«Αγωνιστική ετοιμότητα» τεχνικών στην TV-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε) www.etitbe.gr/, καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους τεχνικούς της ΤVMAKEΔΟΝΙΑ

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ζητάμε, για τελευταία φορά, από την  Διοίκηση της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, να προσλάβει αμέσως όλους τους τεχνικούς που απασχολεί με συνθήκες που παραβιάζουν την τηλεοπτική νομοθεσία και την ΣΣΕ και να εφαρμόσει το άρθρο εννέα (9) της. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Πάγια θέση μας είναι «καμιά θέση εργασίας χαμένη, κανένας τεχνικός δεν πρέπει να χάσει την δουλειά του». Για ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με την Διοίκηση της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θεωρούμε υποχρέωσή μας πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ για το τι ακριβώς συμβαίνει στον τηλεοπτικό σταθμό, κάνοντας ταυτόχρονα μια τελευταία προσπάθεια για την διατήρηση της εργασιακής του ειρήνης.

Το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα, ο σταθμός παραβιάζει συστηματικά την τηλεοπτική νομοθεσία και την ΣΣΕ, απασχολώντας τεχνικούς χωρίς πρόσληψη, ανασφάλιστους, που τους πληρώνει με εφάπαξ αμοιβή, πιέζοντάς τους ή να εγγραφούν στην εφορία σαν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να του προσκομίσουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, από όπου μπορέσουν να βρουν, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Παρά  το γεγονός ότι σε Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του σταθμού, που έγινε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2009, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αποφασίσαμε πρώτα να δοκιμάσουμε με διάλογο την επίλυση του πολύ σοβαρού αυτού θέματος.

Ακολούθησε  ενάμιση σχεδόν μήνας συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τον Διευθυντή  προσωπικού του σταθμού κ. Γ. Ζώη κατά την διάρκεια των οποίων δείξαμε μεγάλη διαλλακτικότητα προκειμένου να μην χάσει κανένας τεχνικός την δουλειά του.

Φτάσαμε μάλιστα σε σημείο να δεχτούμε να συνεχίσει ο σταθμός να απασχολεί χωρίς πρόσληψη και χωρίς να ασφαλίσει στο ΙΚΑ, όπως είχε υποχρέωση από τον νόμο, τους έξη (6) τεχνικούς που τα τελευταία χρόνια απασχολούσε με τις συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω, αρκεί να τους προσλάβει όλους στο τέλος του χρόνου και να εφαρμόσει το άρθρο εννέα (9) της ΣΣΕ που λέει ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία και τα συνεργεία ραδιοζεύξεων είναι τουλάχιστον διμελή.

Δυστυχώς  όμως η αδιαλλαξία του κ. Ζώη που στάθηκε ανυποχώρητος στις διάφορες προτάσεις μας, μας οδήγησε σε αδιέξοδο.

Ζητάμε, για τελευταία φορά, από την  Διοίκηση της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, να προσλάβει αμέσως όλους τους τεχνικούς που απασχολεί με συνθήκες που παραβιάζουν την τηλεοπτική νομοθεσία και την ΣΣΕ και να εφαρμόσει το άρθρο εννέα (9) της.

Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πάγια θέση μας είναι «καμιά θέση εργασίας χαμένη, κανένας τεχνικός δεν πρέπει να χάσει την δουλειά του»

Καλούμε τους τεχνικούς του  σταθμού, μέλη μας και μη, σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΤΟ Δ.Σ . ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: