Ανησυχία στον «Αγγελιοφόρο» – σε στάση αναμονής η ΕΣΗΕΜ-Θ

Κεραυνός στα κεφάλια των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρο».  Την περασμένη Τρίτη ο  διευθυντής της εφημερίδας Τραϊανός Χατζηδημητρίου υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός: Τα οικονομικά της εφημερίδας μιλάνε από μόνα τους. Περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ οι απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, λόγω της μειωμένης διαφήμισης και κυρίως λόγω των απωλειών από τις αγγελίες…  Τα σπασμένα καλούνται πληρώσουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα.

Ο διευθυντής του αγγελιοφόρου μίλησε:
 για ενοποίηση των δύο εκδόσεων, καθημερινό, κυριακάτικο,
 για μετατροπή της εφημερίδας σε πρωινή έκδοση και συνέχιση της έβδομης έκδοσης του δευτεριάτικου φύλλου,
 για μετατροπή του περιοδικού Close up σε ένθετο στην εφημερίδα, το οποίο πλέον δεν θα
κυκλοφορεί ανεξάρτητα,
 για εφαρμογή εθελουσίας εξόδου, η οποία ήδη τρέχει
 για εφαρμογή οκταώρου
 κι όλα αυτά προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα, με την επισήμανση ότι εφόσον τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για απολύσεις στο πλαίσιο του 2%.

«Όλοι θα γράφουν για όλα» τόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας, κάνοντας λόγο παράλληλα για ποιοτική αναβάθμιση. Χωρίς να υπάρξουν διευκρινήσεις για το πώς θα αμείβονται οι δημοσιογράφοι που θα εργάζονται και για την έκδοση του Κυριακάτικου ή το πώς θα λειτουργήσει η έβδομη έκδοση της Δευτέρας, εφόσον η εφημερίδα μετατραπεί σε πρωϊνή ή αυτοί που θα εργάζονται και στην ιντερνετική έκδοση πώς και αν θα πληρώνονται.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ που συζήτησε την κατάσταση στον Αγγελιοφόρο, την περασμένη Τετάρτη, περιορίστηκε στην καταγραφή των δυσμενών αυτών εξελίξεων.

Αλλά και η πρόταση για σύγκληση συνέλευσης των εργαζομένων στην εφημερίδα, χαρακτηρίστηκε πάλι από την πλειοψηφία ως μη απαραίτητη στις παρούσες συνθήκες, καθώς σκόπιμο χαρακτηρίστηκε να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει. Κάποιοι είπαν ότι δεν (πρέπει να) ασκούμε… «προληπτικό συνδικαλισμό» και δεν πρέπει να ζητάμε «ψηφοφορία επί ανύπαρκτου ζητήματος»! (Χαλεπλίδου), ότι θα πρέπει «σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρώτιστος στόχος να είναι η διατήρηση της εφημερίδας», καθώς «είναι κατανοητό ότι ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να βάζει το χέρι στην τσέπη συνέχεια» (Ντόζης).
Ότι «δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα» και ακόμη «δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει σκοπό» να κάνει η ιδιοκτησία, άλλωστε οι αποφάσεις αυτές «δεν κινούνται στα όρια της παρανομίας…» (Φωκιανίδης).

Έτσι, αποφασίστηκε να περιμένουμε… μέχρι να δούμε τι θα γίνει, όπως πρότεινε και ο πρόεδρος της Ένωσης (Βοϊτσίδης), ο οποίος τόνισε ότι κατ΄ αρχάς δεν είναι αντίθετος στο να καλέσουμε τον διευθυντή της εφημερίδας, αλλά καλύτερα να περιμένουμε τις εξελίξεις… Θέση την οποία συμμερίστηκε και ο γραμματέας (Φωκιανίδης). Υπενθυμίζουμε ότι αμφότεροι εργάζονται (ΚΑΙ) στη συγκεκριμένη εφημερίδα… Και έτσι η πλειοψηφία έδωσε το στίγμα της μετάθεσης της αντιμετώπισης της κατάστασης στο μέλλον και… της πολιτικής κατευνασμού.

Περιμένοντας τις εξελίξεις λοιπόν!!!!!!!!

Ένα Σχόλιο προς “Ανησυχία στον «Αγγελιοφόρο» – σε στάση αναμονής η ΕΣΗΕΜ-Θ”

  1. Ποιες εξελίξεις; «Περιμένοντας τον Γκοντό», είναι ο πετυχημένος τίτλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: