Νέα καταστατική απόπειρα στις 8 Μαρτίου

Νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της καταστατικής συνέλευσης, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά την αποτυχία της πρώτης σημερινής (26/2/2010) απόπειρας στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός. Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της, καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Μαρτίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός (ΔΕΘ, περίπτερο 8, Αίθουσα Α)». Όπως αναφέρει, «σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 2 του Καταστατικού στις περιπτώσεις που η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται με θέμα την τροποποίηση Καταστατικού, απαιτείται η παρουσία του 50%+1 των τακτικών μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, οι δε αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των 3/4 των μελών που είναι παρόντα».

Η σημερινή πρώτη απόπειρα ήταν χαμένη από χέρι. Η χαμηλή συμμετοχή των συναδέλφων (σε σύνολο οκτακοσίων μελών προσήλθαν περίπου… εκατό!) οφειλόταν:

– στη βαριά εργάσιμη ημέρα,

– στη δυσκολία μετακίνησης (και για τον παραπάνω λόγο) συναδέλφων από την επαρχία,

– στην προϋπόθεση εξόφλησης των χρωστούμενων συνδρομών στην ΕΣΗΕΜ-Θ προκειμένου να έχει κάποιος δικαίωμα ψήφου (αν και αρκετοί συνάδελφοι ήταν παρόντες παρά τη στενότητα στα οικονομικά τους),

– στη μαζική αποδοκιμασία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε αναφορικά με τη μεταχείριση των προτάσεων που εδώ και μήνες έχουν αποστείλει αρκετοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες στην ΕΣΗΕΜ-Θ, -όπως εξάλλου τους ζητήθηκε-, αλλά οι υπεύθυνοι του Δ.Σ. «ξέχασαν» να τους ενημερώσουν ότι δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη συζήτηση αλλαγής του καταστατικού αν δεν φέρουν τις υπογραφές…  από τα 2/5 των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ,

– και στη γενικότερη αδιαφορία των δημοσιογράφων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής, είναι κωμικοτραγική. Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν σήμερα, θα «κρατηθούν» μέχρι να συγκεντρωθούν και οι… υπόλοιπες που λείπουν! Δηλαδή, σήμερα, θεωρήθηκε ότι πραγματοποιήθηκε το… πρώτο μέρος της συνέλευσης;! Συνέλευση με δόσεις δεν έχουμε ξαναδεί… Δηλαδή όσοι υπέγραψαν, «καθάρισαν»; Έκαναν το καθήκον τους και εξουσιοδότησαν τη γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ που μας έστειλε τις προτηγανισμένες πατάτες… συγγνώμη, τις δικές της προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού, για να τις εγκρίνουμε, να τις απορρίψουμε ή να ψηφίσουμε λευκό αποκλείοντας τη συζήτηση των υπόλοιπων 45 περίπου προτάσεων που χρειάζονται πλέον υπογραφές από τα 2/5 των μελών για να «νομιμοποιηθεί» η ύπαρξή τους;! Γιατί δεν το ζήτησαν αυτό από την αρχή όταν από πέρυσι την άνοιξη μας ζητούσαν να καταθέσουμε τις προτάσεις μας;

Να τονίσουμε ότι κατά τη σημερινή πρώτη απόπειρα πραγματοποίησης της καταστατικής συνέλευσης, τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν από αρκετούς συναδέλφους -μεταξύ αυτών και του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ– αλλά το μόνο που εισπράξαμε ήταν απαντήσεις στο γνωστό, πλέον, ύφος του «αποφασίζομεν και διαττάσομεν» και το μόνο που έμεινε ως αίσθηση στο ακροατήριο των εκατό ατόμων ήταν η αγανάκτηση και η απογοήτευση, πλην μίας εξαίρεσης που βγήκε πάλι εκτός… εαυτού και μάλιστα για λογαριασμό… τρίτου! Στην επόμενη συνέλευση, θα έρθουμε για να συζητήσουμε τις προτάσεις ΟΛΩΝ των συναδέλφων ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Εκτός κι αν τεθεί έως τότε σε ισχύ (με υπερβατικό μαγικό τρόπο) η πρόταση για…  «διαγραφή όσων μελών στρέφονται με οποιοδήποτε τρόπο κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ» (μιλάμε για την απαράδεκτη πρόταση προσθήκης στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 που μας εστάλη), οπότε δεν χρειάζεται να πάμε καθόλου στη συνέλευση αφού όποιος τολμήσει να στραφεί με την σκληρή κριτική του κατά της ακολουθούμενης πολιτικής από την πλειοψηφία του Δ.Σ., μπορεί να καταλήξει εκτός Ένωσης, ίσως ακόμη και στη φυλακή!!! Φανταστικοί μας δημοκράτες, ραντεβού στην επόμενη συνέλευση…

Για ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

H σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ (από www.esiemth.gr )

Νέα Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση Καταστατικού (26/2/2010)

Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 2 του Καταστατικού σε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Μαρτίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός (ΔΕΘ, περίπτερο 8, Αίθουσα Α)  με μοναδικό θέμα την τροποποίηση Καταστατικού.

Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 2 του Καταστατικού στις περιπτώσεις που η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται με θέμα την τροποποίηση Καταστατικού, απαιτείται η παρουσία του 50%+1 των τακτικών μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, οι δε αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των 3/4 των μελών που είναι παρόντα.

Λόγω των αυξημένων προϋποθέσεων απαρτίας, η παρουσία ΟΛΩΝ των συναδέλφων είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Το σύνολο των προς ψήφιση τροποποιούμενων διατάξεων έχει αποσταλεί σε όλους τους συναδέλφους ταχυδρομικά, καθώς και με e-mail. Έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ (www.esiemth.gr), στο πεδίο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Νέα καταστατική απόπειρα στις 8 Μαρτίου”

  1. Μπα; Πώς το λέτε αυτό στην ανακοίνωσή σας;
    «το σύνολο των προς ψήφιση τροποποιούμενων διατάξεων» μας έχει αποσταλεί;; Και ποιος σας είπε ότι σας ζήτησε κανείς τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ προτάσεις για να τις ψηφίσουμε; Χεστήκαμε. Σιγά μην έρθουμε και στη συνέλευση με τέτοιο χάλι. Και κάτι άλλο. Πληροφορούμαι ότι εμφανίστηκε μετά από πάρα πολύ καιρό σε δημόσια εκδήλωση δημοσιογράφων, ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρης Γουσίδης. Καθόταν πίσω πίσω και παρακολουθούσε. Αν ήθελε να μιλήσει, θα μιλούσε. Αλλά δεν μίλησε. Και τι να πεί για τους επιγόνους του; Μας έχουν αφήσει όλους άφωνους.
    Είχε δίκιο, πλάκα πλάκα, κάποιος που πρότεινε να βγουν μπλουζάκια με τη πρόσωπο του πρώην που να λέει από κάτω: «Αυτός ήταν πρόεδρος!».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: