«Όσοι ράβουν κοστούμια…» στην ΕΡΤ-3

«Όσοι ράβουν κοστούμια εξουσίας να ξέρουν ότι θα τους μείνουν στη ντουλάπα».

tuxedo_02Η παραπάνω πρόσφατη προειδοποποίηση του Γιώργου Παπανδρέου με την οποία προσπαθεί να συμμαζέψει προκαταβολικά τα στελέχη του που θα επιχειρήσουν -καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις μετά τη διαφαινόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου- να μεταχειριστούν τη θέση τους με αλλαζονεία και έπαρση, φανταζόμαστε ότι αφορά και τις διάφορες διευθυντικές θέσεις στην πολύπαθη ΕΡΤ Α.Ε. και ειδικότερα τις «καρέκλες» της ΕΡΤ-3.

Εμείς, εδώ στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ αλλά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αν και μονίμως και δημιουργικώς δυσπιστούντες απέναντι στις εκάστοτε υποσχέσεις τόσο των κομμάτων όσο και των ποικιλώνυμων ηγεσιών, αναμένουμε την υλοποίηση αυτής της «υπόσχεσης».

Επειδή, όμως, έχουμε σοβαρές αμφιβολίες γι’ αυτούς που ήδη από τώρα έχουν έτοιμα τα «κοστούμια» τους ότι θα τους… «μείνουν στην ντουλάπα», προειδοποιούμε τους επίδοξους μνηστήρες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ότι αν επαναλάβουν τα έργα και τις ημέρες των διορισμένων από τη ΝΔ τωρινών αφεντικών, θα μας βρουν ξανά μπροστά τους.

Αν συνεχιστούν τα φαινόμενα του εμπαιγμού των συμβασιούχων, της λογοκρισίας, της φίμωσης των αντίθετων φωνών, του αυταρχισμού, της συστηματικής απαξίωσης του δημοσιογραφικού έργου, της κρατικής προπαγάνδας και της αλλαζονείας στην άσκηση του… «διευθυντικού δικαιώματος», αν δεν αποκατασταθούν οι διωχθέντες λόγω πολιτικών φρονημάτων και λόγω της συνδικαλιστικής-αγωνιστικής τους δράσης, αν δεν αλλάξει το εργασιακό κλίμα σε όφελος των εργαζομένων και της εργασιακής τους αξιοπρέπειας που έχει πληγεί με βάναυσο τρόπο, η ΕΡΤ και ειδικότερα η ΕΡΤ-3 που μας αφορά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, θα παραμείνει ένα κανάλι-φερέφωνο της κεντρικής διοίκησής της στην Αθήνα, ένα μέσο προπαγάνδας της επόμενης κυβέρνησης και τίποτα άλλο, καμία εναλλακτική φωνή στο ομοιόμορφο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Όσο για τους -πέραν των δεδηλωμένων «δεξιών»-, αριστεροπασόκους συναδέλφους που σε όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν στην κυριολεξία κωλοτούμπες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβάλλοντας τη γραμμή της, κόβοντας και ράβοντας τις ειδήσεις με τέτοιον τρόπο που να προκαλείται εν μέσω σκανδάλων, η λιγότερη ζημιά στην εικόνα της, τους παραδίδουμε στη χλεύη των υπόλοιπων συναδέλφων και τους καλούμε την επομένη των εκλογών να μη ξεχάσουν την εξοργιστική τους στάση. Και το λέμε αυτό γιατί την επομένη των εκλογών θα δούμε δεξιούς να μετατρέπονται εν μία νυκτί σε… πασόκους, «αριστερούς» αρχισυντάκτες να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους αυτή τη φορά στην υπηρεσία της «νέας διακυβέρνησης», πασόκους που μέχρι χθες κάλυπταν τα δεξιά αφεντικά και τις αυθαιρεσίες τους να αναλαμβάνουν ρόλο επιβολής της… τάξης και να διεκδικούν εύσημα και παράσημα… αντιστασιακού και πάει λέγοντας.

Όσο για την «ευγενή τάξη των ρουφιάνων» δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να βασιλεύει. Αλλά ας μη ξεχνούν: Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο ουδείς!

No 472056Επειδή, δε, ορισμένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν ήδη στη δημοσιογραφική πιάτσα ως υποψήφια πρόσωπα για την ανάληψη διευθυντικών θέσεων στην ΕΡΤ-3 (αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει στις εκλογές) κάθε άλλο παρά εγγυώνται την καλυτέρευση των πραγμάτων, ας το σκεφτούν καλά όσοι ετοιμάζουν αυτές τις νέες τοποθετήσεις…

Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα πλήξουμε! Και υποσχόμαστε να μην… πλήξουν και τα νέα μας αφεντικά αν διανοηθούν να πλήξουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να θίξουν την αξιοπρέπειά μας, να διαιωνίσουν την ομηρία των συμβασιούχων.

Και για να πάρουν μια γεύση όσοι «ράβουν από τώρα κοστούμια» για το τι θα ακολουθήσει και άλλα περισσότερα, παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες από τις ανακοινώσεις μας και τις δράσεις του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, μελών του αλλά και άλλων συναδέλφων από την ΕΡΤ-3 έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στο μπλογκ μας.

ΕΡΤ3: Μισή ώρα ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (10/5/2009) μόνο με Καραμανλή!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς τους συμβασιούχους της ΕΡΤ3

Απολύονται οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ3 την ώρα που χιλιάδες ευρώ πέφτουν σαν το χαλάζι..

Καταχρηστική η απεργία στην ΕΡΤ3, είπε το δικαστήριο…

Γκαιμπελίσκοι στην ΕΤ3

Η ΕΣΗΕΜΘ έπεσε (πάλι) από τα σύννεφα

Έλεος! ΦΕΡΤε τα χάπια μου

Ποινή πεντάμηνης διαγραφής για τον διευθυντή ειδήσεων της Ραδιοφωνίας ΕΡΤ-3, Ξάνθου Χύτα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Τα καψόνια-”βάρδιες” στον 102FM της ΕΡΤ-3 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Όλοι/όλες την Τρίτη στην εργασιακή συνέλευση Ρ.Σ.Μ. ΕΡΤ-3

Οι εργαζόμενοι του 102FM συνεχίζουν να υφίστανται τη «βάρδια»-καψόνι μετά την… κατανόηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για το «διευθυντικό δικαίωμα»!

Απεργία στην ΕΡΤ-3 πάνω στις… στάχτες των συμβασιούχων

Εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ-3 για συμβασιούχους

Οι διαγραμμένοι “αξιόπιστοι συνομιλητές” της ΕΡΤ3

Advertisements

7 Σχόλια to “«Όσοι ράβουν κοστούμια…» στην ΕΡΤ-3”

 1. ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙΑΣ Says:

  ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
  Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

 2. Το καλύτερο είναι ότι κάτι προϊστάμενοι ψευτοσυνδικαλιστές από την τηλεόραση της ΕΡΤ3 ακούγεται ότι θα προωθηθούν σε διευθυντικές θέσεις, καθότι διατηρούν καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Αν συμβεί αυτό θα επέλθει το απόλυτο χάος. Στην περίπτωση μάλιστα που κατέχουν και θέση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ το μπάχαλο θα είναι απόλυτο.
  Π.χ. Αν κάποιος καταγγείλλει κάποιον διευθυντή του για παράπτωμα στην Ένωση, θα κληθεί αυτός ο διευθυντής να… καταδικάσει τον εαυτό του!
  Αυτό συμβαίνει ήδη με ορισμένους από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  Ωραία πράγματα! Και ωραία εικόνα συνδικαλιστικού οργάνου κορυφής!

 3. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα !

  Ας φύγει πρώτα η δεξιά και μετά βλέπουμε…

 4. Ο δρόμος της παραίτησης είναι μονόδρομος για τους διορισμένους από την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ διεθυντές, προϊσταμένους και αρχισυντάκτες προπαγάνδας της ΕΡΤ3, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.
  Κάθε μέρα που δεν το κάνουν, εκτίθενται.
  Είναι διευθυντές διορισμένοι από μια κυβέρνηση που βρίσκεται πίσω κατά 10 μονάδες από το πρώτο κόμμα.
  Πρόκειται για διευθυντές μειοψηφίας.
  Και το ΠΑΣΟΚ όμως, θα πρέπει να προσέξει όπως επισημαίνεται σωστά στο κεντρικό κείμενο των Ασύνταχτων, έτσι ώστε να μη βάλει ανθρώπους που θα διαιωνίσουν την κατάρα της μονόχνωτης και σκυλάδικης ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ3.

 5. […] και τα “Όσοι ράβουν κοστούμια…” στην ΕΡΤ-3 και Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, […]

 6. […] στο θέμα της ΕΡΤ-3 κάνοντας «κλικ» στα παρακάτω: “Όσοι ράβουν κοστούμια…” στην ΕΡΤ-3 και Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, […]

 7. […] μας Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνε… και “Όσοι ράβουν κοστούμια…” στην ΕΡΤ-3 και συγκρίνετέ τα με τις δηλώσεις Γερουλάνου στο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: