Στον αέρα 18 εργαζόμενοι στο Grazia – Απολύσεις στον ΑΝΤ-1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 15/12 στις 4 το απόγευμα  έξω από τα γραφεία της εταιρείας του ομίλου Φιλιππόπουλου στην Κηφισίας 40 στην Αθήνα, οι 18 εργαζόμενοι/ες στο περιοδικό Grazia και συμπαραστάτες τους. Οι 18 εργαζόμενοι/ες  βρίσκονται στον αέρα καθώς το επιχειρηματικό συμβόλαιο του ιδιοκτήτη του περιοδικού (και προέδρου των Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου), Θεοχάρη Φιλιππόπουλου με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, λήγει. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, «Είναι το μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων του Τύπου, που ανοιγοκλείνουν περιοδικά, εφημερίδες και σταθμούς, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους και πιόνια στις επιχειρηματικές συμφωνίες τους. Με την ανοχή του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, απολύουν καθημερινά, την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις και διαφημίσεις εκατομμυρίων».

Την ίδια ώρα οι απολύσεις στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1 συνεχίζονται. Τρεις  συναδέλφισσες δημοσιογράφοι που εργάζονταν πολλά χρόνια στο σταθμό (περί τα 10 έτη οι δύο και 24 έτη η τρίτη!) βλέπουν το δρόμο της ανεργίας.  Σε ανακοίνωση συμπαράστασης της Συνέλευσης των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ 1 ΤV προς τους συναδέλφους τους του ραδιοφώνου, δηλώνουν ότι «θα τους υποστηρίξουν σε κάθε απόφασή τους» και καλούν τόσο την ΕΣΗΕΑ, όσο και την ΠΟΕΣΥ «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων» και να κηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. H ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «Κανένας Εργαζόμενος Δεν Περισσεύει, Καμία απόλυση δεν είναι Δίκαιη».

Για ολόκληρες τις ανακοινώσεις τόσο για το περιοδικό GRAZIA όσο και για τις απολύσεις στο δημοσιογραφικό τμήμα του ραδιοφώνου του ΑΝΤ-1

 

Η παρακάτω Επιστολή των δημοσιογράφων του ANT’I TV κατατέθηκε χθες Δευτέρα 14/12/2009 στα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ

«Επιστολή συμπαράστασης στους δημοσιογράφους του ANT’1 Radio»

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η συνέλευση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού ANT’1 TV συνήλθε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού για «αναδιοργάνωσή του», αλλά και κατόπιν των νέων τριών αιφνίδιων απολύσεων συναδέλφων μας δημοσιογράφων από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ομίλου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την στιγμή που λάβαμε ως εργαζόμενοι διαβεβαιώσεις ότι ο Όμιλος δεν έχει επηρεαστεί σοβαρά από την κρίση και ό,τι είχε να γίνει αναφορικά με περικοπές προσωπικού έχει ολοκληρωθεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, το κλίμα που διαμορφώνεται εδώ και μήνες, δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης εθελούσιας εξόδου, για τον στόχο της οποίας (σε συνολικό ποσό ή άτομα) ουδέποτε ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ως θα έπρεπε, η ανασφάλεια για το εργασιακό μας μέλλον αποτελεί καθημερινό άγχος. Οι πρόσφατες αναγγελίες περί «αναδιοργάνωσης» του σταθμού μετά και την αποχώρηση του έως σήμερα παρουσιαστή του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων και Διευθυντή Ειδήσεων, ουδόλως καθησυχαστικές είναι.

Σε αντίστοιχο κλίμα, οι επιπτώσεις της κρίσης ή η επίφαση των επιπτώσεων της κρίσης, έχει οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τους συναδέλφους μας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ομίλου, που με απαράδεκτες μεθόδους έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό μέσα σε 12 μήνες. Οι πρακτικές αυτές δεν καταφέρνουν παρά μόνο να υποβαθμίζουν τόσο το δημοσιογραφικό επάγγελμα, όσο και την ουσία και το βάθος της ενημέρωσης αυτό καθεαυτό.

Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ’1 ΤV εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους μας του ραδιοφώνου και δηλώνουμε ότι θα τους υποστηρίξουμε σε κάθε απόφασή τους. Καλούμε τόσο την ΕΣΗΕΑ, όσο και την ΠΟΕΣΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων προς την κατεύθυνση της ανάκλησης των απολύσεων και της αγωνιστικής επαγρύπνησης σε περίπτωση νέων περικοπών είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε εργασιακά δικαιώματα.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στον Όμιλο και να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 20 χρόνια ο σταθμός οφείλει το κύρος και το όνομά του στον τομέα της ενημέρωσης στην καθημερινή, με αυταπάρνηση πολλές φορές, εργασία των συντακτών και τεχνικών του.

Κανένας Εργαζόμενος Δεν Περισσεύει

Καμία απόλυση δεν είναι Δίκαιη

Η συνέλευση των Εργαζομένων στην τηλεόραση του ANT’1″

 

 

Ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Kαμιά απόλυση στον όμιλο Φιλιππόπουλου- Οι 18 εργαζόμενοι στο Grazia δεν περισσεύουν!

Η λήξη ενός επιχειρηματικού συμβολαίου αφήνει στον αέρα 18 εργαζόμενους. Είναι οι συντελεστές του περιοδικού Grazia, το οποίο σταματά την έκδοσή του μετά τη λήξη των Αττικών Εκδόσεων (Madame Figaro, Mirror, Bazaar κ.ά.) με την Ελευθεροτυπία.

Ο ιδιοκτήτης του περιοδικού και πρόεδρος των ιδιοκτητών του περιοδικού τύπου, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, αφού χρησιμοποίησε στα επιχειρηματικά του σχέδια τους εργαζόμενους, ετοιμάζεται να τους πετάξει στο δρόμο μετά τη λήξη της εργολαβίας. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και διαφημίζει το νέο του επιχειρηματικό προϊόν – την οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Είναι το μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων του Τύπου, που ανοιγοκλείνουν περιοδικά, εφημερίδες και σταθμούς, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους και πιόνια στις επιχειρηματικές συμφωνίες τους. Με την ανοχή του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, απολύουν καθημερινά, την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις και διαφημίσεις εκατομμυρίων.

Η επιχείρηση του προέδρου των εκδοτών, μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε κέρδη 9μήνου 545.000 ευρώ (εν μέσω κρίσης), ενώ στις λογιστικές της καταστάσεις καταγράφει 35 θέσεις εργασίας λιγότερες σε ένα χρόνο, δηλαδή 3 απολύσεις το μήνα.

Η πρόκληση δεν πρέπει να περάσει. Καμιά απόλυση δεν πρέπει να γίνει δεκτή. Οι εργαζόμενοι του Grazia μπορούν να απορροφηθούν στα τόσα περιοδικά του Ομίλου. Καλούμε την ΕΣΠΗΤ, την ΠΟΕΣΥ, τις άλλες Ενώσεις του Τύπου, να καταδικάσουν άμεσα τις απολύσεις οικοδομώντας ένα τείχος αλληλεγγύης στους συναδέλφους του Grazia.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/12, ώρα 4 μ.μ., έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Κηφισίας 40).

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει – Καμιά απόλυση δεν είναι νόμιμη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: