Ιστορίες για πράσινα άλογα – η ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ καταγγέλει συγκέντρωση «διαμαρτυρίας» συμβασιούχων

Η περίπτωση του ράδιο Θεσσαλονίκη και ο τρόπος του «μη μου άπτου» που αντιμετωπίζεται από την «πράσινη» πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Δημοσιογραφική Ενότητα και Ενωτική Πρωτοβουλία- Προοπτική) δεν είναι η μοναδική των ημερών.

Η ΠΑΣΚΕ – ΕΡΤ έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τους διάφορους εργαζόμενους που τόλμησαν να διαδηλώσουν έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγο πριν από την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ως απολίτικη και αποπροσανατολιστική. Ξέρετε γιατί; Διότι λέει η διαμαρτυρία βάζει και το Γιωργάκη στο ίδιο κάδρο με τον Καραμανλή. Τι λέτε ρε μουσίτσες. Στην διαμαρτυρία εκτός από εργαζόμενους της ΕΡΤ συμμετείχαν δασοπυροσβέστες, συμβασιούχοι των ΕΛΤΑ, εκπαιδευτικοί κ.α.

Θαυμάξτε ανακοίνωση που βγάλανε οι πράσινοι συνδικαλισταράδες και συγκρίνετε μπαρούφες. Η αλητεία είναι ότι ταυτίζει τους διαδηλωτές και την διαμαρτυρία με «ιδιοτελή συμφέροντα των διοργανωτών της που παίζουν το ρόλο του δούρειου ίππου της προάσπισης των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων» Λίγη ντροπή ρέ.

Η ανακοίνωση
Η ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ καταγγέλει τη σημερινή δήθεν συγκέντρωση «διαμαρτυρίας» έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πρωτοβουλία της ψευδο-ΠΟΣΠΕΡΤ ενόψει της πραγματοποίησης του debate των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη μη αναγνώριση της προυπηρεσίας των συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164/2004 και την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ως μια ενέργεια πέρα για πέρα απολίτικη και αποπροσανατολιστική.
Τέτοιες ενέργειες που οργανώνονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και κατά τη διάρκεια μιας κορυφαίας διαδικασίας για τη δημοκρατία μας -της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών, των θέσεων και των προτάσεων των κομμάτων- δεν έχουν ως στόχο να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά να θεωρηθεί συνυπεύθυνος και ως εκ τούτου να υπονομευτεί η σημερινή παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυριανού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και για τούτο την καταγγέλουμε επειδή υπηρετεί τα ιδιοτελή συμφέροντα των διοργανωτών της που παίζουν το ρόλο του δούρειου ίππου της προάσπισης των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ όχι απλά δε συμμετέχει και δε νομιμοποιεί αυτού του είδους τις απολίτικες εκδηλώσεις, αλλά καλεί και τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκδήλωση-παρωδία απομονώνοντας όλους εκείνους που προσπαθούν για άλλη μια φορά να τους χρησιμοποιήσουν για ίδιον όφελος και να συντονιστούν με τις ευρύτερες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος που σήμερα μάχονται για την ανατροπή των πολιτκών που έφεραν τους εγαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στη δεινότερη θέση της μεταπολίτευσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: