Εργασιακή συνέλευση στα δημοτική ραδιοτηλεόραση – Ανησυχία για το μέλλον…

Διαβάζουμε ότι έγινε εργασιακή συνέλευση στα δημοτικά ΜΜΕ λόγω των εξελίξεων που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης. Από αυτά που διαβάσαμε καταλάβαμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ δήμου και κεντρικής εξουσίας. Τους παίζουνε… μπαλάκι.

Συνάδελφοι αν δεν κινητοποιηθείτε δυναμικά από τώρα με συγκεκριμένο πλαίσιο που θα απαιτεί την διασφάλιση της λειτουργίας των μέσων και  την διασφάλιση των θέσεων εργασίας θα χάσετε πολύτιμο χρόνο.Συνάδελφοι τα δημοτικά ΜΜΕ του δήμου Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνουν μέσα ενημέρωσης που θα λειτουργούν υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ των δημοτικών αρχών. Να λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο από τους εργαζόμενους και τους δημότες που πληρώνουν φόρους και τέλη.

Ναι στα δημοτικά ΜΜΕ αλλά όχι στις προπαγανδιστικές ντουντούκες στα χέρια των δημάρχων και ιδίως του ατσαλάκωτου Bill ο οποίος νοιάζεται μόνο για το πολιτικό μέλλον του και πως θα επιβιώσει πολιτικά. Ερώτηση προς τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ που συμμετείχαν στην εργασιακή συνέλευση: Συνάδελφοι το μέλλον των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων δεν αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα; Γιατί δεν προτείνατε απεργία στις 10 Φεβρουαρίου; Μη χαλάσετε την σούπα του ποδηλάτη ΓΑΠ; Ερώτηση προς τους συναδέλφους στο TV100 και το FM 100: Συνάδελφοι τι περιμένετε; Ποιος θα σας σώσει; Ο θεσμικός Μάκης και ο… Γιάννννης Ραγκούσης το φιλαράκι του Ντόζη; Μήπως ο δημαρχούκος ή ο τροβαδούρος νομάρχης μαριάτσι; Αυτός πετάει… αετό στον Θερμαϊκό.

Το κείμενο Συνέλευση εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ το αλιεύσαμε από το: www.salonicanews.com

Συνέλευση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΠΘΕ Α.Ε. (με άλλα λόγια στο TV100 και το FM 100), με ευθύνη του εκπροσώπου εργαζομένων στο δ.σ. της Επιχείρησης, Γ. Σαράντου. Παραβρέθηκαν και τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (και εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ) Γ. Αδάμ και Π. Χανός. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν τρία:
1. Τι γίνεται με τις δημοτικές επιχειρήσεις
2. Τι γίνεται με το νόμο περί μετατάξεων
3. Τι γίνεται μετά τη γνωστοποίηση της κυβέρνησης να περικόψει κατά 20% τα χρήματα που φθάνουν στα ταμεία των δήμων.
Όσον αφορά το κύριο θέμα, αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό χειροπιαστό στοιχείο, αφού η πρόταση της κυβέρνησης στο 51 σελίδων κείμενο προς διαβούλευση για το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» λέει μόνον πως οι 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις περιορίζονται σε 2.000. Αποφασίστηκε επιτροπή εργαζομένων να συναντηθεί με βουλευτές -κυρίως κυβερνητικούς- για να τους θέσει το θέμα. Πρότασή μου, η οποία επίσης έγινε δεκτή ήταν

να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι με κείμενο, στην ηλεκτρονική διαβούλευση που, ήδη, έχει ανοίξει η κυβέρνηση στο opengov.gr. Να σημειωθεί ότι ξημερώματα σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, στο συγκεκριμένο θέμα των ΝΠΙΔΔ και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, υπήρχαν 49 παρεμβάσεις διαφόρων πολιτών (μπορείς να τις διαβάσεις και να αναρτήσεις τη δική σου με κλικ εδώ).
Θολό το τοπίο και στο νόμο περί μετατάξεων. Η συνέλευση αποφάσισε να απευθυνθεί σε δικηγόρο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στη μετάταξη δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι (για ευνόητους λόγους) κάτι που, όμως, μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε άλλες ειδικότητες για να περάσουν στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως επισημάνθηκε, αυτός είναι ένας δρόμος «χωρίς γυρισμό», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Το τρίτο θέμα ήταν αυτό που «φούντωσε» την κουβέντα. Ξεκαθαρίστηκε ότι κανείς δεν πρόκειται να χάσει κεκτημένα, κάτι που σημαίνει ότι δε θα μειωθούν βασικοί μισθοί. Ο τρόπος, όμως, που θα γίνει η εξοικονόμηση του 20% διερευνάται από τη διοίκηση -και από όποιους συμμετέχουν στα διάφορα όργανα.
Συμπέρασμα αρκετών είναι ότι, όντως ήταν ευκαιρία για την επιχείρηση να εξασφαλίσει το μέλλον της (όσον αφορά τις συνεχείς αλλαγές νόμων και κανονισμών) με την απλή εξαίρεσή της, μαζί με όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις στον τομέα του Τύπου, από οποιαδήποτε ρύθμιση, αφού χειρίζεται κοινωνικό αγαθό, όπως είναι οι τηλεοπτικές συχνότητες. Η ευκαιρία αυτή, όμως, χάθηκε και, πλέον, πολλά κρίνονται από το τελικό νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Μάρτιο -όταν και θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διαβούλευση.

Advertisements

4 Σχόλια to “Εργασιακή συνέλευση στα δημοτική ραδιοτηλεόραση – Ανησυχία για το μέλλον…”

 1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

  Ο ατσαλάκωτος δήμαρχός μας Β. Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους ανησυχούντες εργαζόμενους στη δημοτική ραδιοτηλεόραση, θα ξεκινήσει απεργία πείνας μπροστά στην ΤV 100. Θα το κάνει για να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να βγαίνει από το πρωί ως το βράδυ και από το βράδυ ως το πρωί (σε επανάληψη) στην οθόνη του «Κουβελοκάναλου». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι του TV και FM 100 θα εκφράσουν δυναμικά τη συμπαράστασή τους στον απεργιακό αγώνα του δημάρχου. Εξάλλου, το δίκαιο αίτημά του να ακούγεται και να φαίνεται στην οθόνη όλο το 24ωρο δεν συνάντησε ποτέ καμία αντίδραση από κανέναν εργαζόμενο δημοσιογράφο του FM-TV 100 μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

  Κατά τα άλλα, ορισμένοι από αυτούς που δεν ενοχλούνται καθόλου από αυτή την πρωτοφανή μονοπώληση του ραδιοφωνικού-τηλεοπτικού χρόνου του ατσαλάκωτου σε ένα δημοτικό ραδιοτηλεοτπικό μέσο της Θεσσαλονίκης, παρέπεμψαν πρόσφατα στο πειθαρχικό συμβούλιο μία συναδέλφισα γιατί… «τόλμησε» να κλέψει 1-2 λεπτά από τον τηλεοπτικό χρόνο της ΕΤ-3 για να μεταδώσει κάποια απεργιακά αιτήματα…

  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥ

  Σ.Φ.Α. (Σύνδεσμος Φίλων Ατσαλάκωτου)

 2. το μέλλον των Δημοτικών επιχειρήσεων προβλέπεται λαμπρό και μαύρο ..αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στη μαύρη Μερσεντές του Διευθυντή της δημοτικής τηλεόρασης που σε κάθε εκπομπή του,τσακίζει με φοβερές ερωτήσεις τον ατσαλάκωτο…Να κλείσουν ρε αν είναι τέτοιες,Α ξέχασα,ο Οραήλογλου δεν ήταν μισθωτός[μπορεί νάναι ακόμα…]στο ανύπαρκτο Αγροτικό κανάλι,η κάνουμε λάθος[ετήσιο εισόδημα απ το κανάλι γύρω στις 70.000…]συν άλλα τόσα απ τις ’υπηρεσίες’ που προσφέρει στη δημαρχάρα…ως Διευθυντής του Κουβελοκάναλου

 3. Συμπαράσταση αλλά με έναν όρο Says:

  ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΤΙΡΕ
  ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων…

  ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ όταν κι αυτοί αποφασίσουν να μην επιτρέψουν ξανά να μιλήσει την άλλη φορά που θα βγάλουν τον Παπαγεωργόπουλο πέραν του νομίμου (1-2 λεπτά) χρόνου.
  Αν ξανανοίξω πάλι την τηλεόρασή μου, βάλω το ΤV100 και πέσω πάλι σε μακροσκελείς δηλώσεις του ανθρώπου με το χαμόγελο-τσιρότο (του δημάρχου ντε), δεν μου καίγεται καρφί για το αν θα κόψουν τους μισθούς ή τους απολύσουν όλους!
  Θέλω να στηρίζω ανθρώπους-συναδέλφους με αξιοπρέπεια όχι πειθήνια όργανα της δημοτικής εξουσίας.

 4. Δευτέρα σήμερα. Πάλι θα τον στριμώξει ο Οραήλογλου τον Παπ στην εβδομαδιαία τηλεοπτική συναντηση τους…
  η εκπμομπή δεν συνισταται σε διαβητικούς. Πολύ το μελι και οι γλύκες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: