Δράσεις Τρίτης 8/12 σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Σε πορεία «ενάντια στην κρατική καταστολή» καλούν σήμερα Τρίτη 8/12/2009 στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα, η ΑΝΟΙΧTΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑTΕΙΛΛΗΜΕΝΗΣ ΠΡΥTΑΝΕΙΑΣ του ΑΠΘ (η κατάληψη έχει λήξει) και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Συγκεκριμένα, «οι συνελεύσεις της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην Θεσσαλονίκη καλούν και συμμετέχουν στην πορεία για την προάσπιση του ασύλου και ενάντια στην κρατική καταστολή» γιατί όπως εξηγούν «Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ». Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν φοιτητικά σχήματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

ΑΘΗΝΑ- Σε πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή καλούν σήμερα Τρίτη 8/12/2009 στις  7 το απόγευμα στα Προπύλαια η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η «Κόντρα», τo EEK, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, κ.ά. Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν φοιτητικά σχήματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σε ανακοίνωσή του «Μπορεί οι δηλώσεις Χρυσοχοίδη να θυμίζουν διαγγέλματα του αστυνομικού διευθυντή του Γκόθαμ Σίτι και ως εκ τούτου να προκαλούν θυμηδία, εντούτοις, ο βαρύτατος τραυματισμός της συντρόφισσας του ΕΕΚ Αγγελικής Κουτσουμπού, οι εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, η σκευωρία σε βάρος των μελών του Ρεσάλτο, οι ξυλοδαρμοί, καθώς και η συνεχής ρίψη χημικών (ακόμα και μέσα στο Στέκι Μεταναστών), μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Το κίνημα πρέπει να βάλει φραγμό στο κράτος του τρόμου!»

Για ολόκληρες τις ανακοινώσεις-καλέσματα του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, της Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης, του Αυτόνομου Στεκιού(Αθήνα) και της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Όλοι-ες στην πορεία, Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμμετέχει στην πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή (Τρίτη 8/12, 7:00 μμ, Προπύλαια). Η ανώτερη και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Κυριακής και Δευτέρας, έδειξε ότι ο κόσμος του Δεκέμβρη δεν πτοείται από τη χυδαία βία της Αστυνομίας και την άθλια παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Η νέα ριζοσπαστικότητα έχει πολιτικό βάθος και κοινωνικό εύρος. Απέναντι σε αυτόν το νέο εσωτερικό εχθρό, δηλαδή σε όσους και όσες αρνούνται τη δικτατορία της αγοράς και τη δημοκρατία του ροπάλου, η κυβέρνηση επιστράτευσε μια από τις πιο βάρβαρες εκδοχές της κρατικής καταστολής. Μπορεί οι δηλώσεις Χρυσοχοίδη να θυμίζουν διαγγέλματα του αστυνομικού διευθυντή του Γκόθαμ Σίτι και ως εκ τούτου να προκαλούν θυμηδία, εντούτοις, ο βαρύτατος τραυματισμός της συντρόφισσας του ΕΕΚ Αγγελικής Κουτσουμπού, οι εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, η σκευωρία σε βάρος των μελών του Ρεσάλτο, οι ξυλοδαρμοί, καθώς και η συνεχής ρίψη χημικών (ακόμα και μέσα στο Στέκι Μεταναστών), μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Το κίνημα πρέπει να βάλει φραγμό στο κράτος του τρόμου! Αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) θα βγούμε και πάλι στο δρόμο για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων του τριημέρου, για να διαδηλώσουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη. Αθήνα 7/12/09, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές,φοιτητές,κόσμος της δουλειάς, επισφάλειας & ανεργίας διαδήλωσαν σήμερα το πρόταγμα της ελευθερίας, το NO PASSARAN σε καμιά πτυχή του καθεστωτικού ,αντικοινωνικού, μίσους & καταστολής.

Με «επιστημονικές» μεθόδους του υπ. Κρατικής τρομοκρατίας Χρυσοχοϊδη και διάχυση στην ατομική λύσσα ενστολων «οργάνων» & ασφαλιτών, ο ολοκληρωτισμός της «δημοκρατίας» τους οξύνεται ασταμάτητα: Αφού τις τελευταίες βδομάδες το «βαθύ κράτος» επιτέθηκε με κάθε βρόμικο τρόπο σε στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους…

Ανέλαβε το «επίσημο» κράτος την «καθαρή δουλειά»: Περικύκλωση των Εξαρχείων και άλλων γειτονιών- μετατροπή του σημείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε φυλάκιο των ΜΑΤ. Εκατοντάδες προσαγωγές νέων και αγωνιστών. Πογκρόμ σε στέκια αντιεξουσιαστών (Κερατσίνι, Πετράλωνα…) και την κατάληψη δημαρχίου Κερατσινίου. Πρακτική τσακίσματος «εσωτερικού εχθρού», με κατηγορίες τρομονόμου.

• Αιχμαλωσία- αστυνομική απαγωγή μπλοκ του ΝΑΡ κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης.

  Κτηνώδες «ροντέο» Δελτάδων και ΜΑΤ , με εφορμήσεις δικύκλων, τραυματισμούς και συλλήψεις σε μπλοκ του ΕΕΚ & άλλων διαδηλωτών.

Δολοφονική επίθεση, με αστυνομική μηχανή, γκλοπς και κλωτσιές στην Αγωνίστρια Αγγελική Σταυροπούλου- Κουτσουμπού. Η Αγγελική που βασανίστηκε

ανελέητα και φυλακίστηκε από τη Χούντα, για το πολυτεχνείο 73, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ,ενώ «δημοκράτες» μπάτσοι του 2009 πήγαν στο νοσοκομείο να την ανακρίνουν!..

Συνεχείς επιθέσεις κομματιάσματος της μεγάλης διαδήλωσης, αρπαγές στο σωρό, αναρίθμητοι τραυματισμοί- μεταξύ τους δεκάδων μαθητών. Αιματηρή περικύκλωση στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες τραυματισμοί και συλλήψεις.

 Εισβολή ΜΑΤ το απόγευμα στο προαύλιο της Νομικής Αθήνας- «λάφυρο» νέα σύλληψη, μέσα στο άσυλο. • Όργιο προετοιμασίας κατάλυσης του ασύλου και μαζικών συλλήψεων, στη Νομική Αθήνας και άλλα ΑΕΙ.

 Συνεχείς απαγωγές- προσαγωγές Αγωνιστών, αλλά και ανύποπτων περαστικών, όλο αυτό το διάστημα και έως τώρα, από τους δρόμους της Αθήνας.

 Νέο όργιο επιθέσεων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας, ασταμάτητα πογκρομπροσαγωγών και συλλήψεων πανελλαδικά, και την «υγειονομική ζώνη» αποκλεισμο απο ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στους χώρους πανεπιστημιακού ασύλου του κέντρου.

Δεν πρόκειται για «απλή» εκδήλωση κυβερνητικού σκωτζέζικου ντουζ, με την «καλή» Διαμαντοπούλου να βολτάρει στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου, του «ψυχοπονιάρη- απολογητικού» Βούγια στο νοσοκομείο της Αγγελικής και του παραληρήματος Χρυσοχοϊδη με χουντικής προγραφής δηλώσεις «θα πατάξουμε…».

Είναι απόλυτη συνέχεια των αστυνομικών εγκλημάτων του περισινού Δεκέμβρη. Το καθεστώς των δολοφόνων αλλάζει μόνο κυβερνητικούς διαχειριστές. Απαράλλαχτο το ίδιο, εξελλίσσεται πιο στυγνά. Κάθε χτύπημά του έχει χρήση προειδοποίησης σε επερχόμενους Δεκέμβρηδες, σε κοινωνία που φορτίζει πιο εκρηκτικά ηφαίστεια αντίστασης και ανατροπής.

Είναι προετοιμασία απέναντι στα ρήγματα απελευθέρωσης από τις τεκτονικές πλάκες της κρίσης, αυτής που φορτώνει τα μπάζα της οικονομικής κατάρρευσης στις λαϊκές πλάτες.

Η απάντηση ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, είναι καθολική από τον κόσμο του Αγώνα.

Δεν υποστέλλεται, δίνεται σήμερα, αύριο, συνέχεια, με πιο μαζικούς όρους.

Καταγγέλουμε τη φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας εναντίον της πορείας και των διαδηλωτών,

Καλούμε σε νέα, μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή και αλληλέγγυα στους συλληφθέντες, το απόγευμα της Τρίτης 8 Δεκέμβρη, στις 7:00 από τα Προπύλαια.

07 /12/ 2009

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ANAKOIΝΩΣΗ «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ» (Αθήνα)

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από www.indy.gr  (δημοσιεύτηκε σήμερα από Αυτόνομο Στέκι)

 Η δημοκρατία εκσυγχρονίζεται:

Από το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη στην ομάδα Δ του Χρυσοχοϊδη.

Η σοσιαλιστική διακυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ δείχνει τα δόντια της:

 –  Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη τα ΜΑΤ χτυπάνε και απωθούν φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που θέλουν να μπουν στη σχολή τους για να πραγματοποιήσουν  γενική συνέλευση.

–    Το Σάββατο, ενώ εκατοντάδες πολίτες είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ΜΑΤ επιτίθενται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι «Ρεσάλτο» και συλλαμβάνουν 22 άτομα, που κατηγορούνται με πειστήρια άδεια μπουκάλια μπύρας και κηροζίνη που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση!

–  Λίγες ώρες αργότερα -και ενώ ακόμα και ο δήμαρχος διαφωνεί – εισβάλλουν στο κατειλημμένο Δημαρχείο Κερατσινίου και συλλαμβάνουν 42 αλληλέγγυους/ες στους συλληφθέντες  του Ρεσάλτο.

–  Την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός μπάτσων μετατρέπουν την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων σε κατεχόμενη ζώνη, προχωρούν σε προσαγωγές δεκάδων πολιτών και αποκλείουν αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.

–  Την Κυριακή, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πορείες για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα ΜΑΤ παραβιάζουν το Άσυλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συλλαμβάνουν 8 άτομα.  Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απομαζικοποιήσει τις διαδηλώσεις θα οδηγήσει σε εκατοντάδες προσαγωγές σε όλη τη χώρα, αλλά θα πέσει στο κενό.  20.000 στη Αθήνα, 4.000 στη Θεσσαλονίκη και αρκετές χιλιάδες σε άλλες πόλεις διαδηλώνουν!

–  Το όργιο της καταστολής θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά και όλη τη μέρα μέχρι αργά το βράδυ. Τα ΜΑΤ επιτίθενται πολλές φορές στους διαδηλωτές, ενώ άντρες της ομάδας Δ εμβολίζουν με τις μηχανές τους με δολοφονικό τρόπο το πλήθος τραυματίζοντας τρεις διαδηλωτές, τη μία από αυτούς -την Αγγελική Κουτσουμπού- με εγκεφαλική αιμορραγία και κάταγμα στην κλείδα(να σημειωθεί ότι η συντρόφισσα είχε βασανιστεί άγρια στη χούντα και τώρα νοσηλεύεται χτυπημένη από τους διαδόχους των βασανιστών της ). Το βράδυ της ίδιας μέρας οι μπάτσοι ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα και εισβάλλουν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο στα Γιάννενα.

–  Τη Δευτέρα το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο δέχεται και αυτό τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές προσάγονται και πολλοί από αυτούς συλλαμβάνονται. Το Άσυλο παραβιάζεται και πάλι σε Προπύλαια, Νομική και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται….

–  Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το σοσιαλιστικό κράτος του ΜΠΑΤΣΟΚ προσπαθεί να βάλει την κοινωνία στο γύψο. Η κοινωνική αμφισβήτηση που ανέδειξε ο Δεκέμβρης  -παρ’ όλες τις αυταπάτες των κέντρων εξουσίας-  δεν αναχαιτίζεται με την κρατική καταστολή, όσο βάρβαρες διαστάσεις και αν παίρνει αυτή.

–  Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να προλάβει την κοινωνική έκρηξη και την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, επιχειρεί μια πολυεπίπεδη επίθεση σε όσους αμφισβητούν τον καπιταλιστικό μονόδρομο.

–  Οι κυρίαρχες τάξεις δεν επέλεξαν τυχαία το  ΜΠΑΤΣΟΚ για να διαχειριστεί την περίοδο της κρίσης . Έχει αποδείξει την ικανότητά του να οργανώνει την επίθεση απέναντι στο κίνημα, με τρόπο πολύ πιο βαθύ από την απλή καταστολή.

–  Προσπαθεί να συγκροτήσει πολιτική και κοινωνική συναίνεση σε σχέση με την καταστολή, να απονοηματοδοτήσει  τους αγώνες και τις αντιστάσεις, ώστε να προχωρήσει στην ποινικοποίησή τους. Από τη δημιουργία υγειονομικών ζωνών γύρω από τους πιο ριζοσπαστικούς και συγκρουσιακούς πολιτικούς χώρους με στόχο την απομόνωσή τους μέχρι τη συγκρότηση ενός συμπαγούς ιδεολογικού μπλοκ περί νομιμότητας και ανομίας, ο κρατικός αυταρχισμός αναδιοργανώνει το δόγμα του: μηδενική ανοχή σε όποιον αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία του, αποπολιτικοποίηση της κριτικής στην κυρίαρχη ιδεολογία.

–  Ο κρατικός αυταρχισμός στις μέρες μας δεν έχει το πρόσωπο μιας στρατιωτικής χούντας, δε χρειάζεται να κατεβάσει το στρατό στο δρόμο. Στρατιωτικοποιεί την ίδια την αστυνομία, δημιουργεί νέες μορφές λογοκρισίας μέσα από τον κατευθυνόμενο  λόγο των κυρίαρχων ΜΜΕ, στήνει στρατοδικεία με πολιτική περιβολή, απαιτεί πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης από την Αριστερά, συγκροτεί τον ιδεολογικό βραχίονα υπεράσπισης της καθεστηκυίας τάξης με τη βοήθεια πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, διανοούμενων, καλλιτεχνών…

–  Ό, τι έγινε ορατό με την εξέγερση του Δεκέμβρη πρέπει να ξαναβυθιστεί στο σκοτάδι, να διαγραφεί από το πεδίο της πολιτικής και να εγγραφεί στο πεδίο της ποινικής και «αντικοινωνικής» συμπεριφοράς.

–  Ωστόσο μια σειρά από διεργασίες  βρίσκονται σε εξέλιξη :η κοινωνική πόλωση και η ριζοσπαστικοποίηση τμημάτων της κοινωνίας εντείνεται από τον επιταχυντή της οικονομικής κρίσης.

–  Νέα κοινωνικά υποκείμενα αναδύονται και διεκδικούν τη μαχητική τους παρουσία στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

–  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

–  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΕΚΙΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Αυτόνομο Στέκι   Autonomo_steki@yahoo.gr

ΠΗΓΗ: www.indy.gr

ANAKOINΩΣΗ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Α.Κ Αθήνας  Για Τη Σημερινή Πορεία Ενάντια Στην Κρατική Τρομοκρατία

Οι νέες φασιστικές/ναζιστικές μέθοδες καταστολής πλήθους που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, που αποτελούν πιστή αντιγραφή Γερμανικού μοντέλου καταστολής και καταχειροκροτήθηκαν από το ακροδεξιό ΛΑ.ΟΣ. δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν την αναγκαία κοινωνική και εργασιακή ειρήνη για την εφαρμογή της καθεστωτικής αντικοινωνικής πολιτικής και τη διατηρησιμότητα της μεταπολιτευτικής «δημοκρατικής ομαλότητας». Τα απανωτά διαγγέλματα του υπουργού προστασίας των αφεντικών και της καθεστωτικής τάξης και ασφάλειας, που θυμίζουν έντονα τα αλήστου μνήμης χουντικά διαγγέλματα, δεν φοβίζουν πλέον κανέναν, είναι φαιδρά. Μας πεισμώνουν περισσότερο και μας εξοργίζουν.

ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 7 ΜΜ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Σε όργιο εκτεταμένων κρατικών τρομοκρατικών ενεργειών επιδόθηκε η κυβέρνηση των πράσινων νεοεκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας τις λυσσασμένες ορδές των ταγΜΑΤασφαλιτών απέναντι στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους, στους εκπαιδευτικούς, στους μετανάστες, που συμμετείχαν στη διαδήλωση της Κυριακής και στο Πανεκπαιδευτικό-Παλλαϊκό συλλαλητήριο της Δευτέρας. Αποτελούν συνέχεια των αστυνομικών εγκλημάτων του περσινού Δεκέμβρη με το καθεστώς των δολοφόνων να αλλάζει μόνο κυβερνητικούς διαχειριστές. Απαράλλαχτο το ίδιο, εξελίσσεται πιο στυγνά. Κάθε χτύπημά του έχει χρήση προειδοποίησης σε επερχόμενους Δεκέμβρηδες, σε μια κοινωνία που φορτίζει πιο εκρηκτικά ηφαίστεια αντίστασης και ανατροπής.

         Οι προληπτικές συλλήψεις, η δολοφονική επίθεση με αστυνομική μηχανή, γκλοπς και κλωτσιές στην αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα Αγγελική Σταυροπούλου, μέλους του ΕΕΚ, η βίαιη τραμπούκικη εισβολή των ΜΑΤ στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι και η βίαιη εκκένωση διαμαρτυρόμενων αλληλέγγυων στο Δημαρχείο Κερατσινίου, η σύλληψη δύο μελών της Α.Κ Αιτωλοακαρνανίας που παραπέμπονται με βαριές κατηγορίες,  οι ξυλοδαρμοί, η συνεχής ρίψη δακρυγόνων και οι αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών, η συνολική στοχοποίηση μπλοκ στις διαδηλώσεις και ανάμεσά τους του μπλοκ της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και  των  αυτοπεριφρουρούμενων μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην Αθήνα και σε όλη την επικράτεια,  δεν μπορούν να ανακόψουν τη νέα αντικαθεστωτική ριζοσπαστικοποίηση που υπάρχει και αναπτύσσεται στους κοινωνικούς, εργατικούς, νεολαιίστικους και περιβαλλοντικούς  αγώνες. Ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εντεινόμενη κρίση,  προωθεί νέα αντικοινωνικά μέτρα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, διευρύνει την επισφαλή-ελαστική εργασία, προωθεί νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία των σχολείων φυλακών για τους μαθητές, καταστρατηγεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και καταπατά ασυστόλως  το άσυλο  των πανεπιστημιακών σχολών.

    Η προσπάθεια της κυβέρνησης, του κράτους και συνολικά του καθεστώτος να εμπεδώσουν κλίμα φόβου στην κοινωνία με την πολλαπλή βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ καταργείται στην πράξη. Δύο μήνες μετά τις εκλογές, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διογκούμενο κύμα κοινωνικής, εργατικής και νεολαιίστικης  διαμαρτυρίας, που δεν της δίνει καμιά περίοδο χάριτος. Οι νέες φασιστικές/ναζιστικές μέθοδες καταστολής πλήθους που χρησιμοποίησε  το τελευταίο διάστημα,  που αποτελούν πιστή αντιγραφή Γερμανικού μοντέλου καταστολής  και  καταχειροκροτήθηκαν από το ακροδεξιό ΛΑ.ΟΣ. δεν  είναι ικανές να της εξασφαλίσουν την αναγκαία κοινωνική και εργασιακή ειρήνη για την εφαρμογή της καθεστωτικής αντικοινωνικής πολιτικής και τη διατηρησιμότητα της μεταπολιτευτικής «δημοκρατικής ομαλότητας». Τα απανωτά διαγγέλματα του υπουργού προστασίας των αφεντικών και της καθεστωτικής τάξης και ασφάλειας, που θυμίζουν έντονα τα αλήστου μνήμης χουντικά διαγγέλματα, δεν φοβίζουν πλέον κανέναν, είναι φαιδρά.  Μας πεισμώνουν περισσότερο και μας εξοργίζουν.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  Αθήνας

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Δράσεις Τρίτης 8/12 σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα”

  1. #Demostration in athens and salonika (8 december 2009)

    demo against the brutality of the state and solidarity to comrades they accused

    On tuesday 8 december its planned to have solidarity demonstration in athens(19.00) at prolilaia square and in salonica at kamara (18.00)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: