Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον ΜΜΕ στην Ελλάδα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), «καταδικάζουν το κύμα επιθέσεων εναντίον ΜΜΕ στην Ελλάδα μετά από σειρά βομβιστικών επιθέσεων που είχαν στόχο τα γραφεία και το σπίτι δημοσιογράφων συνδικαλιστών».

Η ΔΟΔ και ΕΟΔ καταδικάζουν τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοεμβρίου και είχαν στόχο το γραφείο του Μόσχου Βοϊτσίδη, προέδρου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης και μέλους της Διευθύνουσας Επιτροπής της ΕΟΔ και το διαμέρισμα του Παναγιώτη Νεστορίδη, αντιπροέδρου του δημοσιογραφικού ασφαλιστικού ταμείου ΕΔΟΕΑΠ.

Οι δύο Ενώσεις μέλη της ΔΟΔ και ΕΟΔ, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, που εκπροσωπούν τους δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται στην πρωτεύουσα και στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΔ, «καταδικάζουν αυτές τις επιθέσεις και καταγγέλλουν όσους κάνουν χρήση της βίας για να ασκήσουν έλεγχο στην ενημέρωση. Οι Ενώσεις επίσης, εκφράζουν την αποφασιστικότητα να προασπίσουν την ασφαλή άσκηση της δημοσιογραφίας και την ελευθερία του Τύπου».

Στην ανακοίνωση σημειώνονται επίσης, τα εξής: «Στη διάρκεια αυτού του χρόνου δημοσιογράφοι και ΜΜΕ υπήρξαν στόχοι βιαιοτήτων, που προκάλεσαν την αποστροφή των δημοσιογραφικών Ενώσεων και της κοινωνίας. Στην Αθήνα σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον των κτιριακών εγκαταστάσεων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών και προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές. Την περασμένη εβδομάδα, ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ένας πολύ γνωστός σχολιαστής που εργάζεται σε εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό, έγινε στόχος βιαιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ΕΟΔ στηρίζει τους Ελληνες δημοσιογράφος, οι οποίοι με θέληση και θάρρος ασκούν το επάγγελμα, αγνοώντας βία και εκφοβισμούς. Η ΕΟΔ καλεί τις αρχές να πάρουν όλα τα σχετικά μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων και επαγγελματιών των ΜΜΕ, από ανάλογες επιθέσεις και να ενεργήσουν για να αποτρέψουν την ατιμωρησία των υπευθύνων.

Η ΕΟΔ επίσης, σχεδιάζει να στείλει αποστολή στην Ελλάδα για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα επεισόδια και να ασκήσει πίεση στις αρχές, προκειμένου να απονεμηθεί η δικαιοσύνη και να βρεθούν οι υπόλογοι αυτών των πράξεων, που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου».
(πηγη ΑΠΕ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: