Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, επέδωσαν χθες στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ φάκελο με ενημερωτικό υλικό που αναφέρεται στην επισφαλή εργασιακή κατάσταση των 1300 συμβασιούχων. Στη χθεσινή ημερησία διάταξη του Δ.Σ. δεν υπήρχε το θέμα των συμβασιούχων!
Στην παράταση των συμβάσεων έργου που ανακοίνωσε το Υπ. Εσωτερικών δεν αναφέρεται πουθενά η περίπτωση της ΕΡΤ που ούτως ή άλλως δεν εμπίπτει στους όρους που θέτει το ν/σ. Απομένουν 26 ημέρες ως την λήξη των τελευταίων συμβάσεων.
Νέα ανοιχτή συνάντηση της επιτροπής συμβασιούχων δημοσιογράφων την Τρίτη

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…
Η παράταση της αγωνίας διαδέχθηκε την αρχική ανακούφιση σήμερα, όταν μαθαίνοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους έργου περί παράτασης των συμβάσεων για κάποιους μήνες, ματαίως αναζητήσαμε έστω και μια αναφορά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Το περιβόητο «φιλί της ζωής» – όπως προκύπτει από τα σημερινά ρεπορτάζ – θα δοθεί στους συμβασιούχους υπηρεσιών του Δημοσίου, ΚΕΠ, ΟΤΑ κλπ, ενώ οι είλωτες της ΕΡΤ θα συνεχίσουν να ψυχορραγούν, (ως πότε αλήθεια;) με δεδομένο ότι οι συμβάσεις 1.100 από αυτούς λήγουν στις 31-12-09, ενώ άλλοι 200 βρίσκονται ήδη εντός–εκτός Ραδιομεγάρου, αφού οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν ποτέ μετά την τρίμηνη διακοπή του καλοκαιριού. (Οσο βέβαια ήταν απαραίτητοι για να βγουν προεκλογικά οι εκπομπές που εργάζονταν, κλήθηκαν να δουλέψουν, δωρεάν εννοείται).

Η αλήθεια είναι ότι η περιβόητη δημόσια διαβούλευση στην περίπτωσή μας διόλου διαφωτιστική δεν αποδείχθηκε. 27 ημέρες πριν λήξουν οι συμβάσεις μας και μας δείξουν οριστικά την έξοδο από την ΕΡΤ, ουδείς είναι σε θέση, ή …σε διάθεση να μας ενημερώσει για τις προθέσεις (της κυβέρνησης; Της διοίκησης;) σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση.

Οσο για το νέο ΔΣ της ΕΡΤ; Ελπίζουμε τα μέλη του να κατανοήσουν πόσο σημαντικό αλλά και επείγον ως προς την επίλυσή του είναι το θέμα των συμβασιούχων, γι αυτό άλλωστε τους παραδώσαμε και φάκελο με τις θέσεις και τις προτάσεις των συμβασιούχων δημοσιογράφων. Αν κρίνουμε, πάντως, από την ημερησία διάταξη (που ορίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο) πιο επείγοντα κρίνονται τα θέματα της Eurovision, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, του Μουντιάλ κλπ. Τα συναρμόδια υπουργεία και το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, ας λάβουν υπόψη τους ότι θα έχουν την ουσιαστική ευθύνη για όσα συμβούν στη Δημόσια Τηλεόραση από την 1-1-2010 (1.300 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό άνεργοι, και το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ στον αέρα).

Οσο για τον υπηρεσιακό – απερχόμενο πρόεδρο, όπως όλα δείχνουν θα κοιτάζει τις εξελίξεις από το Φάληρο…

Από το blog των συμβασιούχων: O Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην αίθουσα των δημοσιογράφων στη Βουλή όταν ρωτήθηκε για το θέμα των συμβασιούχων δήλωσε ότι περιμένει από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ να παραδώσει μια λίστα με τον αριθμό των συμβασιούχων που κρίνει η νέα διοίκηση απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας. Αν αυτή η λίστα δεν υπερβαίνει τον περσινό αριθμό συμβασιούχων, ο ΥΠ.ΠΟ. θα εισηγηθεί θετικά στο υπουργικό συμβούλιο τον αριθμό των συμβάσεων.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» : Σε όλες τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων των τελευταίων εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη, δεν είδαμε ούτε έναν συμβασιούχο, δημοσιογράφο ή μη, της ΕΡΤ-3. Μοναδική εξαίρεση η συμμετοχή με πανό συμβασιούχων τεχνικών της ΕΡΤ3 σε μία (και μοναδική) από τις διεκάδες συγκεντρώσεις και πορείες προς το (πρώην) ΥΜΑΘ την προηγούμενη εβδομάδα. Προφανώς, οι συνάδελφοι της ΕΡΤ-3 αντιλαμβάνονται ότι με αυτή την ηττοπαθή στάση, την αφωνία και την απραξία τους, όχι μόνο δεν βοηθάνε την εργασιακή τους προοπτική αλλά δίνουν και πατήματα στους συναδέλφους της Αθήνας να μας χαρακτηρίζουν -δικαίως σε πολλές περιπτώσεις- ως μια «συντηρητική πόλη» όπου «κάποιοι βγαίνουν σχεδόν με το ζόρι στους δρόμους, ακόμα και αν ένα βασικό αίτημα αφορά άμεσα τους ίδιους».  Εκτός κι αν ακολουθούν την αρτηριοσκληρωτική, τοπικιστική, βορειοελλαδίτικη νοοτροπία-γραμμή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, σύμφωνα με την οποία «δεν θα γίνουμε εμείς (οι… έξυπνοι!) ουρά της Αθήνας και της ΕΣΗΕΑ». Έτσι λοιπόν, «για να μη γίνουμε ουρά», κάθε φορά που η ΕΣΗΕΑ ή οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ στην Αθήνα θα αποφασίζουν απεργίες και πορείες, εμείς θα… αντιστεκόμαστε δια της εργασίας μας και της μη συμμετοχής! Το πολύ πολύ να κάνουμε καμιά στάση εργασίας, στη διάρκεια της  οποίας θα μεταδίδονται ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (!) που θα εκφωνούν «επαγγελματίες εκφωνητές» μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως συνέβη άλλωστε στην τελευταία στάση εργασίας της ΕΡΤ-3. (Βλέπε και το Μετέδωσαν ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ στη διάρκεια της στάσης εργασίας στον Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3 !  και Λύση ΤΩΡΑ για τους συμβασιούχους  Είμαστε για κλάματα.

Ένα Σχόλιο προς “Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: