Απεργιακή συγκέντρωση Ε.Κ.Θ. 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες. O ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί Όλους/όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2010 στο Ε.Κ.Θ. Τα νέα κυβερνητικά μέτρα χτυπάνε και τους δημοσιογράφους όπως και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες σε ΕΡΤ-3, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Σε λίγες ημέρες, θα εφαρμοστεί η αναδρομική από 1.1.2010 υφαρπαγή του 7% των μισθών μας και η περικοπή του 30% του δώρου του Πάσχα. Η επιδρομή ουσιαστικά στο εισόδημά μας υποβαθμίζει την οριακή, έτσι κι αλλιώς, ποιότητα της ζωής μας. Περικόπτουν μισθούς και επιδόματα εγκαθιδρύοντας το καθεστώς της φτώχειας και του φόβου. Ή θα αντιδράσουμε ή θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες για όλους μας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να πάρει αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου και να μην αποδεχτεί σε καμία περίπτωση την κυβερνητική προπαγάνδα που επιχειρεί να μας πείσει ότι για την κρίση «φταίμε όλοι» και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν. Στις παρούσες συνθήκες φτώχειας και ακρίβειας, κάθε προσπάθεια «συνεισφοράς» των χαμηλόμισθων εργαζομένων για την «αντιμετώπιση της κρίσης» του καπιταλισμού,  είναι εξωφρενική. Δυστυχώς, σε πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ για τα νέα σκληρά μέτρα, περιλαμβάνεται η θέση ότι «οι δημοσιογράφοι Μέσων που εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» θα μπορούσαν «έως ένα μέτρο» να… «συνεισφέρουν» στην αντιμετώπιση έκτακτων οικονομικών συνθηκών! Σπεύδει δε να «διευκρινίσει» ότι… αυτό το μέτρο «ξεπεράστηκε». Αλήθεια, ποιο είναι αυτό το περίφημο «μέτρο» σε συνθήκες ακρίβειας των πάντων, από τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τη βενζίνη και τις υπηρεσίες; Πρέπει ως εργαζόμενοι να κάνουμε σαφές ότι δεν θα αποδεχτούμε καμία «γραμμή» ή «μέτρο». Δεν περικόπτεται απλός ο μισθός μας. Περικόπτεται η ίδια η ζωή μας.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες σε ΕΡΤ-3, ΑΠΕ/ΜΠΕ και Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα: Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε την περικοπή ούτε ενός ευρώ από τους μισθούς και τις νόμιμες απολαβές μας και ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από όσα προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Πρόκειται για ξεκάθαρη ληστεία. Η στάση μας ως εργαζομένων δημοσιογράφων στα παραπάνω Μέσα αλλά και σε συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους θα πρέπει να στοχεύει στην κατάργηση αυτών των νέων ληστρικών μέτρων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανυποχώρητους κοινωνικούς αγώνες, με απεργίες και διαδηλώσεις μαζί με ολόκληρη την κοινωνία. Όσο παραμένουμε στα σπίτια μας, όσο παραμένουμε αδρανείς και εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας μόνο στους διαδρόμους των εργασιακών χώρων χωρίς να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, τόσο οι εργοδότες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι κερδοσκόποι και οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα αποθρασύνονται και θα επιβάλλουν και άλλα, νέα σκληρότερα μέτρα. Ο αγώνας μας για τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, αν εγκλωβιστεί αποκλειστικά και μόνο σε δικαστικές διεκδικήσεις, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Ως λειτουργοί του Τύπου, έχουμε φωνή και θα πρέπει να μας ακούσουν. Αν δεν το κάνουμε σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά.

Πρωτοβουλία ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ για τα δημόσια και δημοτικά Ρ/Τ ΜΜΕ

Advertisements

3 Σχόλια to “Απεργιακή συγκέντρωση Ε.Κ.Θ. 10.30 π.μ.”

 1. Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή Says:

  Mε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ μας ενημερώνει ότι:

  «Κύκλο μαθημάτων ορθοφωνίας για τα μέλη της οργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Δραματικής Σχολής του».

  Εμείς λέμε να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τη φράση:

  » Ταμιακώς Τακτοποιημένα Τακτικά Μέλη »

  Αν επαναλάβετε 20 απανωτές φορές τη φράση, ήδη θα έχετε κάνει μια μεγάλη πρόοδο…

  Σε ότι αφορά την εμπλοκή της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ας αρχίσουν τα μαθήματα με παράσταση της συμμαχικής πλειοψηφίας…

 2. Ήδη ενημερώθηκαν αρκετοί συνάδελφοι ότι αύριο ΠΕΜΠΤΗ 11 Μαρτίου στη μία μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί «ενημερωτική συνάντηση του ΔΣ με τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα δημοτικά ΜΜΕ, για τα νέα κυβερνητικά μέτρα και τις συνέπειές τους στους όρους εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων».

  Αφού η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να μην κηρύξει απεργία την προηγούμενη φορά για τους εργαζόμενους σε ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα δημοτικά ΜΜΕ, τώρα έρχεται να τα μπαλώσει και πάλι με… νομικές συμβουλές. Κι όλα αυτά ενώ ενδεχομένως μέχρι τη μία να μην έχει ολοκληρωθεί καλά καλά η πορεία…

  Ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ για την ΑΠΕΡΓΙΑ.

  Απεργιακή συγκέντρωση και ενημέρωση συναδέλφων για τα νέα μέτρα (10/3/2010)

  Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2010

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και με το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα.
  Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010.
  Σε συντονισμό με το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα και μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, διεκδικούμε:
  · Να αποσυρθούν τα πρόσφατα αντεργατικά μέτρα που πλήττουν όχι μόνο το εισόδημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και την ίδια την Ενημέρωση.
  · Να διασφαλιστεί πλήρως η απασχόληση των εργαζομένων του κλάδου και να εγκαταλειφθούν άμεσα όλα τα σχέδια για περιορισμό των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ.
  · Την πιστή τήρηση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων του κλάδου σε όλους τους απασχολούμενους στις επιχειρήσεις.
  · Την εξασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους σε απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο ΕΚΘ (στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Αγνώστου Στρατιώτη) στις 10.30 π.μ.

  Στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημερωτική συνάντηση του ΔΣ με τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα δημοτικά ΜΜΕ, για τα νέα κυβερνητικά μέτρα και τις συνέπειές τους στους όρους εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο

  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  και
  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ
  για την απεργιακή κινητοποίηση
  της 11ης Μαρτίου 2010

  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  Μόσχος Βοϊτσίδης Γιώργος Αδάμ
  Χριστίνα Χαλεπλίδου Βασίλης Κοντογουλίδης
  Αναστάσιος Φωκιανίδης Μαρίνα Μεϊντάνη
  Βασίλης Παπαδημούλης Παναγιώτης Χανός
  Δημήτρης Ντόζης

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

  Εφημερίδες

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  Δήμητρα Τσαμποδήμου, Φίλιππος Δεργιαδές, Δημήτρης Μακρής

  ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
  Ρωμανός Κοντογιαννίδης, Βασίλης Κυριακούλης, Γιάννης Καμήλαλης

  ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ & ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Σταύρος Αλχατζίδης

  ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ
  Κλείτος Καρκανιάς

  ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
  Αναστάσιος Πολατσίδης

  Ανταποκριτικά Γραφεία Αθηνών
  Δημήτρης Πιπερίδης

  ΑΠΕ – ΜΠΕ
  Ειρήνη Ρακιντζή, Νικολέτττα Καζαντζίδου, Αναστασία Καραθάνου

  ΕΡΤ 3
  Παναγιώτης Κώστας, Θεοφίλη Χριστάρα, Αναστάσιος Παντολέων

  ΔΕΠΘΕ
  Βαρσαβούλα Ανδρίτσου, Βασίλειος Τσικάρας, Μαρία Αναγνωστίδου

  Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί
  Αλέξανδρος Αλεξιάδης, Αφροδίτη Σπηλιώτη

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΡΑ, Ιδιωτικοί Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί, Εφημερίδες

  ΚΟΖΑΝΗ – ΓΡΕΒΕΝΑ
  Κωνσταντίνος Μαυρίδης, Κωνσταντίνος Δαβάνης

  ΠΕΛΛΑ
  Δημήτριος Μπουλουσάκης, Άννα-Μαρία Σαββίδου

  ΦΛΩΡΙΝΑ
  Πέτρος Βούζας

  ΣΕΡΡΕΣ
  Λεωνίδας Κασάπης

  ΚΑΒΑΛΑ
  Χρήστος Κρυσταλλίδης, Θεοδόσιος Ασβεστάς

  ΞΑΝΘΗ
  Αντώνης Καρανδεινός

  ΚΟΜΟΤΗΝΗ
  Μαρία Αμπατζή

  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  Βασίλης Πρεμίδης

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Βασίλης Κάργας

  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι εγκατεστημένα στην ΕΣΗΕΜ-Θ και θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους εργασιακούς εκπροσώπους και τα μέλη των Επιτροπών Περιφρούρησης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

 3. Στην πορεία αλλά και στη συνάντηση δεν ήταν παρά ελάχιστοι συνάδελφοι από ΕΡΤ, ΑΠΕ και Δημοτική Τηλεόραση και Ραδιόφωνα. Μα τέτοια αδιαφορία; Οϋτε για την τσέπη τους δεν νοιάζονται; Ήδη, οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ-3 και στο ΑΠΕ/ΜΠΕ θα πάρουν περίπου 100 ευρώ λιγότερα και όχι μόνο αυτό. Θα αφαιρεθούν άλλα 20% των μισθών του τριμήνου, αναδρομικά!!! Και σαν να μην φτάνει αυτό, σε λίγες μέρες το δώρο του Πάσχα θα είναι μειωμένο κατά 30%. Δηλαδή αν κάποιος έπαιρνε 500 ευρώ δώρο του Πάσχα, αυτή τη φορά θα πάρει 350 ευρώ. Κάποιοι δεν θα έχουν να πληρώσουν σε λίγο ούτε το νοίκι!!
  Η κατάσταση είναι πραγματική. Δεν μιλάμε πλέον για αφηρημένα πράγματα. Αν δεν ξεκουνηθούμε και δεν αντιδράσουμε, σε λίγο η ΕΣΗΜΕ-Θ πρέπει να ετοιμάζει… συσσίτια!!! Και δεν είναι υπερβολή αυτό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: