Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε FM100 και TV100 – Πραγματοποιούν στις 7μμ εργασιακή συνέλευση.

Σήμερα νωρίς το βράδυ (7μμ) θα πραγματοποιηθεί η εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης). Έχουν κληθεί να πάρουν μέρος τοπικοί βουλευτές και στελέχη δημοτικών παρατάξεων ώστε να συζητηθεί το θέμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.

Μπορεί στην παρούσα συγκυρία το ζητούμενο να είναι η καταβολή της  μισθοδοσίας, ωστόσο το μείζον είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Θα επιβιώσουν τα δημοτικά ΜΜΕ; Αυτό είναι το πρόβλημα.

Το θέμα της άμεσης χρηματοδότησης θα συζητηθεί την επόμενη Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα έχει προκύψει διότι η δικαστική πάρεδρος έχει παραπέμψει το θέμα της χρηματοδότησης καθώς έχει ανακαλύψει πρόβλημα με τα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Μετά από τόσα χρόνια αιφνιδίως η πάρεδρος βρήκε ότι η διαδικασία χρηματοδότησης από το δήμο δεν… συνάδει με τα νόμιμα διότι τα χρήματα πηγαίνουν σε δημοτικά ΜΜΕ και όχι σε δημοτική εταιρία. Αν το ελεγκτικό συνέδριο την Τρίτη δεν εγκρίνει τα χρηματοδότηση οι εργαζόμενοι σε FM100 και TV100 θα περάσουν τις γιορτές απλήρωτοι. Συνάδελφοι μία είναι η λύση: απεργία εδώ και τώρα και κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Όσο το πρόβλημα μένει «εντός των τειχών» δεν θα γίνει τίποτα. Να υποχρεωθεί η ΕΣΗΕΜΘ να πιέσει πραγματικά την πολιτική ηγεσία και να μη περιορίζει την προσπάθεια σε τουφεκιές στον αέρα και σε συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα με τον… Γιάννη.                   Ανάλογα προς τη διοίκηση του δήμου πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση.

Πρόταση: συνάδελφοι ανοίξτε τα μικρόφωνα και τις κάμερες σε όλους. Δώστε φωνή σε όλες τις παρατάξεις, σε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις και αφήστε στο παρελθόν τον ρόλο που άλλοι επέλεξαν για τα δημοτικά ΜΜΕ.Οι πολίτες της πόλης σας πληρώνουν και όχι ο δήμαρχος και η παράταξη του. Δεν είστε φερέφωνο κανενός δημάρχου και κανενός κόμματος.

Ξεσκεπάστε τους «προστάτες». Μόνο προστάτης ο λαός και η κοινωνία των πολιτών που θέλουν να υπάρχουν ελευθέρα και ανεξάρτητα τοπικά και δημοτικά ΜΜΕ που να υπερασπίζονται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και κυρίως την ελευθέρια στην έκφραση.

Fastbitter

Ένα Σχόλιο to “Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε FM100 και TV100 – Πραγματοποιούν στις 7μμ εργασιακή συνέλευση.”

  1. […] 11/12/2009 – Συνέλευση απλήρωτων εργαζόμενων σε FM100 και TV100. […]

Σχολιάστε