Π.Α.ΜΕ.: «H ΕΣΗΕΜ-Θ ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τα ίδια τα συνδικάτα»!

Για μια ολιγόλεπτη παρέμβαση στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ-3 στις 17 Δεκεμβρίου 2009 όπου η συναδέλφισα δημοσιογράφος του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, Άννα Ανανιάδου διάβασε στον «αέρα» μία ανακοίνωση του τμήματος Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (6-3) την παραπομπή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης. Διαφώνησαν με την πρόταση παραπομπής της τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ Μαρίνα Μεϊντάνη (Ασύνταχτος Τύπος), Γιώργος Αδάμ και Παναγιώτης Χανός (Δημοσιογράφοι – Ανανέωση Τώρα). Υπέρ της παραπομπής της ψήφισαν οι: Μάκης Βοϊτσίδης-πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και εργαζόμενος και στην ΕΡΤ-3, Βασίλης Παπαδημούλης και Χριστίνα Χαλεπλίδου (Δημοσιογραφική Ενότητα), οι συνδιοικούντες Αναστάσιος Φωκιανίδης και Δημήτρης Ντόζης-δημοσιογράφος-παρουσιαστής του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΕΤ-3 (Ενωτική Πρωτοβουλία – Προοπτική) και ο Βασίλης Κοντογουλίδης, πρώην διευθυντής ειδήσεων στην ΕΤ3.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ-3 έγινε σε μέρα απεργίας για χιλιάδες συναδέλφους της Αθήνας (Δες και στο: Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Η ΕΣΗΕΜΘ; ) αφού η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία για τη δραματική κατάσταση στον χώρο του Τύπου (Δες και στο: Η απεργία της 17ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα- Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή) αλλά όχι για τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αφού το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε αποφασίσει και πάλι κατά πλειοψηφία, (δες και στο: Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή τη “μη απεργία” της 17ης Δεκεμβρίου 2009 και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ) τη μη συμμετοχή της σε αυτήν προκαλώντας αρνητικά σχόλια σε εκατοντάδες δημοσιογράφους μέλη της, τα οποία το έχουν εκλέξει υποτίθεται για να τους εκπροσωπεί συνδικαλιστικά. (Δες και στα: Ρωτάμε: Η ΕΣΗΕΜΘ θα πάρει απόφαση για απεργία και απεργιακή συγκέντρωση;    Δεν είναι πλάκα: Κατά πλειοψηφία 5-3 το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ των δημοσιογράφων!).

Σημειώνουμε ότι κατά την ίδια ημέρα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της μη απεργίας από την πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ κάλεσε και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, μοιράζοντας προκήρυξη με τις θέσεις μας και αναρτώντας πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που έγραφε: «ΕΝΩΣΕΙΣ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ». (Δες και στο: Ανοιχτή συγκέντρωση-συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αύριο Πέμπτη 17/12, ώρα 12.30 μ.μ.). Κατά την έναρξη και στη διάρκεια της συνδικαλιστικής μας διαμαρτυρίας, μία διμοιρία των ΜΑΤ και γύρω στους 10 μοτοσυκλετιστές των ομάδων Ζ και Δ της αστυνομίας στάλθηκαν και στήθηκαν απέναντί μας για να περιφρουρήσουν την… «τάξη». Στην καταγγελτική ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, δεν περιλαμβανόταν ούτε μία λέξη γι’ αυτή την προκλητική για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αστυνομική παρουσία μπροστά από τα γραφεία ενός συνδικαλιστικού σωματείου. Πολύ περισσότερο δε, δεν υπήρξε καμία αναφορά για το ποιος μπορεί να… ενοχλήθηκε από τη συνδικαλιστική μας διαμαρτυρία και  διανοήθηκε να καλέσει την αστυνομία για να μας τρομοκρατήσει… (Δες και στο: Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικαλιστών;!).

Τώρα ήρθε και η παραπομπή στο πειθαρχικό της συναδέλφισας Άννας… Το ΠΑΜΕ δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ.:

“Στα χνάρια της διαβόητης εγκυκλίου Σανιδά, για την ποινικοποίηση των αγώνων και μετά από το Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος που μοίρασε κλήσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη σκυτάλη πήρε ένα συνδικάτο! Ναι, έγινε και αυτό! Πρόκειται για την πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, που λειτουργώντας ως εισαγγελέας, αποφάσισε χτες (με ψήφους 6 – 3) να παραπέμψει στο Πειθαρχικό την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου, επειδή συμμετείχε στη συμβολική ολιγόλεπτη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη.

Την ώρα που και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών, χιλιάδες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και, φυσικά, και στη Μακεδονία και τη Θράκη, δουλεύουν ανασφάλιστοι, με το «μπλοκάκι» και άλλοι τόσοι βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, όχι μόνο δεν οργανώνει την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά εμφανίζεται και «βασιλικότερη του βασιλέως». Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους, τα ίδια τα συνδικάτα να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση!

Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια της λυσσαλέας επίθεσης που εξαπέλυσε η ίδια εργοδοτική πλειοψηφία, σε κοινό μέτωπο με μερίδα των ΜΜΕ, ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αφορμή αυτήν τη συμβολική παρέμβαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Το γεγονός ότι με την απόφαση που πήραν δεν παραπέμπουν στο Πειθαρχικό την Α. Ανανιάδου, αλλά «την περίπτωση», χωρίς να αναφέρουν το όνομά της, αποδεικνύει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να δημιουργήσουν δεδικασμένο ενάντια σε μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος.

Την πρόταση για παραπομπή έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μόσχος Βοϊτσίδης, ο οποίος, εκτός από δημοσιογράφος, ασκεί και το επάγγελμα του δικηγόρου. Την υπερψήφισαν οι Δημήτριος Ντόζης, Βασίλειος Παπαδημούλης, Χριστίνα Χαλεπλίδου, Αναστάσιος Φωκιανίδης και Βασίλειος Κοντογουλίδης, που συνδιοικούν, εκπροσωπώντας τις προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ παρατάξεις.

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι Γιώργος Αδάμ, Παναγιώτης Χανός και Μαρίνα Μεϊντάνη.

Αφορμή και πρόσχημα για την πρόταση παραπομπής έδωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – η αποστολή από την γενική διευθύντρια της ΕΤ3 Θάλεια Ιωαννίδου – Καραθανάση οπτικοακουστικού αντίγραφου του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3 και μιας επιστολής, με την οποία εξέφραζε την «ελπίδα» η ΕΤ3 «να μην αποτελεί βήμα προβολής των απόψεων απρόσκλητων οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών». Και αυτό, «για την προστασία της ακώλυτης λειτουργίας της ΕΤ3, της πολυφωνίας, της δεοντολογίας αλλά και των εργαζομένων».

Θυμίζουμε ότι τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, στελέχη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε ολιγόλεπτη συμβολική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 και η Α. Ανανιάδου ήταν αυτή που διάβασε το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Ετσι επέλεξε το ΠΑΜΕ να σπάσει τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί από όλα τα ΜΜΕ (κρατικά και ιδιωτικά) και να βγάλει στον «αέρα» τη φωνή των εργατών. Επέλεξε την ΕΤ3, που εκείνη τη μέρα μετέδιδε ενημερωτικές εκπομπές, καθώς οι δημοσιογράφοι εργάζονταν κανονικά, αφού η ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην «παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ». Μέσα από το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ καταγγέλθηκε, επίσης, πως η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ υπονόμευε την απεργία των δημοσιογράφων που εκείνη τη μέρα απεργούσαν, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.”

Για τις δύο ανακοινώσεις που είχε εκδώσει η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο: Παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου (21/12/2009)

Θεσσαλονίκη, 21 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ σε στούντιο της ΕΡΤ3, την ώρα που μεταδιδόταν δελτίο ειδήσεων, και τη διά της βίας διακοπή του προγράμματος για να μεταδώσουν εξαγγελίες τους, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Κάθε παρόμοια ενέργεια από οποιονδήποτε κι αν εκπορεύεται αποτελεί βίαιη καταπάτηση των αρχών την δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Δημοσιογράφοι που ανέχονται, ασπάζονται ή προωθούν ανάλογες τακτικές –και πολύ περισσότερο συμπράττουν στην εφαρμογή τους–. πέρα από τα προηγούμενα. παραβιάζουν κατάφωρα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο να ισχυρίζεσαι ότι υπερασπίζεσαι τα δίκαια των εργαζομένων και την ίδια στιγμή να τους στερείς το δικαίωμα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο: Δημοκρατία και παραπληροφόρηση (17/12/2009)

Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έναντι της πρωτοφανούς εκστρατείας παραπληροφόρησης σχετικά με τη μη συμμετοχή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στη σημερινή παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το ΠΑΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η απόφαση να μη συμμετάσχει η ΕΣΗΕΜ-Θ στη συγκεκριμένη κινητοποίηση πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο με ψηφοφορία και με την αυτονόητη εφαρμογή της αρχής της πλειοψηφίας – όπως δηλαδή είθισται σε όλα τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, που σέβονται τον ρόλο τους και αυτούς που με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες τούς τον ανέθεσαν.

Οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε έχουν κάθε δικαίωμα να επιδιώξουν την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της άποψής τους. Τα μέσα και οι χώροι της Ένωσης είναι στη διάθεσή τους, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα ενημερώσουν απευθείας την ΕΣΗΕΜ-Θ για την πρόθεσή τους να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν μειωτικούς ή απαξιωτικούς όρους μεταξύ των οποίων οι ευγενέστεροι είναι «απεργοσπάστες» και «πραξικοπηματική απόφαση», να στοχοποιούν συναδέλφους που εκλέχτηκαν με δημοκρατικό τρόπο, να λοιδορούν όσους πειθαρχούν στις αποφάσεις των οργάνων της Ένωσης και να καταλαμβάνουν διά της βίας τηλεοπτικό χρόνο σε δελτία ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους, καταστρατηγώντας την αρχή της πλειοψηφίας, διεκδικώντας για τον εαυτό τους την απόλυτη κατοχή της Αλήθειας (με κεφαλαίο Α) και εντέλει επιχειρώντας αυτό ακριβώς που οι ίδιοι αφειδώς καταλογίζουν σε όποιον διαφωνεί μαζί τους: πραξικόπημα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε απεργίες που εξήγγειλε μια συνδικαλιστική παράταξη. Αντιθέτως, είναι σταθερά παρούσα με διάφορους τρόπους σε κινητοποιήσεις που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο ή προκηρύσσονται με δημοκρατικές διαδικασίες από όργανα που εκπροσωπούν συλλογικά τους εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο προκρίνει παγίως την ουσιαστική συνδικαλιστική αυτονομία και την γνήσια συλλογική έκφραση, έναντι της παραταξιακής περιχαράκωσης και της προκατασκευασμένης συλλογικότητας. Υπό αυτήν την έννοια, έκρινε ότι δεν έχει καμιά υποχρέωση να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη απεργία. Εξακολουθεί επίσης να σέβεται την αρχή της νομιμότητας και να μην κηρύσσει απεργίες όταν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, διακινδυνεύοντας αρνητικές συνέπειες εις βάρος εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπεί και έχει χρέος να υπερασπίζεται.

Η Ένωση σέβεται το δικαίωμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να επιλέξει τον ρόλο του παθητικού θεατή έναντι της συγκεκριμένης κινητοποίησης. Αναμένει ωστόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ να ανακοινώσει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του απόφαση σε σχέση με τη σημερινή απεργία, δεδομένου ότι ένα δευτεροβάθμιο όργανο δημιουργείται για να έχει άποψη και πρόταση για τα θέματα του κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

(σ.σ. για την ακρίβεια η πλειοψηφία του δ.σ….)

10 Σχόλια προς “Π.Α.ΜΕ.: «H ΕΣΗΕΜ-Θ ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τα ίδια τα συνδικάτα»!”

 1. Ανώνυμος για λόγους αυτοπροστασίας (κύριε Μάκη μας) Says:

  Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι την επέκριναν για την απόφασή της να μη κηρύξει απεργία για τις 17/12/2009.

  Και καθώς φαίνεται και από την παραπομπή στο πειθαρχικό της Άννας, η πλειοψηφία έκρινε ότι αντί να κάθεται να απολογείται (τι να πει άλλωστε;), η «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

  Αν μάλιστα πιστέψουμε και τον ισχυρισμό στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ότι τη δίωξη μιας δημοσιογράφου ζήτησε η διευθύντρια της ΕΤ3 και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό από υφισταμένους της στην ΕΤ3, τότε εγείρεται σοβαρότατο ζήτημα παραπομπής στο πειθαρχικό σύσσωμης της συνεργαζόμενης πλειοψηφίας του Δ.Σ.

  Και το επόμενο ερώτημα είναι: Ποια μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου έχουν την πρόθεση να «δικάσουν» το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ;;;

  Συμπέρασμα: Βράσε όρυζα!

 2. Κάποιοι φαίνεται πως παίρνουν ιδέες από την Γερμανία…

  Η απαγόρευση συνδικάτων βάσης και η απαγόρευση της έκφρασης των μειοψηφιών έχει φοβερές ομοιότητες με την εδώ πραγματικότητα.

  Αναφέρομαι στην 2η είδηση που έχουν οι ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ κάτω από την είδηση της παραπομπής μιας δημοσιογράφου.

  Πραγματικά, είναι μια σύμπτωση που προκαλεί ανατριχίλα.

  Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ

 3. Καλά, τι παραπομπή στο πειθαρχικό είναι αυτή, ενάμιση μήνα μετά το γεγονός; Αυτό και μόνο το γεγονός δεν σημαίνει πολλά; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι μεσολάβησε; Ότι ασκήθηκαν πιέσεις π.χ. από εργοδοτικούς κύκλους;
  Αν αυτό σημαίνει ότι εγκαινιάζουν οι πλειοψηφικοί του δ.σ. νέους τρόπους αντιπαράθεσης με τα απείθαρχα μέλη τους (ενόψει και των… εκλογών για το δ.σ. το καλοκαίρι) τότε μη νομίζουν ότι διάλεξαν εύκολους αντιπάλους…

 4. O φίλος παραπάνω που υπογράφει ως «ΚΟΚΚΙΝΟΣ» σωστά λέει ότι οι γερμανοί ξανάρχονται . Όλοι οι «διαφορετικοί» από την κυρίαρχη άποψη, κομμουνιστές, αντιεξουσιαστές, αριστεροί, αναρχοσυνδικαλιστές οργανώσεις, εναλλακτικοί, οικολόγοι κλπ. δέχονται ομαδικά πυρά σε όλους τους χώρους. Δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτόν τον χορό των διώξεων σε βάρος των μειοψηφιών ένα σωματείο δημοσιογράφων. Και αν απόψεις σαν κι αυτή που μόλις εξέφρασα ποινικοποιηθεί, τότε δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη πως ενοχλεί η διαφορετικότητα. Ο Λόγος τους ενοχλεί. Όχι η αδράνεια. Να μιλάμε λοιπόν. Μέχρι να σκάσουν από το κακό τους.
  Διάβασα και παρακάτω σε αυτό το μπλογκ ότι πάνε να βάλουν τους ψαράδες της νέας μηχανιώνας να υπογράψουν ότι αν θέλουν τη δουλειά τους θα πρέπει να το βουλώσουν και να μην έχουν σχέσεις με κόμματα και οργανώσεις εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν είναι δυνατόν. Φωνάξτε δυνατά. Ο φασισμός είναι ήδη εδώ.

 5. Ένας ασύνταχτος φίλος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Says:

  Ερώτηση: Η συναδέλφισα Ανανιάδου δέχεται τη συμπαράστασή μας ακόμα κι αν δεν μετατραπεί -αν κατέβει στις εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ- σε συμπαράσταση δια της… ψήφου μας; Ιδού η απορία. Γιατί αν κάποια πράγματα γίνονται επί τούτου και για να πέσει κομματικό καπέλο, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Η ερώτηση είναι καλόπιστη, με σεβασμό στον αγώνα της Άννας που δεν θα πρέπει όμως να συνδέεται με κομματικούς μηχανισμούς οποιουδήποτε κόμματος. Ξέρουμε πού οδήγησαν τα κόμματα τον συνδικαλισμό…

  Ναι! Συμπαράσταση στην Άννα ενάντια στον μηχανισμό των γραφειοκρατών της ΕΣΗΕΜ-Θ αλλά και ενάντια σε κομματικές λογικές εντυπωσιασμού για εκλογικά οφέλη.
  Ξαναλέω, η κριτική μου είναι καλόπιστη. Πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε ότι η Άννα λέει ότι είναι ΚΚΕ και δεν το κρύβει. Τους άλλους πρέπει να φοβόμαστε: τους αριστερούς που είναι δεξιοί, τους δεξιούς που είναι ακροδεξιοί ή… «αριστεροί», και τους κεντρώους παντός καιρού που επιβιώνουν ρουφιανεύοντας με όλες τις κυβερνήσεις περιλαμβανομένων και των… δικτατοριών.

  Ο συνδικαλισμός μας δεν πρέπει να είναι ψηφοθηρικός. Πρέπει να είναι αυτόνομος, να είναι συνδικαλισμός βάσης με οριζόντια οργάνωση, με ανακλητούς εκπροσώπους, χωρίς αρχηγούς και αρχηγίσκους, να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην αλληλοβοήθεια, με κυρίαρχο όργανο των αποφάσεών μας τις γενικές μας συνελεύσεις, χωρίς προεδρεία, γραμματείς και φαρισαίους. Μόνο τότε οι συνδικαλιστικοί αγώνες θα απαλλαγούν από εξαρτήσεις, συμφέροντα, δολοπλοκίες και υπόγειες συμφωνίες με τους εργοδότες των ΜΜΕ.

  Έτσι φαίνεται πως λειτουργεί ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και καλό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα συνδικαλιστικής οργάνωσης αν θέλουμε να αποφύγουμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των καρεκλοκένταυρων της ΕΣΗΕΜ-Θ και των υπόλοιπων ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

 6. Πρόταση: Τη μέρα που θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για την Άννα, να βρισκόμαστε όσοι μπορούμε, εκεί.

 7. H ΓΣΕΕ πρασανατολίζεται να κηρύξει δική της 24ωρη απεργία γύρω στις 25 Φεβρουαρίου και όχι στις 10/2 που έχει κηρύξει απεργία η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
  Δεν αποκλείεται όμως για την περίπτωση της ΕΡΤ, εφόσον ανήκει στο δημόσιο, να αποφασίσει η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου της ΑΔΕΔΥ και να κατέβουν οι διακόπτες, ανεξαρτήτως από τη συμμετοχή ή μη των δημοσιογραφικών ενώσεων σε αυτήν.
  Σε ότι αφορά ειδικότερα την ΕΣΗΕΜ-Θ, η πλειοψηφία της μπορεί να επικαλεστεί τη συμμετοχή του… ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορέσει να ισχυριστεί ότι δεν θα συμμετάσχει στην απεργία «για να μη γίνει… ουρά του ΠΑΜΕ». Η ΑΔΕΔΥ θα της είναι και πάλι, εντελώς… αδιάφορη.

 8. Πρόταση για την απεργία: Οι Ενώσεις Συντακτών να πάρουν μέρος και στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Και με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ και με τη ΓΣΕΕ και με τους… αλιεργάτες. Να μπλοκάρουμε την ενημέρωση του τρόμου και της ξεφτίλας: από την μία η χώρα καταρρέει από φτώχια και μιζέρια (δηλαδή μη φωνάζετε θα φάτε το κεφάλι σας, βλ. μπλόκα αγροτών και γενικά κινητοποιήσεις) και από την άλλη η τσόντα γκλαμουριάς με την Μενεγάκη. Όσο για την διαγραφή της Άννας Ανανιάδου, συνάδελφοι όλοι οι γραφειοκράτες έχουν την ίδια μούρη.
  Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από την πρόθυμη πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ. Να χαρώ πρόεδρο σωματείου: στέλνει στο πειθαρχικό μέλος του σωματείου του διότι…. κινητοποιήθηκε και δεν κοιμήθηκε. Ε ρε γλέντια της Θάλειας με τα 24 χιλιάρικα το μήνα που ακόμα μετά από 3,5 μήνες της κυβέρνησης ΓΑΠ τα ενθυλακώνει μεγαλοπρεπώς. Γεια σου ρε θεσμικέ Μάκη.
  Είσαι ο πρόεδρος που μας αξίζει σ αυτήν την κατάσταση της οικονομικής κρίσης των golden boys και girls (λέμε… τώρα).
  Ο γαλαζιοροζλαχανί πολτός της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ συνάδελφοι είναι επικίνδυνος και κάνει κακό στην υγεία του συνδικαλιστικού κινήματος. Στις εκλογές την ερχόμενης άνοιξης πρέπει να φάει φούμο…
  Για την Ανανιάδου:
  Να πάμε όλοι στο πειθαρχικό και να πούμε την άποψη μας.

  Υ.Γ: Μήπως από την σύνθεση του πειθαρχικού να εξαιρεθούν τα μέλη εργαζόμενοι της ΕΡΤ διότι υπάρχει περίπτωση να ασκηθούν πιέσεις ώστε η απόφαση να ευνοεί την Θάλεια και τον Μάκη;

 9. Να κάνω μια ερώτηση? Είναι δυνατόν να είναι μέλος – και μάλιστα Πρόεδρος – στην ΕΣΗΕΜΘ εν ενεργεία δικηγόρος?
  Επιτρέπεται από το καταστατικό σας?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: