ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αποχωρούμε. Παραδίδουμε στον επόμενο.

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Νάσος Μπράτσος (Financial Crimes, ΕΣΗΕΑ) και Μπάμπης Μπίκας (Ασύνταχτος Τύπος, ΕΣΗΕΜ-Θ) υπέβαλλαν χθες Πέμπτη 10/12/2009 τις παραιτήσεις τους, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για εναλλαγή στις θέσεις συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που έλαβαν στο τελευταίο (2008) συνέδριο οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές παρατάξεις: «Financial Crimes» και «Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο» από την ΕΣΗΕΑ, «Ασύνταχτος Τύπος» από την ΕΣΗΕΜ-Θ και «Παρατύπως» από την ΕΣΠΗΤ (υπό το σχήμα «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση»).

Τις θέσεις των δύο παραιτηθέντων καταλαμβάνουν οι Γιάννης Αγγέλης (Α.Ρ.ΜΜΕ, ΕΣΗΕΑ) και Μαίρη Ευθυμιάτου (Παρατύπως, ΕΣΠΗΤ), για το δεύτερο ήμισυ της τριετούς θητείας.

Δυστυχώς, όμως, ενάμιση χρόνο μετά την αλλαγή συσχετισμών στη διοίκηση της δευτεροβάθμιας ομοσπονδίας μας, και παρότι η νέα πλειοψηφία είχε διακηρύξει την αλλαγή στις διαδικασίες της ΠΟΕΣΥ, από τον Ιούνιο του 2008 πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου. Σήμερα που τα προβλήματα όχι μόνο οξύνθηκαν, αλλά παίρνουν και τη μορφή χιονοστιβάδας, το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων δείχνει να βρίσκεται σε αφασία, με κατακερματισμένες τις δυνάμεις των εργαζομένων. Έτσι, η μόνη υπόσχεση που ανανεώνουμε ως αυτόνομος ριζοσπαστικός πόλος στο χώρο των εργαζομένων δημοσιογράφων, είναι οι αγώνες και οι μάχες που μπορούμε να δώσουμε, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία αδυνατεί να ακολουθήσει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: