34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΓΣΕΕ – Καταγγελίες για νοθεία και παραλειπόμενα

Με καταγγελίες για νόθευση της εκλογικής διαδικασίας συνόδευσε σήμερα τη συμβολική αποχώρησή της από τις εργασίες του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Καλλιθέα της Χαλικιδικής, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Είχε προηγηθεί κατά τη χθεσινή ημέρα και η αποχώρηση του ΠΑΜΕ και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (που πρόσκειται στο ΚΚΕ). Διευκρινίζουμε ότι η λεγόμενη αποχώρηση αφορά ουσιαστικά τη μη τοποθέτηση από το βήμα του συνεδρίου μελών των συγκεκριμένων παρατάξεων στη διάρκεια της ημέρας. Αύριο Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα συμμετάσχουν κανονικά με τους υποψηφίους τους στην εκλογή των οργάνων διοίκησης και ελέγχου της ΓΣΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δια του γραμματέα της και αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Γαβρίλη, κατήγγειλλε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, τη συμπαιγνία, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλων των παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΜΕ, να νομιμοποιήσουν πάνω από 18 εξόφθαλμα νόθους αντιπροσώπους του συνεδρίου. Ενδεικτικά, ανέφερε την περίπτωση 12 αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας εταιρειών ιδιωτικής φύλαξης. Στόχος αυτής της νοθείας, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι η με κάθε τρόπο υποκλοπή μιας έδρας από την Α.Π. Οι καταγγελίες αυτές συνοδεύτηκαν και από υπόσχεση για εξέταση, μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, με κάθε μέσο, της νομιμότητας των διαδικασιών.

Εξάλλου, χθες Παρασκευή, στα χέρια πιάστηκαν γύρω στις 11 το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και μέλη του προεδρείου του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ όταν οι πρώτοι διέκοψαν τις εργασίες του συνεδρίου με συνθήματα απαιτώντας να πάρουν τον λόγο. Αφορμή αυτής της διακοπής ήταν η προαναγγελία της ομιλίας του γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Τομ Τζένκινς τον οποίο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κατήγγειλλαν ως εκπρόσωπο του πολυεθνικού κεφαλαίου. Ακολούθως, μέλη κυρίως της ΠΑΣΚΕ δημιούργησαν έναν κλοιό μπροστά από το προεδρείο και ακολούθησε συμπλοκή με τα μέλη του ΠΑΜΕ, που έληξε λίγη ώρα αργότερα. (Η φωτό από παλαιότερη κινητοποίηση)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων πλην των συνέδρων των παραπάνω παρατάξεων ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν αύριο με τη ψηφοφορία επί του απολογισμού που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και την ανάδειξη της νέας σαρανταπενταμελούς διοίκησης και των υπολοίπων οργάνων της ΓΣΕΕ.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, χαιρετισμούς-παρεμβάσεις έκαναν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Μόλις ο κ. Παπανδρέου μπήκε στην αίθουσα του συνεδρίου, περίπου οι μισοί σύνεδροι (και άλλοι;) μέλη της ΠΑΣΚΕ σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να τον χειροκροτούν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του ΠΑ-ΠΑ-ΝΔΡΕΟΥ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε τρία χρόνια… λιτότητας. Τα θερμά χειροκροτήματα δεν επαναλήφθηκαν και κατά την αποχώρησή του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέκοψε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, την οποία συνέχισε το… απόγευμα. Πριν καλωσορίσει στο βήμα του συνεδρίου τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Παναγόπουλος «άδραξε την ευκαιρία» να μεταφέρει ένα αίτημα στον πρωθυπουργό. Αφού έκανε μια απλή αναφορά στα «κοινωνικά άδικα και σκληρά μέτρα» που έλαβε η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, αντί να μιλήσει για το κύμα της ανεργίας που αναμένεται να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επέλεξε να πει αναφερόμενος στο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: «Υπάρχει μεν βελτίωση στις διατάξεις» αλλά ζήτησε «να ξαναδεί το θέμα της φορολόγησης των αποζημιώσεων απόλυσης». Ένα άλλο στιγμιότυπο: Μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο ακροατήριο φώναξαν το σύνθημα: «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ». Ο Παπανδρέου απάντησε: «Συμφωνούμε!». Από την ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά θα κρατήσουμε μόνο ένα χαρακτηριστικό σημείο: «Ιδεολογία της δικής μας παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Όχι ο νεοφιλελευθερισμός, όχι η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στη χρηματοπιστωτική κρίση»!!!

Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Ένα Σχόλιο προς “34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΓΣΕΕ – Καταγγελίες για νοθεία και παραλειπόμενα”

  1. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν. Αντε να χαθούν οι γραφειοκράτες και επαγγελματίες καρεκλοθεσίτες εργατοπατέρες. Γι αυτό υπάρχει αυτή η κοινωνικη κατάντια, γι αυτό η εργατική τάξη της χώρας έχει πιάσει πάτο. Διότι οι «πρόθυμοι» συνδικαλισταράδες και οι επαγγελματίες σωτήρες και φωστήρες – ιδίως αυτοί του «ένα είναι το κόμμα»- είναι η πλειοψηφία.
    Ταξικά συνδικάτα των εργατών και όχι των γραφειοκρατών – επαγγελματιών συνδικαλιστών…
    Αμοισθες θέσεις, άμεση ανάκληση των εκπροσώπων, εναλλαγή και μη επανεκλογή στην ίδια θέση μετά απο 1-2 θητείες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: