Η ΕΣΗΕΜ-Θ προσφέρει «συμβόλαιο» σε μέλη της με ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ΚΑΙ συναδέλφισας- μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ !

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, προσφέρει «Ασύρματη σύνδεση και netbook για τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ (…) έπειτα από διαπραγμάτευση με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, και έχοντας συγκεντρώσει προσφορές».  Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κατέληξε σε ένα πακέτο συμφωνίας με ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ΚΑΙ συναδέλφισας- μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ! Μιλάμε για την εταιρεία που εμπλέκεται στο γνωστό σκάνδαλο των υποκλοπών με παρακολουθύμενους μεταξύ άλλων και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή! Παρότι η συμφωνία αυτή μπορεί να είναι καθ’ όλα νόμιμη και νομότυπη, το ερώτημα είναι αν είναι και ηθική με δεδομένο το γεγονός (σύμφωνα και με σχετική δικαστική απόφαση) ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ενεπλάκη στο γνωστό σκάνδαλο από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα ΚΑΙ συναδέλφων δημοσιογράφων, μεταξύ αυτών και συναδέλφισας-μέλους του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, θα έπρεπε, για λόγους αρχής, να προσέξει περισσότερο τη συγκεκριμένη του συμφωνία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της www.esiemth.gr

Ασύρματη σύνδεση και netbook για τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ (5/2/2010)

Θεσσαλονίκη, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ επιδιώκοντας να προωθήσει τη χρήση της τεχνολογίας στο δημοσιογραφικό έργο και να ενισχύσει τη δυνατότητα των συναδέλφων να ανταποκρίνονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της ενημέρωσης εξασφάλισε αποκλειστικά για τα μέλη της τη δυνατότητα παροχής πακέτου netbook και διετούς ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο (mobileinternet) με προνομιακούς όρους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από διαπραγμάτευση με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, και έχοντας συγκεντρώσει προσφορές, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κατέληξε στο ακόλουθο πακέτο:

Διετές συμβόλαιο για σύνδεση VodafoneMobileBroadband 10 gb με μηνιαίο κόστος 21,45 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται ΦΠΑ και Τέλη Κινητής Τηλεφωνίας 12%) .

Παροχή (δωρεάν) του netbook Samsung NC10 με εγκατεστημένο Office 2007 (Word, Excel, Powerpoint, OneNote).

Η Ένωση θα καλύψει για τους ενδιαφερόμενους το πάγιο κόστος της συνδρομής για τον πρώτο χρόνο. Το κόστος του δεύτερου χρόνου θα καλυφθεί από τους ίδιους του συναδέλφους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη συνδρομή τους στην ίδια προνομιακή τιμή και μετά το πέρας της διετίας.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να ενημερώσουν σχετικά τη γραμματεία με email (info@esiemth.gr) ή με φαξ (2310220349) το αργότερο ως τη Δευτέρα 22/2/2010.

Λόγω του είδους της προσφοράς η εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να γίνει απαραιτήτως εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας και έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

10 Σχόλια to “Η ΕΣΗΕΜ-Θ προσφέρει «συμβόλαιο» σε μέλη της με ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ΚΑΙ συναδέλφισας- μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ !”

 1. Θυμάμαι που μοίραζαν lap top την προηγούμενη φορά με έκπτωση για τα μέλη της ΕΣΗΕΜ- από μία εταιρεία, ΤΗΝ MK SOFTWARE, η οποία, αν δεν κάνω λάθος, μετά από λίγο καιρό έκλεισε;

 2. Tα netbook θα μοιάζουν με… καθρεφτάκια; Για να ξέρω αν μας περνάνε για ιθαγενείς!

 3. Επειδή δεν είμαστε όλοι ιθαγενείς,
  όχι γιατί είναι κακό να είσαι ιθαγενής αλλά απλώς δεν υπάρχουν πια, τους σφάξανε όλους οι… «πολιτισμένοι»:

  Το «πακέτο» αυτό είναι εντελώς αδιάφορο για όλους μας.
  Στην περίπτωση δε που θα επιχειρήσουμε να κατεβάσουμε δεδομένα μέσω της προτεινόμενης σύνδεσης μέσω κινητού, τα δεδομένα ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΡΓΑ και επιπλέον ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ. Αν ισχύει δε ότι το ταμείο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα βάλει περίπου 250 ευρώ και άλλα τόσα από την τσέπη μας για να αποκτήσουμε το netbook , μετά από έναν χρόνο θα αρχίσει να μας βγαίνει η… «προσφορά», ο κούκος αηδόνι.
  Με 250 ευρώ πάμε και αγοράζουμε και μόνοι μας και χωρίς δεσμεύσεις που θα μας αδειάζουν το πορτοφόλι.

  Οι δημοσιογράφοι δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους συμφωνίες. Αλλά, μας ρώτησε κανείς; Μας ρώτησε κανείς αν χρειαζόμαστε καινούργια λάπ τοπ σε καλή τιμή;

  Άλλωστε, σε μια γενική συνέλευση της Ένωσης, πριν χρόνια, ένας «ασύνταχτος» συνάδελφος όταν ζήτησε από το βήμα της συνέλευσης να δημοσιοποιηθούν προς τα μέλη τα στοιχεία του διαγωνισμού βάσει των οποίων κατέληξε η ΕΣΗΕΜΘ στην προμήθεια εκείνου του Λάπ τοπ, πέσανε κάποιοι/κάποιες από το περιβάλλον του δ.σ. να τον φάνε.

  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ «ΝΕΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ» ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, αναλυτικά κόστη, τι θα στοιχίσει σε κάθε μέλος αν το προμηθευτεί, και ποιές ήταν οι προσφορές των υπολοίπων εταιρειών.

  Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  • Δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα….
   Έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο και ζήτησε να μάθει τις λεπτομέρειες του τότε «διαγωνισμού» και ρωτούσε γιατί επιλέχθηκε μόνο το συγκεκριμένο laptop και δεν δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη της επιλογής σταθερού υπολογιστή. Το διοικητικό συμβούλιο αντί να απαντήσει, τον έστειλε «πακέτο», την επιστολή και τον ίδιο στο…. πειθαρχικό!!!
   Τόλμησες να ζητήσεις διαφάνεια; Θα πληρώσεις με πειθαρχική επίπληξη ως προειδοποίηση. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Να χαρώ διαφάνεια και δημοκρατία.
   Αυτή ήταν η στάση του τότε διοικητικού συμβουλίου. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου σήμερα απαρτίζει την νυν πρόθυμη πλειοψηφία της συνδιοίκησης.
   Μη μασάτε από προεκλογικά τερτίπια.
   Τον Μάιο έχουμε εκλογές και γι αυτό μοιράζουν notebook.
   Μήπως και ισοφαρίσουν την απραξία τους με παροχές. Άντε να χαθείτε…
   Που είναι η καταστατική συνέλευση; Που είναι οι επιτροπές; Που είναι οι συνεδριάσεις του Μικτού; Που είναι οι επισκέψεις στους χώρους εργασίας;

   Πρόταση: όποιος δεν το χρειάζεται, δεν το έχει πραγματική ανάγκη, να μην πάρει το notebook της εταιρίας… ρουφιανοπαρακολούθησης

 4. Μπορεί κανένα αξιότιμο μέλος του ΔΣ να μας πληροφορήσει πόσο κόστισε, εν μέσω κρίσης, η φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ;

  ΣΔΟΕ-Δ (Σύλλογος Διαφάνειας Οικονομικών και Εξόδων Δημοσιογράφων)

 5. Τα περίφημα netbook και μάλιστα σε αυτές τις χαμηλές τιμές υπάρχουν εδω΄και μερικά χρόνια. Είναι αππορίας άξιο γιατί η ένωσή σας επέλεξε ΤΩΡΑ αυτή την συμφωνία. Η απάντηση είναι προφανής. Πότε είπατε ότι έχετε εκλογές;
  Τα προγούμενα laptop, «ειδικής κατασκευής», είχανε περίεργη ιστορία ώσπου να καταλήξουν στα χέρια σας και να γίνουν, για τους περισσότερους, ένα εργαλείο όπου μπορούσαν να ακουμπήσουν την κόλλα χαρτί πάνω στην οποία γράφανε με το στυλό τους.
  Τι θέλω να πω; Σαν κλάδος χρειάζεστε πολύ περισσότερα από ένα notebook με σύνδεση οποιασδήποτε εταιρίας. (επ’ ευκαιρίας μη κολλάτε στην εταιρία, και οι άλλες δεν είναι καλύτερες, απλά αυτή την πιάσανε)
  By the way που λέει και ο Κουλούρης, η συμφωνία φαίνεται καλή, απλά δεν γνωρίζω τις άλλες προσφορές.
  Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν η ανάγκη σας ήταν ένα Notebook και μια σύνδεση σήμερα. Ξέρετε αν σε 2 χρόνια που θα αναλάβετε το τηλεπικοινωνιακό κόστος θα έχετε δουλειά για να χρησιμοποιήσετε το «δώρο» της ένωσής σας;

 6. Δήμαρχος Χαρχούδας Says:

  Φίλε Άργε, το καλύτερο είναι το τελευταίο σου ερώτημα.
  Πλάκα θα έχει να είμαστε όλοι άνεργοι σε 1-2 χρόνια και να καθόμαστε όλοι γύρω γύρω σε ένα τραπέζι και να παίζουμε με το netbook, με δανεικά για να πληρώσουμε τον λογαριασμό.

  Όσο για τους πραγματικούς λόγους «προσφοράς» αυτού του «πακέτου», ήδη όλοι έχουν κατάλάβει ότι πρόκειται για «προεκλογική παροχή» της γνωστής πρασινο-μπλε με ροζ ανταύγειες συμμαχίας, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου δ.σ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ στα τέλη Μαϊου.

  Το καλύτερο από όλα θα ήταν να είναι πραγματικά καλό το «πακέτο», να το πάρουμε και στο τέλος να τους καταψηφίσουμε και από πάνω!

  Αλλά φαίνεται ότι, απλώς, θα τους καταψηφίσουμε…

 7. Ενθουσιασμένη δημοσιογράφος Says:

  Πω πω πω! Μπράβο! Επιτέλους! Κάποιος κατάλαβε τις ανάγκες μου! Αυτό που έλειπε από τη ζωή μου ήταν ένα netbook!

  Τι απεργίες και μαλακίες, τι με νοιάζουν οι περικοπές μισθών και οι απολύσεις, δεν πάει να καταστραφούν όλα, εγώ θα έχω το netbook της Ένωσης, θα το κουβαλάω παντού μαζί μου σαν φυλαχτό για να μη με πιάνει το μάτι και αρρωστήσω και δεν μπορώ να ψηφίσω στις εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ για να πω το «ευχαριστώ» μου στους μεγάλους ευεργέτες μου!

  Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ! Τρέμω από συγκίνηση!

 8. notebook και μαλακίες. Καθρεπτάκια πότε θα μοιράσουν;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: