Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικαλιστών;!

Για τη σημερινή διαμαρτυρία στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Τηλεγραφικά: Σήμερα Πέμπτη 17/12/2009 το μεσημέρι, στην είσοδο του κτιρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, πραγματοποιήσαμε την προαναγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την –κατά πλειοψηφία 5-3- απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μη κηρύξει απεργία στα ΜΜΕ Μακεδονίας-Θράκης. Αρκετοί συνάδελφοι, στο μέτρο του δυνατού, αφού ήταν… εργάσιμη ημέρα, πέρασαν και συμμετείχαν στην κουβέντα μπροστά στο κτίριο. Αναρτήσαμε ένα πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με την υπογραφή του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που έγραφε: «ΕΝΩΣΕΙΣ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ». Μία (ή δύο κατά άλλους) διμοιρία των ΜΑΤ και 15 μοτοσυκλετιστές Ζήτα και Δέλτα έκαναν αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους σε απόσταση αναπνοής από τους συγκεντρωμένους! Κάποια στιγμή αποχώρησαν έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες. Αντί η ΕΣΗΕΜ-Θ να καταγγείλει αυτό το πρωτοφανές γεγονός, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία όχι μόνο δεν αναφέρει τίποτα γι’ αυτή την πρόκληση αλλά επιτίθεται κατά της σημερινής μας διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας παράλληλα και μία άλλη δράση στην ΕΤ-3 από μέλη του ΠΑΜΕ (Δείτε το video εδώ: Μόνο στο Tvxs: οι εικόνες από την κατάληψη της ΕΡΤ-3)

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος…

 

Δύο λόγια παραπάνω για τη σημερινή διαμαρτυρία και την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Οι θεματοφύλακες της… ορθής και αντικειμενικής πληροφόρησης, όταν επικαλούνται τη δημοκρατία, να μη ξεχνούν, όταν εκδίδουν ανακοινώσεις, να αναφέρονται και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην καταγραφή των γεγονότων, το δικαίωμα στο ρεπορτάζ, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά γεγονότα έξω από την πόρτα ενός συνδικαλιστικού οργάνου, όπως της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αναφερόμαστε φυσικά στην προκλητικότατη παρουσία της αστυνομίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ στη διάρκεια της διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, και την απαίτησή της να σταματήσουμε να καταγράφουμε με οπτικοακουστικά μέσα, το γεγονός! Όταν ενημερώσαμε τους αστυνομικούς ότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, ότι είμαστε δημοσιογράφοι και έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να καταγράφουμε τα γεγονότα, δεχτήκαμε, μεταξύ άλλων, το ειρωνικό σχόλιο από έναν «καβαλάρη»: «ωραίο ρεπορτάζ»! Ήρθε η αστυνομία να μας υποδείξει και τον τρόπο της δουλειάς μας! Επιπλέον, μία χακί διμοιρία των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση και έτοιμη για… επέμβαση βρισκόταν στη γωνία των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Προξένου Κορομηλά την ώρα της προγραμματισμένης ανοιχτής μας συνέλευσης στην οποία καλούσε τις τελευταίες δύο ημέρες (δεν ήταν κρυφό και αιφνιδιαστικό) η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ, «Ασύνταχτος Τύπος».

Δεν γνωρίζουμε ποιος κάλεσε την αστυνομία σε μία συνδικαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση οι κύκλοι που, λογικά, είχαν λόγο να ανησυχήσουν από τη σημερινή μας κινητοποίηση…

Ερώτηση: Γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στην ανακοίνωσή της (διαβάστε την ολόκληρη παρακάτω) με την οποία καταγγέλλει τόσο τη σημερινή μας κινητοποίηση όσο και την ολιγόλεπτη παρέμβαση μελών του ΠΑΜΕ στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων στην ΕΤ-3, αποκρύπτει την προκλητική παρουσία της αστυνομίας έξω από τα γραφεία της και δεν βγάζει ανακοίνωση καταδίκης αυτού του άκρως προσβλητικού γεγονότος για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη στιγμή μάλιστα που, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, θέλει να υπηρετεί την… «Αλήθεια (με κεφαλαίο Άλφα;)». Έτσι αντιλαμβάνεται την Αλήθεια; Και ποια ακριβώς είναι η «παραπληροφόρηση» στην οποία αναφέρεται; Ποιος από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ ισχυρίστηκε ποτέ ότι η διαμαρτυρία μας σήμερα έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ έγινε στο πλαίσιο μιας απεργίας που κήρυξε το ΠΑΜΕ;! Οι ανακοινώσεις μας υπάρχουν (δημοσιευμένες και στο blog μας) και η προκήρυξη που μοιράσαμε σήμερα περιέχει το σκεπτικό και τα αιτήματα της διαμαρτυρίας μας. Να το επαναλάβουμε: Αιτία είναι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κλάδος και αφορμή ήταν η κατά… (δημοκρατική) πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μην κηρύξει απεργία για σήμερα 17/12/2009. Αν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί δε ότι οι χιλιάδες συνάδελφοι της Αθήνας που απεργούν σήμερα (στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ) αποτελούν ουρά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τότε να μας το πει για να ετοιμαζόμαστε για τη… δικτατορία του προλεταριάτου!

Διαπιστώνουμε από την άλλη ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ συντάσσεται πλήρως με τη γραμμή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που έβγαλε μία πρωτοφανή ανακοίνωση στα ελληνικά συνδικαλιστικά χρονικά με την οποία επιχείρησε να απονομιμοποιήσει τη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Αν ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είναι για την πλειοψηφία των γραφειοκρατών της ΕΣΗΕΜ-Θ, το… ΠΑΜΕ της δημοσιογραφίας, με γεια τους με χαρά τους. Εμείς το έχουμε δηλώσει καθαρά: Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές ταμπέλες και εξαρτήσεις θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία. Αυτό το στίγμα μας το γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικούντες την ΕΣΗΕΜ-Θ. Το γνωρίζουν όμως και όλοι οι συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ ακόμα κι αν διαφωνούν με ορισμένες θέσεις και προτάσεις μας. Και αυτό είναι που τους τρομάζει τους διοικούντες την ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όσο για την «αυτονόητη προϋπόθεση» κάθε φορά που θα κινητοποιούμαστε, (ακόμα και στο κτίριο που αν δεν κάνουμε λάθος αποτελεί τη συνδικαλιστική στέγη όλων των μελών της Ένωσης και όχι την έδρα ενός κλειστού συνδικαλιστικού κλάμπ) «να ενημερώνουμε απευθείας την ΕΣΗΕΜ-Θ για τις προθέσεις μας», αυτό έχουμε μόνο να πούμε: Θα κινητοποιούμαστε όποτε θέλουμε και όπου θέλουμε χωρίς να ζητάμε την άδεια κανενός. Η Δημοκρατία έχει και το «κόστος» της για κάποιους που τη θέλουν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Όσο για την παρέμβαση του γραμματέα του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ προς τις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να αποχωρήσουν από το σημείο, (μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μας), τη θεωρούμε μία κίνηση το λιγότερο αυτονόητη. Προφανώς, μετά τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε σε συγκεντρωμένους, περαστικούς και περιοίκους η πρωτοφανής αστυνομική παρουσία σε μία συνδικαλιστική συγκέντρωση δημοσιογράφων μπροστά στα γραφεία τους και με τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι κάποιοι «από μέσα» τους κάλεσαν εκεί για να επιβάλλουν την… «τάξη», η παρέμβαση αυτή ήταν μονόδρομος.

Το γεγονός πάντως παραμένει, συνέβη, δεν ήταν της φαντασίας μας και πρώτη η ΕΣΗΕΜ-Θ θα έπρεπε να το καταγγείλει ως πρωτοφανές περιστατικό που βάλλει ευθέως κατά του δημοκρατικού δικαιώματος του συναθροίζεσθαι και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όσο για την τυπολατρική εμμονή ορισμένων μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ «να μην κηρύσσουν απεργίες όταν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις», όπως δικαιολογείται στην ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του ΔΣ, τους υπενθυμίζουμε ότι και άλλοι στο παρελθόν ισχυρίζονταν ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό» με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν παταγωγώς μαζί με την κυβέρνησή τους…

Τέλος, είναι εκπληκτική η κατάληξη της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ, από την άποψη ότι προσπαθεί να απολογηθεί για τη σημερινή μη κήρυξη απεργίας ρίχνοντας το μπαλάκι στην…ΠΟΕΣΥ που κράτησε ρόλο «παθητικού θεατή», στάση που «σέβεται» (αλλοίμονο!) όπως αναφέρει. Σε αυτό μπορεί να συμφωνούμε ότι η ΠΟΕΣΥ θα έπρεπε να πάρει σαφή θέση, αλλά η έλλειψη αυτής της θέσης από την ΠΟΕΣΥ, δεν αφαιρεί το δικαίωμα από την ΕΣΗΕΜ-Θ να κηρύξει απεργία σε μια δραματική στιγμή για τον χώρο του Τύπου και τις δυσμενέστατες εξελίξεις για την εργασιακή θέση των δημοσιογράφων σε Μακεδονία και Θράκη.

Όσο για τα μαθήματα περί «παραπληροφόρησης» που επιχειρεί να δώσει ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο όταν ο ίδιος παραπληροφορεί λέγοντας στην πρώτη παράγραφο: «Έναντι της πρωτοφανούς εκστρατείας παραπληροφόρησης σχετικά με τη μη συμμετοχή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στη σημερινή παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το ΠΑΜΕ (…).

Ρωτάμε για την περίπτωση που αυτή η αιχμή αφορά τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ: Ποιος και πότε συνέδεσε την κριτική του για τη μη κήρυξη απεργίας από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με τη φερόμενη ως «παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το ΠΑΜΕ»;;; Πολύ βολική η υπεκφυγή! Η κριτική μας περιέχεται στην πρώτη παράγραφο της δικής μας ανακοίνωσης που μοιράσαμε στη διάρκεια της σημερινής μας διαμαρτυρίας: «Την ώρα που οι χιλιάδες δημοσιογράφοι της Αθήνας θα απεργούν και θα διαδηλώνουν, ζητώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ, εμείς οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας θα παρακολουθούμε αμέτοχοι, βουβοί και άφωνοι;». 

Είναι πολύ φτηνή η απόπειρα να θολωθούν τα νερά.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τόσο με την απόφασή της να μην κηρύξει ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, απεργία, όσο και με την ανακοίνωση καταγγελίας μιας συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αστυνομοκρατίας, απέδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Και αυτό το πρόσωπο, το βλέπουν κάθε μέρα –δυστυχώς γι’ αυτήν- όλο και περισσότεροι συνάδελφοι.

Για ολόκληρη την επίμαχη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ www.esiemth.gr 

Δημοκρατία και παραπληροφόρηση (17/12/2009)Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έναντι της πρωτοφανούς εκστρατείας παραπληροφόρησης σχετικά με τη μη συμμετοχή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στη σημερινή παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το ΠΑΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η απόφαση να μη συμμετάσχει η ΕΣΗΕΜ-Θ στη συγκεκριμένη κινητοποίηση πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο με ψηφοφορία και με την αυτονόητη εφαρμογή της αρχής της πλειοψηφίας – όπως δηλαδή είθισται σε όλα τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, που σέβονται τον ρόλο τους και αυτούς που με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες τούς τον ανέθεσαν.

Οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε έχουν κάθε δικαίωμα να επιδιώξουν την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της άποψής τους. Τα μέσα και οι χώροι της Ένωσης είναι στη διάθεσή τους, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα ενημερώσουν απευθείας την ΕΣΗΕΜ-Θ για την πρόθεσή τους να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν μειωτικούς ή απαξιωτικούς όρους μεταξύ των οποίων οι ευγενέστεροι είναι «απεργοσπάστες» και «πραξικοπηματική απόφαση», να στοχοποιούν συναδέλφους που εκλέχτηκαν με δημοκρατικό τρόπο, να λοιδορούν όσους πειθαρχούν στις αποφάσεις των οργάνων της Ένωσης και να καταλαμβάνουν διά της βίας τηλεοπτικό χρόνο σε δελτία ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους, καταστρατηγώντας την αρχή της πλειοψηφίας, διεκδικώντας για τον εαυτό τους την απόλυτη κατοχή της Αλήθειας (με κεφαλαίο Α) και εντέλει επιχειρώντας αυτό ακριβώς που οι ίδιοι αφειδώς καταλογίζουν σε όποιον διαφωνεί μαζί τους: πραξικόπημα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε απεργίες που εξήγγειλε μια συνδικαλιστική παράταξη. Αντιθέτως, είναι σταθερά παρούσα με διάφορους τρόπους σε κινητοποιήσεις που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο ή προκηρύσσονται με δημοκρατικές διαδικασίες από όργανα που εκπροσωπούν συλλογικά τους εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο προκρίνει παγίως την ουσιαστική συνδικαλιστική αυτονομία και την γνήσια συλλογική έκφραση, έναντι της παραταξιακής περιχαράκωσης και της προκατασκευασμένης συλλογικότητας. Υπό αυτήν την έννοια, έκρινε ότι δεν έχει καμιά υποχρέωση να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη απεργία. Εξακολουθεί επίσης να σέβεται την αρχή της νομιμότητας και να μην κηρύσσει απεργίες όταν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, διακινδυνεύοντας αρνητικές συνέπειες εις βάρος εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπεί και έχει χρέος να υπερασπίζεται.

Η Ένωση σέβεται το δικαίωμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να επιλέξει τον ρόλο του παθητικού θεατή έναντι της συγκεκριμένης κινητοποίησης. Αναμένει ωστόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ να ανακοινώσει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του απόφαση σε σχέση με τη σημερινή απεργία, δεδομένου ότι ένα δευτεροβάθμιο όργανο δημιουργείται για να έχει άποψη και πρόταση για τα θέματα του κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοκρατία και παραπληροφόρηση (17/12/2009)

 Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου 2009

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έναντι της πρωτοφανούς εκστρατείας παραπληροφόρησης σχετικά με τη μη συμμετοχή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στη σημερινή παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το ΠΑΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει τα ακόλουθα:

 1. Η απόφαση να μη συμμετάσχει η ΕΣΗΕΜ-Θ στη συγκεκριμένη κινητοποίηση πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο με ψηφοφορία και με την αυτονόητη εφαρμογή της αρχής της πλειοψηφίας – όπως δηλαδή είθισται σε όλα τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, που σέβονται τον ρόλο τους και αυτούς που με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες τούς τον ανέθεσαν.
 2. Οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε έχουν κάθε δικαίωμα να επιδιώξουν την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της άποψής τους. Τα μέσα και οι χώροι της Ένωσης είναι στη διάθεσή τους, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα ενημερώσουν απευθείας την ΕΣΗΕΜ-Θ για την πρόθεσή τους να τα χρησιμοποιήσουν.
 3. Οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν μειωτικούς ή απαξιωτικούς όρους μεταξύ των οποίων οι ευγενέστεροι είναι «απεργοσπάστες» και «πραξικοπηματική απόφαση», να στοχοποιούν συναδέλφους που εκλέχτηκαν με δημοκρατικό τρόπο, να λοιδορούν όσους πειθαρχούν στις αποφάσεις των οργάνων της Ένωσης και να καταλαμβάνουν διά της βίας τηλεοπτικό χρόνο σε δελτία ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους, καταστρατηγώντας την αρχή της πλειοψηφίας, διεκδικώντας για τον εαυτό τους την απόλυτη κατοχή της Αλήθειας (με κεφαλαίο Α) και εντέλει επιχειρώντας αυτό ακριβώς που οι ίδιοι αφειδώς καταλογίζουν σε όποιον διαφωνεί μαζί τους: πραξικόπημα.
 4. Η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε απεργίες που εξήγγειλε μια συνδικαλιστική παράταξη. Αντιθέτως, είναι σταθερά παρούσα με διάφορους τρόπους σε κινητοποιήσεις που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο ή προκηρύσσονται με δημοκρατικές διαδικασίες από όργανα που εκπροσωπούν συλλογικά τους εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο προκρίνει παγίως την ουσιαστική συνδικαλιστική αυτονομία και την γνήσια συλλογική έκφραση, έναντι της παραταξιακής περιχαράκωσης και της προκατασκευασμένης συλλογικότητας. Υπό αυτήν την έννοια, έκρινε ότι δεν έχει καμιά υποχρέωση να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη απεργία. Εξακολουθεί επίσης να σέβεται την αρχή της νομιμότητας και να μην κηρύσσει απεργίες όταν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, διακινδυνεύοντας αρνητικές συνέπειες εις βάρος εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπεί και έχει χρέος να υπερασπίζεται.
 5. Η Ένωση σέβεται το δικαίωμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να επιλέξει τον ρόλο του παθητικού θεατή έναντι της συγκεκριμένης κινητοποίησης. Αναμένει ωστόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ να ανακοινώσει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του απόφαση σε σχέση με τη σημερινή απεργία, δεδομένου ότι ένα δευτεροβάθμιο όργανο δημιουργείται για να έχει άποψη και πρόταση για τα θέματα του κλάδου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

8 Σχόλια προς “Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικαλιστών;!”

 1. […] Για ολόκληρη την επίμαχη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ http://www.esiemth.gr Διαβάστε κι άλλο » […]

 2. Μπράβο συνάδελφοι για αυτή την παρέμβαση. Απλή και κατανοητή. Το πανό σας τα λέει όλα. Ζούμε σε παράξενη εποχή για τα δικαιώματα όλων μας και χρειάζονται φωνές σαν και τις δικές σας. Να δει ο κόσμος ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Για αυτό τον λόγο σας περικύκλωσαν και οι μπάτσοι και οι άλλοι από μέσα, οι εκπρόσωποί σας, τρομάρα τους.
  Δυνατά και μη φοβάστε τίποτα.

 3. Θα είναι ενδιαφέρουσα η αντίδραση της ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ. Οι χαρακτηρισμοί είναι προσβλητικοί προς την Ομοσπονδία των Ενώσεων Συντακτών στο σημείο 5. Για να καλύψει την ανικανότητά της η ΕΣΗΕΜΘ που δεν μπορεί να κάνει ούτε μια αξιοπρεπή απεργία , τα χώνει στην ΠΟΕΣΥ. Ε ρε πού φτάσαμε…
  Καλά κάνουν οι ασύνταχτοι και σας τα λένε

 4. Επειδή αναρωτιέστε στον τίτλο σας:

  «Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικαλιστών»;

  να πω ξερά:

  «Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια»…

 5. την άλλη φορά να μας στείλετε τον ράμπο,τον ματριξ και τον αστυνόμο σαϊνη

 6. […] Δείτε και διαβάστε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 17/12/2009 που οργάνωσε ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ καθώς και την επίμαχη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στο Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικα… […]

 7. […] μία ελεύθερη συνδικαλιστική συνάθροιση. (Δείτε και το: Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικα…). Μάλιστα, τότε, η γνωστή συμμαχική πλειοψηφία του ΔΣ […]

 8. […] Σημειώνουμε ότι κατά την ίδια ημέρα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της μη απεργίας από την πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ κάλεσε και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, μοιράζοντας προκήρυξη με τις θέσεις μας και αναρτώντας πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που έγραφε: «ΕΝΩΣΕΙΣ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ». (Δες και στο: Ανοιχτή συγκέντρωση-συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αύριο Πέμπτη 17/12, ώρα 12.30 μ.μ.). Κατά την έναρξη και στη διάρκεια της συνδικαλιστικής μας διαμαρτυρίας, μία διμοιρία των ΜΑΤ και γύρω στους 10 μοτοσυκλετιστές των ομάδων Ζ και Δ της αστυνομίας στάλθηκαν και στήθηκαν απέναντί μας για να περιφρουρήσουν την… «τάξη». Στην καταγγελτική ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, δεν περιλαμβανόταν ούτε μία λέξη γι’ αυτή την προκλητική για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αστυνομική παρουσία μπροστά από τα γραφεία ενός συνδικαλιστικού σωματείου. Πολύ περισσότερο δε, δεν υπήρξε καμία αναφορά για το ποιος μπορεί να… ενοχλήθηκε από τη συνδικαλιστική μας διαμαρτυρία και  διανοήθηκε να καλέσει την αστυνομία για να μας τρομοκρατήσει… (Δες και στο: Ποιοι έστειλαν ΜΑΤ και Ζητάδες σε συγκέντρωση συνδικα…). […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: