Τεχνικός του ράδιο Metropolis απολύθηκε διότι συμμετείχε στην απεργία της ΓΣΕΕ

Δεν είναι ούτε πρωτάκουστο ούτε εξωπραγματικό. Είναι η στυγνή πραγματικότητα της νεοφιλελεύθερης σοσιαλιστικής Ελλαδάρας του ΓΑΠ και του Σαμαρά. Εργαζόμενος τεχνικός του ράδιο Metropolis 95.5, της Θεσσαλονίκης, απολύθηκε επειδή πήρε μέρος στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ. Συνάδελφοι να αντιδράσουμε όλοι με κάθε τρόπο ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση. Όλες οι Ενώσεις τεχνικών και συντακτών να καταδικάσουν ομόθυμα την απόλυση ζητώντας άμεσα την ανάκληση της. Υπάρχουν τρόποι πολλοί να συμμορφωθεί το… αφεντικό.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις:

1)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Απόλυση εργαζομένου τεχνικού ραδιοφωνίας στη Θεσσαλονίκη, επειδή απείργησε κατά την ημέρα της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ.

Να μπει επιτέλους φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ΤΩΡΑ.

Την απόλυτη συμπαράστασή τους εκφράζουν όλοι οι εργαζόμενοι τεχνικοί της ραδιοφωνίας προς τον συνάδελφο που απολύθηκε από την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού Metropolis 95.5, της Θεσσαλονίκης, επειδή απήργησε κατά την ημέρα της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ, και προς την Ένωσή του, την ΕΤΕΡΜΘ.

Καλούμε την ΓΣΕΕ να επιληφθεί του θέματος. Η περιφρούρηση του απεργιακού δικαιώματος είναι υποχρέωση του κάθε εργαζόμενου, των Ενώσεων και όλων εν γένει των Οργανώσεών μας.
Καλούμε το Σώμα επιθεώρησης Εργασίας και το ΕΣΡ να επιβάλουν τη νομιμότητα και να θυμίσουν στον αυθαιρετούντα εργοδότη ότι οι μέρες του ’36 έχουν προ πολλού παρέλθει.
Καλούμε την εργοδοσία του ραδιοσταθμού Metropolis 95.5 να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση του συναδέλφου μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση η απάντηση των εργαζομένων θα είναι οργανωμένη, άμεση, και σκληρή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Δημήτρης Καραπανάγος

2)ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις του… ιδιοκτήτη του Ρ/Σ Metropolis 95.5

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ημέρες, εμείς, οι Τεχνικοί Ραδιοφωνίας, βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις στον εργασιακό μας χώρο.
Στην Πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, η διοίκηση του Ρ/Σ Metropolis 95.5 προσπάθησε να εμποδίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στον εν λόγω χώρο, προκειμένου κάποιοι ¨καλοί¨ συνάδελφοι να παίξουν τον ρόλο του Ηχολήπτη, την ώρα που οι Τεχνικοί Ραδιοφωνίας συμμετείχαν στη γενική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε, εις γνώση του Ιδιοκτήτη του Ρ/Σ.
Εν μέσω απειλών του εν λόγω ιδιοκτήτη και, ευτυχώς, μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, Εισαγγελέα και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε εφικτό.
Μετά το πέρας της απεργίας και μετά από καθυστέρηση πολλών ημερών όσον αφορά την πληρωμή (μισθοδοσίας και αναδρομικών) των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό, η Διοίκηση προέβη σε επιλεκτικές πληρωμές προσωπικού, αφήνοντας, προκλητικά, απλήρωτους τους Τεχνικούς, δίνοντας έτσι ¨ένα μάθημα¨ στην ¨κακή¨ συμπεριφορά των εν λόγω εργαζομένων, την ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, η Διοίκηση του Ρ/Σ Metropolis 95.5 παρέδωσε εξώδικο στον Πρόεδρο της Ένωσης και εργαζόμενο Τεχνικό στον ραδιοσταθμό, σύμφωνα με το οποίο, εγκαλείται ο Πρόεδρος της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ για τη συνδικαλιστική του δράση.
Η εν λόγω Διοίκηση κατήγγειλε αμέσως μετά και μέσα από αστεία και ψευδή στοιχεία, τη Σύμβαση Εργασίας συνάδελφου Τεχνικού, εργαζόμενου από το έτος 2006 στον ραδιοσταθμό, μέλους της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ, δίνοντας ένα ακόμη ¨μάθημα¨ στα ¨κακά¨ παιδιά – Τεχνικούς Ραδιοφωνίας, επισημαίνοντας μάλιστα στο εξώδικο πως η ηθική βλάβη που υπέστη ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού είναι ανεπανόρθωτη!!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ, προσπάθησε δια της συζητήσεως να λύσει όλο το θέμα, όμως δυστυχώς η πλευρά της εργοδοσίας ήταν ανένδοτη, όπως και είναι τα τελευταία χρόνια, αφού αρνείται να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Τεχνικούς του Ραδιοφώνου.-

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: