ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απολύονται οι μη αρεστοί

Συνέλευση των εργαζομένων  στο Ράδιο Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (14.9), στην ΕΣΗΕΜ-Θ, παρουσία των έξι εκ των δεκατριών εργαζομένων δημοσιογράφων – δύο μήνες μετά τις τρεις απολύσεις στο σταθμό.

Η ενημέρωση που υπήρχε από τον πρόεδρο της Ένωσης προς τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. ήταν πως οι απολύσεις έγιναν για λόγους περικοπών και αναμόρφωσης του προγράμματος και πως ήδη ο αριθμός των εργαζομένων το μόλις προηγούμενο διάστημα είχε αυξηθεί αντίστοιχα. Τουλάχιστον αυτά του είχε μεταφέρει στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν, ο εκ των μετόχων του σταθμού Στέφανος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δεν είχε αποδεχτεί συνάντηση με όλα το δ.σ. της Ένωσης, αλλά μόνο με τον πρόεδρο.

Όσο για τους συναδέλφους που απολύθηκαν, όπως μας μετέφερε, οι ίδιοι δεν επιθυμούσαν να γίνει τίποτα και ούτε να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά από μεσολάβηση της Ένωσης.

Εκτός αυτού όμως, όπως επανειλημμένα είχε ενημερώσει ο εργασιακός εκπρόσωπος Αλέξης Αλεξιάδης  δεν τηρούνταν οι συλλογικές συμβάσεις όσον αφορά σε υπερωρίες, βραδινά, εργασία Σαββάτου και Κυριακής. Η εργασιακή συνέλευση υπήρξε αναγκαιότητα, προκειμένου να διευκρινιστεί η εργασιακή κατάσταση στον σταθμό.

Στην εργασιακή συνέλευση ακούστηκαν από διευθυντικά στελέχη, μέλη της Ένωσης, ερμηνείες περί απόλυσης των συναδέλφων που ξεπερνούν κάθε έννοια και διάταξη του εργατικού δικαίου, πόσο μάλλον της, αυτονόητης συναδελφικής αλληλεγγύης και συνδικαλιστικής λογικής.

Όπως ότι οι απολύσεις καμία σχέση δεν είχαν με οικονομικούς λόγους και ότι «δεν τα βρίσκαμε», σύμφωνα με τη διευθύντρια του δημοσιογραφικού τμήματος του σταθμού Κλαούντια Έγγερς μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ ή ότι υπήρχε «διάσταση απόψεων». Η ίδια μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν είχε εισηγηθεί αρνητικά για τους συναδέλφους, αποδέχτηκε ότι όντως υπήρξε και δική της εισήγηση για τις απολύσεις.

Όσο για το δικαίωμα στις απολύσεις του όποιου εργοδότη, απλώς να θυμίσουμε ότι δεν μπορεί ουδείς εργοδότης να απολύει επειδή «τους συγκεκριμένους δεν τους θέλανε».

Το πρόβλημα, που άλλωστε έχουν θέσει και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, να μιλήσουν παρουσία διευθυντικών στελεχών – μελών, φάνηκε και σε αυτή την εργασιακή συνέλευση. Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας ανέφεραν, το κλίμα πλέον είναι καλό στο σταθμό, καθώς όπως επανειλημμένως ειπώθηκε οι «συνθήκες είναι οικογενειακές», με «προσωπικές σχέσεις», «το αφεντικό δουλεύει μαζί μας» και όλοι βιώνουν «τη δική του ιδιότυπη αίσθηση δικαιοσύνης».

Όπερ σημαίνει ότι μπορεί να μη βάζει κυριακάτικα, νυχτερινά, υπερωρίες, αλλά ανάλογα και κατά το δοκούν πιστώνει στο μισθό των εργαζομένων, επιπλέον χρήματα από τα προβλεπόμενα ως βασικό μισθό στη συλλογική σύμβαση… Το κατοχυρωμένο με νόμο εργασιακό δικαίωμα στην πληρωμή των υπερωριών και Κυριακάτικων δηλαδή μετουσιώνεται σε «δώρο – προσφορά» από τον πατέρα – εργοδότη.

Και ο συνδικαλιστικό μας φορέας… περιμένει επώνυμες καταγγελίες για να παρέμβει, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι όποιος δεν είναι αρεστός στο διευθυντήριο αποκεφαλίζεται, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων… χάριν οικογενειακής κατάστασης.

Και αυτός ο σταθμός  διεκδικεί τη δημόσια συχνότητα για να έχει βήμα λόγου και κριτικής, διεκδικεί κρατικές διαφημίσεις και παρέμβαση στα δημόσια δρώμενα. Με τη διευθύντρια – μέλος μας να εισηγείται απολύσεις συναδέλφων της γιατί «ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ»…

Μαρίνα  Γ. Μεϊντάνη

μέλος δσ ΕΣΗΕΜΘ

Advertisements

3 Σχόλια to “ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απολύονται οι μη αρεστοί”

  1. Δεν ξερω αν το έχετε προσέξει, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

  2. καλά μ αρέσει που περιμένατε ’αλλη’ συμπεριφορά από αυτό το κατ εξοχήν ’αυριανικό’ ραδιόφωνο…Οι καιροί είναι δύσκολοι και πως να συντηρήσεις Φεράρι και σκάφος άν δεν διώξεις υπαλλήλους…

  3. […] Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε: για μια υπενθύμιση της στάσης που είχαν τηρήσει μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ στις προηγούμενες απολύσεις στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, κάντε “κλικ” στην παλαιότερη ενημέρωση-δημοσίευση στο blog μας στο: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απολύονται οι μη αρεστοί […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: