ΔΕΘ 2009: Τρεις συγκεντρώσεις, τέσσερις πορείες

Δεκάδες προσυγκεντρώσεις, τρεις τουλάχιστον κεντρικές συγκεντρώσεις και τέσσερις πορείες προς την κάτω πύλη της ΔΕΘ. Αυτή θα είναι η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε λίγες ημέρες, το ερχόμενο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάζει τη φετινή 74η Διεθνή Έκθεση.

Τις συγκεντρώσεις και τις πορείες έχουν προαναγγείλλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις πολιτικών νεολαιών και κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπάλληλλοι δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, αγρότες και κτηνοτρόφοι, κοινωνικά και πολιτικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, ανεξάρτητα σωματεία, συνταξιούχοι, απολυμένοι μεγάλων βιομηχανικών μονάδων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, απλήρωτοι εργαζόμενοι, νοσοκομειακοί γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητικά σχήματα.

photo00134

Τρεις συγκεντρώσεις – τέσσερις πορείες

Οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ του ΕΚΘ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν ορίσει ως τόπο συγκέντρωσης το άγαλμα του Βενιζέλου στις 6.30 το απόγευμα.

Σωματεία και πολιτικές δυνάμεις ελεγχόμενες από το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντριβανίου,

Σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και άλλα μέλη ανεξάρτητων πολιτικών και κοινωνικών εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων καθώς και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα. 

Διακριτό αντιρατσιστικό μπλοκ και πορεία στη ΔΕΘ με ξεχωριστή προσυγκέντρωση στο Μνημείο Λαμπράκη (συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου) στις 6μμ, διοργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία.  

Μια τέταρτη πορεία του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού μπλοκ αναμένεται να καταλήξει στην κάτω πύλη της ΔΕΘ (δεν είναι γνωστός προς το παρόν ο χώρος προσυγκέντρωσης)

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν στο μεταξύ γίνουν γνωστές κι άλλες συγκεντρώσεις και πορείες, θα προστεθούν στο παραπάνω κείμενο)

Όλοι θα επιχειρήσουν με τη μαζική πλαισίωση του συλλαλητηρίου να στείλουν ηχηρό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Τα αιτήματα των διαδηλωτών θα διαφοροποιούνται από συγκέντρωση σε συγκέντρωση αναλόγως με την πολιτική φιλοσοφία της κάθε συνδικαλιστικής ή επαγγελματικής συλλογικότητας. Η ΓΣΕΕ θα καταγγέλλει μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι με άλλοθι την κρίση εξαγγέλλει εξαιρετικά περιορισμένες παροχές, το ΠΑΜΕ θα καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική, άλλοι θα ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τέλος αρκετοί θα καταφέρονται κατά της πολιτικής του κράτους και της λογικής του κέρδους και του κεφαλαίου συνολικά.

Όλοι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά και φέτος 2500 αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να τους φράξουν τον δρόμο… Μακριά από… «ζαρντινιέρες».

Ένα Σχόλιο προς “ΔΕΘ 2009: Τρεις συγκεντρώσεις, τέσσερις πορείες”

  1. […] Γιατί να πάμε στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ             ΔΕΘ 2009: Τρεις συγκεντρώσεις, τέσσερις πορείες     Ασύνταχτο συλλαλητήριο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: