STAR CHANNEL – Άρχισαν και οι… τηλεφωνικές απολύσεις δημοσιογράφων στο γραφείο Θεσσαλονίκης

Στις 31 Ιουλίου 2009 γράφαμε στο μπλογκ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: «Προβλήματα και πάλι στα γραφεία των καναλιών. Την ώρα που οι φήμες πληθαίνουν για την τύχη των εργαζομένων στον Άλφα, κάποιοι μιλούν για οριστικό κλείσιμο του γραφείου, επανέρχεται ένας περσινός «γνώριμος». Ο λόγος για το star που πέρσι τέτοια εποχή ήταν να κλείσει το γραφείο Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από πιέσεις δέχτηκε να το μετακομίσει. Πριν λίγες ημέρες απολύθηκαν δύο τεχνικοί και οι φήμες για κλείσιμο του γραφείου επανέρχονται. Για να δούμε τι θα δούμε πάλι …».

star 2Δυστυχώς, μόλις λίγες εβδομάδες μετά, αυτές οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η συναδέλφισα δημοσιογράφος του γραφείου Θεσσαλονίκης του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL, Μαρία Ζερβοχωρίτου, απολύθηκε. Το γεγονός δε ότι ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Θεσσαλονίκης, μαρτυρά εμμέσως και την στόχευση κερδοφόρων ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων (σαν το STAR) που επιχειρούν να αποψιλώσουν τα ανταποκριτικά γραφεία σε βάρος της ενημέρωσης, κόβοντας τις «κεφαλές» των ρεπορτάζ από την ελληνική περιφέρεια. Η συναδέλφισα Μαρία Ζερβοχωρίτου που εργαζόταν στο κανάλι τα τελευταία 16 χρόνια, φέρεται να πληροφορήθηκε την απόλυσή της τηλεφωνικώς(!) από τον διευθυντή προσωπικού της επιχείρησης, αμέσως μετά το πέρας των καλοκαιρινών της διακοπών. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα λάβει τη νόμιμη αποζημίωση που δικαιούται.

Αυτή που δεν είναι γνωστή προς το παρόν, είναι η στάση που θα κρατήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ, αν θα βγάλει ανακοίνωση καταδίκης της απόλυσης, αν θα ζητήσει τη ματαίωση της απόλυσης και τι στάση θα κρατήσει η ίδια η απολυμένη συναδέλφισα. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξαρτήτως της στάσης της συναδέλφισας, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να δημοσιοποιήσει το γεγονός καταγγέλλοντας την απόλυση. Και αν και η ίδια η συναδέλφισα το επιθυμεί, η ΕΣΗΕΜ-Θ να κηρύξει απεργία σε όλα τα ΜΜΕ ευθύνης της.

Όσο οι απολύσεις θα περνούν στα μουλωχτά, τόσο οι εργοδότες των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και των εφημερίδων θα αποθρασσύνονται και θα προχωρούν και σε νέες απολύσεις.

Η θερινή ραστώνη δεν δικαιολογεί τη σιωπή της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Για την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ με αφορμή τις απολύσεις δύο τεχνικών που είχαν προηγηθεί της απόλυσης της δημοσιογράφου 

Η ανακοίνωση των τεχνικών

«Βασικό στόχο φαίνεται ότι αποτελεί για το golden boy του Τηλεοπτικού Σταθμού STAR CHANNEL κ. Π. Κυριακόπουλο, το κλείσιμο του Παραρτήματος που διατηρεί στην Θεσσαλονίκη ο Σταθμός, προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει τον παχυλό μισθό του και μέσα στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Μόνο έτσι εξηγείται ότι, μετά την προσπάθεια κλεισίματός του πέρυσι το καλοκαίρι που μετατράπηκε σε …. μετακόμιση, την απόλυση και την , μετά από παρέμβαση της ιδιοκτησίας του Σταθμού, ανάκληση των απολύσεων των δύο τεχνικών ραδιοζεύξεων του, τις δήθεν ευνοϊκές, προτάσεις στους Τεχνικούς του Παραρτήματος, προκειμένου να αποχωρήσουν …..εθελοντικά και να πάνε σε άλλη εταιρεία του Ομίλου ως …. πωλητές, επανέρχεται σήμερα με δύο απολύσεις.

Συγκεκριμένα, στην καρδιά του καλοκαιριού, ξανααπολύει τους δύο τεχνικούς ραδιοζεύξεων οι οποίοι, σημειωτέον, αποτελούν και το μοναδικό συνεργείο που διαθέτει ο Σταθμός για τις ζωντανές συνδέσεις του με την Βόρεια Ελλάδα, αποκόπτοντας τους τηλεθεατές του από την έγκαιρη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην μισή Ελλάδα.

Κύριε Καραμανλή, κ. Παυλόπουλε και κύριε Γκιουλέκα, πάρτε επιτέλους θέση, και ξεκαθαρίστε σ’ αυτούς τους κυρίους που πλουτίζουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας του Ελληνικού λαού, των συχνοτήτων, ότι δεν πρόκειται να πάρουν άδειες Εθνικής Εμβέλειας αν δεν έχουν Παραρτήματα με το αναγκαίο προσωπικό, τουλάχιστον στις μεγάλες Πόλεις της Ελλάδος και φέρτε αμέσως στην Βουλή για ψήφιση την ανάλογη ρύθμιση.

Μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε, πρέπει επιτέλους  να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία μας και τα μεροκάματα μας. Η τηλεόραση, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι στα δικαστήρια, που μας στέλνουν όταν απεργούμε, ανήκει στις Εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Οφείλουν  σε κάθε περίπτωση να παρέχουν στον Ελληνικό λαό έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την Αθήνα. Δεν έχουν δικαίωμα να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο και να ενημερώνουν για την Β. Ελλάδα μόνο με θέματα κονσέρβα.

Φυσικά, κ. Κυριακόπουλε, η Free Lance εργασία θα φέρει ακόμα περισσότερα κέρδη στον Σταθμό και στην τσέπη σας, γιατί είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων (ανασφάλιστοι ή αυτοασφαλισμένοι, χωρίς ωράρια, με εργασία που, λόγω ανάγκης, την πουλάνε πάμφθηνα)

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να βάλουμε φραγμό με κάθε μέσον σ’ αυτά τα σχέδια, θα καταφύγουμε σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να σταματήσει αυτός ο παράνομος και εις βάρος των εργαζομένων του, πλουτισμός της ιδιοκτησίας του Σταθμού και των golden boyς του.

Καλούμε όλους τους Τεχνικούς σε ετοιμότητα για συγκεντρώσεις στην motor oil, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν σύντομα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε στην ιδιοκτησία του Σταθμού, για την απαξίωση αυτή της Βόρειας Ελλάδας και να ζητήσουμε άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας.»

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: