ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΣΗΕΜ-Θ: Μεθοδεύσεις και απαγορεύσεις

Όταν η ΕΣΗΕΜ-Θ, πριν μερικούς μήνες, καλούσε τα μέλη της να στείλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους για την αλλαγή του απαρχαιωμένου καταστατικού της που μυρίζει ναφθαλίνη, κανένας δεν φανταζόταν ότι θα ερχόταν η στιγμή που αυτή η διαδικασία θα ξεφτιλιζόταν από τα ίδια τα μέλη του ΔΣ. Ορισμένοι λοιπόν, δρομολογούν (βλέπε παρακάτω ενημέρωση από το μέλος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ εκπροσώπου μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ) την παράκαμψη των προτάσεων που κατατέθηκαν και το κατέβασμα μόνο ορισμένων από αυτές που δεν θα τους χαλάσουν τη σούπα.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει έτσι αυτό το πραξικόπημα.

Είναι πρωτοφανής η υποτίμηση της νοημοσύνης όλων των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η καταστατική συνέλευση είναι μια ανοιχτή αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Δεν είναι διαδικασία «νάχαμε να λέγαμε». Το πιο εξοργιστικό είναι ότι κάποιοι του ΔΣ στη γνωστή τακτική τους να κάνουν το άσπρο μαύρο, χαρακτήρισαν… φασισμό το να θέλουν ορισμένοι συνάδελφοι να ακουστούν όλες οι απόψεις, έστω και μειοψηφούσες.

Δηλαδή, είναι μαλάκες όσοι διάβασαν όλο το καταστατικό και πρότειναν τις κατ’ άρθρον τροποποιήσεις και τις έστειλαν με mail όπως μας ζητήθηκε; Γνωρίζουμε ότι οι προτάσεις που στάλθηκαν ήταν αρκετές. Αρκετές και από μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Να ανακοινώσει τώρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ, πόσοι ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση και γιατί γίνεται απόπειρα να αγνοηθούν.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ θα είναι για ακόμη μια φορά έκθετη στα μάτια των περισσότερων συναδέλφων μας.

Για ένα πράγμα τους διαβεβαιώνουμε: Δεν θα αφήσουμε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αλλοιώσουν τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΑΝΟΙΚΤΗΣ καταστατικής συνέλευσης, κατεβάζοντας επιλεκτικά μόνο τις δικές τους προτάσεις και αποκρύπτοντας όλες τις υπόλοιπες που δεν τους βολεύουν. Να συζητηθούν όλες οι προτάσεις και ας απορριφθούν από το σώμα των συμμετεχόντων, αν δεν αρέσουν στην πλειοψηφία.

Οι απαγορεύσεις, οι χαρακτηρισμοί και οι μεθοδεύσεις, αλλού. Όχι σε εμάς.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ

Για τις προτάσεις αλλαγής του καταστατικού του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και τη δημόσια συζήτηση που είχαμε ανοίξει με τους συναδέλφους από αυτό το blog, κάνε κλικ και στα Ανοίγουμε ένα παράθυρο στο διάλογο για την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ      Ηλικιακό – Ρύθμιση     Ασυμβίβαστο – Όρια “διευθυντικού δικαιώματος” – Διευθυντές – Αρχισυντάκτες – Σύμβουλοι Έκδοσης κλπ.   Συνταξιούχοι   Εκλογικό σύστημα – Εκλογικός νόμος   Σκοποί της ΕΣΗΕΜ-Θ  Άνεργοι – Ταμείο – Εισφορές  Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία – Portals  Δεοντολογία – Λογοκρισία  Εργασιακοί εκπρόσωποι – Μικτό Συμβούλιο  Γραφεία Τύπου  Προϋποθέσεις ένταξης  Πειθαρχικά Συμβούλια  Πρακτικά ΔΣ

Advertisements

3 Σχόλια to “ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΣΗΕΜ-Θ: Μεθοδεύσεις και απαγορεύσεις”

  1. Οι αντιδημοκρατικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας των προθύμων του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ θα μας βρουν μπροστά τους. Αν νομίζουν ότι η καταστατική γενική συνέλευση θα είναι ένας ευχάριστος περίπατος θα απογοητευτούν… πλέρια. Η λαϊκή οργή θα τους πετάξει εκεί που τους αρμόζει να βρίσκονται: στον βούρκο και το τέλμα. Αντε να χαθείτε ανδράποδα…

  2. […] στο παλαιότερο δημοσίευμα του blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΣΗΕΜ-Θ: Μεθοδεύσεις και απαγορεύσεις όπου υπάρχει ενημέρωση για τα «μαγειρέματα» ενόψει […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: