Άρχισαν τα όργανα -να χτυπούν- και δημοσιογράφους

Μέσα σε ένα κλίμα σκληρών κυβερνητικών μέτρων, εν μέσω απεργιών και μεγάλης κοινωνικής δυσφορίας, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπηρετήσουν την ενημέρωση της κοινωνίας μακριά από τις λογικές των διαπλεκομένων συμφερόντων, των γραμμών που επιβάλλουν ορισμένα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια και της εκβιαστικής συναίνεσης στα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιχειρούν να περάσουν ορισμένοι μεγαλο-«συνάδελφοι». Αυτό το δημοσιογραφικό έργο όταν αποτυπώνει τις κοινωνικές διαμαρτυρίες, όχι λίγες φορές, μπαίνει στο στόχαστρο της εξουσίας και όχι… μόνο. Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι επίσης πλήττονται από αυτά τα μέτρα, δεν εξαιρούνται. Έτσι, χθες είχαμε ένα ακόμα κρούσμα κακοποίησης δημοσιογράφου την ώρα της δουλειάς του στον Βόλο.

Συγκεκριμένα: Eπίθεση αστυνομικών με πολιτική περιβολή φέρεται να δέχτηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής χθες στο δημαρχείο του Βόλου την ώρα που επιχειρούσε να απαθανατίσει τη βίαιη απώθηση φοιτητών και μελών αριστερών σχημάτων από το κτίριο στη διάρκεια διαμαρτυρίας των τελευταίων σε πολιτική εκδήλωση με ομιλήτρια την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο δημοσιογράφος, «στην κυριολεξία σύρθηκε με χτυπήματα έξω από την αίθουσα»…

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες! Οφείλουμε να αποκρούσουμε κάθε τέτοια επίθεση, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από εντεταλμένα όργανα της πολιτείας. Οφείλουμε με περισσότερη θέρμη να αποκαλύπτουμε τις αυθαιρεσίες της εξουσίας και τη συσκότιση που επιχειρεί γύρω από τις πραγματικές διαστάσεις της μαζικής κοινωνικής δυσφορίας. Τελικά «αυτοί που… δέρνουν» δεν ανήκουν στις τάξεις μας. Ανήκουν στις τάξεις μιας κυβέρνησης που αρκετοί από τους «δημοκράτες» συναδέλφους, σιγοντάρουν…

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους η «Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας», η «Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων» και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Δείτε: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Ασφαλίτες χτύπησαν δημοσιογράφο στο Βόλο (http://www.babylonmedia.gr/) και  http://magnitis.blogspot.com/

Για τις ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

«Με αφορμή τα επεισόδια στο Δημαρχείο Βόλου σε βάρος του συναδέλφου Θανάση Βογιατζή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τα αποδοκιμάζει δημόσια και τα καταγγέλλει απερίφραστα. Τέτοιες ενέργειες, απ’ όπου και αν προέρχονται είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά αντίθετα μας χαλυβδώνουν. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξή μας στον συνάδελφο Θανάση Βογιατζή».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

«Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αστυνομικούς εναντίον του μέλους της παράταξής μας συναδέλφου δημοσιογράφου, Θ . Βογιατζή, εργαζόμενου στην εφημερίδα «Θεσσαλία», κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, με ομιλήτρια την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, στο Δημαρχείο Βόλου.

Η επίθεση των αστυνομικών και κάποιων που έλεγαν ότι “είναι αστυνομικοί” εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος στην κυριολεξία σύρθηκε με χτυπήματα έξω από την αίθουσα, επειδή, όπως και όφειλε, φωτογράφισε τις διαμαρτυρίες εργαζομένων και φοιτητών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Η πράξη αυτή είναι-προφανώς – ενταγμένη στα εντεινόμενα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι οι εντολές της κυβέρνησης στοχεύουν στη συγκάλυψη με κάθε τρόπο της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που υλοποιούνται με τη συναίνεση της Ν.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε. και που ικανοποιούν τους κεφαλαιοκράτες που είναι και οι μόνοι που τα χειροκροτούν.

Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογράφο και καλεί τους εργαζόμενους, τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες να συμπορευτούν   μαζικά, αποφασιστικά στον ταξικό αγώνα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που η αστυνομοκρατία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία είναι αναπόσπαστα συστατικά της. Καλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους να μην φοβηθούν απειλές και κάθε είδους εκβιασμό, αλλά ορθώνοντας τείχος απέναντι στο μονόδρομο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, να σταθούν δίπλα στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, με γνώμονα την ελεύθερη και ουσιαστική ενημέρωση του».

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Γραμματείας Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ.

«Η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αστυνομικούς εναντίον του γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου, Θ . Βογιατζή, εργαζόμενου σε έντυπο ΜΜΕ της πόλης μας, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, με ομιλήτρια την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, στο δημαρχείο Βόλου. Η επίθεση των αστυνομικών εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος στην κυριολεξία σύρθηκε με χτυπήματα έξω από την αίθουσα, επειδή, όπως και όφειλε, τόλμησε να φωτογραφίσει τις διαμαρτυρίες εργαζομένων και φοιτητών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, εντάσσεται στα εντεινόμενα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων. Οι εντολές της κυβέρνησης στοχεύουν στη συγκάλυψη με κάθε τρόπο της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που υλοποιούνται με τη συναίνεση της Ν.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε. και που ικανοποιούν τους κεφαλαιοκράτες που είναι και οι μόνοι που τα χειροκροτούν. Το Π.Α.ΜΕ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογράφο και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες να συγκροτήσουν σε μαζικό, αποφασιστικό ταξικό αγώνα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που η αστυνομοκρατία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία είναι αναπόσπαστα συστατικά της. Απέναντι στο μονόδρομο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, υπάρχει ο μοναδικός δρόμος φιλολαϊκής ανάπτυξης: Αυτός της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας».

Πηγές: http://www.babylonmedia.gr/http://magnitis.blogspot.com/ –  εφημερίδα Ελευθερία http://www.eleftheria.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: