Απειλή «ιδιώνυμου» στο νέο καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ

Αυτοί που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προτάσεις των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ για την αλλαγή του καταστατικού, μας καλούν αύριο Παρασκευή να συναινέσουμε σε συγκεκριμένη, μεταξύ άλλων,  τροποποίηση που εμφορείται από το σκοτεινό πνεύμα του… «ιδιώνυμου». Πού αλλού να αποδοθεί η πρόταση να διατυπωθεί διαφορετικά η ισχύουσα διατύπωση της παραγράφου 3 του άρθρου 6 με την οποία (νέα διατύπωση) επιχειρείται να «ποινικοποιηθεί» η ελευθερία της συνδικαλιστικής ή, δια του τύπου κριτικής, σε ένα συνδικαλιστικό όργανο όπως η ΕΣΗΕΜ-Θ; Πρόκειται για ένα ωμό κατασταλτικό μέτρο για όσους εκφράζουν κυρίως αντίθετες απόψεις στη χάραξη της επίσημης συνδικαλιστικής πρακτικής της εκάστοτε πλειοψηφίας του Δ.Σ., καθώς, στην ισχύουσα διατύπωση σύμφωνα με την οποία «Δεν γίνονται μέλη της Ένωσης και όσα είναι διαγράφονται με απόφαση του ΔΣ, τα υποψήφια μέλη που τάχθηκαν με το μέρος των ιδιοκτητών  των ημερησίων εφημερίδων ή Ρ/Τ σταθμών ή γενικά με το μέρος των εργοδοτών τους ή αντιστρατεύθηκαν στις επαγγελματικές επιδιώξεις και τους σκοπούς της Ένωσης…» επιχειρείται η… επέκταση αυτής της (σωστής) προειδοποίησης με την αφηρημένη, γενική και τελικά άκρως επικίνδυνη για την ελευθερία της γνώμης, φράση: «…ή στράφηκαν με οποιονδήποτε τρόπο κατά της Ένωσης»!!!

Τι μας λέτε κύριοι δημοκράτες; Όποιος στρέφεται με οποιονδήποτε τρόπο κατά της Ένωσης, είτε δεν μπαίνει σε αυτήν είτε διαγράφεται;! Η προκλητική αυτή πρόταση είναι διπλά αποκρουστική γιατί αφορά το καταστατικό ενός σωματείου δημοσιογράφων που θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας της προάσπισης της διαφορετικής άποψης των πολιτών και των μελών της και της αταλάντευτης και χωρίς προϋποθέσεις υπεράσπισης του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

 ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Και μόνο που μπαίνει ως αντικείμενο συζήτησης, μας προσβάλλει όλα τα μέλη και υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, κατάφωρα!

Θύμωσε και ο «Λευκοπόντικας»

Η συγκεκριμένη πρόταση έβγαλε από τα «ρούχα» του (προς τιμήν του αν και δεν ήρθε ακόμα το καλοκαίρι) και τον… συνάδελφο «Λευκοπόντικα» από το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που γενικώς δεν φημίζεται για την επιθετική του αρθρογραφία κατά των πεπραγμένων και των αποφάσεων της προηγούμενης και της σημερινής πλειοψηφίας του ΔΣ. Της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Γράφει στο τελευταίο φύλλο της εφ. ΠΟΝΤΙΚΙ (24.2.2010) στη στήλη του ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ: «Επίσης, δεν με ενέπνευσε η τροποποίηση της άλλης διάταξης του άρθρου 6 για τις προϋποθέσεις μη εγγραφής ή διαγραφής συναδέλφου. Στην ισχύουσα διάταξη προστίθεται το αόριστο: «όποιος στρέφεται με οποιονδήποτε τρόπο κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ». Είναι άλλο «να αντιστρατεύεσαι τους σκοπούς» και δικαιολογημένα διαγράφεσαι και άλλο το γενικόλογο «στρέφεται εναντίον με οποιονδήποτε τρόπο». Δηλαδή, τι είναι η ΕΣΗΕΜ-Θ, το… πολιτμπιρό; Εάν ένας συνάδελφος διεκδικεί, π.χ. δικαιώματά του έναντι της Ένωσης ή διαφωνεί με επιλογές της, σημαίνει ότι στρέφεται εναντίον της και διαγράφεται; Προσέξτε, μην ανοίγετε παράθυρο στην αυθαιρεσία…».

Όσο για τα υπόλοιπα άρθρα και για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την καταστατική συνέλευση, τα έχουμε πει, μην τα ξαναλέμε. Αν θέλετε αγαπητοί επισκέπτες/επισκέπτριες του blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟY να τα ξαναθυμηθείτε κάντε «κλικ» στα: Μαθήματα δημοκρατίας από το παρελθόν…  “ Καταστατικές”… αλχημείες στην ΕΣΗΕΜ-Θ   και   Αλλαγή Καταστατικού – Εκτέλεσαν με μία… “ριπή” όλες τις προτάσεις!

2 Σχόλια προς “Απειλή «ιδιώνυμου» στο νέο καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ”

  1. Η πρόταση για την απίστευτη αυτή προσθήκη στο καταστατικό μας, είναι αυτό που λέμε «φωτογραφική διάταξη» για τους ασύνταχτους και απείθαρχους δημοσιογράφους. Δεν το καταλάβατε;
    Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι η πρόταση ανήκει σε… πασοκο-αριστερό!
    Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται…

  2. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η σημερινή διαδικασία, όπως αναμενόταν. Υπέγραψαν περίπου εκατό (100) σε σύνολο οχτακοσίων (800) μελών. Λογικό: Εργάσιμη ημέρα, αδύνατη μετακίνηση από επαρχία, μαζική απαξίωση μιας διαδικασίας με την οποία επιχειρήθηκε να θαφτούν οι προτάσεις αλλάγών στο καταστατικό. Τώρα, λέει, θα αρχίσουν να μαζεύουν υπογραφές…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: