24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10/2/2010. Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΜ-Θ θα είναι πάλι θεατές;

Με ομόφωνη απόφασή της η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες και η ΓΣΕΕ. Ο δημοσιογραφικός κλάδος θα απεργήσει; Οι Ενώσεις Συντακτών θα ακολουθήσουν; Ειδικά για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, δεν τους μένει και άλλη επιλογή μετά το τελευταίο φιάσκο με τη μη κήρυξη απεργίας στις 17/12 που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις στην πλειοψηφία των δημοσιογράφων Μακεδονίας-Θράκης. Θυμίζουμε ότι εκείνη την ημέρα κατά την οποία χιλιάδες συναδέλφοι της Αθήνας απεργούσαν (Δείτε και το: Η απεργία της 17ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα- Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή), ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή της ΕΣΗΕΜ-Θ, είχε καλέσει σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Δείτε και το: Ανοιχτή συγκέντρωση-συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αύριο Πέμπτη 17/12, ώρα 12.30 μ.μ.) αναρτώντας πανό που έγραφε «ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ» και είχε μοιράσει προκήρυξη με τις θέσεις του υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας διμοιρίας ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστών των ομάδων Ζήτα και Δέλτα που έσπευσαν (ειδοποιημένοι άραγε από ποιους;) σε μία ελεύθερη συνδικαλιστική συνάθροιση. (Δείτε και το: Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικαλιστών;!). Μάλιστα, τότε, η γνωστή συμμαχική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση που δεν ανέφερε τίποτα για την προκλητική παρουσία των αστυνομικών σε μία συνδικαλιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της αλλά επιχειρούσε με απολογητικό ύφος να ρίξει το μπαλάκι στην ΠΟΕΣΥ και να κατηγορήσει όσους επέλεξαν εκείνη την ημέρα να τους χαλάσουν την εργασιακή ειρήνη. (Δείτε την ανακοίνωση της πλειοψηψίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στο http://www.esiemth.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=gr&page=545&NewsItem=794). Δείτε και την Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή τη “μη απεργία” της 17ης Δεκεμβρίου 2009 και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ της εκπροσώπου μας στο ΔΣ από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ανεξαρτήτως από τη συμμετοχή της ή μη στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, οφείλει να κηρύξει άμεσα ΑΠΕΡΓΙΑ για όσα τραγικά συμβαίνουν στον χώρο της ενημέρωσης, με τις απολύσεις, τους απλήρωτους, τη μαύρη εργασία, τα μπλοκάκια, τις πληρωμές με καθυστέρηση (όπως στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»), την εντατικοποίηση της υπερεργασίας σε βάρος των συντακτών με συμπτύξεις φύλλων (όπως στο καθημερινό και το κυριακάτικο φύλλο του «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ»), τη συνέχιση της ομηρίας των συμβασιούχων και της δεξιάς νοοτροπίας της ΕΡΤ-3, το κλίμα τρομοκρατίας στα «μικρομάγαζα» των ΜΜΕ σε Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Όσο για τους λόγους κήρυξης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, για λεπτομέρειες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η ΑΔΕΔΥ κατέρχεται στις 10/2/2010 σε 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και το σταθεροποιητικό πρόγραμμα και ειδικότερα: Για τη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας, την πραγματική μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή των επιδομάτων, τη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών, την όξυνση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την προσθήκη πολλών χρόνων στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: