούσε ως «εισπράκτορας» συγκεντρώνοντας τα χρήματα από τους υπαλλήλους της και ακολούθως θα τα παρέδιδε στην COSMOTE.

Η συγκεκριμένη δαπάνη σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν  εγκρίθηκε για τους εξής λόγους:

1) δεν είχε πιστωθεί στον προυπολογισμό ως όφειλε, 2) δεν προβλέπεται ρητά από διάταξη νόμου, 3) δεν ανάγεται στη λειτουργική δραστηριότητα της κρατικής εταιρείας 4) δεν προκύπτει ότι συντελεί άμεσα ή έμμεσα στην εκπλήρωση των σκοπών που επιδιώκει.

Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία δεν προβλέπεται από γενική ή ειδική διάταξη και επίσης η ΕΡΤ-3 δεν μπορεί να δεσμεύεται για την εξόφληση της αξίας των λογαριασμών των υπαλλήλων της.

Δείτε παλαιότερες δημοσιεύσεις στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: Η ΕΣΗΕΜ-Θ προσφέρει “συμβόλαιο” σε μέλη της με ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ΚΑΙ συναδέλφισας- μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ !  Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μελετά το σκάνδαλο των υποκλοπών – Σκέψεις για Εξεταστική Επιτροπή για το μέγα σκάνδαλο – Να ακυρωθεί η συμφωνία ΤΩΡΑ!!!! Net bookιά και συγχώριο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ της εκπροσώπου του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, για τα όσα τραγικά και τραγελαφικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον δημοσιογραφικό συνδικαλιστικό χώρο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: