Φαρσοκωμωδία σε κόντρα ΕΣΗΕΜΘ – ΕΡΤ3

Κοιτάξτε τι κωμικοτραγικά αποτελέσματα έχουμε όταν ένα συνδικαλιστικό σωματείο αποδεικνύεται βασιλικότερο του βασιλέως.

Αναφερόμαστε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ-3 με την οποία καταφέρεται κατά του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ (σ.σ. για την ακρίβεια κατά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ) με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ που καταφερόταν κατά της διοίκησης της ΕΡΤ-3 για το γεγονός ότι δεν απέτρεψε την κατάληψη του στούντιο της ΕΡΤ-3 από μέλη του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, αναγνωρίζοντας στη Διοίκηση της ΕΡΤ3 το δικαίωμα να προστατεύει, παράλληλα με τη δεοντολογία, και τους εργαζομένους της».

Ανεξαρτήτως από το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, το ερώτημα που προκύπτει από την παραπάνω κόντρα μήπως είναι το εξής;  Ουσιαστικά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και η διοίκηση της ΕΡΤ-3 μήπως στην πραγματικότητα διαγκωνίζονται και «διαγωνίζονται» για το ποιος θα καλέσει πρώτος την επόμενη φορά την… αστυνομία;!

Αυτό κι αν είναι δημοκρατικό άλμα για το μέλλον της δημοσιογραφίας! Σε λίγο θα βγαίνουν τα δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ-3 με φρουρούς αλά Μαστοράκη.

Δείτε και τις δύο ανακοινώσεις και… διασκεδάστε!

H ANAKOINΩΣΗ της ΕΡΤ-3

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΡΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΗ 2, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 546 36, ΤΗΛ: 2310 299541, 299586  FAX: 299550

e-mail:press@ert3.gr

Θεσσαλονίκη, 08-03-10

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Η Διοίκηση της ΕΡΤ3 είναι η τελευταία που θα ήθελε να έρθει σε ρήξη με το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Δεν μπορεί, όμως, παρά να εκφράσει τη δυσφορία της για την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, με το ανακριβές περιεχόμενο, που είχε ως αποτέλεσμα να εκθέσει τον τρίτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην κοινή γνώμη και τα μέλη του.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ3 στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ εμφανίζεται ότι «συναίνεσε στην κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ του στούντιο  την ώρα της μετάδοσης του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων».  Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε συνέβη αυτό.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ3 εμφανίζεται «να προέβη σε αδικαιολόγητη και ύποπτη διαπραγμάτευση με τα μέλη του ΠΑΜΕ».  Η αλήθεια είναι ότι, μόλις ενημερώθηκε για τα διαδραματιζόμενα, έσπευσε στο κτίριο της τηλεόρασης για να αποτρέψει τα χειρότερα και με τη μεσολάβησή της αποχώρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ όφειλε, ως υπερασπιστής της αλήθειας και της δεοντολογίας, να διασταυρώσει τις κακόβουλες πληροφορίες απ’ όπου κι αν προήλθαν, με μοναδικό σκοπό την κατασυκοφάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ3.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, αναγνωρίζοντας στη Διοίκηση της ΕΡΤ3 το δικαίωμα να προστατεύει, παράλληλα με τη δεοντολογία, και τους εργαζομένους της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο (4/3/2010)

Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην προσφιλή πρακτική του να καθορίζει με εισβολές το περιεχόμενο της ενημέρωσης κατέφυγε και πάλι το ΠΑΜΕ. Μέλη του εισέβαλαν στην ΕΡΤ3 και διεκδίκησαν με την απειλή της κατάληψης τηλεοπτικό χρόνο στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο χρόνος αυτός δυστυχώς τούς παραχωρήθηκε με συναίνεση της Διοίκησης, μετά από μια αδικαιολόγητη διαπραγμάτευση. Είναι απορίας άξιον πώς οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν εκείνη την ώρα το δελτίο ειδήσεων και τη ροή του προγράμματος δεν διέκοψαν αμέσως για να αποφύγουν τον διασυρμό. Αγγίζει, επίσης, τα όρια του ύποπτου, το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη κατάληψη του ίδιου δελτίου, την ίδια ώρα, από τους ίδιους συνδικαλιστές, η διοίκηση της ΕΡΤ3 δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των ανθρώπων της και του αγαθού της ενημέρωσης.

      Πάγια θέση της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι όποιος διακηρύσσει πως υπερασπίζεται  την ελευθερία του λόγου οφείλει να το αποδεικνύει εμπράκτως, αναγνωρίζοντας στους δημοσιογράφους το δικαίωμα να καθορίζουν το περιεχόμενο του έργου που παράγουν με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η εσωτερική ιεραρχία του Μέσου στο οποίο εργάζονται και σεβόμενοι τη δεοντολογία.

     Όποιος στερεί από τους δημοσιογράφους το δικαίωμα αυτό, με το επιχείρημα ότι ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα πώς πρέπει να ενημερωθεί το κοινό, παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

     Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ3, που προφανώς δεν διδάχτηκε τίποτε από την ανάλογη «επιχείρηση ενημέρωσης» του ΠΑΜΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, να σεβαστεί και να προστατεύσει όπως οφείλει τους δημοσιογράφους του σταθμού, την πληροφόρηση του πολίτη και τη δημοκρατία, και να μην εκχωρεί το δημοσιογραφικό έργο σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: