Κρύο ντουζ

Μπορεί να έχω παρακολουθήσει αρκετά διοικητικά συμβούλια, αλλά κάθε φορά η συνδικαλιστική αυτή διαδικασία αποτελεί μία εμπειρία. Μάλλον τραυματική θα έλεγα.
Δεν θα αναφερθώ στο κυρίως θέμα, αλλά μόνο σε ωρισμένες χρήσιμες ατάκες που ακούστηκαν εκεί.
«Αν για κάθε προσβλητική συμπεριφορά διευθυντών που είχαμε στην ΕΡΤ ερχόμασταν στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ δεν θα συζητούσαμε τίποτε άλλο».
Την περίπτωση οι αιρετοί που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους την έχει σκεφτεί; Ή μήπως η αξιοπρεπεια των δημοσιογράφων δεν είναι στους στόχους του συνδικαλιστικού οργάνου μας;

Του ιδίου μεγαλοσυνδικαλιστή, απευθυνόμενου σε συνάδελφό του μέλος του δ.σ. το οποίο κατηγόρησε για «υπερεπαναστατικότητα»: «Στην περίπτωση της ΕΡΤ είχες εντελώς άδικο, ενώ εμείς με έξυπνο τρόπο τα καταφέραμε».
Τι ακριβώς κατάφεραν δεν γνωρίζω. Διότι δεν έκαναν συμβάσεις αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι που είχαν προσωρινώς απομακρυνθεί. Απλώς ξαναντύθηκαν «όμηροι» για μερικούς μήνες. Άλλοι, εξάλλου, εκτιμούν ότι και τα λίγα που επιτεύχθηκαν όλα άλλαξαν στην ΕΡΤ 3 οφείλονται στο ότι κάποιοι πήγαν έξω από την Αγγελάκη 2 και φώναζαν μέρα μεσημέρι συνθήματα.

Άλλου συνδικαλιστή. «Η Ένωση δεν συνδιοικεί τις εφημερίδες με τους διευθυντές». Σύμφωνοι. Όταν όμως αυτοί είναι μέλη μας, θα τους επιτρέπει οποιαδήποτε αυθαιρεσία έναντι των εργαζομένων, επίσης μελών της Ένωσης;

Τέλος, ένα μέλος του δ.σ. συμμετείχε στη συνεδρίαση υπό διπλή ιδιότητα. Ως συνδικαλιστής και ως εγκαλούμενος από τους εργαζόμενους για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Υπό την πρώτη ιδιότητα, δυσκολεύτηκε λιγάκι, αλλά αθώωσε τον εαυτό του.

 

=========================

Υ.Γ. Λέει συχνά ο Γιώργος Παπανδρέου ότι όσοι ράβουν διευθυντικά κοστούμια, θα τους μείνουν στο ράφι. Ισχύει και γι αυτούς που έχουν ήδη φτιάξει ολόκληρη γκαρνταρόμπα;

Υπογραφή
Γιώργος Φοβαμαιναϋπογράψος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: