Νέοι δημοσιογράφοι ζητούν άνοιγμα της ΕΣΗΕΑ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ καλεί την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 11 το πρωί στην ΕΣΗΕΑ όσους εργάζονται με ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ, ΑΜΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ INTERNET, ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΙΕΤΙΑ, με σκοπό τη διεκδίκηση ενός σωματείου ανοιχτού στους εργαζόμενους και για μια συλλογική εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους, «(…) η ΕΣΗΕΑ, ως το πιο ισχυρό σωματείο του κλάδου, απαντάει με αδράνεια και αδιαφορία, προσκολλημένη ευλαβικά σ’ ένα καταστατικό που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοσιογράφων, των οποίων την υπεράσπιση ευαγγελίζεται (…) Η πρακτική της ΕΣΗΕΑ ενισχύει τις δυσλειτουργίες και τους ανορθολογισμούς του κλάδου , προωθεί τη διάσπαση του κλάδου σε πολλές συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων στην ενημέρωση, υποθηκεύει το εργασιακό μέλλον της νέας γενιάς και αναιρεί επί της ουσίας το ρόλο της Ένωσης. Η αντιστροφή αυτής της κατάστασης και η μετατροπή της ΕΣΗΕΑ σ’ ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό και διεκδικητικό σωματείο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επανακατοχύρωση τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και της κοινωνικής διάστασης του επαγγέλματος. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ».

 Για ολόκληρη την ανακοίνωση κάντε «κλικ» στο Ανοιχτά σωματεία σε όλους τους εργαζόμενους

Επειδή τα προβλήματα με τα απαρχαιωμένα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών της χώρας είναι λίγο-πολύ κοινά, κάντε «κλικ» στο παλαιότερο δημοσίευμα του blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΣΗΕΜ-Θ: Μεθοδεύσεις και απαγορεύσεις όπου υπάρχει ενημέρωση για τα «μαγειρέματα» ενόψει της καταστατικής συνέλευσης για την αλλαγή του καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ. Τη θυμάται κανείς αυτή την υπόθεση;!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: