ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – Έρχεται «θύελλα»…

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το πρωί έως τις 3 μ.μ. αύριο Παρασκευή κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στη Θεσσαλονίκη τετράωρη στάση εργασίας (όπως έγινε γνωστό από το Ε.Κ.Θ.) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.  Θα ακινητοποιηθούν (12-4) τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο Παρασκευή σε ΟΣΕ. Απεργούν και οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. (Ακούγεται και για δίωρη στάση εργασίας (10-12 μ.) σε όλα τα ΜΜΕ).

– 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου (H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010).

– Αύριο Παρασκευή 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των δημοσιογράφων σε ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΑ. (η ΕΣΗΕΜ-Θ;)

– Αύριο Παρασκευή 24ωρη απεργία ΟΣΕ (και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ στην Αθήνα)

Σε 24ωρη απεργία καλεί το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Συμμετοχή ανακοίνωσε και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας.

Η ΓΣΕΕ αποφασίζει τις επόμενες ώρες για 24ωρη ή 48ωρη απεργία – Εκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των Οργανώσεων της, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών Αττικής (11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας, Πατησίων 69 στο 4ο όροφο)

– Πέμπτη 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια καλεί η ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενοιυς στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. σε μαζική διαδήλωση ως πρώτη απάντηση στα μέτρα.  Θα είναι εκεί το δίκτυο των συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕ • ΚΚΕ(μ-λ) • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ • ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ και αυτόνομα σχήματα.

– Πέμπτη 4/3/2010 συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην πλ. Συντάγματος

– Παρασκευή 5/3/2010 24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών. Τα Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ),σε συνεδρίασή τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αύριο Παρασκευή , αντιδρώντας “στη λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή 5/3/2010 Τετράωρη στάση εργασίας στη Θεσ/νίκη (στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη μία (13.00) το μεσημέρι μπροστά στο κτίριο του πρώην υπουργείου Μακ.-Θράκης.

– Συμμετέχουν στη στάση εργασίας οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ – Δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία 12 με 4 μ.μ.

– Πέμπτη 4/3/2010 Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Καμάρα και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα νοσηλευτές. Κατέληξαν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στην οδό Αριστοτέλους. Νωρίτερα οι νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης έκαναν κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Εργαζομένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο πλαίσιο της απεργίας του νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

-Πέμπτη 4/3/2010 6 το απόγευμα στο αγ. Βενιζέλου (Αριστοτέλους) σε συλλαλητήριο ως μια πρώτη απάντηση στα μέτρα καλούν σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. –Ε.Λ.Μ.Ε. –ΦΟΙΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, έως τώρα δήλωσαν συμμετοχή 7 Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. (Ζ΄, Β΄, Λαγκαδά, Η΄, Α΄, Στ΄ και Γ΄), 3 Ε.Λ.Μ.Ε. (Γ΄, Δ΄ και Ε΄), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, ο Σύλλογος Εκπ/κών Καθηγητών Φροντιστηρίων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πρωτοβουλία Ωρομισθίων Εκπ/κών, το Συνδικάτο Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσ/νίκης και οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Αρχιτεκτονικής, Χημικού και Πληροφορικής, αριστερές ριζοσπαστικές οργανώσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ).Θα γίνει πορεία που θα καταλήξει πάλι στο αγ. Βενιζέλου όπου στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  Συναυλία με καλλιτέχνες της πόλης. Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες της πόλης Αβραμίδου Σοφία, Θεοχαρίδης Παντελής, Καζάρα Φιλιώ, Καρακότας Ανδρέας, Κοροβίνης Θωμάς, Λιάσιος Στέφανος, Μήτσης Γιάννης, Πρατσινάκης Βασίλης, Πρατσινάκης Κώστας, Φραγκούλη Μαρία, Χρυσομάλλη Αλεξία.

– Πέμπτη 4/3/2010 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Στη συγκέντρωση καλούν και οι συνταξιούχοι. Απροειδοποίητη παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 3 έκαναν σήμερα Πέμπτη συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. .Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος διάβασε κείμενο-καταγγελία κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε.

– Πέμπτη 4/3/2010 Συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο ΕΚΘ στις 12 το μεσημέρι.

– Πέμπτη 4/3/2010 Συνέντευξη Τύπου 10 το πρωί στο ΕΚΘ (7ος όροφος) των  διοικήσεων του ΕΚΘ και του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Μακεδονίας – Θράκης με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις – τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους 8,9,10 Μαρτίου».

– Παρασκευή 5/3/2010. Συλλαλητήριο συνταξιούχων στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής. Συγκέντρωση  στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

– Παρασκευή 5/3/2010 – Σάββατο 6/3/2010. H ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (στους Αιγύπτιους αλιεργάτες της Ν. Μηχανιώνας) καλεί σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3 ώρα 7 το απόγευμα στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΕΚΘ) και σε μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο αγ. Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Κινητοποιήσεις -Δράσεις

Υπό κατάληψη το υπουργείο Οικονομικών στην πλ. Συντάγματος από το ΠΑΜΕ Αθήνα

– Υπό κατάληψη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από απολυμένους της Ολυμπιακής

– Απροειδοποίητη παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 3 έκαναν σήμερα Πέμπτη συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. .Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος διάβασε κείμενο-καταγγελία κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε.

– Ολοκληρώνεται στις 5 τα ξημερώματα (της Πέμπτης) η πανελλαδική απεργία που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στο σχέδιό της, θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

– Στάση αναμονής τηρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

– Οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαρτίου.

– Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών.

– Οι εργαζόμενοι στην ΕΝ.ΚΛΩ. της Νάουσας σχεδιάζουν την έναρξη κινητοποιήσεων με κατάληψη του δημαρχείου της Βεροίας, την Παρασκευή. Χθες εργαζομένοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), έκαναν κατάληψη στο κτίριο της νομαρχίας Ροδόπης. Oι εργαζόμενοι του ομίλου στη μονάδα της Ροδόπης (Φάνκο), κατέλαβαν σήμερα Πέμπτη το πρωί τα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή. Άλλοι εργαζόμενοι σε μονάδες της ΕΝ.ΚΛΩ. σχεδιάζουν επίσης, τον αποκλεισμό των ταμείων στα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και των τούνελ που βρίσκονται επί της Εγνατίας οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη.

– Κλιμακώνεται η ένταση και στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας καθώς οι αιγύπτιοι αλιεργάτες συνεχίζουν την απεργία τους και δέχονται καθημερινά, όπως καταγγέλλουν, προκλήσεις από την πλευρά ορισμέων πλοικτητών και λίγων κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα όπως κατήγγειλλαν, σε δύο περιπτώσεις, άγνωστοι, φέρεται πως εισέβαλλαν σε σπίτια αλιεργατών και τους προπηλάκισαν. H ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ καλεί σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3 ώρα 7 το απόγευμα στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΕΚΘ) και σε μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο αγ. Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

– 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ κήρυξε για αύριο Παρασκευή η ΕΣΗΕΑ για ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ κλπ.

Ακολουθούν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ΑΔΕΔΥ, της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΘ (ΣΥΡΙΖΑ), και ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕ • ΚΚΕ(μ-λ) • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ • ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ, ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (στους Αιγύπτιους αλιεργάτες).

ΑΔΕΔΥ

Γενική απεργία τώρα – Ολοι ενωμενοι στο δρομο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων. Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Τα άδικα και μονομερή μέτρα είναι πρωτοφανή και προφανή για κάθε πολίτη. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι με τους αγώνες τους. Απαντάμε με 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου 2010, προχωράμε αποφασιστικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου. Η ελπίδα είναι στον αγώνα και την κοινωνική αλληλεγγύη που μπορεί να ανατρέψουν πολιτικές και να δημιουργήσουν προοπτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010,  στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Όλοι στον αγώνα.

Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΓΣΕΕ

Αντιδρώντας στο πακέτο έκτακτων μέτρων η ΓΣΕΕ  αναφέρει:

Οι «καρχαρίες» των Αγορών και των πολιτικών προϊσταμένων τους στην ΕυρωαπαΙκή νωση Ένωση πήραν με τα κυβερνητικά μέτρα κυριολεκτικά ΣΑΡΚΑ από τη μισθωτή εργασία και την πραγματική οικονομία. Κανένα μέτρο δεν επιβαρύνει όλους αυτούς που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, φοροκλέπτουν, φοροδιαφεύγουν και υπαγορεύουν πολιτικές που έφεραν την χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της πολιτική θα οδηγήσει σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3/3/2010

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τα κυβερνητικά μέτρα, ΠΕΜΠΤΗ 4/3/2010  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,6μμ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους ,τους μετανάστες, να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αύριο ΠΕΜΠΤΗ 4/3/2010  πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη Θεσσαλονίκη,  στις 6 το απόγευμα, μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στα  αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση των μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση των φόρων , την ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο δρόμο για:

•           Να καταργηθεί το  ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.

•           Να παρθούν πίσω τα μέτρα.

•           Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τα ημερομίσθια, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας.

•           Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους εργαζόμενους της χώρας μας στη φτώχεια και την ανεργία.

•           Να πληρώσει  την κρίση η εργοδοσία.

Για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕ • ΚΚΕ(μ-λ) • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ • ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ

Με μια πρωτόγνωρη σαρωτική επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ο Γ. Παπανδρέου με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ, ως εντεταλμένος Πρωθυπουργός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου, κήρυξε τον πόλεμο κατά του συνόλου των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και κατά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Προχωρώντας στην εφαρμογή του τρίτου πακέτου του κακόφημου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ενισχύοντας προκλητικά την ασύδοτη κερδοσκοπία του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και μετά τις ως τώρα σκληρές επιθέσεις κατά του κόσμου της εργασίας, ανήγγειλε:

§         το τσάκισμα όχι μόνο του 14ου αλλά και του 13ου μισθού, νέες εξοντωτικές περικοπές στα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες περικοπές εισοδημάτων και στον ιδιωτικό τομέα, πάγωμα και περικοπές των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, νέα βαριά φορολογία σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα.

Δηλώνοντας ταυτόχρονα «Οι αποφάσεις μας είναι επιβεβλημένες, αλλά είναι μόνο η αρχή» ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε απροκάλυπτα τις προθέσεις της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της για νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζόμενων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωσης των απολύσεων και ολοκληρωτικού κοινωνικού μεσαίωνα.

Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή. Αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ τον βάναυσο ταξικό ρόλο της Ε.Ε. που αποδείχτηκε δύναμη κρούσης για να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Γι’ αυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ μαζί με τους ευρωπαίους εργαζόμενους, ρήξη και αποδέσμευση απ’ αυτήν.

Εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης ενός γνήσιου ταξικού και αγωνιστικού ρεύματος μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενάντια στο κλίμα συναίνεσης και υποταγής που θέλει να επιβάλει το αστικό μπλοκ εξουσίας, σε αντιπαράθεση με τον αστικό, γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και σε διάκριση με την ρεφορμιστική υπονόμευση και πολυδιάσπαση των δυνάμεων της εργατικής τάξης.

Καλούμε στην ευρύτερη κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και των εργαζόμενων μέσα στο μαζικό κίνημα.

§         ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

§         ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕ • ΚΚΕ(μ-λ) • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ • ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ

ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Συμμαχίας (GUE/NGL) για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είπε: «Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της. Αυτό, όμως, που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη -και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή».

Επίσης, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται: «Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

Ο σημερινός δημοσιονομικός στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια του σημερινού νεοφιλελεύθερου πλαισίου της Ε.Ε. Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα βυθίσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση τη χώρα, αποτελούν δε μέρος μιας καθολικής επίθεσης με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εισοδημάτων και του ασφαλιστικού συστήματος.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και βάθυναν τις στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου.

Ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων είναι ο μόνος δρόμος αλλά και η ελπίδα για μια άλλη πορεία της χώρας και της Ευρώπης Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, κάθε νέο κα νέα να βρεθεί από αύριο στους δρόμους».

ΚΚΕ

ΚΚΕ: «Όλοι στον αγώνα για να παρθούν πίσω τα μέτρα»

Από την πλευρά της, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Όλοι και όλες στο δρόμο, όλοι στον αγώνα για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο.

Η άγρια θύελλα που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πόλεμος, που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατά του λαού, γίνεται προς όφελος της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Την ίδια επίθεση δέχονται όλοι οι λαοί της ΕΕ και γενικότερα.

Είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα ψέματα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας και να ξεσηκωθούν. Πατριωτισμός είναι η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουμε τους νέους άγριους φόρους στο ΦΠΑ και στα καύσιμα, τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Να αποτρέψουμε τον σφαγιασμό των δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Είναι ψέμα ότι αυτό αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα. Ο στόχος είναι να κοπεί εντελώς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Να σταματήσουμε το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέτρα που έχουν έτοιμα και θα αποτελέσουν το επόμενο κύμα επίθεσης.

Τα μέτρα αφορούν και πλήττουν καίρια όλους τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα και με μια φωνή πρέπει τώρα να απαντήσουν «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Δεν θα είναι προσωρινά και δεν θα είναι τα τελευταία. Η επίθεση θα συνεχίζεται και διαρκώς θα γίνεται πιο βάρβαρη αν τώρα δεν προσκρούσει σε μια ισχυρή, αγωνιστική, λαϊκή αντίδραση.

Για να τους σταματήσουμε πρέπει τώρα ο λαός να περάσει στην επίθεση. Να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στο λαϊκό εισόδημα. Προστασία των ανέργων. Δραστική φορολόγηση και κατάργηση των προνομίων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. Τώρα πρέπει να εγκαταλείψει αποφασιστικά και συνειδητά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, να οικοδομήσει τη δική του αντιμονοπωλιακή συμμαχία και να παλέψει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.

ΝΕΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Νέο απογευματινό συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο δεκάδες σωματεία της Θεσ/νίκης ενάντια στην πολιτική αφαίμαξης των εργαζόμενων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του.

Αύριο Πέμπτη 4 του Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία, θα δηλώσουν για μια ακόμη φορά δυναμικά την αντίθεση τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στη φορολογική αφαίμαξη, στο νέο ασφαλιστικό μεσαίωνα, στην ανεργία, τις απολύσεις και τη μαύρη εργασία. Με τη συγκέντρωση και την πορεία καθώς και τη συναυλία που θα ακολουθήσει (7.30μ.μ.) θα φωνάξουν ένα βροντερό «ΟΧΙ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης και της Ε.Ε.».

«Αρνούμαστε το ρόλο της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κερδοφορίας των τραπεζών, των μεγάλων τεχνικών εταιριών, του κεφαλαίου», δηλώνουν οι εργαζόμενοι. «Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!»

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή 7 Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. (Ζ΄, Β΄, Λαγκαδά, Η΄, Α΄, Στ΄ και Γ΄), 3 Ε.Λ.Μ.Ε. (Γ΄, Δ΄ και Ε΄), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, ο Σύλλογος Εκπ/κών Καθηγητών Φροντιστηρίων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πρωτοβουλία Ωρομισθίων Εκπ/κών, το Συνδικάτο Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσ/νίκης και οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Αρχιτεκτονικής, Χημικού και Πληροφορικής.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες της πόλης Αβραμίδου Σοφία, Θεοχαρίδης Παντελής, Καζάρα Φιλιώ, Καρακότας Ανδρέας, Κοροβίνης Θωμάς, Λιάσιος Στέφανος, Μήτσης Γιάννης, Πρατσινάκης Βασίλης, Πρατσινάκης Κώστας, Φραγκούλη Μαρία, Χρυσομάλλη Αλεξία.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία της Θεσ/νίκης δηλώνουν τη διάθεσή τους για ένα μαζικό, δυναμικό, αποφασιστικό ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΝΕΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Νέο απογευματινό συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη δεκάδες σωματεία της Θεσ/νίκης ενάντια στην πολιτική αφαίμαξης των εργαζόμενων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του.

Αύριο Πέμπτη 4 του Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία, θα δηλώσουν για μια ακόμη φορά δυναμικά την αντίθεση τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στη φορολογική αφαίμαξη, στο νέο ασφαλιστικό μεσαίωνα, στην ανεργία, τις απολύσεις και τη μαύρη εργασία. Με τη συγκέντρωση και την πορεία καθώς και τη συναυλία που θα ακολουθήσει (7.30μ.μ.) θα φωνάξουν ένα βροντερό «ΟΧΙ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης και της Ε.Ε.».

«Αρνούμαστε το ρόλο της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κερδοφορίας των τραπεζών, των μεγάλων τεχνικών εταιριών, του κεφαλαίου», δηλώνουν οι εργαζόμενοι. «Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!»

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή 7 Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. (Ζ΄, Β΄, Λαγκαδά, Η΄, Α΄, Στ΄ και Γ΄), 3 Ε.Λ.Μ.Ε. (Γ΄, Δ΄ και Ε΄), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, ο Σύλλογος Εκπ/κών Καθηγητών Φροντιστηρίων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πρωτοβουλία Ωρομισθίων Εκπ/κών, το Συνδικάτο Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσ/νίκης και οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Αρχιτεκτονικής, Χημικού και Πληροφορικής.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες της πόλης Αβραμίδου Σοφία, Θεοχαρίδης Παντελής, Καζάρα Φιλιώ, Καρακότας Ανδρέας, Κοροβίνης Θωμάς, Λιάσιος Στέφανος, Μήτσης Γιάννης, Πρατσινάκης Βασίλης, Πρατσινάκης Κώστας, Φραγκούλη Μαρία, Χρυσομάλλη Αλεξία.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία της Θεσ/νίκης δηλώνουν τη διάθεσή τους για ένα μαζικό, δυναμικό, αποφασιστικό ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (στους αιγύπτιους αλιεργάτες της Ν. Μηχανιώνας)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΠΛΟ  ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ  ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ

Το πρωί της Κυριακής 28/2 μέλη του ΠΑΜΕ αποπειράθηκαν  να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Μηχανιώνας για το ζήτημα της απεργίας των  Αιγυπτίων αλιεργατών που αισίως βρίσκεται 7η εβδομάδα της. Στην παρέμβασή τους αυτή βρέθηκαν αντιμέτωποι με 60 άτομα αποτελούμενα από πλοιοκτήτες-εργοδότες και τοπικούς ακροδεξιούς νταήδες που απρόκλητα επιτέθηκαν στα μέλη του ΠΑΜΕ που τελικά κατάφερε να τους απωθήσει.

Το βράδυ  της Δευτέρας 1/3 η ίδια δράκα θρασύδειλων  εισέβαλε στα σπίτια των απεργών  στη Μηχανιώνα και τους επιτέθηκε  τραυματίζοντας 5 άτομα.

Η αδυναμία των πλοιοκτητών να αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα και την  μαχητικότητα των αλιεργατών τους ωθεί στις πιο ποταπές πράξεις βίας και μίσους. Τα αφεντικά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο λειτουργώντας ως αυτό που είναι: μία συμμορία που δε διστάζει να εισβάλει σε σπίτια προκειμένου να συνεχίσει να ληστεύει το μόχθο των εργαζόμενων. Φυσικά σε αυτή τους τη δράση βρίσκουν εύκολα συμμάχους στους τοπικούς ακροδεξιούς που ανακάλυψαν τους «εχθρούς» της Μηχανιώνας στα πρόσωπα των αιγυπτίων ψαράδων.

Ως συνέλευση  αλληλεγγύης στους αλιεργάτες θεωρούμε ανεπίτρεπτη και προκλητική την  παραπάνω στάση των αφεντικών και στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απεργών. Είναι ανεπίτρεπτο μία ολιγομελή συμμορία ντόπιων αφεντικών και ακροδεξιών να διασύρει ένα ολόκληρο χωριό προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή συμφέροντά της. Είναι αναγκαίο να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εργοδοτών στηρίζοντας την απεργία και απαντώντας στις ακροδεξιές προκλήσεις. Πρέπει να πάρουν θέση οι φορείς και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης που τόσα χρόνια εφοδιάζεται αμέριμνα από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας χωρίς να αναρωτηθεί ποτέ πως «φτάνει το ψάρι στο τραπέζι». Πρέπει τέλος να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε επιθέσεις σε απεργούς και μετανάστες γιʼ αυτό καλούμε σε:

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3 11ΠΜ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3 19.00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: